Geçinemeyenler kulübü

Ben de artık evde manikür pedikür yapıyorum, saç boyuyorum. Para veremiyorum.
Eşim de traş aleti aldı, saçını üçe vuruyor valla. Pandemi de etkili ama maddi anlamda da etkili tabii
düğünüm hariç hiç manikür pedikür yaptırmadım ama kuaförlere korkunç paralar verdim balyaj röfle vs. için .ameliyatımdan beri kendim boyuyorum beyazlar gözükmesin yeter düşüncesindeyim.indirimde 3 4kutu alıyorum hemen stokluyorum boyayı

çocuklara çok az aile önem veriyor gözlemlediğim 4 yıl öğretmenlik de yaptığım için yanılma payım yok.kızımın arkadaşlarını da gözlemledim yıllarca.çocukların yüzde otuzunda davranış bozukluğu dikkat dağınıklığı sorunu var .bu sorunlu öğrenciler hem kendi eğitimlerie hem de başarılı arkadaşlarının eğitimlerine sekte vuruyorlar ders işletmedikleri için ilgilenmedikleri için tuhaf yuhaf şeylerle uğraştıkları için.öğretmenelrde bir süre sonra bıkıyor .kaç aile çocuğuna para harcayıp psikolog a götürüyor düzelsin diye ya da mesela osman abalının dikkat geliştirme setleri var .tavsiye etsen de almıyorlar para harcamak istemiyorlar çocuklarına kitap almıyorlar sinema tiyatroya götürmüyorlar.çok gördüm bu tür çocukların sorunlarını çözmeden 3. çocuğu da yapmışlar bir de övünüyorlar bir eve 3 çocuk çok mu sen d eyap pişman olursun ilerde diye .akıllara zarar.karnını doyurmakla anne baba olunmuyor iyi yetiştirmek daha da önemli
osman abalinin kitaplarinin çok faydasini gordum ben dil gelisimi basta olmak uzere herseyin ne oldugunu cok kolay ogrendi kizim, 2 yasindayken almistim simdi 3 yas grubunu aldim,
yanina ekstra etkinlik kitaplari ve etkinlik malzemeleri aliyorum her ay.
her akşam bir masal kitabi okuyoruz iş bankasi kültur yayinlarindan aliyorum genelde,
bazen okudugum kitaplari bir daha okuyorum cunku artik kitap parasina yetisemiyorum.
millet a 101 de bim de yag peynir kovalarken ben kitap takip ediyorum 😑
geçen hafta kuzenim saolsun kizinin gecen sene kreste egitim gordukleri kitaplari yolladi ders calisilmis uzerinde ama en azindan resimler hakkinda konusabiliriz falan diye aldim.
gunluk 2 3 saat uygulamali etkinlik ve bahsedilen kitaplardan ders calistiriyorum.
beynim yaniyo bazen ciddi anlamda.
eğitim evde başlar derdi bizim ögretmenlerimiz, çabalıyorum her gün umarım karşılığini alirim da bu kadar emekten sonra bir ögretmeni hic mi eğitmediniz demez ilerde bana

Hazırlari da içemiyorum genel olarak bı alkol içemiyorum ben.
Eşim evlilik teklifi ettiğinde ortamdaki şarabı içmek zorunda kalmıştım ağzıma elimle karpuz tikamistim hemen:rolleyes:
Fiyatlar zaten içene ızdırap. İçememen çok büyük bir şans. Boşver alışma hiç. Bir biraya 15 tl bayılmak insanı sinir ediyor

Birini gönderip diğerini göndermeme olmaz zaten.

Eşim uygun fiyatlı özel okulları araştıralım diyor, son dönemde acılanlardan bana da onlar mantıki gelmiyor. Adı özel ama kendi öyle değil çoğunun, çocuklarını gönderen arkadaşlarımdan gördüğüm.
hiç bir yeri kazanamıyorlar sonuçta .Çocuğun içinde varsa aile de bilinçliyse o çocuk her şart da hangi öğretmende olursa olsun başarılı oluyor.

Ben de artık evde manikür pedikür yapıyorum, saç boyuyorum. Para veremiyorum.
Eşim de traş aleti aldı, saçını üçe vuruyor valla. Pandemi de etkili ama maddi anlamda da etkili tabii
Ya Khomyuk tıraş aletine para vermiyelim covid den de uzak duralım diye 2 gün önce eşimin saçını makasla kestim, iğrenç oldu, küstü adam benle konuşmuyor :-) arada aynalara hüzünlü hüzünlü bakarken yakalıyorum:rolleyes:tasarruf edelim derken beyimin psikolojisini bozdum...kendi saçımı da geçen ay kendim kestim halbuki çok da güzel olmuştu:KK61:siz hangi makineyi kullanıyorsunuz kuzum? Tavsiye eder misin?

Ya Khomyuk tıraş aletine para vermiyelim covid den de uzak duralım diye 2 gün önce eşimin saçını makasla kestim, iğrenç oldu, küstü adam benle konuşmuyor :-) arada aynalara hüzünlü hüzünlü bakarken yakalıyorum:rolleyes:tasarruf edelim derken beyimin psikolojisini bozdum...kendi saçımı da geçen ay kendim kestim halbuki çok da güzel olmuştu:KK61:siz hangi makineyi kullanıyorsunuz kuzum? Tavsiye eder misin?
Ederim valla canım.
Biz sekiz numaraya kadar olanı aldık. Ama bizimki katlı beceremedi. Favoriler ense sıfır oluyor o kısmı ben yapıyorum. Kalanını kendi sekize beşe üçe canı beye isterse vuruyor.

benim koca aynştayn a benzedi saçtan kocaman oldu kafası.10 günde bir işe gidince başkan şok geçiriyormuş saçları görünce :KK53:

4500e faturalar dahil geçiniyorsunuz yani. Ama nasıl işte. Ben markete girdim mi 200 lira gidiyor.
Benim kira hesaplamamin icinde isinma bedelimde var. 1800 tl kira + aidat ve isi. Aidatimiz sabit 425 tl. Isinma icinde simdiye kadar 300 tl den fazla ödemedim. Ocak subatta belki 100 tl falan fazla öderiz. Aylık 1000-1500 tl pazar market alışverişi icin ayırıyorum. Faturalarımızda cok yuksek sayilmaz 250₺ en fazla 300₺ belki. (Elektrik,su, internet ve telefon.)
bu masraflarin icine oyuncak,etkinlik malzemeleri ve her turlu gıda dahil mi?
Evet elde kalan paraya hersey dahil. Ancak her ay oyuncak almiyorum. Butun oyuncaklari bir anda vermiyorum her hafta belli oyuncaklar ve kitaplarla oynuyor. Sonraki hafta diger oyuncaklar. Evde kullanmadığımız kutu karton vs varsa onlarla da kendim oyun hazırlıyorum. Boyalari cok seviyor o yuzden okullar acilirken bim-a101 den uygun fiyata boya, resim defteri, yapistiricilar, renkli fon kağıtları falan aldim. Indirimleri genelde takip ederim. Trendyolun market uygulamasiyla hem benim hem esimin indirimini kullanarak, tereyagi, siviyag, zeytinyagi, kasar, bebek bezi, 30 lu yumurta,zeytin,peynir hepsini 150 tl ye aldim. Yazdan salcalarimi,tarhana, barbunya,bezelye gibi bir cok sebzeden atmistim buzluga, bir de kurban kestirmistim o da kac aydır et ihtiyacımızı gidermemizi sağladı.

ben dun esime moser aldım.
berberlerin kullandigi evladiyelik makina cokda memnun kaldik.
C ceycey0406 simdi bana kizacak ama bu hafta sonuda evde kendim brezilya fonu yaptim

X