- Konu Sahibi chamallows
Bu mesaji benim mesajima alintiliyan arkadasa cevap yazdiginiz icin uzerime alinip cevap vermek istiyorum.her aile ve cocuk icin ayni şeyleri elbette soyleyemem ama biz Kızımizin sadece karnını doyurarak anne babalik yapmiyoruz. Herkesin evlerinde bilmem kac ekran tv bas kosede dururken bizim evimize 3 yildir tv girmedi. Çocuğum tv basinda bos bos oturanlardan degil. Anne ve babasi olarak universite okumuş, bilgi ve birikim konusunda her konuda kendini geliştirmeye çalışan insanlariz. Bizi anladığını hissettiğimiz ilk andan itibaren ona kitaplar okuyoruz. Ve suan 20 aylik size en sevdigi kitaplari getirip safyalarini açıp ne olduğunu dahi soyleyebilir. Gelecek sene esimin yuksek lisansi icin ingiltereye yerlesme planimiz var ve bu sebepten hem turkce hem ingilizce dil egitimi vermeye çalışıyoruz. 3 hafta önce koronaya yakalandik. Kızımı göturdüğüm anneli oyun grubunda ki baska bir kadin yüzünden. Çocuğuna en pahali seyleri alip, oyuncaklara bogarak kaliteli anne baba olunuyor ise ben almayayım. Tesekkurler.çocuklara çok az aile önem veriyor gözlemlediğim 4 yıl öğretmenlik de yaptığım için yanılma payım yok.kızımın arkadaşlarını da gözlemledim yıllarca.çocukların yüzde otuzunda davranış bozukluğu dikkat dağınıklığı sorunu var .bu sorunlu öğrenciler hem kendi eğitimlerie hem de başarılı arkadaşlarının eğitimlerine sekte vuruyorlar ders işletmedikleri için ilgilenmedikleri için tuhaf yuhaf şeylerle uğraştıkları için.öğretmenelrde bir süre sonra bıkıyor .kaç aile çocuğuna para harcayıp psikolog a götürüyor düzelsin diye ya da mesela osman abalının dikkat geliştirme setleri var .tavsiye etsen de almıyorlar para harcamak istemiyorlar çocuklarına kitap almıyorlar sinema tiyatroya götürmüyorlar.çok gördüm bu tür çocukların sorunlarını çözmeden 3. çocuğu da yapmışlar bir de övünüyorlar bir eve 3 çocuk çok mu sen d eyap pişman olursun ilerde diye .akıllara zarar.karnını doyurmakla anne baba olunmuyor iyi yetiştirmek daha da önemli
Tekrardan belirtiyorum, tartisma amacli cevap yazmadim. Hanimefendi benim mesajıma cevap vermisti siz benden önce cevap verdiğiniz icin bunlarisa yazma geregi duydum. Hayirli aksamlar.