Geçinemiyormuşuz, gereksizmiş, gitmek istemiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence esiniz ailenize guveniyor.istemem yan cebime koy gibisinden.
Köyede gitmeyiverin bu adam sizi dogumda da zorlar doktora ne gerek var ebe dogurtsun vs der..daha dogum ucreti vs var eger ozelde dusunuyorsaniz tabi.
Bu yil ekstra bisey yapamayiz cocugumuz olacak ona haxirlanacagiz diyin..kem kum ederse de cocuk yapmasini biliyorsa bakmasini da bilecek...esiniz böyle laflarla sizi manüpule ediyor.siz onun gereksiz harcamalarini yüzune yüzune soylerseniz size cok konusamaz.hem bu cocuk neden sadece sizinmis gibi davraniyor.ihtiyaclarda sizi sucluyor.kendine gelsin haddini bilsin babaysa babaligini bilecek.sizi muhtac etmeyecek

Annesi babası düğünümüzde de birşey yapmadı, misafir gibi geldiler gittiler. Eltime takılarını almışşar ama bize de durumumuz yok işte borcumuz borç size işte şu kadsr bilezik altın borcumuz var ödeyeceğiz dediler.

Eltimle kaynım kendi bebeklerinin sepet beşiğini verecekler yeni almayın bizdeki sağlam zaten diye. Kaynanam bebek için kıyafet fşlan alacaktı sadede bide kundak örmüş.

Ben çalışacaktım ama hamile olduğum için ve tam işe başlayacağım sırada yeni biri atandığı için başlayamadım. KPSS girdim sonucunu bekliyorum.

Eşim şuan işe yani göreve gitti. Ona yazacağım. Dün bana soruyordu gidelim mi diye ama hem sorup hem de kardeşiyle plan yapıyor anlayamadım gitti. Alacağım tabiki. İstediği kadar gereksiz görsün. Onun ailesi benim ailem gibi destek olmuyor ya ona gocunuyor bence.

Muhtemelen sizin aileniz bişeyler yapınca sizde eşinizin ailesinden beklersiniz diye yapmalarını istemiyor.
allah yardımcınız olsun çok sinir bozucu

Ooo mevzular başkaymış. Senin kocanın okkalı dürtülmeye ihtiyacı var. Tek başına gezemiyor mu yengesi olmadan ölecek hastalığına mı yakalanmış. Ben olsam gırtlaklardım valla. Sakın gitme ne demek çocuğuna bakmak kavga etmek az yesin de yengesine uşak tutsun dangoz

Bekar kızçeler bakin burayi okuyorsaniz şu tip erkeklerden uzak durun;
Ana düskünü- bu türler annesiyle mutualist bir yasam surer, bazen olaya baba ve kardesler de dahil olur.
Cimri- aman diyim aciklamicam bile direk kacin.
Kadini ezen, hor gören- Bakin bunlar da basta sorun olmaz, gostermezler kendilerini, sonra evlenince bir derdinizi sıkıntınızı dahi soyleyemezsiniz.

Iste konu sahibi sizin kocanizda bu 3 ozellikten biraz biraz var.
O yuzden Allah yardimciniz olsun demekten baska birsey diyemiyorum.

Doğum için özele gidiyorum. Ama çevremizdeki diğer özellere göre hastane çok para istiyor. Daha 1 ay önce normal doğum için 2250 tl fiyat vermişlerdi şimdi 2500 diyolar ve doğum zamanına kadar daha çıkar diyor muhasebeci. Çevremizdeki diğer özellerde ise 1000-1600 tl arası fiyat veriyorlar normal doğum için. Bu aydan sonra hastaneyi değiştiririz diyor. Arkadaşlarının eşlerinin doğum yaptığı hastanedeki doktora görünecekmişim.

Şuan göreve gitti. Ona mesaj atacağım. "Aylardır geçinemiyoruz diyorsun, kredi borcumuz da var, diş tedavilerimiz de var ve sen kendi tedavini ihmal ediyorsun, 4,5 ay sonra bebeğimiz dünyaya gelecek onun için de bir çok masraf yapacağız, para lazım. Geçinemiyorsak köye nasıl gideceğiz, yol parası, benzin parası, ee köye gidinxe de alışveriş yapmadan gidemezsin, orada da birşeyler çıkacak. Ben köye gitme taraftarı değilim. Sadece sen aylardır kardeşinle birlşkte köye gitmek istediğşn için sana birşey diyemedim. " diye yazacağım.

Bu adama laf anlatırken soze neden "canım" diye baslıyorsun? Neresi can bunun? Hem cimri hem itici.
Boyle yaranamazsin buna. Ya anladıgı dilden konus ya da kart kullanmaya basla. Cekılır dert degıl.
Kredi kartı bende ama her gün kontrol ediyor. 3 ay önce annem ablamın doğumuna yurtdışına gidecek diye yeğenlerime hediye almıştım, kendime pantolon vs eksiklerimi almıştım ve taksit yaptırdım. Bana neden taksit yaptırdın neden nakit almadın diye söyleniyor. Öyleyken de çekilir değil. Annem babam durumu bilmiyor ama arada babam bana harçlık veriyor. Aslında işe girecektim ama yerime biri atandığı için başlama yapamadım. Daha sonra da diğer kurumlardan cevap gelmeyince ve hamileliğim mide bulantılı vs geçince vazgeçtim.

Muhtemelen sizin aileniz bişeyler yapınca sizde eşinizin ailesinden beklersiniz diye yapmalarını istemiyor.
allah yardımcınız olsun çok sinir bozucu
Hiçbir şey beklemiyorum annesinden babasından. Annesi de babasıyla geçinemedikleri için her gittiğimizde bize dert yanıyor, kp kaynanama para vermiyormuş vs kendi ne istersenalıyormuş ama kaynanama bişey aldırmıyormuş. Kaynanamın telefonuna kontürünü vs biz alıyoruz. Kaynanam köyden kışlık konserve, patates, soğan, biber vs gönderiyor onu bile göndermeyin koyacak yer yok bazılarını da yiyemiyoruz diyoeum yiyenediğimiz şeyler için eşim bana kızıyor. Orda bir çok pekmez var neden kullanmıyorsun diye. Açtığımda da yemiyor, ben de pekmez yemiyorum, ne yapayım yani..

Nişanlıyken de herşeyi eşim aldı yaptı. O yüzden hiç beklenti içinde olmadım ama eltime altınları alıp bana almadıkları için bize yükledikleri için de kızdım içten içe.

Yani hayat senin, bana yazdıgın bu bahaneler benim ıcın gecerlı degıl. Bebegıme kuvet almak ıcın bim e gelmesini beklemem ben abılerıyle tatile cıkmak isteyen kocam varsa.
Hayat boyle gecmez diyorum ve herkes oyle demıs. Boyle olmaz yani anladın mı? Babamın verdıgı harclıgı kocamın alması gereken seylere harcamam. Hatta babama verme derım ben yiyemiyorsam.

Yaa ben de anlayamıyorum. Sürekli yeğenini görmek için eltimi arıyordu sonra rahatsız olduğumu bunun doğru olmadığını, eniştemi sürekli yeğenlerim için görüntülü arasam onunda hoşuna gitmeyeceğini, yanlış olduğunu söyledim sonra hep kardeşini aramaya başladı. Kaynımda 2 çocukla bize güvenerek gönsermeseydi ben kimseye bakmak zorunda değilim. Bana güvenerek mi geldi. Ben hamileyim beni düşünmez, evde iş yapsam yaptığım işi görmez, ona göre iş yapmıyor olurum, eltim iki çocukla kendine 1 tencere yemek yaptı. Onun yemeğini ben yapmadım ona yardımcı olmadım diye kötü ben olurum. Kaynanam ben varken sana yemek yapmak düşmez dedi bana. Oğlunun bana söylediklerini duyunca. Kayınvalidem yemek yapıyorsa ben sofrayı toplayıp bulaşıklarını yıkıyordum. Daha ne yapayım.

Ben zaten kesinlikle verme diyorum babamsa sarılıp gözleri dolu dolu al kızım lütfen yoksa konuşmsm diye zorla elime tutuşturunca babama kıyamıyorum. Babamın verdiği harçlığı da eşime değil kendime harcıyorum. Bebek alışverişini de eşimin kartıyla aldım acımadım. Yaa 200 tl lik bişey aldım ona bile çok tutmuş diyor. 600 tl diye 4000 tl lik arabayı almışım aldığım arabaya laf ediyor. Eee gelseydin de sen daha küçüğünü iyisini alsaydın.

Yarın doktor kontrolüm var soracağım ona. Zaten bu ara tuvalet vs yaparken zorlanıyorum. Karnım patlayackmış gibi oluyor wc sırasında karnımda şişlik ve batma hissi oluyor. Doktoruma da soracağım.

Kocanın eltine olan baglıligini okudum sımdı, kocan bes para etmez bırı.

Yarın doktor kontrolüm var soracağım ona. Zaten bu ara tuvalet vs yaparken zorlanıyorum. Karnım patlayackmış gibi oluyor wc sırasında karnımda şişlik ve batma hissi oluyor. Doktoruma da soracağım.
Doktoruna sor eger doktorun her sey yolunda dese bile kocana nazlan biraz gozu korksun. Bu ne canim hamile kadina böyle mi davranlir üstune titricegi yerde...
Para meselesine de acima harca boylelerine acimicaksin maalesef. Kendine de al biseyler madem abisiyle aktivite yapmaya maddi gücü var sana da olsun. Cocuk yapmayi biliyoya.

Aslında bunlar mesele değil. Yapmasınlarda zaten yapmak zorunda da değiller. Ama bebeğiniz için bişeyler alınırken her şeyi gereksiz bulan eşiniz köye neden gitmek istiyor mesele bu. İki tarafa da yetişecek. Yetişemiyorsa önceliği bebeği olmalı. Ben sizin yerinizde olsam gitmezdim o köye. Diretirdim de.
ha tutumlu da olmazdım ayrıca. İkinci el eşya almazdım mesela bebeğime. Madem işine geldiğinde parası varsa eşinizin bebeğine de olmalı. Niye yaptı ki yoksa?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…