- 23 Ağustos 2020
- 6.698
- 12.651
- 198
- Konu Sahibi ceycey0406
-
Asgari maaş alsaydık belki bizde gönderebilirdikbeceriksizlik biz de galiba.müsriflikten çocukları özel okula gönderemedik gördün mü?
Herkes evde kala kala yakinda cogu kiside D vitamini eksikligi gorulmeye baslar.Zaten bu stres ve beslenememe ile birkaç yıla korona biter kanser patlar bu ülkede malesef
takviye alıyoruz onu pandeminin başından beri c vitamini de var multivitaminlerde.hepsi bi dünya para.neden geçinemiyoruz yazıyorummm?maske masrafı da cabasıHerkes evde kala kala yakinda cogu kiside D vitamini eksikligi gorulmeye baslar.
euro kazanıyorum falan deme sakınn.seni çiğ çiğ yerler nasıl geçinemezsin diyeAsgari maaş alsaydık belki bizde gönderebilirdik
Deme öyle valla utanıyorumeuro kazanıyorum falan deme sakınn.seni çiğ çiğ yerler nasıl geçinemezsin diye
Evet 170 liraya aldım. Normalde bu markalar dünyada ucuzlukları ile biliniyor ama bize gelince lüks tabii. Bir de mesela Zara ürünleri dolar kurundan hesaplayınca bile eden fiyattan daha yükseğe satıyor Türkiye'de. Yani düz hesaplıyorum 30 dolarlık pantolon 240 liraya satılacaksa 350 liraya satılabiliyor. Hitap ettikleri kesim farklı çünkü. Diğer ülkelerde alt kesime satış yapan marka iken burada orta-üst sınıfın tercih ettiği bir marka olma politikası izliyor. Ekonomisi iyi olan yerlerde bunu yapamaz çünkü seçenekleri bol zaten, ederinden fazla para vermez kimse.tek eşofman altı 170 tl mi?hem de o marka bile olmayan markalarda.cidden fakirleştiğimizin delili bu
Hersey para ayol. Su , hava , sağlık hersey ....takviye alıyoruz onu pandeminin başından beri c vitamini de var multivitaminlerde.hepsi bi dünya para.neden geçinemiyoruz yazıyorummm?maske masrafı da cabası
3 çocuk var geçinememen normalDeme öyle valla utanıyorummaaşın rakamlarına aldanma , bende ay sonunu ucu ucuna geçirenlerdenim
Ben Kadıköy pazarına gelmek istiyorum, çok da merak ediyorum. Hangi günler kuruluyor ?Kadıköy bit pazarına bekleriz
Kuzenim bershka, zara vs marka tişörtleri çoook komik rakamlara aldı.
Üç yüksek beklentili çocuk3 çocuk var geçinememen normal
Jordan ayakkabı arıyordum Dolap'tan ama pek güvenemedim ayakkabı olunca. Kıyafet bakmak daha mantıklı dediğin gibi.Dolap uygulamasına baksana, bazen çok temiz ürünler yakalayabiliyosun. Ben zara blazer ceketimi 50 liraya aldım mağaza fiyatı 400 küsürdü.
Salı ve Cuma oluyormuş ben bakmıştımBen Kadıköy pazarına gelmek istiyorum, çok da merak ediyorum. Hangi günler kuruluyor ?
Ben genelde Cuma günü gidiyorum başka gün kuruluyor mu bilmiyorumBen Kadıköy pazarına gelmek istiyorum, çok da merak ediyorum. Hangi günler kuruluyor ?
beni ikna edemedi 1 yıldır çocuk telefon almaya.12 yaşından önce almayacağım.onu da büyük şehirde okul uzak ihtiyacı olur diye alacağımmÜç yüksek beklentili çocuk. Bide şuan moda olmuş “ onun bilmem şu marka telefonu var benim yok , herkes benimle dalga geciyor” valla abartmıyorum aynen böyle . Okulda yok marka giyinmiyor yok son model telefonu yok vs diye mobbing yapılıyor cocuklar arasında . Gerçi imkanım olsada almam öyle ihtiyaç harici şeyleri ...
Alırsan da sadece aramalarını yapabileceği bir telefon al . Ben babalarına o kadar dedim akıllı telefon alma diye ama beni dinlemedi . Nerdeyse 7/24 müptela oldular . O yaştaki çocuklar icin çok lüzumsuz bir gereç bence .beni ikna edemedi 1 yıldır çocuk telefon almaya.12 yaşından önce almayacağım.onu da büyük şehirde okul uzak ihtiyacı olur diye alacağımm
evet akıllı telefon olursa sosyal medya bağımlısı olup çıkıyorlar.Alırsan da sadece aramalarını yapabileceği bir telefon al . Ben babalarına o kadar dedim akıllı telefon alma diye ama beni dinlemedi . Nerdeyse 7/24 müptela oldular . O yaştaki çocuklar icin çok lüzumsuz bir gereç bence .
Maalesef ...evet akıllı telefon olursa sosyal medya bağımlısı olup çıkıyorlar.
Muğla aslinda meyve sebzenin dogal olarak köylerde yetistigi bir şehirvallahi katkısız organik filan onu da geçtim
şöyle büyükçe marketlere gitmediğiniz sürece (bi 3M filan olacak ya da ankaradaki Çağdaş gibi nispeten iyi sınıf olacak) Muğla için söyleyeyim doğru düzgün sebzesi olan bir yer yok.
vallahi Allah'ın kabağını patlıcanını brokolisini bir arada bulamıyoruz :) birkaç yerde manav var, o manava gitmek için de araçla hususi çıkmak lazım. mahallemdeki marketlerde bi' nane yok. (her iki anlamda da). pazar 3 tezgah. o da mandalina sadece mandalina yemek lazım herhalde.
neyse bari balık yiyorum diye avunayım.
ama bu genel olarak da böyle. mesela ben yurtdışında da yaşadım. yeni zelandadan şoklanmış olarak kuzu eti geliyordu ve ben paket paket aldığım için 1 kilo (yuhh) kuzu etiyle ıspanak (evet ıspanak!) pişirdiğimi biliyorum. öğrenciydim bir de...lükse bak! (misafirim vardı, yanlış anlaşılmasın 1 kilo etle sadece kendime yemek yapmam).
şimdi burada, kim ıspanağı kuzu etiyle pişirir Allah aşkına en fazla kavurur üstüne yumurta kırar.
hani diyorlar ya "türkiyede sebze meyve çok güzel" tamam güzel. üreticiye ulaşabilirsen güzel. ulaşamıyoruz ki. (ulaştığım istisna ürünü hemen yazayım: memleketimden kiraz, evet dünyada tek, bunu zaten kabul ederim).
Markette tek lüksümse enginar var burada taze taze- bunu da kabul ediyorum
ama vallahi benim yurtdışında yaşadığım sebze-meyve zenginliği burada yok. migrosta 15-20 liralarda filan olan soyulmuş paket ananası 1 euroya alıyordum la ben 1 nere 15 nere? kuşkonmazı, brüksel lahanası, 3-4 çeşit patatesi, 3-4 çeşit muzu oluyodu, tüm berry cinsleri ayrı ayrı oluyordu, paketle ahududu ben burada alamıyorum! vs. (ben kaydını tuttuğum için bilirim bir tek ayva tr'de bol bol olurken avrupada fazla bulunmazdı o kadar). oysa şimdi burada sıradan markette neredeyse hiçbiri yok. (o çocukluğumuzdaki pazarlar gibi çeşit çeşit mantarı çuval çuval yeşilliği, artık hiçbiri yok, ben çok iyi hatırlıyorum para üstü vermez bir poşet yeşillik verirdi pazarcı abiler, "abla al kalmasın" diye anneme biz de hep salata yapıldığı için alırdık). şöyle yenilir 5-6 çeşit yeşillik almak için hususi olarak 5m ya da makromarkete ya da büyük manava gideceksin. bu ülkede bu şartlar ne kadar acıklı...patates-havuç-domates-soğan-lüks de muz, bulduğunuza şükredin diyorlar resmen.
Asgari ücretle ev alıp birikim de yapıyorlardi sonradan öğrenmiştik ki kp ek katki sağlıyor aileler köyden erzak gönderiyorduAvokado alıyor diye linçlenmişti zamaninda şimdi alamiyor mutlulardır umarım
Mopaş? Orasi pahali çünküValla kilosuna kadar yazdım, hatta atıyorum 1.3 kilo almışız 1,5 kilo yazdım onu, öyle yuvarladım, 425 maalesef.
Ay canım gel öpem seniBaşka ülkede yaşayanlar nasıl pıtırcık, içlerindeki pıtırcığı öldürmüyorlar, biz öyle mi? Godzilla çıkar gerekirse evelallah.
425 maalesef
Bu arada alıntı yaparken bir şeyleri bozdum ama neyse, isimler duruyor en azından. Bir de Ahtapot Anne bu market 101 tarzı değil, Marmara bölgesine ait zincirleme bir market. Sebzeleri, meyveleri iyi olur, kendi adıyla çıkardığı deterjan, maske, tuvalet kağıdı, sabun vs. gibi ürünleri var.
Trendyolda sayfalari var ben bir kere deneme amacli 25 liralık paketten almistim tek tek alsam 35 40i bulurdu, kendim yediklerimden fazla komsu cocuklarina bile dağıttığım oldu.Ay ben bu Ülker Shop tavsiyesini havada kapmıştım ama şimdi baktım İzmir'de yokmuş
Denizin konusudur o baya sonda geyige vurulmuştu her sayfayi okuyamamistim o kadar cok yoruma yetisemedimÖyle yazmıştı çok iyi hatırlıyorum. Balığını da tüketiyor, muzu da kuruyemişi de yazmıştı. Hatta bize de ver bu işin sırrını demiştim hangi konuydu hatırlamıyorum baya oldu.
Iban istenirken eleştirdiğim için iş arkadaşım bana neredeyse vatan haini muamelesi yapmıştı :) Bu toplumsal dayanışmaymış,zaman birlik ve beraberlik zamanıymış.Bu ulke nasıl ne zaman düzelir hiç bilmiyorum küçük esnaf diye birseyde kalmadi güya esnafa yardım yapıyorlar ama bugun kac kisi aradı yardım vermiyorlar diyeesim muhasebeci yani oyle herkesede yardim falan yok
Iban istenirken eleştirdiğim için iş arkadaşım bana neredeyse vatan haini muamelesi yapmıştı :) Bu toplumsal dayanışmaymış,zaman birlik ve beraberlik zamanıymış.Bu ulke nasıl ne zaman düzelir hiç bilmiyorum küçük esnaf diye birseyde kalmadi güya esnafa yardım yapıyorlar ama bugun kac kisi aradı yardım vermiyorlar diyeesim muhasebeci yani oyle herkesede yardim falan yok
Ben katilayim diyecegim ama benim proporsiyonum onlara uymayabilirbiraz kilo alıp doya doya modaya katıl.haftada 5 kombin bedavaya geliyor elenene dek dolabı dizersin.çıkınca da zayıflar tadilat yaptırırsın kıyafetlere.işte sana ekonomi miss gibii
Sali günleri oluyordu diye biliyorum bi gidemedim.icimde kaldiKadıköy bit pazarına bekleriz
Kuzenim bershka, zara vs marka tişörtleri çoook komik rakamlara aldı.
Ankarada marketler baya uygun gelmisti banaankara sosyete pazarları çok pahalı.mağaza fiyatlarıyla yarışıyorlar.
Valla ben hep evde kaldim baska nerede kalacağım diye isin geyigini yapardim gercekten 14 aydır evden cikmiyorum hani evlenesim olsa birini evden nasil bulacağımBirsey dikkatimi cekti. Onceden hemen hemen hergun kadinlar kulubunde "evde kaldim" konulari acilirdi. Simdi hepimiz evdeyiz, konu gecim sıkıntısına döndü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?