Geçinemeyenler kulübü

Maalesef ben de kardeşsiz bıraktım çocuğumu aynı sebepten...
Ben tek çocuğum ve maalesef bi kardeş dayanışmasına desteğine o kadar ihtiyaç duyuyorum ki. Birbiriyle iyi anlaşan her gün arayıp soran birlik içinde olan kardeşleri gördükçe içim burkuluyor. Ha her kardeş ii geçinemiyor tabii o risk de var. Ama ben çocuğum yalnız kalsın istemedim. İnşallah birbirine destek olan iki hayırlı kardeş olurlar. :)

ben tek çocuğum kızım da. öyle yaşar gideriz nolacak .iyi bir dost kötü kardeşten bin kat iyidir benim gözümde
Keşke benim de iyi bir dostum olsaydı. Hiç olamadı. Oldu sandım sınavdan benden düşük puan aldı ben kazandım o kazanamadı diye ilkokuldan gelen arkadaşlığımızı yıktı...

Belki olsaydı bi kardeş aramazdım.

Aslında şöyle bi detay var anlatmam ne kadar doğru bilmem ama benim 4 kardeşim daha var ben onlardan ayrı başka ailede büyüdüm. Benim için onlar yan mahalleden komşuydu. Evlendim başka şehire geldim. Mezuniyete nişana düğüne doğumuma geldiler. Aynı şehirdeyken nadir görüşürdük. Sonra birden aile olmak istediler tabii bunun geçmişten gelen nedenleri varmış ben 24 yaşımda öğrendim. Onlar bize geldiklerinde 3 kız samimi eğlenen dertleşen kardeşler olarak görünce kendilerini odaya kapatıp beraber giyinip hazırlandıklarını kapıyı kilitlediklerini görünce içerdeki kahkahaları duydukça çok üzüldüm ben de orda olabilirdim dedim. Ama yalnız başıma odada oturup onları bekledim. Birbirlerini tanıyolardı özelleeini biliyolardı ben noldu diince yokbişe diip susuyolardı. Çok içerledim çok... sonra benden büyük olana bunu anlatınca boşuna öle düşünmüşsün sen yanlışsın biz de istediğimizi yiyip giyemedik gezemedik sen şanslısın dedi. Ben de onların şanslı olduğunu beraber büyüdüklerini dayanışma içinde olduklarını anlattım tekrar ama yok kavga etti benle sen yanlışsın dedi kesti attı. Şöyle bakınca bence iki taraf da haklı ama o bunu göremedi. Meğer o da hep benim yerimde olmak istemiş. (Annem doğumumda ölmüş babam bakamamış 6 aylık doğmuşum maddi durumu da iyi değildi)

Maas kesintisini sgk ayni ay içerisinde ptt ye yatırıyor. Galiba sadece 2 gunluk ucreti falan kesiyorlar gerisi tam yatiyor. Esimde gecen ay hem ben hem kendisi covid olunca 20 gun raporuydu. Ay basi maas kesildi ama 1 hafta sonra geri kalan parasida yatırıldı. Tamamen para kesildi gelmeyecek gibi durum yok allahtan

Önceki mesajlara baktimda neler neler konuşulmuş esimle benimde pek marka takintim yoktur ama olmusken kaliteli olsun isteriz. Günlük kıyafetleri her yerden aliriz. Mont, ayakkabi gibi seyleri kaliteli ve uzun zamanli giymek icin iyi yerlerden almaya calisiyorum. Esimin klasik botu vardi elleden almistik ama cat bot ta istiyordu ayakkabi dunyasinda indirim vardi oradan alinca 200 tl di galiba çek geldi. 400 tl lik 3 cift ayakkabi aldim kizima 200 tl odedim. Sonra o alisveristende 100 tl indirim ceki gelince bi tanede anneme aldık. Bir anda 750 tl ye 5 cift ayakkabi almis olduk. Gecen yilda yine platinum indirimi ve muhtesem cumayla esime networkten %100 yün kaban almistik 1400 tl ye. Normalde fiyati 3500 dü. Ara ara indirim takip ederek daha ucuza geliyor. Güzel oluyor.

Son düzenleme:
Şimdi sordum bi miktar yatmış ev sahibine kira olarak vermiş eşim bu ay için. Çarçur olmasın demiş. 1700 1800 falan yatacak diyo şimdi bana maaş. Valla o iş yerinde kimde hakkım varsa haram olsun...

Şimdi sordum bi miktar yatmış ev sahibine kira olarak vermiş eşim bu ay için. Çarçur olmasın demiş. 1700 1800 falan yatacak diyo şimdi bana maaş. Valla o iş yerinde kimde hakkım varsa haram olsun...

Yanlış anlamayın ama asgari ücret tek maaşla ikinci çocuk için bu kadar acele etmeseydiniz keşke. Bez mama çocukların yine en masrafsız dönemi. Daha bunun okulu var. Üniversitede peş peşe nasıl okutacaksınız mesela 2 çocuğu?
Kardeş güzel şey evet ama sizin durumunuz zaten ortada iki çocuğa yetmeniz çok zor.

Kesinlikle canim 1 bucuk sene kirada oturmustuk ilk evlendgmzde ev sahbmz ne zaman arasa normsl konsmsya vs esim bi tuhaf oluyordu cik mi diyecek biseymi diyecek vs ayrica verdgn para da hep bosa gdiyor gbi oluyor boyle kendmzn olsun dedik cok sukur Allah kmseyi skmasin

sen Istanbulda degjlsin sanirim 3 arti 1 cok iyiymis gule gule oturun . Bizim ev suan aldgmz fiyatin 2 kati ediyor yatirim hem bi yandan da kiradada olsak bu fiyattan asagida kira yok cok akillica bi is oldu iyiki almisiz ben de calisirken suan cok ck imkansiz olurdu

Yine yetemediğim bir gün daha.
Balık almam gerekiyor oğlana ama ne alsam kararsızım, somon mu levrek mi

hayir ben ankaradayım
biz evi 135 e almistik 6 sene once suan 300 bin civari ediyor.
evi almasak ben 6 senede ne ev parasi toplayabilirdim ne baska birsey, benim gibi eli durmayan insanlarin yapacagi en iyi sey borca baglamak sanirim

ben levrek dip baligi diye biliyorum, cok kucuk cocuklar icin dip baligini pek onermediklerinden arastirmistim ordan aklimda kalmis
civa orani fazlaligindan
Kizima genelde her hafta palamut veya somon aliyorum. Eşimde palamut kuru geliyor diye pek sevmiyor cupra seviyor onunla cupra yiyoruz. Balik çorbasi da ayda belki 1 kez anca yapiyorum. Bana kalsa ben hamsiciyim ama onu yikamasi temizlemesi yoruyor. Annem veya kayinvalidemde yiyorum

Guzel bir konu hayirli olsun
Yani cok geciniyoruz diyemem ama gecinemiyoruz dersem de haksizlik bencillik etmis olurum sanirim.. Bizim esimle gelirimiz 10 bin civarı. . 4 senelik evliyim, evlendgm gunden beri borc oduyoruz bu sebepten hep cocuk fikrini erteledik. El borclari araba kredisi ev kredisi derken suan kredimizi teke dusurdk..yaklask 3 bin cvari kredi odememiz var 2 senemiz kaldı. . Krediyi cikinca 7bin lira para kalıyor bnun 1.5 tlsi market alisverisi 2 kisi icin bahsediyorum.. kahvaltilik sebze et tavuk meyve vs için. .
Peynirim, tereyagim, cevizim,bademim, sütüm , kislik malzemelerim hep köyden geliyor 4 sene de bunlara hic para vermedik. . Yani bir de bunlara para verilse bilemiyorum...
Dogalgaz, elektrik,su, internet faturssi, telefon faturalari,lig tv derken aylik 1050 tl bunlara gidiyor (son faturalari baz aldim,internet ve lig tv sabit degismez) ..
Kredi kartlari her ay duzenli olarak 1500-2000 alti gelmez.. en az 1000 maksimum 1700 donem borcu oluyor.. uc asagi bes yukari..
Yani elimize her ay 2000tl ancak para kalir bunun yarisini esim ile kardes payi bolusurux kalan 1000lirayi da kenara atabilirsek atariz.. ha ekstra birsey cikmazsa hastalik vs.. mesela tiroid hastayım her ay kntrole gidiyorum.muayene ücreti endokrin oldugu icin aylik 400 tl gbi ..
Simdi hamileyim sanirim bir kac ay sonra o 1000 tl de kalmayacak

Hayirlisi olsun.. her sey cok pahali. Hayat çok pahali.. biz iki kisi calisiyoruz cocuk yok cogu malzeme köyden geliyor ona ragmen elimize kalan oyle aman aman bir sey degil karin tokluguna ve borc odemeye calisiyoruz... tek calisan çocuklu olanlara Rabbim yardim etsin

ben her hafta cocuk levrek yiyor gibi dusundum
bende hamsiciyim haftada 1 evde yapiyorum valla kokusu falan hic umrumda olmuyo kizimda seviyo hamsiyi,
ona kucuk bir dilimde somon aliyorum ayrica ama genekde somon kaliyo hamsiyi cerez gibi yiyo oda

ben her hafta cocuk levrek yiyor gibi dusundum
bende hamsiciyim haftada 1 evde yapiyorum valla kokusu falan hic umrumda olmuyo kizimda seviyo hamsiyi,
ona kucuk bir dilimde somon aliyorum ayrica ama genekde somon kaliyo hamsiyi cerez gibi yiyo oda
Ah yok yok levrek corba yaparsak bir tek onun icin alıyorum. kızımda annemlerde yiyor ama bir kere evde yaptım hamside küçücüktü temizle temizle bitmedi

Tarif isterim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…