• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçinemeyenler kulübü

Yakını göremiyor ?
Çok şaşırdım ben genelde alismisim astigmat miyopa
Hipermetrop kırkından sonra vuruyor insanı diye biliyordum .

Oğlunuz için akıllı lens tekniği öneriliyor diye biliyorum .

No touch lazer iyi olabilir elbette
Hani bende sonuçtan inanılmaz memnunum yukarıda da belirtmiştim .
Ama süreç zor geçti
Ne olacak üç gün önemli değil diyosun ama o acıyı sana unutturacak tek bir güçlü ağrı kesici yok .
Bana çok ağır bı ilaç verdi mesela doktor
Bunu ağrın olduğunda yutman gerekiyor ama çok guclu sürekli içilecek bişey değil yarım iç dedi.

Ben onu icmeme rağmen kivrandim
Ne yapacagimi şaşırdım ölmek o an kurtulustu benim için adeta .

No touch yani lasic yöntemi için herkes çektiği acıyı anlatır aslında, denk gelirsin 😓

Başka tekniği kullanın bence
var bı dolu lazer seçenekleri 🤷

Gözlerim 5bucuk filandi
Miyop astigmat

Siz kendiniz mi no touch tercih etttiniz yoksa doktor karari mi? Bir de no touch gozun uzerinden flap kaldirmadan oluyor diye tavsiye ediliyor dogru hatirliyorsam. Ama bu kadar aci cekmenize uzuldum, insallah son aci olur da bir daha sorun cikmaz omur boyu.

Numarası çok yüksek olan insanlarda tekrarlama olabiliyormuş ama yine de beklenen bı durum değilmiş yeniden bozulma .

Öyle dendi
Fakat 45 imizde hipermetrop olcaz zaten 🤷

Değişik bı ağrı kesici verdi yarım içilecek çok ağır bak filan dedi doktor .
Dayanamiyorum acidan. Tüm tüm içtim
Yine de ölsem kurtulustu benim için ilacın hiç bı etkisi sahiden olmadı abartisiz 😭
Benim 1.25 di sanirim 😂uzagi goremiyorum birde astigmat var cizerlermi acaba daha buyuk bir derecemi gerekli yoksa

Ayy peki agri kesici falan icemiyomusun.
Birde bayiltmayip lokal anesteziyle oluyormus heralde dimi?
Bide sey soracaktim tekrar gozun bozulursa ne oluyor
B
İşlem çok kolay ameliyattan yarım saat evvel bir damla damlatiliyor gözlerin uyuşuyor tamamen.

Ameliyat odasına aliniyosun yarın saat dolunca.masaya uzaniyosun
Karşıdan bı ışık gözlerine vuruyor .
Bı yanık kokusu geliyor o an .
Sonra tazikle bı ilaç püskürüyor gözlerine .
Bayağı kovayla boşaltır gibi😂😂😂😂 sonra kalkiyosun masadan .

İki göz toplamda bir buçuk dakika anca sürüyor
Çok çok basit işlem o an için .

İşlem çok kolay ameliyattan yarım saat evvel bir damla damlatiliyor gözlerin uyuşuyor tamamen.

Ameliyat odasına aliniyosun yarın saat dolunca.masaya uzaniyosun
Karşıdan bı ışık gözlerine vuruyor .
Bı yanık kokusu geliyor o an .
Sonra tazikle bı ilaç püskürüyor gözlerine .
Bayağı kovayla boşaltır gibi😂😂😂😂 sonra kalkiyosun masadan .

İki göz toplamda bir buçuk dakika anca sürüyor
Çok çok basit işlem o an için .
Ben sinir olurum ya gozume bisey oyle yaklassa, alnimin ortasina iki kasimin arasina kimse elini suremez mesela ruhum daraliyor 😂😂😂
Beni mumkun degil oraya yatirip gozume makina falan indiremezler uyanikken

28 yasindayim, 5 numara miyopum. Bunlari duymak beni umutlandirdi😍 nerede olmustunuz ameliyati? Goz kurulugu, hare vs gibi rahatsizliginiz olusmadi sanirim? 2 yil kadar lens kullandim, ama su an lensi taktigim an batmaya ve kizarmaya basliyor. Suni gozyasi vs fayda etmiyor.
Lensi lazer ameliyatından 15 gün önce bırakmanız ve gözlüğe dönmeniz gerekiyor tavsiye olarak.

Dünya göz hastanesi Ankara'da
Göz kuruluğu olmadı ama ben düzenli olarak refresh gözyasi kullanıyorum lens takarken alışmıştım gözyasina .

Ve doktorumda altı ay boyunca dışarı çıkarken güneş gözlüğü ve günlük iki defa gözyaşı kullanmalisin lazerden sonra demişti 😊uydum tabiki.

Hare ve benzer sıkıntılarda hiç oluşmadı

Siz kendiniz mi no touch tercih etttiniz yoksa doktor karari mi? Bir de no touch gozun uzerinden flap kaldirmadan oluyor diye tavsiye ediliyor dogru hatirliyorsam. Ama bu kadar aci cekmenize uzuldum, insallah son aci olur da bir daha sorun cikmaz omur boyu.
Evet flap kaldirilmiyor dokunma işlemi yok diye doktora bırakmadan kendim istedim ben. Bı de o popülerdi açıkçası o ara 🤷

Flap Kaldırmıyor da Cat çat yakarak yapıyor o islemi 🤷

Lensi lazer ameliyatından 15 gün önce bırakmanız ve gözlüğe dönmeniz gerekiyor tavsiye olarak.

Dünya göz hastanesi Ankara'da
Göz kuruluğu olmadı ama ben düzenli olarak refresh gözyasi kullanıyorum lens takarken alışmıştım gözyasina .

Ve doktorumda altı ay boyunca dışarı çıkarken güneş gözlüğü ve günlük iki defa gözyaşı kullanmalisin lazerden sonra demişti 😊uydum tabiki.

Hare ve benzer sıkıntılarda hiç oluşmadı
Aha bak iste bana uygun degilmiş burdan anliyoruz 😁

Benim 1.25 di sanirim 😂uzagi goremiyorum birde astigmat var cizerlermi acaba daha buyuk bir derecemi gerekli yoksa
Ayyy senin gözünün bozukluk derecesini yerim ya 1.25 ne demek 😂😂😂 ne kadar guzelmis.

1 den 10 dereceye kadar miyoplu olanlara
1 den 5 dereceye kadar hipermetrop ve astigmat olanlara yapılabiliyor

Ayyy senin gözünün bozukluk derecesini yerim ya 1.25 ne demek 😂😂😂 ne kadar guzelmis.

1 den 10 dereceye kadar miyoplu olanlara
1 den 5 dereceye kadar hipermetrop ve astigmat olanlara yapılabiliyor
Ben ne o guneş gozlugunu takarim nede o ameliyati yaptiririm 😂😂
Normal gozlugu bile takamiyorum ben araba kullanmak disinda

Ben ne o guneş gozlugunu takarim nede o ameliyati yaptiririm 😂😂
Normal gozlugu bile takamiyorum ben araba kullanmak disinda
Ama dışarı çıktığında gözlerin kapanıyor

Yaş damlamasa bile güneşe doğrudan bakmışsın gibi ( hiç güneşe bakmayı denedin mi bilmiyorum😂😂😂) çok sanciyor

Önlem amaçlı olduğu kadar , bayağı dayanamadığ için de takıyorsun yani

Ama dışarı çıktığında gözlerin kapanıyor

Yaş damlamasa bile güneşe doğrudan bakmışsın gibi ( hiç güneşe bakmayı denedin mi bilmiyorum😂😂😂) çok sanciyor

Önlem amaçlı olduğu kadar , bayağı dayanamadığ için de takıyorsun yani
Takamam iste 😂😂 sana soyle anlatayim bekarken abim bir sey istediginde yapmayinca gicigina elini getirir o iki kasimin ortasina koyardi, beni tehdit edersi yapmazsan yere yatirir parmagimi oraya koyarim diye o derece 😂

Ben sinir olurum ya gozume bisey oyle yaklassa, alnimin ortasina iki kasimin arasina kimse elini suremez mesela ruhum daraliyor 😂😂😂
Beni mumkun degil oraya yatirip gozume makina falan indiremezler uyanikken
Bende senin gibi olduğum için NO TOUCH olsun dedim 😂😂😂😂 dokunmasın yaklaşmasın diye 😂😂

Suyu bosalttiklarinda tepkim doktorun eline atilmakti.nasil korktum 😂 ne biliyim haber etseydi ya 😂😂😂😂 yüzüne kovayla su atılarak uyanmak gibi biseydi 😂😂😂

Gozlugun o burun kenarina oturan telleri iki kasimin ortasina yakin sinir oluyorum, ciddi anlamda sinirlerim bozuluyor ve bu yuzden uzun sure gozluk takamiyorum.
6 ay gunes gozlugu falan takamam ben
Su konuda o kadar aynıyız ki

nasıl ama nasıl guldum😂😂😂😂

Bende senin gibi olduğum için NO TOUCH olsun dedim 😂😂😂😂 dokunmasın yaklaşmasın diye 😂😂

Suyu bosalttiklarinda tepkim doktorun eline atilmakti.nasil korktum 😂 ne biliyim haber etseydi ya 😂😂😂😂 yüzüne kovayla su atılarak uyanmak gibi biseydi 😂😂😂
Ahahaha ben o ameliyata girmeden 100 kere sorardim napiyosunuz diye 😂😂
Bu hep boyle oldu.
Disciye giderim adam saolsun agzimin icinde ne yaptigini anlatir, doguma girerim kadin nasil kestigini bictigini simdi ne yapacagini anlatir.
Bu hep boyle hazirliksiz yakalandigim hersey panik atak sebebi resmen 😂😂😂

Çok yüksek derecece oldugu için hem uzak hem yakını göremiyor ama hipermetrop evet yakını görememe
Şuan yaşı küçük gözlüğü de severek kullanıyor belkş teknikler değişir o büyüyünceye kadar
Ama ilerde kurtulsun istiyorum gözlüklerinden
Tabi onlarla görebıldığı için sanslıyım daha kötülerinden korusun rabbim

Ahahaha ben o ameliyata girmeden 100 kere sorardim napiyosunuz diye 😂😂
Bu hep boyle oldu.
Disciye giderim adam saolsun agzimin icinde ne yaptigini anlatir, doguma girerim kadin nasil kestigini bictigini simdi ne yapacagini anlatir.
Bu hep boyle hazirliksiz yakalandigim hersey panik atak sebebi resmen 😂😂😂
Var mı peki panik atak
Bende anksiyete var sanki de var demesinler diye doktora gitmiyorum😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Back