Guzel bir konu hayirli olsun
Yani cok geciniyoruz diyemem ama gecinemiyoruz dersem de haksizlik bencillik etmis olurum sanirim.. Bizim esimle gelirimiz 10 bin civarı. . 4 senelik evliyim, evlendgm gunden beri borc oduyoruz bu sebepten hep cocuk fikrini erteledik. El borclari araba kredisi ev kredisi derken suan kredimizi teke dusurdk..yaklask 3 bin cvari kredi odememiz var 2 senemiz kaldı. . Krediyi cikinca 7bin lira para kalıyor bnun 1.5 tlsi market alisverisi 2 kisi icin bahsediyorum.. kahvaltilik sebze et tavuk meyve vs için. .
Peynirim, tereyagim, cevizim,bademim, sütüm , kislik malzemelerim hep köyden geliyor 4 sene de bunlara hic para vermedik. . Yani bir de bunlara para verilse bilemiyorum...
Dogalgaz, elektrik,su, internet faturssi, telefon faturalari,lig tv derken aylik 1050 tl bunlara gidiyor (son faturalari baz aldim,internet ve lig tv sabit degismez) ..
Kredi kartlari her ay duzenli olarak 1500-2000 alti gelmez.. en az 1000 maksimum 1700 donem borcu oluyor.. uc asagi bes yukari..
Yani elimize her ay 2000tl ancak para kalir bunun yarisini esim ile kardes payi bolusurux
kalan 1000lirayi da kenara atabilirsek atariz.. ha ekstra birsey cikmazsa hastalik vs.. mesela tiroid hastayım her ay kntrole gidiyorum.muayene ücreti endokrin oldugu icin aylik 400 tl gbi ..
Simdi hamileyim sanirim bir kac ay sonra o 1000 tl de kalmayacak
Hayirlisi olsun.. her sey cok pahali. Hayat çok pahali.. biz iki kisi calisiyoruz cocuk yok cogu malzeme köyden geliyor ona ragmen elimize kalan oyle aman aman bir sey degil karin tokluguna ve borc odemeye calisiyoruz... tek calisan çocuklu olanlara Rabbim yardim etsin