Geçinemeyenler kulübü

Ben beş tl fazla verip ayıklatıyorum hamsiyi. Normal hamsi 15 se 20 ye satıyor balıkçılar burada.
Gecen hafta 20 tl falandi pazardi, pazarda temizlemiyorlar. Yakin cevreye de baktim balıkçı bulamadım 😑 markette dondurulmus oluyor ama pek emin olamadigim icin almadim hiç.

ben levrek dip baligi diye biliyorum, cok kucuk cocuklar icin dip baligini pek onermediklerinden arastirmistim ordan aklimda kalmis
civa orani fazlaligindan
Aynen minik balık öneriyorlar aslında ama hamsi falan sevmedi. Genelde somon alıyorum, sıkılınca bi çiftlik levreğinden çorba falan işte. Küçük balık denesem mi acaba ya yer belki

biz genelde fırınciyiz. Kizartma yapmiyoruz. Bol limon, zeytinyagi, karabiber, tuz, yanlara sogan sarimsak ve defne yapragi koyup firinliyorum. Corbayida baligi haslayip temizliyorum, un kavurup icine haslanmis havuc patates atip sicak suyla açıyorum(haslanan baligin suyu), sonra baligi koyup 1 limon ve yumurtayi çırpıp terbiye yapiyorum. Tuz karabiber falanda ekleyince tamamdir.

Guzel bir konu hayirli olsun 💚
Yani cok geciniyoruz diyemem ama gecinemiyoruz dersem de haksizlik bencillik etmis olurum sanirim.. Bizim esimle gelirimiz 10 bin civarı. . 4 senelik evliyim, evlendgm gunden beri borc oduyoruz bu sebepten hep cocuk fikrini erteledik. El borclari araba kredisi ev kredisi derken suan kredimizi teke dusurdk..yaklask 3 bin cvari kredi odememiz var 2 senemiz kaldı. . Krediyi cikinca 7bin lira para kalıyor bnun 1.5 tlsi market alisverisi 2 kisi icin bahsediyorum.. kahvaltilik sebze et tavuk meyve vs için. .
Peynirim, tereyagim, cevizim,bademim, sütüm , kislik malzemelerim hep köyden geliyor 4 sene de bunlara hic para vermedik. . Yani bir de bunlara para verilse bilemiyorum...
Dogalgaz, elektrik,su, internet faturssi, telefon faturalari,lig tv derken aylik 1050 tl bunlara gidiyor (son faturalari baz aldim,internet ve lig tv sabit degismez) ..
Kredi kartlari her ay duzenli olarak 1500-2000 alti gelmez.. en az 1000 maksimum 1700 donem borcu oluyor.. uc asagi bes yukari..
Yani elimize her ay 2000tl ancak para kalir bunun yarisini esim ile kardes payi bolusurux 😂 kalan 1000lirayi da kenara atabilirsek atariz.. ha ekstra birsey cikmazsa hastalik vs.. mesela tiroid hastayım her ay kntrole gidiyorum.muayene ücreti endokrin oldugu icin aylik 400 tl gbi ..
Simdi hamileyim sanirim bir kac ay sonra o 1000 tl de kalmayacak 😊

Hayirlisi olsun.. her sey cok pahali. Hayat çok pahali.. biz iki kisi calisiyoruz cocuk yok cogu malzeme köyden geliyor ona ragmen elimize kalan oyle aman aman bir sey degil karin tokluguna ve borc odemeye calisiyoruz... tek calisan çocuklu olanlara Rabbim yardim etsin
Gerci gecen gun bir yorum okudum agzim acik kaldi..esi tek calisiyor, 3 cocugu var ve cocuk koleje gidiyor. .ustelik aldigi para icin 5^6 deniyordu sanirim.. biz 2 kisi calisiyoruz 10 bin gelirimiz var ama ben çocuğumu koleje gonderemem suan ki durum ile 😕

Döviz kuru yine yükselmiş.
Geçen ay oğlumun yurt parası 3238 TL tutmuştu, bu ay 3474 TL gösteriyor Transferwise.
240 TL gibi bir farkı havaya gidecek.
Moralim bozuldu, yapmadım transferi,
bir iki gün bekleyelim dedim eşime.
Umarım beklerken hepten yükselip 3500’ü geçmez.

hayir ben ankaradayım ☺️
biz evi 135 e almistik 6 sene once suan 300 bin civari ediyor.
evi almasak ben 6 senede ne ev parasi toplayabilirdim ne baska birsey, benim gibi eli durmayan insanlarin yapacagi en iyi sey borca baglamak sanirim ☺️
Tutabilen icin bile bir ev taksidi kadar tutar konmuyor kenara canim . Biz o 1 bucuk senede ayda odeyebldgmzn yarisi kadarni ancak biriktirebiliyorduk bi rahatlik oluyor borc olmaynca ne biriktirsem kar diyorsun . Ama horca girince daha fazla meblagi odeyebiliyorsun . En nihayetnde iyi bir tercih yaptik ev kesnlkle alinmali su devirde kiracilik cok zor

Tutabilen icin bile bir ev taksidi kadar tutar konmuyor kenara canim . Biz o 1 bucuk senede ayda odeyebldgmzn yarisi kadarni ancak biriktirebiliyorduk bi rahatlik oluyor borc olmaynca ne biriktirsem kar diyorsun . Ama horca girince daha fazla meblagi odeyebiliyorsun . En nihayetnde iyi bir tercih yaptik ev kesnlkle alinmali su devirde kiracilik cok zor
evin borcu bittiginde 39 yasimda olacagim aslinda en guzel yaslarda borc odeyerek gitti ama olsun.
40 dan sonra yapacagim artik istediklerimi ☺️

evin borcu bittiginde 39 yasimda olacagim aslinda en guzel yaslarda borc odeyerek gitti ama olsun.
40 dan sonra yapacagim artik istediklerimi ☺️
Oyle dusunme 39 yasina kadar da istedgn bjseyi yapmis olacaksin . Bizde hayaller kuruyoruz borc bitinceye 33 yasnda olacagiz nasipse .

Benim 50 yasinda bir akrabam var hala kirada yillar boyu kac ev parasi gitmistir ama ev sahbi olamadi. Kimine gore sacma geliyor gecenlerde bir konu vardi burada gormussundur mutlaka ev almak istiyordu kadin cogunluk evde ev diye tutturmussun genc yasta borc odeyip odeyp kendni mi baglasin adam yok ev alana kdr hobilerinden vaz mi gecsn vs yazmislardi sasirmistim . Bana gore ilk yapilacak sey ev alabilmek imkanlar dahilnde tabi

ben levrek dip baligi diye biliyorum, cok kucuk cocuklar icin dip baligini pek onermediklerinden arastirmistim ordan aklimda kalmis
civa orani fazlaligindan
Yok, deniz levreği öneriliyor.
Bizim çocuk doktoru ya somon ya levrek yedir çocuklara derdi.
Keza ben eve sokmadığım için pek de ilgilenmedim ama aileme söylerim levrek alın diye.

Hayatımda deniz ürünü yemedim, bazen abartıldığını düşünüyorum bu gelişim için balık meselesinin.
Gerizekalı değilim çok şükür 😂

Yok, deniz levreği öneriliyor.
Bizim çocuk doktoru ya somon ya levrek yedir çocuklara derdi.
Keza ben eve sokmadığım için pek de ilgilenmedim ama aileme söylerim levrek alın diye.

Hayatımda deniz ürünü yemedim, bazen abartıldığını düşünüyorum bu gelişim için balık meselesinin.
Gerizekalı değilim çok şükür 😂
Balık sevilmez mi yaa😍😍

Benim 50 yasinda bir akrabam var hala kirada yillar boyu kac ev parasi gitmistir ama ev sahbi olamadi. Kimine gore sacma geliyor gecenlerde bir konu vardi burada gormussundur mutlaka ev almak istiyordu kadin cogunluk evde ev diye tutturmussun genc yasta borc odeyip odeyp kendni mi baglasin adam yok ev alana kdr hobilerinden vaz mi gecsn vs yazmislardi sasirmistim . Bana gore ilk yapilacak sey ev alabilmek imkanlar dahilnde tabi
evet insanin basini sokacak bir evi her zaman olmali bana görede eger imkan varsa tabi.

Döviz kuru yine yükselmiş.
Geçen ay oğlumun yurt parası 3238 TL tutmuştu, bu ay 3474 TL gösteriyor Transferwise.
240 TL gibi bir farkı havaya gidecek.
Moralim bozuldu, yapmadım transferi,
bir iki gün bekleyelim dedim eşime.
Umarım beklerken hepten yükselip 3500’ü geçmez.
amerika konusuyor yine yukselir muhtemelen ben pek anlamam gercide

Psikolojik bir durum bendeki.
Kokusunu duyunca midem bulanıyor keza ton balığı bile yesem boğazıma kılçıklar batıyor sanki saç yiyor gibiyim😂

Zoraki bazen ton balıklı salata ya da sandviç tüketiyorum o da senede 2 3.
E yeter😂
Ben de balık sevmem. Toplu keyif masalarında millet balık yerken ben yoğurt peynir yiyorum 🤷🏻‍♀ Akıllıyımdır da maşallah zehir gibiyim zeka küpü ajdjdjdkd

Guzel bir konu hayirli olsun 💚
Yani cok geciniyoruz diyemem ama gecinemiyoruz dersem de haksizlik bencillik etmis olurum sanirim.. Bizim esimle gelirimiz 10 bin civarı. . 4 senelik evliyim, evlendgm gunden beri borc oduyoruz bu sebepten hep cocuk fikrini erteledik. El borclari araba kredisi ev kredisi derken suan kredimizi teke dusurdk..yaklask 3 bin cvari kredi odememiz var 2 senemiz kaldı. . Krediyi cikinca 7bin lira para kalıyor bnun 1.5 tlsi market alisverisi 2 kisi icin bahsediyorum.. kahvaltilik sebze et tavuk meyve vs için. .
Peynirim, tereyagim, cevizim,bademim, sütüm , kislik malzemelerim hep köyden geliyor 4 sene de bunlara hic para vermedik. . Yani bir de bunlara para verilse bilemiyorum...
Dogalgaz, elektrik,su, internet faturssi, telefon faturalari,lig tv derken aylik 1050 tl bunlara gidiyor (son faturalari baz aldim,internet ve lig tv sabit degismez) ..
Kredi kartlari her ay duzenli olarak 1500-2000 alti gelmez.. en az 1000 maksimum 1700 donem borcu oluyor.. uc asagi bes yukari..
Yani elimize her ay 2000tl ancak para kalir bunun yarisini esim ile kardes payi bolusurux 😂 kalan 1000lirayi da kenara atabilirsek atariz.. ha ekstra birsey cikmazsa hastalik vs.. mesela tiroid hastayım her ay kntrole gidiyorum.muayene ücreti endokrin oldugu icin aylik 400 tl gbi ..
Simdi hamileyim sanirim bir kac ay sonra o 1000 tl de kalmayacak 😊

Hayirlisi olsun.. her sey cok pahali. Hayat çok pahali.. biz iki kisi calisiyoruz cocuk yok cogu malzeme köyden geliyor ona ragmen elimize kalan oyle aman aman bir sey degil karin tokluguna ve borc odemeye calisiyoruz... tek calisan çocuklu olanlara Rabbim yardim etsin
Size yine köyden bir sürü şey geliyormuş, bizde o da yok. Her şeyi parayla alıyoruz. Ben zaten uzağım memlekete de annemlere de köyden bir şey gelmez. Ancak 5 litre süt. Hep şehirdekilerden beklerler.

X