- 23 Temmuz 2019
- 14.638
- 46.648
- 40
-
- Konu Sahibi chamallows
- #29.301
Daha doğumgünleri geliyor bizim bebelerin. Oyuncak siparişi verdi 300 küsur istediği şey
Zarada penye 99 lira lcwde de 79. Eskiden yarı yarıya oynardı zarayla lcw. Gidiş kötünün de kötüsü. Bakalım yakıta kaç ödeyeceğiz bu kış.
Annemlerin merkezi ama yaktığın kadar ödediğin bir sistemi var. Alttaki tek odada oturuyormuş. Onu da en alt kademe yakıp çift pantalon çift kazak battaniye idare ediyormuş. Annemler 250-300 öderken kadın 80-90 ödedi. Şaka gibi. O yakmadan da annemler ısınmıyor.Bizim ki 7 senelik bina ilk ben oturdum, ona ragmen termostat takana kadar sicak yuzu goremedik.
Alt kat dolu ama adam akilli yakmayinca evin icini 24 dereceye ayarlamadan sicagi hissedemiyoruz.
Alttakilerde saolsun battaniyeylemi oturuyo ufoylaminisiniyo napiyo anlamiyorum.
Bizimkinin de pasta hediye siparisleri basladi simdiden.Daha doğumgünleri geliyor bizim bebelerin. Oyuncak siparişi verdi 300 küsur istediği şey
Zarada penye 99 lira lcwde de 79. Eskiden yarı yarıya oynardı zarayla lcw. Gidiş kötünün de kötüsü. Bakalım yakıta kaç ödeyeceğiz bu kış.
Anladim, en azindan kendi evinizmis kiralarda uctu gidiyor.kendi evimiz. 27 sene evvel ilk oturanlardık. anneannem ile beraberim zaten taşınmak onun için çok zor.
idare edeceğiz artık.
Valla khomyuk ben bakiyorum komsularin faturalarina kendi faturami alirken, ust kat mesela 4 kisiler, alt katim ve ben 2 3 kisiyiz sadece yani bu demek oluyoki bu binada her evde her oda kullaniliyor.Annemlerin merkezi ama yaktığın kadar ödediğin bir sistemi var. Alttaki tek odada oturuyormuş. Onu da en alt kademe yakıp çift pantalon çift kazak battaniye idare ediyormuş. Annemler 250-300 öderken kadın 80-90 ödedi. Şaka gibi. O yakmadan da annemler ısınmıyor.
Anladim, en azindan kendi evinizmis kiralarda uctu gidiyor.
Afedersin ama kopek baglasan durmayacak evlere cok fahis fiyatlar isteniyor.
Dur durak bilmiyor bazi seyler insanlar iyice costu artik.
Ne olacak halimiz bilemiyorum.
İnsanlar evlenemiyor ki kayinvaldeyle otursunlar, gecen kuzenil bir dugun yapti teyzemler zamaninda ucuz diye bir ceyrek goturmeye utanir cift cift gotururlermis, kadina 100 lira 200 lira falan getirdiler dugune.yok çok şükür kira derdimiz yok. semtte şükür iyi bir semt.
ama gerçekten şu an işler ağlanacak halde.
evi barkı olmayana allah yardım etsin. eski usul herkes kv ile oturmaya başlayacak bu gidişle.
İnsanlar evlenemiyor ki kayinvaldeyle otursunlar, gecen kuzenil bir dugun yapti teyzemler zamaninda ucuz diye bir ceyrek goturmeye utanir cift cift gotururlermis, kadina 100 lira 200 lira falan getirdiler dugune.
İnsanlarin artik alim gucu diye bir seyi kalmadi.
Salon paralari altin mobilya hepsi ucmus,dediginiz gibi kaynanayla oturmak biraz zor artik aslinda.
Eskiden insanlar hep ayni sehirdelermis aileleriyle vs.
Simdi bir cogu memur vs. Tayinleri var bir araya gelemiyorlar ki kaynanayla oturabilsinler.
Abim mesela evlendikten 4 ay sonra ayni sehire gecebildi esiyle zor bir araya geliyor insanlar artik.
Bizim sitede en dandik arabalardan biri bizimki idi.doğru o da var.
çalıştığı halde maaşını düzenli alamayanlar da var. nasıl güvenecekler geçinmeye ?
artık çeyrek en yakın akrabalara gidiyor zaten.
eskiden yakın arkadaşlara bile yarım giderdi.
Bizim sitede en dandik arabalardan biri bizimki idi.
Gerisi hep mercedes bmw vs. Her evde 2 3 araba.
Simdi bakiyorum herkes orta segmente dusmus.
Luks arabalar satilmis.
Cogu ev tek araca inmis
Allahim o nasil para esimin kasko yaptirmadigi kadar var yanieh depo doldurmak kolay değil ki.
kasko fiyatları da uçmuş, malzeme fiyatına göre belirledikleri için, euro uçunca kaskolarda uçtu.
11 yıllık arabamın kaskosu 5 bine yakın tutuyor. geçmiş kazası olmadığı halde.
Aa yaptırmıyor mu? Ama kasko yokken arabaya bir şey olsa hepten zarar onu nasıl göze alıyorsunuz yaa. Bizim arabada ahım şahım değil ama göze de alamıyoruz açıkçasıAllahim o nasil para esimin kasko yaptirmadigi kadar var yani
O şey kafasinda ya satsam 60 bin, 6 sene 5 bin kasko odesem ayni para onlami ugrasacagimAa yaptırmıyor mu? Ama kasko yokken arabaya bir şey olsa hepten zarar onu nasıl göze alıyorsunuz yaa. Bizim arabada ahım şahım değil ama göze de alamıyoruz açıkçası
Allahim o nasil para esimin kasko yaptirmadigi kadar var yani
Aaa o nasil şey yavalla ben yaptırıyorum çünkü istanbulda durduğun yerde arabana takıp parçalayıp gidenler var.
göze alamıyorum
Aaa o nasil şey ya
Allah allah sebep?valla geçen ay bizim iş yerinin önünde arkadaşın arabasının sağ arkayı koparıp kaçmış biri. firmanın kamerasından gördük.
Başligi gecinebilen kaldi mi diye degistirmek lazim aslında.GEÇİNEMİYORUZ.