• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçinemeyenler kulübü

Sen napıyosun nasılsın sıcak var mı kız bugün donuyorum ben çok soğuk 😪
Bende yıllar sonra hatırladıkları mı yazayım
Baston mu deniliyordu o arabalar rahat kullanışlı büyük arabayı eşimle gezerlen hep o kullanırdı küçükken kullanışlı ama yürümeye başladığında gereksız
Araba koltugu çok gerekşi benim en ızun kullandığım
Çabta olarak bebek çantası değilde kendıme büyük canta alıp onu kullandım hem kendı cantam hem bebek cantası taşınıyor gıbı sürekli yoruyordu beni
Bebek arabasını yürümeye başladıklarında kendileri kullanmak istiyolar😂O kullansın ben otururum içine diyorsan daha büyük bişey al🙈🙈

Son düzenleme:
Açıkçası ben böyle büyük travel sistem aldığıma pişman oldum. Sökmesi takması zor. Tek başına indirmesi zor. Çocuk kucak istese ve yalnız olsan hem arabayı sür hem bebeği tut belin kopuyor. Toplu taşımaya taksiye tek binecek olsan bunu toplaması da dert. Tek parça olmuyor. Bebeği tut ama üst parçayı sök altı topla fln imkansız. Ağır. Tek başına bir yere giderken zorlanıyorsun çok. Çocuk taş çatlasın altı ay zaten ana kucağında yatıyor. Şimdiki aklım olsa ana kucağına uyumlu aparatı olan hafif baston bir bebek arabası alırdım. Ana yanı beşiği de biraz bana hafif geldi. Yani dayanıklı mıdır bilemedim.
Normal beşiği var zaten anne yanı bana da küçük geldi Khomyuk bilmiyorum ki çok fazla kararsızım
Digerleri guzel, ama anne bebek cantasinin ozellikleri onemli.
Sutu yada mamayi sicak tutan ozel folyolu gibi gozleri oluyo anne bebek cantalarinin oyle bir seyleri varmi yoksa duz cantami ona bi bakmak lazim.
Ben bakamiyorum suan detaya siz bskin 😂
Ha birde buyuk arabalar ne kadar hafif o kadar iyi.
Esin yokken yeri helecek bir elinde bebek bir elinde araba ineceksin asansor yoksa eger.
Hafiflik onemli.
Eger cok gezen ve bebeklede gezerim diyen biriysen araba fonksiyonlu olsun vs. Ama zaten cok gezmiyorum her yere kendi arabamizli gidip isimizi gorup geliyoruz bunla en fazla parka gideriz diyosan boyle bir seye gerek yok.
Zaten yurudukten sonra binmiyorlar.
Seninki kışın yurumrye baslayacak bu arabayla vir daha uxun sure disari ciktiginda 1.5 yasinda falan olacak hic binmez o zaman
Şöyle birsey ben genelde araba kullanan biriyim sanırım bebek arabasını sadece acil önemli araba eşimde olduğu zamanlar da kullanıcam asansör var evet ama bozuk yada birsey olduğunda 4.kata çıkacağını düşünmüyorum ağır birseyse sanırım görüp beğenip almak daha doğru olacak yorumlarınıza göre
Bende yıllar sonra hatırladıkları mı yazayım
Baston mu deniliyordu o arabalar rahat kullanışlı büyük arabayı eşimle gezerlen hep o kullanırdı küçükken kullanışlı ama yürümeye başladığında gereksız
Araba koltugu çok gerekşi benim en ızun kullandığım
Çabta olarak bebek çantası değilde kendıme büyük canta alıp onu kullandım hem kendı cantam hem bebek cantası taşınıyor gıbı sürekli yoruyordu beni
Bebek arabasını yürümeye başladıklarında kendileri kullanmak istiyolar😂O kullansın ben otururum içine diyorsan daha büyük bişey al🙈🙈
Baston sanırım ama çok şık gelmişti bu takım da bana anlatılanlara göre hem hafif hem kullanışlı hem daha kolay sökülüp takılan birsey olması lazım

Port bebeyi muhtemelen kullanmayacaksın hiç.
Bir de bebek arabasını gözünle görmeden almamandan yanayım.
Gidip, ağırlığına sürüşüne, kilitleme ve açma sistemine bakman lazım.
Bazıları eşek ölüsü gibi tek başına hem çocuğu zapt edip hem açma kapamayı imkansız kılıyor, bazıları tek parmakla açılır çekilde vs.
Yazın bir bebek mağazasında modellere bakıp karar verdikten sonra netten sipariş et derim.

Port bebeyi muhtemelen kullanmayacaksın hiç.
Bir de bebek arabasını gözünle görmeden almamandan yanayım.
Gidip, ağırlığına sürüşüne, kilitleme ve açma sistemine bakman lazım.
Bazıları eşek ölüsü gibi tek başına hem çocuğu zapt edip hem açma kapamayı imkansız kılıyor, bazıları tek parmakla açılır çekilde vs.
Yazın bir bebek mağazasında modellere bakıp karar verdikten sonra netten sipariş et derim.
Bana kalsa öyle yaparım ama kp açık çek sundu 😌 masraflarını ben alacağım beşiği mama sandalyesi arabası ne ihtiyacın varsa zaman biraz daha ilerlesin alırız gider dedi. Benim şimdiden karar vermem ve netten vericeksem de iyi birsey bulmam lazım pat diye gel alalım der bu sefer içime sinmeyen istemediğim şey olur korkuyorum

Bana kalsa öyle yaparım ama kp açık çek sundu 😌 masraflarını ben alacağım beşiği mama sandalyesi arabası ne ihtiyacın varsa zaman biraz daha ilerlesin alırız gider dedi. Benim şimdiden karar vermem ve netten vericeksem de iyi birsey bulmam lazım pat diye gel alalım der bu sefer içime sinmeyen istemediğim şey olur korkuyorum
Ohoo eğer kp alacaksa maxi cosi ya da cybex ana kucağından şaşmayacaksın.
Genelde arabalarla uyumlu olur bu ana kucakları, hatta izofixli bakabilirsin.
Araba olarak ise oturum yeri rahat, yerden çok yüksek olmayan, çocuğun ilerleyen dönemde de kendi inip çıkabileceği, hafif bir model iyidir.
Anne yanı beşikte chicco next to me ama fiyatları uçmuş onların, o ayarda daha uygunları var.

Ohoo eğer kp alacaksa maxi cosi ya da cybex ana kucağından şaşmayacaksın.
Genelde arabalarla uyumlu olur bu ana kucakları, hatta izofixli bakabilirsin.
Araba olarak ise oturum yeri rahat, yerden çok yüksek olmayan, çocuğun ilerleyen dönemde de kendi inip çıkabileceği, hafif bir model iyidir.
Anne yanı beşikte chicco next to me ama fiyatları uçmuş onların, o ayarda daha uygunları var.

Ay tenli anne Ay tenli anne kendini düsunen akilli anne otomatik sallanan hamak aldilir kayinbabaya 😂
Bos ver port bebeyi falan 😁

Ekran görüntüsü aldım yarın sakin kafayla bakacağım film ama gerçekten fiyatlar güzel yani çok güzel 😆

Ahahah deniz adamı pişman etmeyelim şimdi alıyım dedi diye de abartmak istemiyorum ama pat diye gel sipariş verelim gel almaya gidelim derse en azından aklım da birseyler oluşsun maalesef biraz da erkek torunu seven Bi kp ve kv e ilk torunda olunca adam gaza geldi 😁 sanırım fiyatlardan da haberi yok çaktırmıyorum bende pusuya yattım bekliyorum ahahahah:cool:

Ekran görüntüsü aldım yarın sakin kafayla bakacağım film ama gerçekten fiyatlar güzel yani çok güzel 😆

Ahahah deniz adamı pişman etmeyelim şimdi alıyım dedi diye de abartmak istemiyorum ama pat diye gel sipariş verelim gel almaya gidelim derse en azından aklım da birseyler oluşsun maalesef biraz da erkek torunu seven Bi kp ve kv e ilk torunda olunca adam gaza geldi 😁 sanırım fiyatlardan da haberi yok çaktırmıyorum bende pusuya yattım bekliyorum ahahahah:cool:
2.elde olsa bir hamak al derim, cok uzun sure kullanilacak bir sey degil ama cok is goruyo, hele kolik bebek anneleri icin mucize.
Dur sana ozelden bir mesaj atacagim

2.elde olsa bir hamak al derim, cok uzun sure kullanilacak bir sey degil ama cok is goruyo, hele kolik bebek anneleri icin mucize.
Dur sana ozelden bir mesaj atacagim
Ben hiç kullanmadım mesela.
Bebelerim kucaktan inip bir yere konan cins değildi.
Fakat arkadaşlarım hamak gibi ev tipi ana kucağı misali bür şey almıştı, gittikleri yere yanında taşıyor, orada uyutuyorlardı.

Fakat arkadaşlarım hamak gibi ev tipi ana kucağı misali bür şey almıştı, gittikleri yere yanında taşıyor, orada uyutuyorlardı.
Bende almistim o hamaktan baya isimi gordu benimde aslinda burcuya anlatmak istedigim elektrikli sallanan bir zimbirti var ya oydu

Çocuktan çocuğa cidden çok fark ediyor. Benim denizim de öyleydi. Sırtı bir yere değerse ağlardı. Ya kanguru ya sling olacak yada ben yatar gibi oturup onu göğsüme yatıracağım anca öyle uyurdu. Ten teması arıyordu. Sallanmaktan hiç hoşlanmazdı. Kayınvalidem bir kere ayağında sallamaya kalkmıştı deliler gibi ağlamıştı😁😁
Bizi kurtaran kesinlikle sling ve kanguruydU

Çocuktan çocuğa cidden çok fark ediyor. Benim denizim de öyleydi. Sırtı bir yere değerse ağlardı. Ya kanguru ya sling olacak yada ben yatar gibi oturup onu göğsüme yatıracağım anca öyle uyurdu. Ten teması arıyordu. Sallanmaktan hiç hoşlanmazdı. Kayınvalidem bir kere ayağında sallamaya kalkmıştı deliler gibi ağlamıştı😁😁
Bizi kurtaran kesinlikle sling ve kanguruydU
Benimkiler onu da kullanmadı biliyor musun?
Çok istedim ama ne kanguru ne sling asla durmadılar içinde.
Sadece kucak ve onda da dik duracak, eğer ki yatırmaya, emzirir gibi pozisyon vermeye kalkarsam eti kopmuşca ağlarlardı.
Küçük kolikti, bir tek o ayakta sallanmayı 1 yaş sonrası kabul etti.
Onu evde zorla ana kucağına oturtur, halıda sanki araba sürer gibi sürerdim.
Ya da direkt arabaya atar evde gezdirir, büyüğü o an kucağımda taşırdım.

Boşuna gitmedi bu dizler ya, analar ne eziyetler çekiyoruz kimsenin umrunda değil tabii.
‘Annesin yapacaksın’ algısı yerleşmiş durumda topluma.
E arkadaş süs yastığı gibi çocuk da var, o kadın da anne, ben de öyle.
Şimdi, hak mı ya bu😂

Sadece kucak ve onda da dik duracak, eğer ki yatırmaya, emzirir gibi pozisyon vermeye kalkarsam eti kopmuşca ağlarlardı.

Boşuna gitmedi bu dizler ya, analar ne eziyetler çekiyoruz kimsenin umrunda değil tabii.
Şimdi, hak mı ya bu😂
Benimki de hamakta buyudu kolikliginden, hayatta sallamam beyni sulanir dedigim cocuk baytaniyedemi sallanmadi, hamaktami sallanmadi, battaniyede sallayip yataga koyarken sirt yer gorup ciyaklayarak gerimi uyanmadi.
Koligin dibini gorduk biz deniz de heralde.
Buyuk adam gibi gaz cikarirdi insanlarin icinde herkes kendinden suphelenirdi o sesin ondan cikacagina inanamadiklari icin 😂

Benimki de hamakta buyudu kolikliginden, hayatta sallamam beyni sulanir dedigim cocuk baytaniyedemi sallanmadi, hamaktami sallanmadi, battaniyede sallayip yataga koyarken sirt yer gorup ciyaklayarak gerimi uyanmadi.
Buyuk adam gibi gaz cikarirdi insanlarin icinde herkes kendinden suphelenirdi o sesin ondan cikacagina inanamadiklari icin 😂
Bizde gaz pek olmadı Allahtan. Tek sorunu aşırı meme bağımlısı olmasıydı. Geceleri ortamıza alırdık tüm gece durmadan emerdi. Bir gram uyku alamazdım ya.

Gaz sorunu varsa yalnız kolik olmayabilir.
Kolikte genelde gaz olmuyor inanışın aksine, ağlama nöbet saatleri vs.
Benim büyük oğlan aşırı aşırı gazlıydı dediğin gibi sürekli de ağlardı ama kolik değildi, ağlamaktan fıtık bile oldu ama işe yaramazdı beyaz gürültü.
Kolik çocukta ise beyaz gürültü anında etki ediyor, oradan farkı anlamıştık.

Şimdi, hak mı ya bu😂
Bana ablam baba sling verdi ona girmedi. Sonra kuzen bobasını verdi onu kabul etti. Yarım kundak da severdi. Bir yaştan üç yaşa zaten ergoya yapışıktı. Bende göğsüme dayanır gezerdi, kocamda ters oturur dışarı izlerdi. Hey gidi yaa. Ne zordu gerçekten

Bizde gaz pek olmadı Allahtan. Tek sorunu aşırı meme bağımlısı olmasıydı. Geceleri ortamıza alırdık tüm gece durmadan emerdi. Bir gram uyku alamazdım ya.
Buda gazdan emerdi emerdi emerdi iyice gazlanirdi.
Sabaha kadar sirtini sivazlayip sabaha kadar gaz cikarttigimi biliyorum hic istisnasiz.
Sonrasinda biri bana gazi var cocugun agliyo dedigi zaman sen ver ben cikartirim diyordum master yapmisim resmen 😂😂
4 5 ay kucakta evin icinde gezdik sallaya sallaya.
Sag kolum bir daha dinlenemedi hala agir demlik falan kaldirdigimda saatkerce yuk tasimisim gibi yoruluyo

Bana ablam baba sling verdi ona girmedi. Sonra kuzen bobasını verdi onu kabul etti. Yarım kundak da severdi. Bir yaştan üç yaşa zaten ergoya yapışıktı. Bende göğsüme dayanır gezerdi, kocamda ters oturur dışarı izlerdi. Hey gidi yaa. Ne zordu gerçekten
Bu veletler büyüyecek, kıllı sakallı bir şey olacaklar, sonra aklımıza bu günleri gelecek.
Vay bee diyeceğiz, o el kadar cıngar çıkaran, hayatımızın ortadına bomba atan yavrucuk sen miydin😅

Gaz sorunu varsa yalnız kolik olmayabilir.
Kolikte genelde gaz olmuyor inanışın aksine, ağlama nöbet saatleri vs.
Benim büyük oğlan aşırı aşırı gazlıydı dediğin gibi sürekli de ağlardı ama kolik değildi, ağlamaktan fıtık bile oldu ama işe yaramazdı beyaz gürültü.
Kolik çocukta ise beyaz gürültü anında etki ediyor, oradan farkı anlamıştık.
Aynen bunda beyaz gurultu, sallaninca susma vede aksamm 9 da baslayip gece 2 ye kadar bir fiil aglardi morara morara.
Komsulardan utanirdim o saatlerde bebeyi bogazliyolar heralde diye dusunup sosyal hizmetleri arayacaklar diye 😂

Back