Geçinemiyormuşuz, gereksizmiş, gitmek istemiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Fesat düşünmek istemem ama eşinin eltine zaafı olabilir mi çünkü normal değil

Eltiye hizmet etmenizi bekleyen eşinizin psikolojisi şoyle sanirim.Eşim hamile de olsa ailemden herkese hizmet edecek kul,kole olacak.Bunlari hatirlatir bu hamile halimle kimsenin yaninda rahat edemeyecegimi soylerdim.Itirazlarina da aldirmazdim.Gecinemiyorsaniz tatilde isiniz ne?Esiniz de bir garip dogrusu.Bebek icin istenen seyleri fuzuli bulan adamla temiz kavga ederim.Eltimle de tatile gidip sinirlerimi bozamam.

Hmm klasik benimkiler seninkiler muhabbeti. Çöp alsanız yığın olur, ailesine dünya dökse ne yaptım ki der adı toz olur. E dinlemeyiverin sizde vallahi, alın geçin müstehak böyle kocaya, iki bağırır susar

Kocanın eltine olan baglıligini okudum sımdı, kocan bes para etmez bırı.
Doğru söylüyorsunuz. Hiç düşünmüyor, küçük arabada 1 bebek 1 çocuk, 4 yetişkin 5 saat yolculuk. Ben hamileyim. Yolda kusuyorum hamileliğimde yolda giderken midem kalkıyor sürekli. Ya bütün yolu uyuyarak gideceğim ya da kusa kusa.

He bi de yazma her zaman karşılıklı ve sakin konusmak daha iyi. Bağırıp çağırmak yerine, "hayir ben gelmiyorum geçen sefer ne olmuştu hatirlarsan hamile halimle yengene hizmet edemem oturur çocuğumla dinlenirim daha iyi, haaa sen gidebilirsin ama ettiğin masraf kadar parayi da birak çocuğumuzun ihtiyaçlarını almak için o zaman gidebilirsin" de bakalim ne diyecek. Agrasif davranma sakince söyle ve kararından vazgeçme çekil bir kenara biraz da o rahatsız olsun düşünsün aman be bosverrrrrr

Fesat düşünmek istemem ama eşinin eltine zaafı olabilir mi çünkü normal değil
Yaa zaafı olduğunu düşünmedim ama abarttığını düşündüm. Zaafı olacak derecede değil ama abarttığını farketmiyor diyim. Çünkü kaynım bana karşı öyle değil. Ben de bana karşı öyle olmasını istemem zaten.

Hamile kalmadan evvel bebek icin birikim yapmadiniz mi? Henuz 18. haftadasiniz hemen herseyi almaniza gerek yok her ay bisiler alin. Esinizin dedigi o baston arabalarda zaten ilk 6 ay kullanilmiyor ve bence pekte saglam ve iyi degiller

Yok karşılıklı konuşurken de o bana karşı sesinş yğkseltiyor ben de buna gelemiyorum o yüzden hemen sinirden ağlamaya başlıyorum yapı gereği. O yüzden mesaj attım. Ben vurdumduymazmışım, hayatı ciddiye almıyormuşum, biraz hayatı ciddiye almalıymışım hep böyle şeyler diyor bana.

Anneme demisligim vardir son cümleyi

Ayni adamin benzerini mi almisiz ne sal gitsin be sadece sen dik dur kendinden emin. Eger gidiyosa masraf parasini kurusuna kadar sana da biraksin yuz yuze konus ve git dusa gir sonra mis gibi uyu ne ugrascan ben oyle yapiyorum kocam sariliyor inadini yendim boyle boyle

Bana da kaynanam çocuk gibi yaftasini yapistirmisti esim de hep o dusunceyle geliyodu ama duvara carpti sonunda

Hamile kalmadan evvel bebek icin birikim yapmadiniz mi? Henuz 18. haftadasiniz hemen herseyi almaniza gerek yok her ay bisiler alin. Esinizin dedigi o baston arabalarda zaten ilk 6 ay kullanilmiyor ve bence pekte saglam ve iyi degiller
Ben de söyledim zaten. Hem baston arabalar annemlerde var, torunları için almıştı deposunda duruyordu. Hemen herşeyi almıyorum da zaten mesela bim e gelmiş indirimdeyse gidip eksik olan beğendiğşm ürünü alıyorum. Diğer şeyleri de ablam vs almış şunu alma bunu alma vs dediker mesrla onları almıyorum. Yavaş yavaş alıyorum. Daha öyle kıyafet filan almadım. Şuan elimde bulunanlar: Bebek arabası-puseti, kundak, battaniye, reflü yatağı, yorgan, yastık, küvet, müslin bez, ağız mendili, titreşimli bebek oyuncağı(bimde uygun gördüm aldım) patik, 6 2 kalın askılı, 2 ince askılı ve 2 kısa kollu zıbın, 4 çeşit emzik, 2 çeşit biberon, bebe yağı, pişik kremi, bebek uyku tulumu vs. hepsini ben almadım bir kısmını ablam aldı bir kısmını annem bir kısmını kendim. Şöyle diyim altın birikimim vardı. Ama eşim onlara güvenip de harcama yapmak istemiyor. Yani onları yok gibi görüp ona göre alışveriş yapmamızı istiyor.

Bebek gelince harcamalarin artacagini hesap edemiyor mu esiniz? Gayet akli basinda hareket ediyorsunuz. Madem gecinemiyorsunuz gezmeye harcayacaginiz parayi bebege harcasin. Kayninizla felan ayrica tatile veya köye gitmeyin. Ne gerek var bebekden önce son tatili herkesi popoya takmayi.

İnadını yenemedim ben. Ama ağladım üzüntüden. Hala da ağlıyorum sinirden. Birde doğum yapmadan arabayı daha yüksek fiyata ilana koyacakmış. Yaa eltim doğum yapacak diye ilk arabamızı son haftalarında vr doğum sonrası kontrolleri olacak diye onlara verdi. Ondan hemen sonra sattı. Bana gelince ben doğum yapmadan arabayı satmak istiyor. Sinşr oldum. Dışarıdan nasıl göründüğünün farkında bile değil.

Bilemiyorum aslında harcamaların artacağının farkında ama anlamıyor mu işine geldiği gibi mi davranıuor anlayamadım. Zaten 1200 1500 2000 tl bebek arabası almayayım ikinci el kaliteli birşey alayım da ona vereceğim parayşa bebeğimin başka ihtiyaçlarını alırım dedim. Ama beyefendi hiçbir şeyden memnun değil. Dedim gitmek istemiyorum diye.

O kadar ağladım ki su an hissiz ve duygusuzum hayattan hicbir tat ve zevk alamiyorum. Benim gibi olma. Lütfen dur demesini bil sinir ciz. Ve küçük düşünme. Bosver satsin taksiyle gidersin boyle olacağını da soyle o katlansin sen niye katlaniyosun ki. Bebek onun babanin evinden getirmedin yaaa

Beni yanlış anlama ama sende elin bu kadar sıkıyken senden daha fazla sıkmanı ister kocan.
Emin ol benimki de ister.
Aslında elim sıkı değil. Yeme içme gezme konusunda ben sıkı değilim ama o ne zaman bsna geçinemiyoruz diye baskı yapmaya başladı ben çekinöeye başladım alışveriş konusunda. Eve aldığım banyo temizleyici cife mutfaktaki yağ çöze kadar karışıyor. Çamaşır suyu yetmiyor mu diyor. Bana sormadan meyve almak yok meyveler çürüyor dolapta diyor. Ben normalde gezmeyi, dışarıda yemek yemeyi seven biriyim. Bekarken ailemle vs arada gezer tozardık yemeğe, gezmeye giderdik ama eşimşn gezme anlayışısı şuanda misafirliğe gitmek eltimlere veya teyzesigşle veya annemlere filan... Onun için onlar için gezmek bu.

Hayır ama eltim doğum yapacak diye arabayı onlara verip doğum ve kontrollerden sonra arabayı satıp bana gelince bebek doğmadan arabayı satması bana dokunuyor.

Hayır ama eltim doğum yapacak diye arabayı onlara verip doğum ve kontrollerden sonra arabayı satıp bana gelince bebek doğmadan arabayı satması bana dokunuyor.

Sende sor eşine bizim için bekleyemez misin ne bu acele ? Hem çocuk doğunca bitmiyor hastaneye gidip gelmesi oluyor ya da sağlık ocağına. En iyisi eşine sorman. Kendin düşünüp üzülme bak çocuğun hissediyor su kadarken bile.

Sizi üzmekte istemem ama eşiniz eltinizi, kardeşini sizden daha çok düşünüyor.

Zaafı mi vardır başka bir şeyi mi vardır bileme, normal değil yaptıkları. Onlar kadar sizi düşünmemesi.

Çocuk ihtiyacına gelince para yok kardeşi ve eşiyle tatile gelince para var. Tatil dediğiniz de köy, sizin rahat edip dinlenecegiz biryer değil. Orda eltiniz için sizi üzecegi de kesin.

Gitmek istemediğinizi söyleyin, çocuğun ihtiyaçlarını imkanlar dahilinde almak zorunda.

Allah kolaylık versin size.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…