Geçinemeyenler kulübü

Doktorum muayenehanesinde bakıyo devlette yok 🤷‍♀️
Son ana kadar belirsiz olacak sanırım sezeryan olursa özele karar vericem kayseri vs normal derlerse zaten gerek yok o an devlette kim varsa şansıma 😁
Normalde epidural dusuneceksen (ağrısız prenses doğum) devlette yok..
Özel gerekir yine .
Bilgin olsun♥️

Bide kızlar banyo için kullandığınız özellikle kireçle alakalı ürünler yöntemler neler?

Doktorum muayenehanesinde bakıyo devlette yok 🤷‍♀️
Son ana kadar belirsiz olacak sanırım sezeryan olursa özele karar vericem kayseri vs normal derlerse zaten gerek yok o an devlette kim varsa şansıma 😁
Kim varsa sansimami.
Yazik tek bir dr dogurtacak saniyor birde basina geleceklerden haberi yok 😂😂😂

Normalde epidural dusuneceksen (ağrısız prenses doğum) devlette yok..
Özel gerekir yine .
Bilgin olsun♥️
Hiç anlamıyorum nedense kafam Bi basmadı prenses mi belden aşağı uyuşturma mı adı vardı bak unuttum 😁 kesinleşsin artık son zamanlar önceliğim normal olur sanırım

Aman aman deniz aydınlatma bugün zaten bayanın birisi doğum hikayesini paylaşmış daha kendime gelemedim
Kuzenim beni sezaryenden çıkınca gördü asla doğurmam ben asla dedi. Kolay doğum bekleme ondan sezaryan yada vajinal hepsimin kendi içinde zoru var. Ama müjdem şu ki inan on tane doğururum. Doğum en kolayıymış. Asıl zoru ilk bir sene😆😆 Ondan düşünme hiç doğurursun🙃

İlk gittiğimde ebe zaten bana dedi ki sabaha karşı sancın başlar ancak öbür akşamüstü doğurursun sen demişti ama ben sabaha karşı 4 buçuk gibi 5 cm açılmıştım bile. Sonra sancılarım sıklaştı ve ebelerin hepsi de çok acımasızdı. Nstye bağlamak için geliyolardı sancım var 1 saniye bekleyin uzanicam dediğim halde "hadi benim işim var seni mi beklicem" falan diye trip atıyolardı. Bi de ben çok kustum kızlar sancıların şiddetinden özellikle nst için yatırdıklarında sancılarım şiddetleniyodu ve kusuyodum o yüzden hiç uzanmak istemedim oturmak istedim hep. En sonunda bi ebe geldi yatağa uzan dedi ben de böyle böyle oluyo uzanmak istemiyorum dedim olmaz böyle bebeğin tepesine oturuyosun bebek gelmez dedi beni doğum haneye alıp oradaki yatağa yatırdı asıl işkence ordan sonra başladı zaten 2 saat kadar orda yatıp nolur bişeyler yapın diye çığlık attım resmen. Ikinmak istiyodum ıkınınca kızıyorlardı. Gelip açıldım mı diye bakıyordu ebe ondan sonra üstümü başımı öylece bırakıp gidiyodu bi temizlikçi abla vardı allah razı olsun ondan o üstümü kapatıp durdu. En sonunda çatala aldıklarında 10 cm açılmıştım ve çığlık atmaktan sesim kısılmıştı artık. Ebe baktı dedi ki 2 ıkınmalık uzaktasın 2 defa ıkınsan doğuracaksın dedi ama öyle olmadı. Nefessizlikten bayılacak noktaya gelene kadar ıkındım ama suyum tamamen boşaldığı için kurumuştum oğlum da çıkamadı bir türlü. Bu sefer karnımdan bastırmaya başladılar hatta ebenin biri o kadar çok bastırdı ki kaburgamdan çat diye ses geldi ben de can havliyle ister istemez kadına vurup üstümden ittim. Napiyosun ya diye bana bağırdı ben de kaburgamı kırdın diye ona bağırdım dalga geçer gibi güldü inanmadı ama şu an kaburgam gerçekten kırık ve ciğerime batıyor nefes alamıyorum. Sonra o arada alttan kesik attılar oğlumun başı çıktı ama devamı gelmedi. Bu sefer herkes doktor beyi çağırın diye bağırmaya başladı doktor da yan tarafta sezaryen yapıyormuş koşa koşa geldi çekmeyin çekmeyin diye bağırdı ebelere nolduğunu anlamadım ben ama meğer oğlumun kafasından çekip çıkarmaya çalışıyolarmış vücudu sıkıştığı halde. Sonra doktor bey kalçamı havaya kaldırıp bi kaç kesik daha atti ve kolunu sokup oğlumu döndürerek çıkardı o arada o hamleyi sol omzunda bi çatlak oluşmuş ve ödem yapmış. Sonra bi kaç saniye kordonu kessek mi tereddütü yaşadılar. Doktor kesin artık olan olmuş diye azarladı kordonu kesip hemen ışığın altına aldılar oğlumu ve kalp masajı yapmaya başladılar mosmordu zaten oğlum ben de bayılma noktasında gidip geliyodum artık, noldu ne oluyo niye ağlamıyo diye çok sordum ama kimse cevap vermedi bile. En sonunda bi bayan doktor geldi çocuk doktoruymuş o hayata döndürdü oğlumu ağlamaya başladı hemen yoğun bakıma yolladılar ordan da başka bi özel hastaneye sevk etmişler. O arada benim dikişlerimi atmaya başladılar söylene söylene canım acıyo irkiliyorum diye 2-3 kişi kolumdan bacağımdan tutup sabitledi ve her dikişi tek tek hissettim malesef. Artık sonlara doğru allahım lütfen al canımı diye ağlıyodum. Ha bi de doğum boyunca dalga geçmek için her şeyi yaptılar. Önce ayaklarımdaki bacaklarımdaki ödemle dalga geçtiler. Sonra ıkınırken büyük tuvaletimi yaptım diye dalga geçtiler ve hiç gocunmuyorum çoğu kadına oluyomuş. Doğumdan sonra dikişe başlamadan göbeğimle dalga geçtiler yağa bak diye. Yani ebelerin yapmaması gereken her şeyi yaptılar. En sonunda dikiş bitti tekerlekli sandalyeye karga tulum oturttular beni başım dönüyodu zaten daha ben bayılıcam galiba demeye kalmadan bilincim kapandı bi uyandım herkes beni tokatlıyo. Doğum haneden çıkarmadan ordaki yataklardan birine attılar kendime geliyim diye bi 10-15 dakika da yarı baygın orda yattım. Yine kaldırıp en sonunda çıkardılar, tabi eşim yıkılmış, bi yandan oğlumuzun kalbi durmuş bi yandan beni doğum haneden çıkarmıyolar bana bişey oldu sanmış. Hah bak çıkarıyolar eşini dediler bi koşması var hala gözümün önünden gitmiyor ağlamaktan harap olmuş koskoca adam. Neyse sonunda beni odaya aldılar serumla oksijen bağladılar hadi geçmiş olsun deyip gittiler. Oğlumu da o arada sevk etmişler. Şimdi oğlum kuvozde bugün gördüm sonunda kendisini. Akciğerlerinde enfeksiyon varmış antibiyotik tedavisine başlamışlar, 1 dakika boyunca kalbi durmuş beyinde hasar oluştu mu bilmiyoruz ama büyük ihtimal yoktur diyolar, beni çok beklettikleri ve acı çektiğim için oğlum strese girmiş ve midesine kan oturmuş bu yüzden ilaçlı suyla midesini yıkıyolarmış ne emzirebiliyorum ne de orada mama verebiliyolar, serumla besleniyo küçücük bebek. Oğlum 4 kilo 150 gram, 52 cm doğdu dün sabah. Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın çok zormuş gerçekten camın arkasından bakıp dokunamamak. Canımdan can gitti resmen

Çok üzüldüm gün boyu aklımdaydı bu bayan umarım bebeğin de hasar kalmamıştır sağlıkla çıkar bide nasıl bi ebe nasıl bi hastane bu Allahım yaşatmasın kimseye

Kuzenim beni sezaryenden çıkınca gördü asla doğurmam ben asla dedi. Kolay doğum bekleme ondan sezaryan yada vajinal hepsimin kendi içinde zoru var. Ama müjdem şu ki inan on tane doğururum. Doğum en kolayıymış. Asıl zoru ilk bir sene😆😆 Ondan düşünme hiç doğurursun🙃
Bencede içimizde kalacak değil ya Khomyuk illa çıkaracaklar öyle yada böyle 😁

Aynen dogum kolay cidden nasil olursa olsun

İnşallah sadece bir senedir😅yoksa artık kim kimi öldürürse 😅😅😅😅

X