- 10 Nisan 2014
- 42.148
- 113.355
- Konu Sahibi chamallows
ben günde bir bardak soğuk süt veriyorum seviyor çünküDemiri düşürüyor. Reflüyü tetikliyor. Laktoz intöleransı varsa sindirim problemlerine sebep oluyor.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ben günde bir bardak soğuk süt veriyorum seviyor çünküDemiri düşürüyor. Reflüyü tetikliyor. Laktoz intöleransı varsa sindirim problemlerine sebep oluyor.
ben de kızımin bir kız kardeşi olmasını o kadar isterdim ki, arada bazen 2.cocuk acaba diyorum sonra birden irkiliyorum, hem 2.bir cocugu buyutme sureci gozumu korkutuyor, hem maddi kaygilar, hem sağlık, hemde 2.bir cocugu kaldirabilecek saglam temellere dayali bir evlilikte yok sanirim, ama olsun çok isterdimÖyle de ceycey kardeş hakkına da inanırım ben çocukların, kardeşlerin iyi geçinip geçinmeyeceği anne babaya bağlıdır, mesela benim bir erkek kardeşim var hele son zamanlar bana düşman aratmıyor sağolsun ama annem bozuyor hep aramızı, bir de erkek işte, halden anlamıyor ki...hayatım boyunca kız kardeşe özenmişimdir ben de...gerçi bendeki anne onu da düşman ederdi bana ama neyse,bu ayrı konuimkanım olsaydı da kızımın bir kızkardeşi olsa, öyle yetiştirirdim ki ikisinin de sırtı yere gelmez, hayat boyu tutanacak dalları olurdu diye dertlenirim hala bazı geceler...ama kısmet işte, fakir aileye doğdu kızcağızım, onun boğazından eğitiminden kesmeden bir çocuk daha yapamayacak bir aileye maalesef...
Bu orta standart degil. Bu normal de bir standart bile degil. Sadece kuruyemis 300 tl tutar ki bu cocugun yedigini dusunursek. Yetiskinler yemezse. Kuruyemis aliyor musunuz? Ben sukretmeyin demiyorum, barinmak ve tok olmak maalesef sukredilecek durumda ulke de.Ben size sadece gülüyorum gerçekten. Siz geçimi nasıl bişey sanıyorsunuz bilmiyorum. Biz orta standartta geçiniyoruz. Fazlasında gözümüz hiç yok
O zaman anne faktörü daha ağır basıyor...ablanıza da kızmayın , anne çok bilinçli değilse ailede ilk çocuk hele ki kızsa genelde anneden kaynaklı olarak ağır travmalı büyür, 2. ve sonrası şanslıdır bu konudaCinsiyetle de alakası yok bence. Benim iki ablam bir abim var. En büyük ablamla epey yaş farkımız var. Onla güzel bir diyaloğumuz pek olmadı. İyiyken iyidir ama azıcık deli dolu, önünü ardını düşünmeden konuşan, hep biraz fevri çıkışları olan biriydi. Çok baskıcıydı. Çektirdi. Ergenliğimde Allahtan o üniversiteye gitti de biraz nefes aldık. Şimdi de deli deli geziyor ne arar ne sorar. Ortanca ablam canım ciğerim. Her zaman yanımda. Hep destekti. Çok merhametli çok candandır. Abim de öyle. İnan ablamdan çok konuşuyoruz. Ki yurtdışında ona rağmen en büyük ablamdan daha samimiyiz. Daha destekçim. Şans işi kardeş de. Ben büyük ablam gibi değil de mesela abim gibi bir kardeşi olsun çok çok isterdim. Ama o zamanla bu zaman öyle farklı ki. Zor
Ah benim gibisin.ben de kızımin bir kız kardeşi olmasını o kadar isterdim ki, arada bazen 2.cocuk acaba diyorum sonra birden irkiliyorum, hem 2.bir cocugu buyutme sureci gozumu korkutuyor, hem maddi kaygilar, hem sağlık, hemde 2.bir cocugu kaldirabilecek saglam temellere dayali bir evlilikte yok sanirim, ama olsun çok isterdim
benim oldu bittiye getirme sansım hiç yok gibi bir şeyAh benim gibisin.
Bazen ben de gaza geliyorum Allahtan eşim bu konuda benden daha net de gazıma gelmiyor. Yoksa bir gece oldu bittiye gelirdi.
Aslında annem öğretmendi. Yani bilinçsiz bir kadın diyemem. Biraz serttir. Temizlik konusunda falan bizim eve gelince hala beni dırdırıyla darlar. Ama öyle dayak, aramıza girme, küçüğü koruma mevzuları hiç olmadı. Bana yapısı öyle gibi geliyor. Karakteri böyle bence. Hala biraz dan dun yaşıyor. Eşinden ayrıldı, kızıyla yaşıyorlar. Yeğenim de çok zeki sorumluluk bilen bir genç kız ona rağmen o baskıcı despot tarafını kızında devam ettirir. Biz bazen araya giriyoruz ama nereye kadar. Kızı bu sene sınava girecek mesela, anneme bırakıp bırakıp gezme peşinde geziyor hala. İlginç bir insan kendisi.O zaman anne faktörü daha ağır basıyor...ablanıza da kızmayın , anne çok bilinçli değilse ailede ilk çocuk hele ki kızsa genelde ağır travmalı büyür, 2. ve sonrası şanslıdır bu konuda
Yaa biz cok severiz iskembe hatirlattin şimdi bu hafta alayim olmadi. Kis aylarinda cok guzel gidiyor sicak sicak. Ama her sene bir kere yeterli iskembeyi kaynat pişir dogra ugrasmasi zor paca rahat oluyor ama bazen kurufasulyeyle veya nohutla yapiyorum pacalari efsane oluyorayy babam sağken haftada bir kelle paça yapardi araya bir de işkembe sıkıştirirdi artik eve giremiyordum kokudan
ay ben almayımYaa biz cok severiz iskembe hatirlattin şimdi bu hafta alayim olmadi. Kis aylarinda cok guzel gidiyor sicak sicak. Ama her sene bir kere yeterli iskembeyi kaynat pişir dogra ugrasmasi zor paca rahat oluyor ama bazen kurufasulyeyle veya nohutla yapiyorum pacalari efsane oluyor
Ay ben de işkembe, kelle paçaya bayılırım. Oğlanı da kendime benzettim. 18 aylıktan beri paça içer Geleceğin gece kuşu olacakYaa biz cok severiz iskembe hatirlattin şimdi bu hafta alayim olmadi. Kis aylarinda cok guzel gidiyor sicak sicak. Ama her sene bir kere yeterli iskembeyi kaynat pişir dogra ugrasmasi zor paca rahat oluyor ama bazen kurufasulyeyle veya nohutla yapiyorum pacalari efsane oluyor
Bende ilk 10 aylikken paça vermistim biraz, baktim şapur şupur yiyor sonra yaptıkça yedi hep. Sevsin yesin herşeyden. Yemek seçen eş ve cocuk zor oluyorAy ben de işkembe, kelle paçaya bayılırım. Oğlanı da kendime benzettim. 18 aylıktan beri paça içer Geleceğin gece kuşu olacak
Düşük filan da demiyor bak orta halli görüyor kendini...hatta 2. çocuğu da bu yüzden hiç düşünmeden yaptığına eminim çünkü şunu düşünüyor sadece " ben orta tabakayım, demek ki benden düşük bir grup da var, onlar bile ürüyor, ben niye daha fazla üremeyeyim?" Kendi çocuğunun durumunu olması gerekenle değil, daha kötülerle kıyaslıyor hep, Gördüğü örnek de yufkayla karın doyurup , bu yaşında oğlunun evine sığınmak zorunda kalmış , kimbilir kaç çocuğu olan ama hiç şikayet etmeyen kv. ...olan çocuklara oluyor en çok ona yanıyorumBu orta standart degil. Bu normal de bir standart bile degil. Sadece kuruyemis 300 tl tutar ki bu cocugun yedigini dusunursek. Yetiskinler yemezse. Kuruyemis aliyor musunuz? Ben sukretmeyin demiyorum, barinmak ve tok olmak maalesef sukredilecek durumda ulke de.
siz simdi biz geciniyoruz durumumuz iyi evde her sey de var diyince ben de donup diyorum ki kendime sen beceremiyorsun bu isi.
11 gundur evdeyiz ve 600 tl mutfak masrafi olmus ki bir siviyag haricinde cok pra gidecek bir sey alinmamis. Ne bir kuruyemis ne bir deterjan.
damacana su yumurta balik kiyma ve et alinmis ekmek alinmis da gitmis 600 tl. 3 yetiskiniz biz sadece.
biz dondurulmuş alıyoruz marketten işkembeyi eşim terbiyeli tarifle pişiriyor pişene kadar mutfağa uğramıyorummYaa biz cok severiz iskembe hatirlattin şimdi bu hafta alayim olmadi. Kis aylarinda cok guzel gidiyor sicak sicak. Ama her sene bir kere yeterli iskembeyi kaynat pişir dogra ugrasmasi zor paca rahat oluyor ama bazen kurufasulyeyle veya nohutla yapiyorum pacalari efsane oluyor
Evet canım bende dondurulmuş alıyorum. onlar doğranmışta oluyor hem rahat oluyor. ama yine bazen büyük oluyor parçalar tekrar bi kesiyorumbiz dondurulmuş alıyoruz marketten işkembeyi eşim terbiyeli tarifle pişiriyor pişene kadar mutfağa uğramıyorumm
İste tek tek yazinca da insanlar "alamayan yediremeyenler uzuluyor" diyorlar, goze soktugumuzu soyluyorlar.Düşük filan da demiyor bak orta halli görüyor kendini...hatta 2. çocuğu da bu yüzden hiç düşünmeden yaptığına eminim çünkü şunu düşünüyor sadece " ben orta tabakayım, demek ki benden düşük bir grup da var, onlar bile ürüyor, ben niye daha fazla üremeyeyim?" Kendi çocuğunun durumunu olması gerekenle değil, daha kötülerle kıyaslıyor hep, Gördüğü örnek de yufkayla karın doyurup , bu yaşında oğlunun evine sığınmak zorunda kalmış , kimbilir kaç çocuğu olan ama hiç şikayet etmeyen kv. ...olan çocuklara oluyor en çok ona yanıyorum
Güzel koku cuk olmuş yaniMerhaba kk nın güzel bayanları
topiği açma sebebim başlıkta da görüldüğü üzere geçinebiliyormuyuz merakı.
burada rahat rahat ekonomik sorunlarımızdan ve rahatlıklarımizdan bahsedelim diye açıyorum bu başlığı :)
etiketlemeden geçemeyeceklerimi de hemen rahatsız ediyorum
@derin sularda
@filmdelisi
C ceycey0406
@Koalina
Khomyuk
@zorunlunick
@Niloyatospikk
aklıma gelenler bunlar sizde bir el atın topiğime lütfen
Konu demek istedim ah bu klavyeler ve benim hızımMerhaba kk nın güzel bayanları
topiği açma sebebim başlıkta da görüldüğü üzere geçinebiliyormuyuz merakı.
burada rahat rahat ekonomik sorunlarımızdan ve rahatlıklarımizdan bahsedelim diye açıyorum bu başlığı :)
etiketlemeden geçemeyeceklerimi de hemen rahatsız ediyorum
@derin sularda
@filmdelisi
C ceycey0406
@Koalina
Khomyuk
@zorunlunick
@Niloyatospikk
aklıma gelenler bunlar sizde bir el atın topiğime lütfen
ben anladım sorun değilKonu demek istedim ah bu klavyeler ve benim hızım
Yok Khomyuk cum, yanlış ifade ettim, bilinçli derken psikolojik anlamda eğitimli demek istedim, ki bu da bizim ülkemizde çok lüx bir beklenti... kognitif terapi, travma aktarımı gibi konularda gelişmek ciddi çaba zaman ve para gerektiriyor, imkanı eğitimi olmayanları geçtim , çoğu eğitimli kültürlü varlıklı insan da ulaşamıyor bu bilgiye, o yüzden travma aktarımı her sosyal sınıfta benzer oranlarda ve biçimlerde gerçekleşiyor, sizin kardeş yapınız da şablona uyumlu olunca aklıma geldi sadeceAslında annem öğretmendi. Yani bilinçsiz bir kadın diyemem. Biraz serttir. Temizlik konusunda falan bizim eve gelince hala beni dırdırıyla darlar. Ama öyle dayak, aramıza girme, küçüğü koruma mevzuları hiç olmadı. Bana yapısı öyle gibi geliyor. Karakteri böyle bence. Hala biraz dan dun yaşıyor. Eşinden ayrıldı, kızıyla yaşıyorlar. Yeğenim de çok zeki sorumluluk bilen bir genç kız ona rağmen o baskıcı despot tarafını kızında devam ettirir. Biz bazen araya giriyoruz ama nereye kadar. Kızı bu sene sınava girecek mesela, anneme bırakıp bırakıp gezme peşinde geziyor hala. İlginç bir insan kendisi.