Geçinemeyenler kulübü

Nolsun canım aynı tas aynı hamam.
Küçük hamsterlar olarak çeviriyoruz kendi çarkımızı işte, hiç değişik bir şey yok.
Sende durum nedir, her şey yolunda mı?
Bizde de vaziyet aynı. Çok şükür diyoruz buna da gerçi. En azından hala covid kapmadık. Bu sene hastalıksız ilerliyor çocuk da. Bu kadarına şakır şükür ediyoruz.
Bu konu ilk açıldığında hayat pahalılıpı diyorduk ama asıl bu kış zor geçecek belli. Markete gidip 600-800 ödüyoruz artık.

Bizde de vaziyet aynı. Çok şükür diyoruz buna da gerçi. En azından hala covid kapmadık. Bu sene hastalıksız ilerliyor çocuk da. Bu kadarına şakır şükür ediyoruz.
Bu konu ilk açıldığında hayat pahalılıpı diyorduk ama asıl bu kış zor geçecek belli. Markete gidip 600-800 ödüyoruz artık.
Az önce okudum, doğalgaza %15 zam gelmiş.
E tabii kış geldi, yazın indirim kışın bindirim zamanı malum.
Artık kelimelet kifayetsiz, hayat pahalılığı oksijen kadar gerçek bir mesele.
Herkes bir şekilde geçiniyor da şekilden şekile giriyoruz yaşarken.

Az önce okudum, doğalgaza %15 zam gelmiş.
E tabii kış geldi, yazın indirim kışın bindirim zamanı malum.
Artık kelimelet kifayetsiz, hayat pahalılığı oksijen kadar gerçek bir mesele.
Herkes bir şekilde geçiniyor da şekilden şekile giriyoruz yaşarken.
Kreşe alt üst takım yetişmiyor hem de bot lazım diye dün akşam mağaza gezdim. Bot en ucuz 300 liraydı boynerde. İki sene önce 120 tl ödediğim marka 380 olmuş. Lcw ve defacto dan baktım dün 80-90danaşağı eşofman yok. E okullu çocuk her gün bir takım kirletiyor. Haftalık en az dört takım alayım desen 300-400de ona gidecek. Allah yardımcımız olsun gerçekten.

Kreşe alt üst takım yetişmiyor hem de bot lazım diye dün akşam mağaza gezdim. Bot en ucuz 300 liraydı boynerde. İki sene önce 120 tl ödediğim marka 380 olmuş. Lcw ve defacto dan baktım dün 80-90danaşağı eşofman yok. E okullu çocuk her gün bir takım kirletiyor. Haftalık en az dört takım alayım desen 300-400de ona gidecek. Allah yardımcımız olsun gerçekten.

eskiden uygun denilen markalar bile artık pahalı.
pazardan alınsın desem pazar da pahalı artık.
gerçekten çocuklu aileler için hayat daha zor.
allah herkese yardım etsin.

Ay o bende de çok olur oğlanın serum fizyolojikleri ben kullanıyorum. Kaloriferler ne zaman açılcak acaba. Ev dışarısı kadar soğuk.
Benim baya 1 hafta falan suruyordu eziyeti, bir ara film tuz karbonati gargara yap burnuna cek diyince kurtardim.
Dun aksamda yaptim hemen, bademcik hala sis gibi ama en azindan genzimdeki yapisiklik buyuk oranda gitmis

havalarda bütçe düşmanı oldu
Ya onceden kasima kadar evin ici pek sogumazdi.
Eylul sonunda cami kapiyi kapatinca ekimde evin sicagi yeterdi, evin ici baya 23 derece olurdu.
Simdi termostat 21.5 derecede ayarli durmuyor alet.
Onun bile altinda ev isisi yani.
Gerci bu sene zaten 3 5 gun disinda dogru duzgun bi ay cok bunaldim sicagida gormedik

eskiden uygun denilen markalar bile artık pahalı.
pazardan alınsın desem pazar da pahalı artık.
gerçekten çocuklu aileler için hayat daha zor.
allah herkese yardım etsin.
Kendi ihtiyacini erteleyebiliyosun da, cocuğa olmuyor her sene bir bot 3 5 kiyafet mecbur aliniyor yazlik ayakkabi vs.
Kuculuyorlar çunku.
Oyuncaklar desen yanindan gecilmiyor.
Bakalim kısın ne olacak halimiz.

Ya onceden kasima kadar evin ici pek sogumazdi.
Eylul sonunda cami kapiyi kapatinca ekimde evin sicagi yeterdi, evin ici baya 23 derece olurdu.
Simdi termostat 21.5 derecede ayarli durmuyor alet.
Onun bile altinda ev isisi yani.
Gerci bu sene zaten 3 5 gun disinda dogru duzgun bi ay cok bunaldim sicagida gormedik

valla ben de kombiyii geç açmak istiyordum. evde çocuk yok allahtan.
alt katımız pek yakmıyor. zaten 27 senelik bina. biz kendi katımız için bir yalıtım yaptırmıştık ama tüm bina da yok sonuçta.

Kendi ihtiyacini erteleyebiliyosun da, cocuğa olmuyor her sene bir bot 3 5 kiyafet mecbur aliniyor yazlik ayakkabi vs.
Kuculuyorlar çunku.

büyük alsan onun da sonu geliyor tabi. bir de çocuk kıyafetleri genelde daha pahalı.
gerçekten işler git gide .oka batıyor.

büyük alsan onun da sonu geliyor tabi. bir de çocuk kıyafetleri genelde daha pahalı.
Benim kiza gecen seneden 3 yasindayken 5 6 almistim, zaten kıslari genelde evdeyiz hic degilse kışın fazla bir sey almayim diye, coğu besleme kiyafeti gibi olmus, ya kollar kisa ya pacalar kisa ama inat ettim almayacagim bu sene.
Giysin öyle eksilmiyor sonucta.
Yani buguk alsakta bir sey degismiyor 2 yikamaya o sene giyilecek kivama gelip ertesi sene pacalar bileklerde oluyor

valla ben de kombiyii geç açmak istiyordum. evde çocuk yok allahtan.
alt katımız pek yakmıyor. zaten 27 senelik bina. biz kendi katımız için bir yalıtım yaptırmıştık ama tüm bina da yok sonuçta.
Bizim ki 7 senelik bina ilk ben oturdum, ona ragmen termostat takana kadar sicak yuzu goremedik.
Alt kat dolu ama adam akilli yakmayinca evin icini 24 dereceye ayarlamadan sicagi hissedemiyoruz.
Alttakilerde saolsun battaniyeylemi oturuyo ufoylaminisiniyo napiyo anlamiyorum.

Benim kiza gecen seneden 3 yasindayken 5 6 almistim, zaten kıslari genelde evdeyiz hic degilse kışın fazla bir sey almayim diye, coğu besleme kiyafeti gibi olmus, ya kollar kisa ya pacalar kisa ama inat ettim almayacagim bu sene.
Giysin öyle eksilmiyor sonucta.
Yani buguk alsakta bir sey degismiyor 2 yikamaya o sene giyilecek kivama gelip ertesi sene pacalar bileklerde oluyor

e ne kadar büyüyüp gelişeceğini de kestiremezsin.
valla çocuk kıyafet işi zor.
yani 1-2 yaş büyük çocuğu olanların kıyafetlerini almak çözüm olabilir, yakın arkadaşlar aralarında böyle şeyler yapıyor bazen.

Bizim ki 7 senelik bina ilk ben oturdum, ona ragmen termostat takana kadar sicak yuzu goremedik.
Alt kat dolu ama adam akilli yakmayinca evin icini 24 dereceye ayarlamadan sicagi hissedemiyoruz.
Alttakilerde saolsun battaniyeylemi oturuyo ufoylaminisiniyo napiyo anlamiyorum.

bizim alttakiler çok geç uyanıyor. bir de bahçe katının üstüyüz, çıkıntı tarafların altı boş. yalıtım yaptırdık ama gene de alt ve üst çok ısınmayınca olmuyor.

e ne kadar büyüyüp gelişeceğini de kestiremezsin.
valla çocuk kıyafet işi zor.
yani 1-2 yaş büyük çocuğu olanların kıyafetlerini almak çözüm olabilir, yakın arkadaşlar aralarında böyle şeyler yapıyor bazen.
Benim etrafimda hic yok boyle biri, olaninki de zaten 2.cocuk icin vs sakliyorlar genelde.

bizim alttakiler çok geç uyanıyor. bir de bahçe katının üstüyüz, çıkıntı tarafların altı boş. yalıtım yaptırdık ama gene de alt ve üst çok ısınmayınca olmuyor.
Of eskiden oturdugumuz ev oyle cikintiliydi isitamazdik evi, kombi yaman evde insanin burnu usurmu geceleri bizim usurdu ya.
Ev degistirme sansiniz yokmu kendi eviniz mi?

Kuculuyorlar çunku.

Daha doğumgünleri geliyor bizim bebelerin. Oyuncak siparişi verdi 300 küsur istediği şey🙄🙄🙄

Zarada penye 99 lira lcwde de 79. Eskiden yarı yarıya oynardı zarayla lcw. Gidiş kötünün de kötüsü. Bakalım yakıta kaç ödeyeceğiz bu kış.

Of eskiden oturdugumuz ev oyle cikintiliydi isitamazdik evi, kombi yaman evde insanin burnu usurmu geceleri bizim usurdu ya.
Ev degistirme sansiniz yokmu kendi eviniz mi?

kendi evimiz. 27 sene evvel ilk oturanlardık. anneannem ile beraberim zaten taşınmak onun için çok zor.
idare edeceğiz artık.

X