Geçinemeyenler kulübü

Öff bitmedi, bitmez de.
Az önce Neyapsamkisimdi de örnek verdi, dün ben de söyledim.
Hizmet alırken bile tipine bakıyorlar insanın, suçlamıyorum da dünya buna döndü artık.

Beni az tanıyan herkes kibirli, burnu büyük tarif eder, az tanıyanın altını çiziyorum çünkü bu muhabbetlerle dediğin gibi ilgilenmem.
Dinlemeyince sanıyorlar ki kibir, değil arkadaşım bana ne!
Çok beğensem merak etsem sorarım zaten.

olurmu canim etiket herşeydir

Ay yok istemem, benim iyi bir malım olmamalı hem itina edemiyorum hem de gerçekten hayatımda bir şey değiştirmiyor, idrak ettim bunu.
E esnaf neyden kazanacak, satacak tabii.
Adam malına ister 5 fiyat biçer ister 50.
Alanda kabahat

kuaförlerde akıllara zarar fiyatlı bizim buralarda bilirsin boyanın maliyeti taş çatlasa 50 tl ama bir röfleye 800 1000 istiyorlar yahu şaşırmışlarrr.pandemi birsin uygun bir semtte boyatacağım vermem o parayı onlara

1000 gene iyimiş.
Gözümün açılmadığı dönemlerde daha düşün bebelerim yokken veriyordum ben ki saçım sarı değil, bir şey değil.

Pandemiden önce arsia var ya başkent girişi, oraya gitmiştim ben gayet uyguna yapıyor her şeyi.
İşi de iyi, tabii kapanmadılarsa bu dönem.
Sarı olmasa evde boya diyeceğim ama olmaz tabii.

ben de pandemi öncesi sorduğum fiyattı zaten.daha da arttıysa saç baş yolarım gene boyatmammmmm kel modası çıksa da kurtulsakkk

ben de pandemi öncesi sorduğum fiyattı zaten.daha da arttıysa saç baş yolarım gene boyatmammmmm kel modası çıksa da kurtulsakkk
2 yıla yaklaştı kendim boyuyorum ama sarı bana yakışıyor boyatıp sonra da 9 takside böleceğim kartımdan onu ödeyince hopp tekrardan yeni bir 9 taksittt

2 uygun fiyatlı kuaför daha önereceğim, yaşamkent istanbul kuaför gene yaşamkent Migrosun arka tarafında, eczanenin pet shopun yanında, neydi adı ya.
İkisi de uygun fiyatlı.
İstanbul olanı eskiden tanırım, diğeri de benim tara kuafördeki çocuktu, ayrıldı kendi açtı.

Hah baktım etroymuş adı, Migros’un orada olan.
C ceycey0406

virüs bitse keşke .psikolojim bozuldu bugün bingür hocayı dinledim tv de gayet normalmiş bozulması.evde otura otura rengim soldu saçım dökülüyor tembelleştim uyudukça uyuyasım geliyor gün içinde

virüs bitse keşke .psikolojim bozuldu bugün bingür hocayı dinledim tv de gayet normalmiş bozulması.evde otura otura rengim soldu saçım dökülüyor tembelleştim uyudukça uyuyasım geliyor gün içinde
Pandeminin galibi benim, bunu açık yüreklilikle söylüyorum.
En çok bana vurdu ama nanik yaptım çok şükür
Ev kuşu olmanın ve hayatımı zaten 4 sene önce durdurmuş olmanın nimetlerinden faydalandım.
Herkese ‘nasılmış anacım’ tadında yaklaşıyorum

biraz bir derdim var da konu okuyup uykumu getirip yatacağım.akşam 1 saat uyudum uykum kaçtı şimdi.iyi geceler dilerimm

Kızlar nasılsınız :) geçmişten okuya okuya geliyorum yetişemedim ama yazmak istedim. Yarın maaş günümüz heyecan sardı. Yemek listesi yapıyorum ben her ay. Hafta hafta ayırıp haftalık alıncakların listesini yapıyorum. Pazartesi salı şeklinde değil de her hafta için 1. 2. 3. Diye 5 6 günlük yapıyorum 7 de annem sürekli yemek gönderdiği için boş bırakıyorum ya da canımız ekstra bişey isterse diye.
Ben çalışmıyorum eşim asgari ücretli. Ucu ucuna diyemeyeceğim kredi kartı ve ailelerin desteği olmasa biz bu zamana gelemezdik. Ev kira 1 kızım var 2,5 yaşında ve hamileyim. Kızım emmedi mamayla büyüdü 3 aydır ayda 1 kutuya düştü mama masrafımız şükürler olsun ama beze devam.

Gelelim esas anlatmak istediğime. Geçen ay eşimin şefi covid old. İçin eşim de 14 gün karantineya girdi. Hastanede herkese sağlık ocağından rapor alın demişler eşim de sabah erkenden arayıp almış. Öğleden sonra iş yerinden bi msj. Rapor almayın biz sizi izinli göstercez... haydaaaa. Şimdi erken davranmayanların maaşında kesinti olmayacak ama bizim maaş yarı yarıya düşük gelecek. Bu ay ben nasıl geçinicem derdindeyim şuan. Hamileyim sebze yemem lazım aylık kontrolüm var özele gidiyorum ekstra bir durumum old. İçin rahat iletişim özel ilgi görmek istiyorum. (Tehlikeli ilaç kullanırken hamile kaldım ) şimdi ben öyle bir liste yapmalıyımki evde ne varsa onlar olmalı. Sebze minimum haftada 1 falan yapmam lazım gerisi bulgur pirinç mercimek un ince bulgur var evde makarna bile bitmişti. buzlukta da sebzem yok.
Çok gluten e yüklenmemem lazım yoksa ağrılarım artıyor. Hamurla çok oynayamıyorum ellerim dirseklerim acıyor.

Kuruyemiş desek fıstık yememeliyim o yüzden fıstıksız karışım 80 tl 6 aylık hamileliğimde 2 kere aldık kuruyemiş. Bu ay yine alamayacağım.

Kredi kartı zaten dibe dayalı. Kızımın aylık sütünü annemgil alıp pişirip veriyor o yüzden mamayı azalttık Allahtan. Uzun oldu sanırım ama öyle işte bunay eşimin erken davranıp iş yerinin geç bilgi vermesinin cezasını iş yeri değil biz çekeceğiz...

Son düzenleme:
Tavuk et balık diyeceksiniz aklıma geldi.
Balık yiyemiyorum zaten kokusu midemi kaldırıyor. Tavuk geçen aydan yarıma yakın tavuk var buzlukta. Annem de kızım ona gittikçe tavuk kçfte falan yapıyor. Kıyma da 2 kare kadar var dana. Kurbandan da 3 poşet kıyma ve etker var şükürki.
Tavuğu her ay bütün alıp parçalayıp atıyorum. Kıymayı da poşetleyip poşeti inceltip 4 e bölüp 4 yemeklik hazırlıyorum kare dediğim o parçalar.
Ailemle aynı apartmanda oturuyor olmam büyük şansım. Maaş yarım yatmasa biz yine istesiğimizi az da olsa alıyoruz ama her ay düzenli değil tabii. Pahalı olanları dönüşümlü olarak alıyorum eşim de hiç alma etme demez. Hep ben kısarım kendimi.

Ama bu ay piyangodan çıktı bize napalım bu ay da böyle olacak annemlerde biraz fazla vakit geçiririm ben de :)

Okurken aklıma grldi geçrn ay şöyle kabaca market ve manav harcamalarımız 900 lerde olmuş. Özgürce yaptığım listeyle yani bu ay kıymam vardı almadım devam sütü 1 kutu alındı. Ki eskidenn5 kutu alıyoduk. Kuruyemiş de aldık biraz. Bol sebze aldık. Kv köyden tereyağ verdi kp sucuk almış kasaptan 2 kere bazlama yapıp verdiler. Annem desen sürekli yemek yollar. Bu ay bakalım neler olacak.

Paylaş kazan ı ben de duydum ama sanırım onun da prosedürü vardı bi youtuber anlatmıştı orda da gelir elde edildiği için vergi mevzusu mu oluyodu başka bişey miydi tam hatrlayamadım şimdi. Ben de yapmak küçük de olsa bi gelir elde etmek istedim ya da evde youtube a içerik çeksem dedim vergi meseleleri basıl olcak hiç bilgim yok o yüzden hiç cesaret edemedim. Bilginiz varsa yardımcı olur musunuz bana da.

Bunu ben de çocukken çok yaşadım bir de kilomdan dolayı çok dışladılar beni. Şuan hiç arkadaşım yok mesela. Hep çekinirim insanlardan sert tepki alma korkusu oluşmş içimde. Allaha şükür yaşadığım mahallede durumu iyi olan bi ailede büyüdüm. Ama okulda sitede her çock öyle değildi çocukken bana olan yaklaşımlarının sebebini anlamıyodum tabi hep üzülüp ağlıyodum beni neden seven yok diye. Evlenip asgari ücrete tabii kalınca anladım. Ben kimin ne maaş aldığını nasıl yaşadığını takip eden biri olmadım hiç eşimde ve ailesinde gördüm sonra gözüm açıldı tabi şehir de değişti insanlar değişti bi baktım herkes birbirini takipte o memur tabi alır o şu meslekten tabii yer o zengin bize mi kalacaktı gibi düşünceleri varmış insanların. Ben tamamen ailemin yıllarca eleyip kendine oluşturduğu kendi meslek grubundan iyi niyetli ailelerin içinde büyümüşüm ondan hiç böyle şeylere ve entrikalara alışık değilmişim dedim. Büyükşehir küçükşehir insanı köy kökenlilerle şehir kökenliler bile çok farklı kafa yapısındaymış geç farkettim. Yani gelir düzeyi düşük aileler onlar zengin alır tarzı düşünceleri evde çocuklarına empoze edip kişiliklerini değiştirip arkadaşlarını kıskanmalarına sebep oluyor kısaca anlatmak istediğim bu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…