- 8 Mart 2015
- 25.055
- 81.027
- Konu Sahibi chamallows
- #2.541
Eski nesilin çocuk yetiştirme yöntemleri başka idi elbet, zaman şartları, bilgi kısıtlılığı vb şeyler.Bonibonu çok severim. Maalesef çocukları uzak tutmak mümkün değil şeker ve çikolatadan. Çevreden veriyorlar bir şekilde carlasan sen kötü olacaksın adın çok hassasa çıkacak. İkincisinde insan daha tecrübeli oluyor, dur diyebiliyor. İlkinde maalesef toyluğuma geldi çok müdahale edemedim. Kendi annem bile 5-6 aylıkken eline ekmek vermiş çocuğun, bir şey deyince aman biz de çocuk büyüttük. Annem ben bebekken beşiğime bisküvi koyuyormuş, uyanıyormuşum acıkmış oluyormuşum alıp yiyormuşum. O da pazardan geliyormuş, dışarı çıkıyormuş komşuların yanına ne uslu bebekmişim uyuyormuşum, komşular öyle diyormuş ama yaptığından gurur duyarak anlatırdı annem hep. Ben bu hikayedeki hataları anne olunca farkettim. Emzirirken sütüm sağlıklı besleyici olsun diye sağlıklı beslenirken, midesine anne sütü girsin önce diye düşünürken.
Ama çocukları da başkaydı, şuan bırakın evde yalnız kalmasını, başka odada bırakabiliyor muyuz çocukları?
Elmanın bile tadı 30 sene öncekiyle aynı değilse, aynı yöntemleri devam ettirmek ve bunda ısrarcı olmak bana çok saçma geliyor.
Ailemle çok çatışıyorum ben çocuk büyütme meselesinde, aşırı şımartıp saçma sapan şeylere izin veriyorlar, onların yanında kızınca bana yükleniyorlar falan.
E ne oluyor çocuk anneye bileniyor ya da annenin kurallarının delinebileceğini öğreniyor.
Benim çocuklarım karakter olarak zordur ama bunda çevresel faktörüm de aşırı büyük rol oynuyor maalesef.