Geçinemeyenler kulübü

Ben de annemdeyiz ya kızlar köle gibi olunca pek giremiyorum. Annemlerin bahçesi nispeten büyük yasakta daha çok idare ederim gibi geldi. Ona geldik. Ablamlara kırıldım azıcık. Kızları ergenlikte bizi pek istemiyorlar sanki. Her yasakta ikisi büyük ablamın evinde buluşuyorlar. Gittikten sonra da bana nezaketen e gelin diyorlar. Bende gitmedim orada daha çok imkan olduğu halde annemlerde kaldım.
Başları kaldirmiyordur muhtemelen çocuk sesini.

filmdelisi filmdelisi ne zamandır yazacağım unutuyorum. Hayvan deneyi yapmayan firmalar ile ilgili ig’da etiksecimler diye bir sayfa takip ediyorum ben. Cilt bakımı için de homemade aromaterapi veya simya evi ürünlerini kullanıyorum.

Üç kardeşmisiniz Khomyuk bide çok kızdım eğer Bi plan varsa keşke başta söyleseler sana e gelin demektnse ama her yasakda diyorsun 🤷‍♀️
neyse sıkma canını annen birsey diyomu bu duruma
4 kardeşiz canım. Yani onların çocukları ikişer yaş arayla büyüdüler beraber. Benimkini kafaları kaldırmıyor ama bu da bana haksızlık geliyor açıkçası. Annemler hiç girmez araya. Üzüldüm ama açıkçası

filmdelisi filmdelisi ne zamandır yazacağım unutuyorum. Hayvan deneyi yapmayan firmalar ile ilgili ig’da etiksecimler diye bir sayfa takip ediyorum ben. Cilt bakımı için de homemade aromaterapi veya simya evi ürünlerini kullanıyorum.
Birçok markanın kendi şirket sayfasına girdiğimde kesin bir dille bunu reddedip, genel olarak şuna benzer bir ibare yayınlıyorlar ‘firma ve marka olarak hiçbir süreçte hayvan deneği kullanmıyor, bioteknolojik yöntemlerle ürünleri test ediyoruz fakat bazı ülkeler ürünleri satın alıp kendi iç piyasasına onay vererek sürebilmek için, markadan bağımsız olarak bu deneyleri ülke politikası olarak yapıyorlar, bunlarla alakamız yoktur’ vb şekilde, anlayabildiğim kadarıyla böyle bir şey.
Neye inanacağımı şaşırdım artık ama söylediğin sayfayı takibe alayım.
Teşekkür ederim😊

4 kardeşiz canım. Yani onların çocukları ikişer yaş arayla büyüdüler beraber. Benimkini kafaları kaldırmıyor ama bu da bana haksızlık geliyor açıkçası. Annemler hiç girmez araya. Üzüldüm ama açıkçası
Üzülme canım öyle düşünme yani denizi seni sevmeyip istememeklerinden değilde gerçekten kafaları kaldırmıyor olabilir ne kadar kardeş abla da olsa maalesef olabiliyo böyle şeyler

Üzülme khomyuk, insan tabi kardesleri toplaninca ici gidiyor ama yapacak bir sey yok.
Keske insanlar biz cocuklulara karşı biraz daha anlayışlı olabilse ama maalesef bu anlayışı en yakinlarindan bile goremiyosum.
Ben kuzenlerim var mesela elimizde buyuduler, simdi biz onlara gidince kacacak delik ariyorlar cocuk sesi var diye 😂
Bizim hic beynimiz şişmemıştı çünkü onlarin sesinden.
Denizi kucaklayip nasil bir sevgi cocuk sevgisi denizim gelmis yazip post atip geri odalarina falan kaciyolar 😂

Üzülme khomyuk, insan tabi kardesleri toplaninca ici gidiyor ama yapacak bir sey yok.
Keske insanlar biz cocuklulara karşı biraz daha anlayışlı olabilse ama maalesef bu anlayışı en yakinlarindan bile goremiyosum.
Ben kuzenlerim var mesela elimizde buyuduler, simdi biz onlara gidince kacacak delik ariyorlar cocuk sesi var diye 😂
Denizi kucaklayip nasil bir sevgi cocuk sevgisi denizim gelmis yazip post atip geri odalarina falan kaciyolar 😂
Bide öyleleri var demi 😁 çocuğu alet ediyorlar emellerine resimlerine ahahahha

Amaaan can sağlığı olsun

Kuzen fln olsa inan umursamam da en yakınım dediğin yapınca üzülüyorsun. Ki ben yeğenlerim doğduğunda öğrenci harçlıklarımı onlara hediye diye harcardım. Mesela o zaman yeğenler oyun diye odaya mahsur ederdi beni gık demezdim. Şimdi benimki teyzelerini odaya götürmek istese bazen başarısız oluyor. İnsan üzülüyor yani yüme de

Birçok markanın kendi şirket sayfasına girdiğimde kesin bir dille bunu reddedip, genel olarak şuna benzer bir ibare yayınlıyorlar ‘firma ve marka olarak hiçbir süreçte hayvan deneği kullanmıyor, bioteknolojik yöntemlerle ürünleri test ediyoruz fakat bazı ülkeler ürünleri satın alıp kendi iç piyasasına onay vererek sürebilmek için, markadan bağımsız olarak bu deneyleri ülke politikası olarak yapıyorlar, bunlarla alakamız yoktur’ vb şekilde, anlayabildiğim kadarıyla böyle bir şey.
Neye inanacağımı şaşırdım artık ama söylediğin sayfayı takibe alayım.
Teşekkür ederim😊
En güncel bilgiler cruelty free international sayfasında. Peta daha eski.

Gri alanda bir sürü firma var. Bir firmanın “cruelty free” sayılabilmesi için hayvan deneyi yapmaması, kullandığı hammaddeler üzerinde de deney yapılmaması, yani bu konuda tedarik zincirini denetlemesi ve hiçbir şekilde çin pazarında olmaması gerekiyor.

Çin hayvan testlerini zorunlu tutuyor. Bu nedenle dediğin açıklamayı yapıyorlar.

Bazı firmalar kendi bünyesindeki x markası ile “cruelty free” olduğunu söylerken y markası ile Çin pazarına giriyor.

Konu biraz karışık gerçekten. Ben de elimden geldiğince 2017’den beri dikkat ediyorum.

Kuzen fln olsa inan umursamam da en yakınım dediğin yapınca üzülüyorsun. Ki ben yeğenlerim doğduğunda öğrenci harçlıklarımı onlara hediye diye harcardım. Mesela o zaman yeğenler oyun diye odaya mahsur ederdi beni gık demezdim. Şimdi benimki teyzelerini odaya götürmek istese bazen başarısız oluyor. İnsan üzülüyor yani yüme de
Emekler hep boşa der annem.

İkinci günü kolum çok ağrıdı benim. Ciddi kötüydü. Kötürüm gibi gezdim. Üçüncü gün azaldı ama ağrıdı şimdi iyiyim. Ama yinede ikinci dozdan korkuyorum🥲
Abimde ilk doz baya tansiyon falan yapti, 2.dozda hic bir sey olmadi.
Bir cok akrabamdada pek bir sey olmadi.
Ama bir akrabamiz ve kuzenim yerinden kalkamadi, ikisininde iltihapli romatizma var belki ondandir.

Abimde ilk doz baya tansiyon falan yapti, 2.dozda hic bir sey olmadi.
Bir cok akrabamdada pek bir sey olmadi.
Ama bir akrabamiz ve kuzenim yerinden kalkamadi, ikisininde iltihapli romatizmalari var belki ondandir.

Bazıları da ikinci doz asıl süründüyor diyor ondan korkuyorum ben de hafif geçer inşallah bizim de

X