Geçinemeyenler kulübü

İlk gittiğimde ebe zaten bana dedi ki sabaha karşı sancın başlar ancak öbür akşamüstü doğurursun sen demişti ama ben sabaha karşı 4 buçuk gibi 5 cm açılmıştım bile. Sonra sancılarım sıklaştı ve ebelerin hepsi de çok acımasızdı. Nstye bağlamak için geliyolardı sancım var 1 saniye bekleyin uzanicam dediğim halde "hadi benim işim var seni mi beklicem" falan diye trip atıyolardı. Bi de ben çok kustum kızlar sancıların şiddetinden özellikle nst için yatırdıklarında sancılarım şiddetleniyodu ve kusuyodum o yüzden hiç uzanmak istemedim oturmak istedim hep. En sonunda bi ebe geldi yatağa uzan dedi ben de böyle böyle oluyo uzanmak istemiyorum dedim olmaz böyle bebeğin tepesine oturuyosun bebek gelmez dedi beni doğum haneye alıp oradaki yatağa yatırdı asıl işkence ordan sonra başladı zaten 2 saat kadar orda yatıp nolur bişeyler yapın diye çığlık attım resmen. Ikinmak istiyodum ıkınınca kızıyorlardı. Gelip açıldım mı diye bakıyordu ebe ondan sonra üstümü başımı öylece bırakıp gidiyodu bi temizlikçi abla vardı allah razı olsun ondan o üstümü kapatıp durdu. En sonunda çatala aldıklarında 10 cm açılmıştım ve çığlık atmaktan sesim kısılmıştı artık. Ebe baktı dedi ki 2 ıkınmalık uzaktasın 2 defa ıkınsan doğuracaksın dedi ama öyle olmadı. Nefessizlikten bayılacak noktaya gelene kadar ıkındım ama suyum tamamen boşaldığı için kurumuştum oğlum da çıkamadı bir türlü. Bu sefer karnımdan bastırmaya başladılar hatta ebenin biri o kadar çok bastırdı ki kaburgamdan çat diye ses geldi ben de can havliyle ister istemez kadına vurup üstümden ittim. Napiyosun ya diye bana bağırdı ben de kaburgamı kırdın diye ona bağırdım dalga geçer gibi güldü inanmadı ama şu an kaburgam gerçekten kırık ve ciğerime batıyor nefes alamıyorum. Sonra o arada alttan kesik attılar oğlumun başı çıktı ama devamı gelmedi. Bu sefer herkes doktor beyi çağırın diye bağırmaya başladı doktor da yan tarafta sezaryen yapıyormuş koşa koşa geldi çekmeyin çekmeyin diye bağırdı ebelere nolduğunu anlamadım ben ama meğer oğlumun kafasından çekip çıkarmaya çalışıyolarmış vücudu sıkıştığı halde. Sonra doktor bey kalçamı havaya kaldırıp bi kaç kesik daha atti ve kolunu sokup oğlumu döndürerek çıkardı o arada o hamleyi sol omzunda bi çatlak oluşmuş ve ödem yapmış. Sonra bi kaç saniye kordonu kessek mi tereddütü yaşadılar. Doktor kesin artık olan olmuş diye azarladı kordonu kesip hemen ışığın altına aldılar oğlumu ve kalp masajı yapmaya başladılar mosmordu zaten oğlum ben de bayılma noktasında gidip geliyodum artık, noldu ne oluyo niye ağlamıyo diye çok sordum ama kimse cevap vermedi bile. En sonunda bi bayan doktor geldi çocuk doktoruymuş o hayata döndürdü oğlumu ağlamaya başladı hemen yoğun bakıma yolladılar ordan da başka bi özel hastaneye sevk etmişler. O arada benim dikişlerimi atmaya başladılar söylene söylene canım acıyo irkiliyorum diye 2-3 kişi kolumdan bacağımdan tutup sabitledi ve her dikişi tek tek hissettim malesef. Artık sonlara doğru allahım lütfen al canımı diye ağlıyodum. Ha bi de doğum boyunca dalga geçmek için her şeyi yaptılar. Önce ayaklarımdaki bacaklarımdaki ödemle dalga geçtiler. Sonra ıkınırken büyük tuvaletimi yaptım diye dalga geçtiler ve hiç gocunmuyorum çoğu kadına oluyomuş. Doğumdan sonra dikişe başlamadan göbeğimle dalga geçtiler yağa bak diye. Yani ebelerin yapmaması gereken her şeyi yaptılar. En sonunda dikiş bitti tekerlekli sandalyeye karga tulum oturttular beni başım dönüyodu zaten daha ben bayılıcam galiba demeye kalmadan bilincim kapandı bi uyandım herkes beni tokatlıyo. Doğum haneden çıkarmadan ordaki yataklardan birine attılar kendime geliyim diye bi 10-15 dakika da yarı baygın orda yattım. Yine kaldırıp en sonunda çıkardılar, tabi eşim yıkılmış, bi yandan oğlumuzun kalbi durmuş bi yandan beni doğum haneden çıkarmıyolar bana bişey oldu sanmış. Hah bak çıkarıyolar eşini dediler bi koşması var hala gözümün önünden gitmiyor ağlamaktan harap olmuş koskoca adam. Neyse sonunda beni odaya aldılar serumla oksijen bağladılar hadi geçmiş olsun deyip gittiler. Oğlumu da o arada sevk etmişler. Şimdi oğlum kuvozde bugün gördüm sonunda kendisini. Akciğerlerinde enfeksiyon varmış antibiyotik tedavisine başlamışlar, 1 dakika boyunca kalbi durmuş beyinde hasar oluştu mu bilmiyoruz ama büyük ihtimal yoktur diyolar, beni çok beklettikleri ve acı çektiğim için oğlum strese girmiş ve midesine kan oturmuş bu yüzden ilaçlı suyla midesini yıkıyolarmış ne emzirebiliyorum ne de orada mama verebiliyolar, serumla besleniyo küçücük bebek. Oğlum 4 kilo 150 gram, 52 cm doğdu dün sabah. Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın çok zormuş gerçekten camın arkasından bakıp dokunamamak. Canımdan can gitti resmen

Çok üzüldüm gün boyu aklımdaydı bu bayan umarım bebeğin de hasar kalmamıştır sağlıkla çıkar bide nasıl bi ebe nasıl bi hastane bu Allahım yaşatmasın kimseye
Oha diyorum bu nedir ya?
Devlet hastanesi degilmi bura özelde bu muamelenin imkani yok sanirim.
Ben olsam bu kadar sakin duramam çok ciddi soyluyorum dogum ani narkozdu aciydi tamam, ama o yogun durum gectikten sonra hepsini tek tek bulurum.
Gerekirsede sac bas yolarim hic affetmem.

Doktorum muayenehanesinde bakıyo devlette yok 🤷‍♀️
Son ana kadar belirsiz olacak sanırım sezeryan olursa özele karar vericem kayseri vs normal derlerse zaten gerek yok o an devlette kim varsa şansıma 😁
Kuzucum yalniz belirli bir haftadan sonra kimse gel ben bakayim demez devlete kalirsin.
Ozel istiyorsan dr unu sec artik.

Kuzucum yalniz belirli bir haftadan sonra kimse gel ben bakayim demez devlete kalirsin.
Aa evet, özelde takipli olmayan hamile kabul edilmiyor. Sınır 21 haftaydı o zaman doktorun yoğunluğuna göre değişiyor. Benim doktorum 16. Haftası geçen hamileyi kabul etmiyordu mesela. Sadece kendi takip ettiklerini doğurtuyordu

Aa evet, özelde takipli olmayan hamile kabul edilmiyor. Sınır 21 haftaydı o zaman doktorun yoğunluğuna göre değişiyor. Benim doktorum 16. Haftası geçen hamileyi kabul etmiyordu mesela. Sadece kendi takip ettiklerini doğurtuyordu
Evet benim dr da 16.haftadan sonra almiyordu.

Ha bi de şu var ben mesela normal doğumda asıl epidural seçeneği olmadığı için, kötü ters ebeye denk gelmemek için devleti seçmedim. Sezaryenden çok normakden korkmuştum devletten

Ha bi de şu var ben mesela normal doğumda asıl epidural seçeneği olmadığı için, kötü ters ebeye denk gelmemek için devleti seçmedim. Sezaryenden çok normakden korkmuştum devletten
Devlettekiler gercekten facia, ben hem devlete hem ozele gidiyordum ne olur ne olmaz her ikisindede kaydim olsun diye.
En son devletteki ebe lateks eldivenle cart diye alttan muayene edipde canimi fazlasiyla yakinca bir daha gitmedim.

Devlettekiler gercekten facia, ben hem devlete hem ozele gidiyordum ne olur ne olmaz her ikisindede kaydim olsun diye.
En son devletteki ebe lateks eldivenle cart diye alttan muayene edipde canimi fazlasiyla yakinca bir daha gitmedim.
Ben sadece ikili test için gittim devlete. Onda da aynı anda üç kadın alıyordu. Güya paravan var da yanyana üç kadın yatmak çok tuhaftı. Muamele de cidden çok farklı da. Özeldeki doktorumla sürekli irtibatta kalmam bile bana güvende hissi verirdi. Maça gitmeden önce son aylarda ekstra çağırırdı bir bakayım da sıkıntı olcaksa gitmeyeyim derdi. Tabii şimdi uçtu fiyatlar da ben 4,5 sene önce 4300e doğurmuştum. Şimdi 10 bini geçmiş sanırım.

Bana mesela doktorumdan başkası hemşire fln öyle bakmadı, ebeye fln açmadım yani. Tüm çatı kontrolünü de kendi doktorum yaptı. Ve çatıda ben hissetmedim bile parmakla yaptığı kontrolü. Ki çok acıtıyorlar diye gitmiştim.

Ben sadece ikili test için gittim devlete. Onda da aynı anda üç kadın alıyordu. Güya paravan var da yanyana üç kadın yatmak çok tuhaftı. Muamele de cidden çok farklı da. Özeldeki doktorumla sürekli irtibatta kalmam bile bana güvende hissi verirdi. Maça gitmeden önce son aylarda ekstra çağırırdı bir bakayım da sıkıntı olcaksa gitmeyeyim derdi. Tabii şimdi uçtu fiyatlar da ben 4,5 sene önce 4300e doğurmuştum. Şimdi 10 bini geçmiş sanırım.
Bende 3.200 vermistim sanirim.
Şuan 7 8 vardir diye dusunuyorum bende

Bana mesela doktorumdan başkası hemşire fln öyle bakmadı, ebeye fln açmadım yani. Tüm çatı kontrolünü de kendi doktorum yaptı. Ve çatıda ben hissetmedim bile parmakla yaptığı kontrolü. Ki çok acıtıyorlar diye gitmiştim.
Benim ozeldeki dr umda hic bakmadi dogumdan once.
Devlete kasintim tuttugunda gitmistim o cati muayenesinde öluyorum sandim cati muayenesininde bir adabi var parmakla bakarsin anlarim, bilegine kadar kolla bakmak ne alaka 😮

Benim ozeldeki dr umda hic bakmadi dogumdan once.
Devlete kasintim tuttugunda gitmistim o cati muayenesinde öluyorum sandim cati muayenesininde bir adabi var parmakla bakarsin anlarim, bilegine kadar kolla bakmak ne alaka 😮
Hazır bileğine kadar sokmusken bebeği de tutup cekseymis mubarek

Oha diyorum bu nedir ya?
Devlet hastanesi degilmi bura özelde bu muamelenin imkani yok sanirim.
Ben olsam bu kadar sakin duramam çok ciddi soyluyorum dogum ani narkozdu aciydi tamam, ama o yogun durum gectikten sonra hepsini tek tek bulurum.
Gerekirsede sac bas yolarim hic affetmem.
Bende çok üzüldüm bayanın hikayesine deniz ya ne acımasız sağlık çalışanları var
Ciddi misiniz bunu ilk defa duydum şimdi ben 38 39 haftada gitsem mesala kayseriye beni sezeryan yapmazlar mı benim bu gittiğim muayenede ki doktor da doğum yaptırıyormuş ama sanırım devletle anlaşmalı belli Bi miktarı orası alıyo kalanını kendisi diye duydum bu eğer böyleyse hemen araştırmam lazım 18 haftaya girdim çünkü
Hazır bileğine kadar sokmusken bebeği de tutup cekseymis mubarek
Zorunlu ya 😃 şuan eğleniyoruz senle ben başımıza gelince napıcaksak 🙈

Bende çok üzüldüm bayanın hikayesine deniz ya ne acımasız sağlık çalışanları var

Ciddi misiniz bunu ilk defa duydum şimdi ben 38 39 haftada gitsem mesala kayseriye beni sezeryan yapmazlar mı benim bu gittiğim muayenede ki doktor da doğum yaptırıyormuş ama sanırım devletle anlaşmalı belli Bi miktarı orası alıyo kalanını kendisi diye duydum bu eğer böyleyse hemen araştırmam lazım 18 haftaya girdim çünkü

Zorunlu ya 😃 şuan eğleniyoruz senle ben başımıza gelince napıcaksak 🙈
Drlar genelde bakmiyor.
Risk almak istemiyorlar belirli bir haftadan sonra sanirim.
O yuzden kendine bir dr belirle bence.
Oyle son dk suna giderim son dk buna giderim de olmaz cunku butun drlar sezeryani planli yapiyor kendi takvimine gore su gun gel alalim bebegi diyolar.
Acil durumlar disinda kimse piyangodan cikmis bir hamile ile ugrasmak istemez cunku genel durumun hakkinda hic bir bilgileri olmuyor.

Drlar genelde bakmiyor.
Risk almak istemiyorlar belirli bir haftadan sonra sanirim.
O yuzden kendine bir dr belirle bence.
Oyle son dk suna giderim son dk buna giderim de olmaz cunku butun drlar sezeryani planli yapiyor kendi takvimine gore su gun gel alalim bebegi diyolar.
Acil durumlar disinda kimse piyangodan cikmis bir hamile ile ugrasmak istemez cunku genel durumun hakkinda hic bir bilgileri olmuyor.
Bu pek olmadı işte 😒 böyle düşünmemiştim hiç

Şimdi yani bana Ankara yada kayseri yolu göründü sağol deniz Khomyuk Khomyuk

Ay tenli anne Ay tenli anne birde sen 38 39 diyosun ama belkide bebegin durumuna gore 37 de alinmasi gerekecek kanala erken girecek vs.
Benim 37+6 mesela,filmin dogum olaylarini biliyosun.
Ozel istiyorsan bir dr belirlemen gerekiyor.
Ama yok gelisine ben zaten devlette doguracagim gerek gorurlerse sezeryan yoksa zaten normal doguracagim hastane onemli degil dersen pek sorun kalmiyor.
Ama ozelde normal dogumda olsa kendi yataginda tek basina rahat rahat dogurmak daha iyi bana sorarsan.
Dr un belli olur eben belli olur.
Diger turlu kim denk gelirse.
Ozelde doguracaksanda bebek yogun bakim unitesi olan bir hastane tercih et bu cok onemli.

Gidecegim hastaneyi arayip kac haftayken gebe takibi yapiyorsunuz dersen cevap verirler muhtemelen
Fiyatlar dediğiniz gibiyse eğer fazla rakamlar biraz 😒 tahmini diyorsunuz daha belki 12 15 arası bile olabilir arayıp sormam lazım Bi çocuk ne kadar pahalıya patlıyor ya 😃 Khomyuk demişti maddi açıdan da cesaret edemem ben diye valla doğru her çocuk doğuyo büyüyor ama yaşam şartları önemli olan tabi

Fiyatlar dediğiniz gibiyse eğer fazla rakamlar biraz 😒 tahmini diyorsunuz daha belki 12 15 arası bile olabilir arayıp sormam lazım Bi çocuk ne kadar pahalıya patlıyor ya 😃 Khomyuk demişti maddi açıdan da cesaret edemem ben diye valla doğru her çocuk doğuyo büyüyor ama yaşam şartları önemli olan tabi
Tabi canim dogumu o para birde organizsyonu vs isin icine sokarsan ustune bi 5 bin daha ekle.

Ay tenli anne Ay tenli anne birde sen 38 39 diyosun ama belkide bebegin durumuna gore 37 de alinmasi gerekecek kanala erken girecek vs.
Benim 37+6 mesela,filmin dogum olaylarini biliyosun.
Ozel istiyorsan bir dr belirlemen gerekiyor.
Ama yok gelisine ben zaten devlette doguracagim gerek gorurlerse sezeryan yoksa zaten normal doguracagim hastane onemli degil dersen pek sorun kalmiyor.
Ama ozelde normal dogumda olsa kendi yataginda tek basina rahat rahat dogurmak daha iyi bana sorarsan.
Dr un belli olur eben belli olur.
Diger turlu kim denk gelirse.
Ozelde doguracaksanda bebek yogun bakim unitesi olan bir hastane tercih et bu cok onemli.
Ben o 38 39 örnek verdim hani o haftalar da gitsem yapılmaz mı diye ama doğru diyosun deniz karar vermem lazım eğer böyle Bi hafta kısıtlaması varsa 16 20 gibi geciktirmemeliyim bunu hiç duymamıştım süpersiniz tecrübe bunu gerektiriyor sanırım daha çook lazımsınız kızlar bana 😃🙈

X