Geçinemeyenler kulübü

Sanırım sen evliydin. Çocuğun var mı bilmiyorum ama ben sevgilimle o gemideyim😂 Ne ev geçindiriyorum ne bişey😂 İyi kazanıyorum Allah’a şükür. Özel ders altın bileziğim bu online eğitimde gerçekten talep çok arttı. Şimdi bir sene içinde kenara 30 bin lira koymam lazım. Bakalım bu 30 bin lira beni de sizinle bodrum katına kilitliyor😂❤️
evet bir kızım var ❤️
neyse bizimle birlikte kilitlensen de en azindan senin başına buzlu havlu koyan birileri olmuş ben eşimin kirli donlarini yikayarak kilitleniyorum o bodruma şuan 😂😂😂

bahar candan var tv de evlere şenlik akıllara zarar bir kız 20 dakika izleyeyim ben de uyuyacağım.allah evlatlarımızın hiçbirini ona benzetmesin çok aminnnnnnnnn :KK70: iyi geceler
ben bahari bir tek kaynanamlar geldiginde mecburen izliyorum 5 dk izleyince mala bağlıyorum 😁
amin amin allah duşmanimin basina vermesin

Ben de ona bakiyorum , 😂
kendini sabancının kızı sanıyor bir de hukukta okuyormuş .diğer kızlara çantamı taşıı beni asisteee ettttttt bana çay getirrrrr benim tüm arkadaşlarım bana hürmet etmeli dedi ya dün yıkıldım gülmektennnnn.iyi geceler herkese

Ben de inaniyorum buna ne zaman dara dussek bi el uzaniyor oglumuzun sansi diyorum buna 😅
Hakka çok inanırım.
Kendinizi yabana atmayın, kimin hakkını gözetiyorsanız aynı şey size dönüyor işte.

Ben bugüne kadar görmedim ki kendine reva gördüğünü başkasından esirgeyenin yardımına koşan eli:)

kendini sabancının kızı sanıyor bir de hukukta okuyormuş .diğer kızlara çantamı taşıı beni asisteee ettttttt bana çay getirrrrr benim tüm arkadaşlarım bana hürmet etmeli dedi ya dün yıkıldım gülmektennnnn.iyi geceler herkese
Ayda 300 bine alışveriş yapsam, değil çantamı kendimi taşıtırım ben😂

O insan digerleri halk çünküm 😅

Yanlış anlamayın didiklemek için de sormuyorum ama şu dönemde iyi gelir dar gelir olayı da karıştı.
Neye göre iyi diyoruz neye göre az, inanın kafam almıyor.

Sakın söylemeyin elbet gelirinizi de, günümüzde gıda ve gereksinimler eksik olmadan yaşamak için gerekli tutar nedir mesela?
Söyle söyliyeyim, İstanbul’da yaşamıyoruz orada olsak zorlanırdık yada ben işi bırakamazdım 2. çocuğu da yapmazdım. Bakıcı, kreş ücreti hiç ödemedim. Yani bazı yönlerden avantajlıyım. Diğer taraftan on yıl çalıştım, biraz birikimimiz var zorlandığımızda çekiyoruz. Evlenmeden önce çok sıkıntı çektik işsizlik falan, ben işe girince söz nişan yaptık. Yani o yılları düşününce şimdi en azından gıda için ben bunu alamam dediğim bir şey yok. İstediğimizi alabiliyoruz çok şükür.

Valla o tutar herkese göre değişiyor, yaşadığı şehre göre, ailesinden memleketinden erzak gelmesine göre, beslenme alışkanlığına göre, sigara alkol alışkanlığına göre. Mesela bir bebek bezi 2 TL’yi geçiyor bebekler ilk doğduğunda günde 8-10 adet kullanıyor. İlk başta çok yüksek gibi gelse de günlük 1 paket sigara parası etmiyor. Ki ben de eskiden kullanırdım. Evde yemek doğru dürüst yapmayıp ailesinde yemek yiyen de var, misal Ablam hep annemlerde yerlerdi yemeklerini, öğlen iş yerinde. Bir haftasonu olurdu onda bile gelirdi.

Söyle söyliyeyim, İstanbul’da yaşamıyoruz orada olsak zorlanırdık yada ben işi bırakamazdım 2. çocuğu da yapmazdım. Bakıcı, kreş ücreti hiç ödemedim. Yani bazı yönlerden avantajlıyım. Diğer taraftan on yıl çalıştım, biraz birikimimiz var zorlandığımızda çekiyoruz. Evlenmeden önce çok sıkıntı çektik işsizlik falan, ben işe girince söz nişan yaptık. Yani o yılları düşününce şimdi en azından gıda için ben bunu alamam dediğim bir şey yok. İstediğimizi alabiliyoruz çok şükür.

Valla o tutar herkese göre değişiyor, yaşadığı şehre göre, ailesinden memleketinden erzak gelmesine göre, beslenme alışkanlığına göre, sigara alkol alışkanlığına göre. Mesela bir bebek bezi 2 TL’yi geçiyor bebekler ilk doğduğunda günde 8-10 adet kullanıyor. İlk başta çok yüksek gibi gelse de günlük 1 paket sigara parası etmiyor. Ki ben de eskiden kullanırdım. Evde yemek doğru dürüst yapmayıp ailesinde yemek yiyen de var, misal Ablam hep annemlerde yerlerdi yemeklerini, öğlen iş yerinde. Bir haftasonu olurdu onda bile gelirdi.
Bana her şey az geliyor artık inanın.
Biri dese 20k kazanıyorum, e anca yetiyordur tadındayım.

Her şey o kadar pahalı ki 7 göbekten zenginlik yoksa, ucu ucunadır oldu bakış açım.
Markete gidip sadece yeşillik ve meyve alıp 300 küsür lira ödeyip döndüğümden beri kafamda oturtamıyorum hiçbir şeyi.
Dediğiniz gibi şehir ve aile dinamikleri de önemli elbet.
Tekrar kusura bakmayın, didiklemek ya da art niyetle inanın sormadım, amacım kafamda bir şablon belirlenmesiydi.
Kullandığım 20 li ağda bandını 60 küsür liraya görünce de nevrim döndü, kampanya olur 2 li paketi 20 tl olurdu şu pandemiden önce😂
Beynim error veriyor artık.

C cutenuse
Merhaba:)

Burada grafik tasarımcı olduğunuzu yazmışsınız, bu genç arkadaşımız da meslektaşınız olacak.
Ona biraz mesleki bilgilerinizden ve deneyimlerinizden yola çıkarak, iş konusunda nasıl kapılar açılacağını anlatabilir misiniz?
Biraz emrivaki oldu kusura bakmayın ama eminim deneyiminiz ve yönlendirmeleriniz faydalı olacak arkadaşımıza.
Tabiki de yardimci olalim insallah. @Eleynab
Bizim mesleğimizde en önemli şey hayal ettiklerini kullandığımız programlarla somutlastirip ortaya cikarabilmek. Okulda verilen teorik bilginin yanında bol bol pratik yapman lazım. Ben lise hayatimda basladim grafik işine ve o günden sonra her yaz, mutlaka reklam ajanslarinda, matbaalar da çalıştım. Her baski makinesini, tasarim programini ogrenmeye calistim. Is yasaminda bizden istenenler okulda hocanın verdigi ödevden katbekat farklı seyler. Sizde kendinizi mutlaka gelistirin. Eger el çiziminiz iyiyse cizim tableti alıp el yeteneginizi de ilerletin. Okulunuzun basılı/online çıkardığı gazete/dergi varsa onlarla görüşüp grafiker olarak bilgi edinmek istediginizi orada calisip calisamayacaginizi sorun. Emin olun mezun olmadan bu meslege daha hizli gecis yapmış olursunuz. Bizim universitemizde vardi ve part time ogrencilere is imkanida sunuluyordu. ben orada 2 yil okul gazetesinin tasarimini yaptim ve orada ilk defa kullandigim tasarim programi sayesinde şuan 4 yıldir aynı sirkette calisiyorum.okulda calismasam programi bilmesem suan bu iste calisamazdim belki de. Ama her meslekte oldugu gibi insanin emeğini sömürenler oluyor. Bazi ajanslar az ucrete cok çalıştırıp harika ötesi tasarimlar bekleyebiliyor. Burada maaşınızı, standartlarinizi belirlemek yeteneginizi ne kadar gelistirdiginize bagli, siz iyi oldukca çalıştığınız ortamlarda daha iyi olacaktir. masa başında bilgisayar ekranina saatlerce bakmak zorunda olacaginiz bir iş. Eger ki bu meslegi severseniz gercekten cok güzel isler yaparsınız diye düşünüyorum.

X