İsmimi değiştireceğim, nefret ediyorum

Merhaba. 25 yaşındayım, malesef ki adım Döndü.
Dedem kendi annesinin adını vermiş bana. İsmimden nefret ediyorum, oldum olası soranlara söylemeye utandım. Tabi ki okulda hep dalgalar geçildi falan.. Hiç benimseyemedim. Ailemdeki tüm kuzenlerimin adı modern, bi piyango bana vurmuş :)

Okulu yeni bitirdim, iş hayatına başlamadan bi an önce değiştirmek istiyorum. Hatta bu yaşıma kadar geç bile kaldım. Haftaya dava açacağım zaten. Ailem de destekliyor. "O zaman öyle gerekti, ses çıkaramadık. Şimdi ki aklımız olsa vermezdik bu ismi" diyorlar.

Aklımda üç-dört isim var; Buket, Başak, Damla, Ela.
Sizce hangisi daha güzel? Ya da yaşıma da yakışacak arapça kökenli olmayan bir isim öneriniz varsa alırım :)

Ayrıca eklemeden de duramayacağım: Her bebek dünyaya kendi kimliğiyle, ayrı bir birey olarak gelir. Bu yüzden ne olur çocuklarınıza isim verirken, birilerinin adını onlar üzerinde yaşatmaya çalışmayın. Emin olun büyüdükçe o geleneksel eski dede-nine isimlerinden nefret ediyorlar.
Sen bu 4 ismi begeniyorsan bunlar olsun.Bence Başak ismini kullanan az Başak olsun.

Keşke bana da Döndü'nün yanına modern bir isim ekleselerdi. Yahu çok modern olmasına da gerek yok. Elif, Ayşe gibi daha normal isim koysalar yine kabulüm ama Döndü nedir arkadaş :KK43:

Defne ismine bayılırım ama yeğenimin ismi :) Teşekkür ederim cevabınız için :)
Benim babam Zeliha koyacakmisti.Babannem Zeliha diye torunum var koyma demiş.
Elif Beyza koymuşlar.Beyza'da doğduğum gün takvimde yaziyormustu Babam 15 günlükken Elif Nur yapmış.

Merhaba. 25 yaşındayım, malesef ki adım Döndü.
Dedem kendi annesinin adını vermiş bana. İsmimden nefret ediyorum, oldum olası soranlara söylemeye utandım. Tabi ki okulda hep dalgalar geçildi falan.. Hiç benimseyemedim. Ailemdeki tüm kuzenlerimin adı modern, bi piyango bana vurmuş :)

Okulu yeni bitirdim, iş hayatına başlamadan bi an önce değiştirmek istiyorum. Hatta bu yaşıma kadar geç bile kaldım. Haftaya dava açacağım zaten. Ailem de destekliyor. "O zaman öyle gerekti, ses çıkaramadık. Şimdi ki aklımız olsa vermezdik bu ismi" diyorlar.

Aklımda üç-dört isim var; Buket, Başak, Damla, Ela.
Sizce hangisi daha güzel? Ya da yaşıma da yakışacak arapça kökenli olmayan bir isim öneriniz varsa alırım :)

Ayrıca eklemeden de duramayacağım: Her bebek dünyaya kendi kimliğiyle, ayrı bir birey olarak gelir. Bu yüzden ne olur çocuklarınıza isim verirken, birilerinin adını onlar üzerinde yaşatmaya çalışmayın. Emin olun büyüdükçe o geleneksel eski dede-nine isimlerinden nefret ediyorlar.
sizin seçeneklerden Buket veya Damla güzel.

benim kimliğim çıkana kadar farklı bi isimle seslenmişler, babam kimliğimi çıkartmaya gittiğinde orda değiştirmiş 😂 ama hem önceki isim güzel hem de sonraki isim.. sonra amcamın kızı doğunca ben ilk ismimi ona verdim 🙈

Başak ismi genelde ismini beğenmeyenlerin sonradan aldığı isim oluyor :) Benim akrabamin kızının adı Sakine idi sonra Başak yaptı 😅
Aslı da olabilir.
İsim değişikliği sonrası bizi haberdar edin. Merak ederiz😃

Ay nedir? Çok merak ettim :KK70: Döndü'den daha beter isim duymadım hiç
Yengemin amca kızının adı Döndü imiş. Kız çocukları olduğu için kızdan dönsün oğulları olsun diye koymuşlar. Gerçekten de dönmüş. Ondan sonra oğlu olmuş 😃
O da sonradan Betül yapmış😃 oluyor yani.

çocuklara apır sapır isimler koyup hayatı zindan etmemek lazım. ben bu konuda eşimle çok çatıştım mesela. bir gun geliyordu hülya olsun bir gün geliyor Sibel 😅tabi bunlar döndü kadar facia değil ama olsun. Su an 4 yaşında olan kızım hülya olacak düşünsenize(ailede kimsenin ismi degil) neyse allahtan baskın geldim de öz Türkçe isimlerden koyabildim. iş yerinden bir arkadaşım babaannesinin ismi konulmuştu yanına da bir isim daha. İlk isminden nefret ediyordu. değiştir dediğimizde ise babası asla hakkımı helal etmem dediği için değiştiremiyordu kızcağız. hayır ismi koymuş bir de hak helal etmem mevzusuna giriyor. acaba o kız sana hakkını helal ediyor mu saçma işim için?

çocuklara apır sapır isimler koyup hayatı zindan etmemek lazım. ben bu konuda eşimle çok çatıştım mesela. bir gun geliyordu hülya olsun bir gün geliyor Sibel 😅tabi bunlar döndü kadar facia değil ama olsun. Su an 4 yaşında olan kızım hülya olacak düşünsenize(ailede kimsenin ismi degil) neyse allahtan baskın geldim de öz Türkçe isimlerden koyabildim. iş yerinden bir arkadaşım babaannesinin ismi konulmuştu yanına da bir isim daha. İlk isminden nefret ediyordu. değiştir dediğimizde ise babası asla hakkımı helal etmem dediği için değiştiremiyordu kızcağız. hayır ismi koymuş bir de hak helal etmem mevzusuna giriyor. acaba o kız sana hakkını helal ediyor mu saçma işim için?
İnanın kızınız ileride minnettar olacak size :) Çok haklısınız, hakkı helal etmemek nedir ya? Ben mesela bunca sene dedemin annesinin adını büyük hürmetle mi taşıdım? Aksine nefret ederek utanarak... ne anladın bu işten

Başak ismi genelde ismini beğenmeyenlerin sonradan aldığı isim oluyor :) Benim akrabamin kızının adı Sakine idi sonra Başak yaptı 😅
Aslı da olabilir.
İsim değişikliği sonrası bizi haberdar edin. Merak ederiz😃
Evet direkt yazacağım sonucu, 1 aydan az var mahkemeye :) Ailem bile isim seçme konusunda üyeler kadar yardımcı olmadı. "Ne istersen yap ya" dediler. Yahu zaten ne istersem yapacağım, fikir verin diyorum takmıyorlar :KK70:
Ben size destek vermek için cevap yazmak istedim. İstediğiniz ismi seçin . Hayat çok kısa . Sizi mutlu eden neyse onu yapın .
Ne tatlısınız siz, içim ısındı <3

Benimde bir ismim babaanne ismi diğeri modern ona rağmen hep sıkıntısını çektim ve inan hayatımı etkiledi .o yüzden değiştirmen çok normal ama aile eşrafı yine sana döndü mü diyecek mesela onu merak ettim.oneri olarak ışıl, inci ve ipek diyorum

Benimde bir ismim babaanne ismi diğeri modern ona rağmen hep sıkıntısını çektim ve inan hayatımı etkiledi .o yüzden değiştirmen çok normal ama aile eşrafı yine sana döndü mü diyecek mesela onu merak ettim.oneri olarak ışıl, inci ve ipek diyorum
Teşekkür ederim önerileriniz için, Buket'e karar verdim davayı açtım çoktan :) Açıkçası ailem ve akrabalarım çok umurumda değil. Akrabalarla görüşmeyiz bile zaten. Ben iş hayatıma ve bundan sonraki tanışacağım insanlara odaklıyım. Ama ailemi de alıştırırım diye düşünüyorum. Muhtemelen bir süre "Dönd.. ay Buket" modunda takılacaklar :KK70: Döndü dediklerinde bakmayacağm hahaah

X