- 1 Eylül 2012
- 3.996
- 4.795
-
- Konu Sahibi chamallows
- #1.381
Ben tek çocuğum ve maalesef bi kardeş dayanışmasına desteğine o kadar ihtiyaç duyuyorum ki. Birbiriyle iyi anlaşan her gün arayıp soran birlik içinde olan kardeşleri gördükçe içim burkuluyor. Ha her kardeş ii geçinemiyor tabii o risk de var. Ama ben çocuğum yalnız kalsın istemedim. İnşallah birbirine destek olan iki hayırlı kardeş olurlar. :)Maalesef ben de kardeşsiz bıraktım çocuğumu aynı sebepten...
Keşke benim de iyi bir dostum olsaydı. Hiç olamadı. Oldu sandım sınavdan benden düşük puan aldı ben kazandım o kazanamadı diye ilkokuldan gelen arkadaşlığımızı yıktı...ben tek çocuğum kızım da. öyle yaşar gideriz nolacak .iyi bir dost kötü kardeşten bin kat iyidir benim gözümde
Maas kesintisini sgk ayni ay içerisinde ptt ye yatırıyor. Galiba sadece 2 gunluk ucreti falan kesiyorlar gerisi tam yatiyor. Esimde gecen ay hem ben hem kendisi covid olunca 20 gun raporuydu. Ay basi maas kesildi ama 1 hafta sonra geri kalan parasida yatırıldı. Tamamen para kesildi gelmeyecek gibi durum yok allahtanKızlar nasılsınız :) geçmişten okuya okuya geliyorum yetişemedim ama yazmak istedim. Yarın maaş günümüz heyecan sardı. Yemek listesi yapıyorum ben her ay. Hafta hafta ayırıp haftalık alıncakların listesini yapıyorum. Pazartesi salı şeklinde değil de her hafta için 1. 2. 3. Diye 5 6 günlük yapıyorum 7 de annem sürekli yemek gönderdiği için boş bırakıyorum ya da canımız ekstra bişey isterse diye.
Ben çalışmıyorum eşim asgari ücretli. Ucu ucuna diyemeyeceğim kredi kartı ve ailelerin desteği olmasa biz bu zamana gelemezdik. Ev kira 1 kızım var 2,5 yaşında ve hamileyim. Kızım emmedi mamayla büyüdü 3 aydır ayda 1 kutuya düştü mama masrafımız şükürler olsun ama beze devam.
Gelelim esas anlatmak istediğime. Geçen ay eşimin şefi covid old. İçin eşim de 14 gün karantineya girdi. Hastanede herkese sağlık ocağından rapor alın demişler eşim de sabah erkenden arayıp almış. Öğleden sonra iş yerinden bi msj. Rapor almayın biz sizi izinli göstercez... haydaaaa. Şimdi erken davranmayanların maaşında kesinti olmayacak ama bizim maaş yarı yarıya düşük gelecek. Bu ay ben nasıl geçinicem derdindeyim şuan. Hamileyim sebze yemem lazım aylık kontrolüm var özele gidiyorum ekstra bir durumum old. İçin rahat iletişim özel ilgi görmek istiyorum. (Tehlikeli ilaç kullanırken hamile kaldım ) şimdi ben öyle bir liste yapmalıyımki evde ne varsa onlar olmalı. Sebze minimum haftada 1 falan yapmam lazım gerisi bulgur pirinç mercimek un ince bulgur var evde makarna bile bitmişti. buzlukta da sebzem yok.
Çok gluten e yüklenmemem lazım yoksa ağrılarım artıyor. Hamurla çok oynayamıyorum ellerim dirseklerim acıyor.
Kuruyemiş desek fıstık yememeliyim o yüzden fıstıksız karışım 80 tl 6 aylık hamileliğimde 2 kere aldık kuruyemiş. Bu ay yine alamayacağım.
Kredi kartı zaten dibe dayalı. Kızımın aylık sütünü annemgil alıp pişirip veriyor o yüzden mamayı azalttık Allahtan. Uzun oldu sanırım ama öyle işte bunay eşimin erken davranıp iş yerinin geç bilgi vermesinin cezasını iş yeri değil biz çekeceğiz...
belki de bu sekilde soyleyerek yasamlarini daha kolay hale getiriyorlardir psikolojik olarak.
Şimdi sordum bi miktar yatmış ev sahibine kira olarak vermiş eşim bu ay için. Çarçur olmasın demiş. 1700 1800 falan yatacak diyo şimdi bana maaş. Valla o iş yerinde kimde hakkım varsa haram olsun...Maas kesintisini sgk ayni ay içerisinde ptt ye yatırıyor. Galiba sadece 2 gunluk ucreti falan kesiyorlar gerisi tam yatiyor. Esimde gecen ay hem ben hem kendisi covid olunca 20 gun raporuydu. Ay basi maas kesildi ama 1 hafta sonra geri kalan parasida yatırıldı. Tamamen para kesildi gelmeyecek gibi durum yok allahtan
Şimdi sordum bi miktar yatmış ev sahibine kira olarak vermiş eşim bu ay için. Çarçur olmasın demiş. 1700 1800 falan yatacak diyo şimdi bana maaş. Valla o iş yerinde kimde hakkım varsa haram olsun...
Kesinlikle canim 1 bucuk sene kirada oturmustuk ilk evlendgmzde ev sahbmz ne zaman arasa normsl konsmsya vs esim bi tuhaf oluyordu cik mi diyecek biseymi diyecek vs ayrica verdgn para da hep bosa gdiyor gbi oluyor boyle kendmzn olsun dedik cok sukur Allah kmseyi skmasinbizim ki 3+1 aslinda ev cok guzel 130 m² site icerisinde guvenlikli falan ama mühit para etmiyor.
bu evi biraz daha iceri ilcelerden almaya kalksam 600 700 vermem gerekirdi sanirim.
kucuk olsun kendinin olsun boşver.
sana yetiyorsa sorun yok,
çık diyen yok kal diyen yok mulk sahibi zengin edecegime kendime yatirim mantigi
Ben levrek alip balik corbasi yapiyorum. Cok guzel oluyor. Tavsiye ederim.Yine yetemediğim bir gün daha.
Balık almam gerekiyor oğlana ama ne alsam kararsızım, somon mu levrek mi
hayir ben ankaradayımKesinlikle canim 1 bucuk sene kirada oturmustuk ilk evlendgmzde ev sahbmz ne zaman arasa normsl konsmsya vs esim bi tuhaf oluyordu cik mi diyecek biseymi diyecek vs ayrica verdgn para da hep bosa gdiyor gbi oluyor boyle kendmzn olsun dedik cok sukur Allah kmseyi skmasin
sen Istanbulda degjlsin sanirim 3 arti 1 cok iyiymis gule gule oturun . Bizim ev suan aldgmz fiyatin 2 kati ediyor yatirim hem bi yandan da kiradada olsak bu fiyattan asagida kira yok cok akillica bi is oldu iyiki almisiz ben de calisirken suan cok ck imkansiz olurdu
yanlis mi biliyorum emin degilim ama levrek dip baligi degil mi ?Ben levrek alip balik corbasi yapiyorum. Cok guzel oluyor. Tavsiye ederim.
Bende cok bilmiyorum açıkçası, corba icin levrek önermişlerdi corba yapacagim zaman alıyorum bir tekyanlis mi biliyorum emin degilim ama levrek dip baligi degil mi ?
ben levrek dip baligi diye biliyorum, cok kucuk cocuklar icin dip baligini pek onermediklerinden arastirmistim ordan aklimda kalmisBende cok bilmiyorum açıkçası, corba icin levrek önermişlerdi corba yapacagim zaman alıyorum bir tek
Kizima genelde her hafta palamut veya somon aliyorum. Eşimde palamut kuru geliyor diye pek sevmiyor cupra seviyor onunla cupra yiyoruz. Balik çorbasi da ayda belki 1 kez anca yapiyorum. Bana kalsa ben hamsiciyim ama onu yikamasi temizlemesi yoruyor. Annem veya kayinvalidemde yiyorumben levrek dip baligi diye biliyorum, cok kucuk cocuklar icin dip baligini pek onermediklerinden arastirmistim ordan aklimda kalmis
civa orani fazlaligindan
ben her hafta cocuk levrek yiyor gibi dusundumKizima genelde her hafta palamut veya somon aliyorum. Eşimde palamut kuru geliyor diye pek sevmiyor cupra seviyor onunla cupra yiyoruz. Balik çorbasi da ayda belki 1 kez anca yapiyorum. Bana kalsa ben hamsiciyim ama onu yikamasi temizlemesi yoruyor. Annem veya kayinvalidemde yiyorum
Ah yok yokben her hafta cocuk levrek yiyor gibi dusundum
bende hamsiciyim haftada 1 evde yapiyorum valla kokusu falan hic umrumda olmuyo kizimda seviyo hamsiyi,
ona kucuk bir dilimde somon aliyorum ayrica ama genekde somon kaliyo hamsiyi cerez gibi yiyo oda
Tarif isterimKizima genelde her hafta palamut veya somon aliyorum. Eşimde palamut kuru geliyor diye pek sevmiyor cupra seviyor onunla cupra yiyoruz. Balik çorbasi da ayda belki 1 kez anca yapiyorum. Bana kalsa ben hamsiciyim ama onu yikamasi temizlemesi yoruyor. Annem veya kayinvalidemde yiyorum