Geçinemeyenler kulübü

Esim devlet memuru. Ben çalışmıyorum. Is bulamadim. Ev kira , ailelerden destegimiz yok.(beklentimiz de yok )
Kredi ödüyoruz, bebek icin tedavi görüyorum yeni basladim. Ucuuuu ucuna yetiyor yetmiyor gibi bisey.
Birikim asla yapamıyorum kumbaram var bozukluk atabiliyorum sadece.
Öyle giysi ayakkabı canta isine hic girmiyorum almiyorum evdeyim diye olanlarla idare ediyorum.
Kurbandan kalma et kiyma falan idare ediyoruz . Bol bol konserve kışlık hazirladim hesapli oluyor. Allah yardımcımız olsun.

4500e faturalar dahil geçiniyorsunuz yani. Ama nasıl işte. Ben markete girdim mi 200 lira gidiyor.
Ben dün markete sadece selam vermeye girdim

En son kasada 180 TL dediler 😂 ne aldıysam bilmiyorum o kadar tutacak bişey almadim sünger rulo kağıt havlu filandi anca

Eşimde bende çalışıyoruz. 20 aylik kizim var. Istanbul şartlarında 10 bin tl kadar aylik gelirimiz. Ev kirasi aidat 2500 tl. Faturalar, esimin yol masrafi, aylik spor ucreti, pazardi marketti bezdi derken. Her ay kenara en az 3 bin tl kadar da atiyoruz cok şükür.
bu masraflarin icine oyuncak,etkinlik malzemeleri ve her turlu gıda dahil mi?

ha ha ha bende eşime diyorum arabam kapıda boş boş duruyor şöyle insan araba geçişi bir yere park etsem bagajın kapağını da açıp allah ne verdiyse çocuk kıyafeti oyuncak memleketten salça pekmez kuruyemiş ceviz getirtip satsam mı acaba diyorummm.adamın gözleri fırlıyor pandemi de kafayı üşüttüğümü düşünüyor galibaaaa.
Bir arabam bile yok. 😢 Fasfakirim ya ben. 😂😂 Neyse, halimize şükür aç değiliz açıkta değiliz, en azından evde çalışan var. Tamamen işsiz kalanlara Allah yardım etsin.
Ya işsiz kalınca ben de ne yapsam ne etsem kendi işimi yapsam diye düşündüm durdum ve pandemi. 😟
Belediyeler her sene çay ocagi, cafe tarzı yerlerini cüzi bir miktara kiraya veriyorlarmış mesela o yatmıştı kafama. Şu pandemi bitse de yapsak birşeyler.

Bir arabam bile yok. 😢 Fasfakirim ya ben. 😂😂 Neyse, halimize şükür aç değiliz açıkta değiliz, en azından evde çalışan var. Tamamen işsiz kalanlara Allah yardım etsin.
Ya işsiz kalınca ben de ne yapsam ne etsem kendi işimi yapsam diye düşündüm durdum ve pandemi. 😟
Belediyeler her sene çay ocagi, cafe tarzı yerlerini cüzi bir miktara kiraya veriyorlarmış mesela o yatmıştı kafama. Şu pandemi bitse de yapsak birşeyler.
bende pandeminin bitmesini bekliyorum
aklimda bebek cocuk giyim tarzi bir dukkan acmak var ama ekonominin gidisatida onemli olacak

Ben dün markete sadece selam vermeye girdim

En son kasada 180 TL dediler 😂 ne aldıysam bilmiyorum o kadar tutacak bişey almadim sünger rulo kağıt havlu filandi anca
Bizim güya uygun olsun diye ayda iki kere büyük alışverişe metroya gidiyoruz. Kaşar, peynir, balık alıyoruz. Her seferinde 600den 1200 gidiyor. Kasaba da öyle yaparım yine 100-200 ona bırakıyorum.
Karşıda da migros var oraya da a un bitmiş gideyim diye giderim. Her gidişin mi 100 oluyor arkadaş bakıyorum cidden aldığım da bir şey yok. Şampuan gibi kişisel eşyalar bile artık el yakıyor.
Alkol severdil eskiden. Eskiden diyorum el yaktığı için bira içemez olduk. Rakıyı da anca doğumgünüdür yıldönümüdür yılbaşıdır alabiliyoruz. Şarabı da evde kendim yapıyorum, 8 liraya fln geliyor litresi diye. Evde imalathane kurdum bak alkole para harcamayayım diye.

Tek memur çalışanla 2 çocuk biri üniversite diğeri özelde ama tam burslu yinede yemek parası kitap parasının bile aylık taksidi bizi yoruyor ev kira 2000tl. Geçiniyoruz işte adına geçinmek denirse pandemiden öncede ayda bir iki anca dışarda takılırdık. Evde bir makine bozulsa kopacak pamuk ipliğimiz.

bu masraflarin icine oyuncak,etkinlik malzemeleri ve her turlu gıda dahil mi?
çocuklara çok az aile önem veriyor gözlemlediğim 4 yıl öğretmenlik de yaptığım için yanılma payım yok.kızımın arkadaşlarını da gözlemledim yıllarca.çocukların yüzde otuzunda davranış bozukluğu dikkat dağınıklığı sorunu var .bu sorunlu öğrenciler hem kendi eğitimlerie hem de başarılı arkadaşlarının eğitimlerine sekte vuruyorlar ders işletmedikleri için ilgilenmedikleri için tuhaf yuhaf şeylerle uğraştıkları için.öğretmenelrde bir süre sonra bıkıyor .kaç aile çocuğuna para harcayıp psikolog a götürüyor düzelsin diye ya da mesela osman abalının dikkat geliştirme setleri var .tavsiye etsen de almıyorlar para harcamak istemiyorlar çocuklarına kitap almıyorlar sinema tiyatroya götürmüyorlar.çok gördüm bu tür çocukların sorunlarını çözmeden 3. çocuğu da yapmışlar bir de övünüyorlar bir eve 3 çocuk çok mu sen d eyap pişman olursun ilerde diye .akıllara zarar.karnını doyurmakla anne baba olunmuyor iyi yetiştirmek daha da önemli

Bizim güya uygun olsun diye ayda iki kere büyük alışverişe metroya gidiyoruz. Kaşar, peynir, balık alıyoruz. Her seferinde 600den 1200 gidiyor. Kasaba da öyle yaparım yine 100-200 ona bırakıyorum.
Karşıda da migros var oraya da a un bitmiş gideyim diye giderim. Her gidişin mi 100 oluyor arkadaş bakıyorum cidden aldığım da bir şey yok. Şampuan gibi kişisel eşyalar bile artık el yakıyor.
Alkol severdil eskiden. Eskiden diyorum el yaktığı için bira içemez olduk. Rakıyı da anca doğumgünüdür yıldönümüdür yılbaşıdır alabiliyoruz. Şarabı da evde kendim yapıyorum, 8 liraya fln geliyor litresi diye. Evde imalathane kurdum bak alkole para harcamayayım diye.
ben sampuani 5 kiloluk aliyorum artik.
kuafor malzemesi satan yerlerden.
daha uyguna geliyor sanki.
dün bir el kremi aldım netten 54 lira verdim 😟
ellerimde catlaklar ve egzama oldugu icin biraz duzgun bisey olsun dedim kotu krem 54 lira ya

bizde 2 araba var kendi gelirimizle almadık eşimin babasından kalan arsayı satıp aldık 40 yıl önce vefat eden adam baktı yani bize acınası bir durum değil mi.?

birini gönderip diğerini göndermemek olmaz haksızlık olur büyüyünce de hesabını sorar gönderilmeyen çocuk ya ikisi ya da hiç olmalı o yüzden
Birini gönderip diğerini göndermeme olmaz zaten.

Eşim uygun fiyatlı özel okulları araştıralım diyor, son dönemde acılanlardan bana da onlar mantıki gelmiyor. Adı özel ama kendi öyle değil çoğunun, çocuklarını gönderen arkadaşlarımdan gördüğüm.

ellerimde catlaklar ve egzama oldugu icin biraz duzgun bisey olsun dedim kotu krem 54 lira ya
Ben de artık evde manikür pedikür yapıyorum, saç boyuyorum. Para veremiyorum.
Eşim de traş aleti aldı, saçını üçe vuruyor valla. Pandemi de etkili ama maddi anlamda da etkili tabii

Ayy bizde şarap yapiyoruz bak.
Ama içemiyorum çok aciiii geliyorlar bana
:kusmuk:

Yılbaşında bardaklara vişne suyu koycam .Instagram'da fotolarda şarap sansınlar :KK53:

alma o şampuanları chama sağlıpa zararlılar.indirim takip edip al gratis vs. yerlerden sülfatsız al mümkünse.sağlık herşeyden önemli

X