Geçinemeyenler kulübü

Ben her asgari ücret görüşmelerinde çok geriliyorum.
Çünkü ne kadar zam yapılırsa, piyasaya bu yansıtılılıyor.
Bir zamanlar 800 tl idi asgari ücret ve eminim ki birim fiyat olarak ürünler şuandan ucuzdu, alım gücü daha fazla idi.
Enflasyonla ya da krizle başa çıkmanın yolu maaşlara zam değil, aksine stabil tutmak ve birim olarak her şeyi düşürmektir.
Kesinlikle öyle ama öyle bir durum ki bu, zamlar durmuyor, asgari ücret alıyorum yetmiyor, dediğiniz gibi ne kadar zam yapılırsa o kdar zam bir daha fiyatlara yansıyor. Alım gücümüz hep düşük kalıyor.

Kesinlikle öyle ama öyle bir durum ki bu, zamlar durmuyor, asgari ücret alıyorum yetmiyor, dediğiniz gibi ne kadar zam yapılırsa o kdar zam bir daha fiyatlara yansıyor. Alım gücümüz hep düşük kalıyor.
Çok çok haklısınız.
Asgari ücret neye yetebilir bu fiyatlarla, kaldı ki 2 sene önce zaten yetmiyordu, günümüzde resmen sihirbazlık numarası gibi yaşamak.
Ben sizi biliyorum birkaç konunuzdan, verdiğiniz örnekler aklımdan çıkmaz.

Çok çok haklısınız.
Asgari ücret neye yetebilir bu fiyatlarla, kaldı ki 2 sene önce zaten yetmiyordu, günümüzde resmen sihirbazlık numarası gibi yaşamak.
Ben sizi biliyorum birkaç konunuzdan, verdiğiniz örnekler aklımdan çıkmaz.
Aklınızda güzel şeylerle kalabilmek isterdim :KK43: ama hayat tabi.. Allah herkesin yardımcısı olsun ne diyelim..

Ovv, naptın...
Sesimi 7 mahalle öteden duyarlar ama vurmak, asla...
Şöyle, takibinde olduğumuz bir pedagog beni dinleyebilmesi için kızdığım an hiçbir şey demeden göz hizasına inip sinirli bakmayı ve el ya da kolunu tutarak hafif baskı uygulamamı söylemişti.
Dikkatini çekmesi açısından, acı ya da sıkmadan bahsetmiyorum, sadece kavramak gibi.

Benim velet her istediği olmadığında bileklerimi öyle tutuyor, bir de mıncırıyor üzerine de gözlerini pörtletiyor bana.
O yöntem de çöp oldu😂😂😂
Bunun sen olduğuna alışmam uzun sürecek seni prenses sanıyordum cunku ben kusura bakma:halay:

Bugün dışarı çıkmadım para da harcamadım.
Ta ki sevgili eşim yılbaşı için tek bir adet rakı almak için arkadaşı olan tekele gidene kadar. İki arkadaş gitti bir de birbirlerini gazlamışlar. Erkekler kadar çabuk gaza gelen bir insan yok. Tekel arkadaşları bir reyonda geliş fiyatı demiş, yıllanmış yurtdışı şarabı diye çoşmuşlar iki koliyle geldi eve.
Diğeri de öyle yapmış.
Cidden çıldırttı beni. Ben evde şarap yapıyorum tamam çok mükemmel değil ama alkole harcamayı düşürmek istiyorum. Biliyor da bunu.
Orda ısrar ettiler, hayır desem o öderdi biliyorsun diyor. Ay ay

Ovv, naptın...
Sesimi 7 mahalle öteden duyarlar ama vurmak, asla...
Şöyle, takibinde olduğumuz bir pedagog beni dinleyebilmesi için kızdığım an hiçbir şey demeden göz hizasına inip sinirli bakmayı ve el ya da kolunu tutarak hafif baskı uygulamamı söylemişti.
Dikkatini çekmesi açısından, acı ya da sıkmadan bahsetmiyorum, sadece kavramak gibi.

Benim velet her istediği olmadığında bileklerimi öyle tutuyor, bir de mıncırıyor üzerine de gözlerini pörtletiyor bana.
O yöntem de çöp oldu😂😂😂
hahahaha ay sana şuan bir video göndermek istedim ya 😂😂😂

Bugün dışarı çıkmadım para da harcamadım.
Ta ki sevgili eşim yılbaşı için tek bir adet rakı almak için arkadaşı olan tekele gidene kadar. İki arkadaş gitti bir de birbirlerini gazlamışlar. Erkekler kadar çabuk gaza gelen bir insan yok. Tekel arkadaşları bir reyonda geliş fiyatı demiş, yıllanmış yurtdışı şarabı diye çoşmuşlar iki koliyle geldi eve.
Diğeri de öyle yapmış.
Cidden çıldırttı beni. Ben evde şarap yapıyorum tamam çok mükemmel değil ama alkole harcamayı düşürmek istiyorum. Biliyor da bunu.
Orda ısrar ettiler, hayır desem o öderdi biliyorsun diyor. Ay ay
Koli derken😂
Alıcısına kar koyarak satın bari, vay anasını.
Dün markette baktım ben biraz fiyatlara da alkol ne olmuş yahu öyle...

Kızlar çok gerilerde yumurta konunuzu gördüm. Benim çok uzaktan tanıdığım biri köylü, yumurtayı bim’den alıp köy ve şehir pazarında köy yumurtası diye daha pahalıya satıyordu. Kazıklanmamanın yok mu bir yolu ya?

Koli derken😂
Alıcısına kar koyarak satın bari, vay anasını.
Dün markette baktım ben biraz fiyatlara da alkol ne olmuş yahu öyle...
Bir baileys, bir rakı, bir tekila, yedi şişe şarap almış. 700 tl bayılmış gitmiş. Bir senelik oldı diyor bir de şaka gibi yaa🙁🙁
Çok moralim bozuldu
Arkadaşı bundan beter, o 1200 ödemiş.
Para dosttan kazanır dedikleri bu işte tekelci olan arkadaşları karda bizim iki saftirik bayılmış paraları

Bugün koca kişisi yine marketteydi, biz mesai gibi her gün marketteyiz herhalde ya...
Peynir süt ürünü alışverişi yapmış, haliyle yüklü tutmuş.
benimki de öyle.
aksama bisey istiyomusun diye mesaj atiyo yok diyorum, para dürtüyo heralde yinede ugramis oluyo alacak bisey bulamazsa uhu alip geliyo 😂😂😂

Bir baileys, bir rakı, bir tekila, yedi şişe şarap almış. 700 tl bayılmış gitmiş. Bir senelik oldı diyor bir de şaka gibi yaa🙁🙁
Çok moralim bozuldu
Arkadaşı bundan beter, o 1200 ödemiş.
Para dosttan kazanır dedikleri bu işte tekelci olan arkadaşları karda bizim iki saftirik bayılmış paraları
gelecege yatirim yapmis onlar saklayin seneye ceyrek fiyatina satarsiniz 😁

Kızlar çok gerilerde yumurta konunuzu gördüm. Benim çok uzaktan tanıdığım biri köylü, yumurtayı bim’den alıp köy ve şehir pazarında köy yumurtası diye daha pahalıya satıyordu. Kazıklanmamanın yok mu bir yolu ya?
valla bizimki bildigin tavuktan ciktigi gibi geliyo 😁 yumuetanin ustunr baksan tavugun o gun ne yedigini anlarsin yani

X