geçim sorunu ve taksit taksit hayat

Herkes evde kala kala yakinda cogu kiside D vitamini eksikligi gorulmeye baslar.
takviye alıyoruz onu pandeminin başından beri c vitamini de var multivitaminlerde.hepsi bi dünya para.neden geçinemiyoruz yazıyorummm?maske masrafı da cabası

tek eşofman altı 170 tl mi?hem de o marka bile olmayan markalarda.cidden fakirleştiğimizin delili bu
Evet 170 liraya aldım. Normalde bu markalar dünyada ucuzlukları ile biliniyor ama bize gelince lüks tabii. Bir de mesela Zara ürünleri dolar kurundan hesaplayınca bile eden fiyattan daha yükseğe satıyor Türkiye'de. Yani düz hesaplıyorum 30 dolarlık pantolon 240 liraya satılacaksa 350 liraya satılabiliyor. Hitap ettikleri kesim farklı çünkü. Diğer ülkelerde alt kesime satış yapan marka iken burada orta-üst sınıfın tercih ettiği bir marka olma politikası izliyor. Ekonomisi iyi olan yerlerde bunu yapamaz çünkü seçenekleri bol zaten, ederinden fazla para vermez kimse.

3 çocuk var geçinememen normal
Üç yüksek beklentili çocuk . Bide şuan moda olmuş “ onun bilmem şu marka telefonu var benim yok , herkes benimle dalga geciyor” valla abartmıyorum aynen böyle . Okulda yok marka giyinmiyor yok son model telefonu yok vs diye mobbing yapılıyor cocuklar arasında . Gerçi imkanım olsada almam öyle ihtiyaç harici şeyleri ...

Dolap uygulamasına baksana, bazen çok temiz ürünler yakalayabiliyosun. Ben zara blazer ceketimi 50 liraya aldım mağaza fiyatı 400 küsürdü.
Jordan ayakkabı arıyordum Dolap'tan ama pek güvenemedim ayakkabı olunca. Kıyafet bakmak daha mantıklı dediğin gibi.
Ben Kadıköy pazarına gelmek istiyorum, çok da merak ediyorum. Hangi günler kuruluyor ?
Salı ve Cuma oluyormuş ben bakmıştım

beni ikna edemedi 1 yıldır çocuk telefon almaya.12 yaşından önce almayacağım.onu da büyük şehirde okul uzak ihtiyacı olur diye alacağımm

beni ikna edemedi 1 yıldır çocuk telefon almaya.12 yaşından önce almayacağım.onu da büyük şehirde okul uzak ihtiyacı olur diye alacağımm
Alırsan da sadece aramalarını yapabileceği bir telefon al . Ben babalarına o kadar dedim akıllı telefon alma diye ama beni dinlemedi . Nerdeyse 7/24 müptela oldular . O yaştaki çocuklar icin çok lüzumsuz bir gereç bence .

evet akıllı telefon olursa sosyal medya bağımlısı olup çıkıyorlar.

Muğla aslinda meyve sebzenin dogal olarak köylerde yetistigi bir şehir
Tabii ki 5M migros gibi herseu çeşit çeşit yoktur ama o kadar yokluk yeri de değil yaa
Gerçi merkez bana biraz sıkıcı gelmisti ailem izole bir köydeler, pazara ilceye giderler yine de ihtiyaclarini gayet karşılıyor ha tabii çeşit çeşit berry yoktur da ne bileyim çileği kirazi vs bulunur pazarda o yuzden şaşırdım yazdiklariniza
Avokado alıyor diye linçlenmişti zamaninda şimdi alamiyor mutlulardır umarım
Asgari ücretle ev alıp birikim de yapıyorlardi sonradan öğrenmiştik ki kp ek katki sağlıyor aileler köyden erzak gönderiyordu
Mopaş? Orasi pahali çünkü
Ben de kaba taslak 200 250 demistim tabii marketten markete değişiyor
Ay ben bu Ülker Shop tavsiyesini havada kapmıştım ama şimdi baktım İzmir'de yokmuş
Trendyolda sayfalari var ben bir kere deneme amacli 25 liralık paketten almistim tek tek alsam 35 40i bulurdu, kendim yediklerimden fazla komsu cocuklarina bile dağıttığım oldu.
Öyle yazmıştı çok iyi hatırlıyorum. Balığını da tüketiyor, muzu da kuruyemişi de yazmıştı. Hatta bize de ver bu işin sırrını demiştim hangi konuydu hatırlamıyorum baya oldu.
Denizin konusudur o baya sonda geyige vurulmuştu her sayfayi okuyamamistim o kadar cok yoruma yetisemedim

Bu ulke nasıl ne zaman düzelir hiç bilmiyorum küçük esnaf diye birseyde kalmadi güya esnafa yardım yapıyorlar ama bugun kac kisi aradı yardım vermiyorlar diye esim muhasebeci yani oyle herkesede yardim falan yok
Iban istenirken eleştirdiğim için iş arkadaşım bana neredeyse vatan haini muamelesi yapmıştı :) Bu toplumsal dayanışmaymış,zaman birlik ve beraberlik zamanıymış.
Orta sınıfı yok ettiler resmen. Azınlık zengin durumda kalan herkes fakir.. Bütün meslek grupları itibarsızlaştırıldı.
Ekonomi olarak yine bir şekilde toparlarız da toplumdaki bu deformasyon nasıl çözülür bilemiyorum.Hepimizi öyle bir kutuplaştırdılar ki. Beni asıl endişelendiren bu..

Bu ulke nasıl ne zaman düzelir hiç bilmiyorum küçük esnaf diye birseyde kalmadi güya esnafa yardım yapıyorlar ama bugun kac kisi aradı yardım vermiyorlar diye esim muhasebeci yani oyle herkesede yardim falan yok
Iban istenirken eleştirdiğim için iş arkadaşım bana neredeyse vatan haini muamelesi yapmıştı :) Bu toplumsal dayanışmaymış,zaman birlik ve beraberlik zamanıymış.
Orta sınıfı yok ettiler resmen. Azınlık zengin durumda kalan herkes fakir.. Bütün meslek grupları itibarsızlaştırıldı.
Ekonomi olarak yine bir şekilde toparlarız da toplumdaki bu deformasyon nasıl çözülür bilemiyorum.Hepimizi öyle bir kutuplaştırdılar ki. Beni asıl endişelendiren bu..

biraz kilo alıp doya doya modaya katıl.haftada 5 kombin bedavaya geliyor elenene dek dolabı dizersin.çıkınca da zayıflar tadilat yaptırırsın kıyafetlere.işte sana ekonomi miss gibii
Ben katilayim diyecegim ama benim proporsiyonum onlara uymayabilir
Kadıköy bit pazarına bekleriz
Kuzenim bershka, zara vs marka tişörtleri çoook komik rakamlara aldı.
Sali günleri oluyordu diye biliyorum bi gidemedim.icimde kaldi
ankara sosyete pazarları çok pahalı.mağaza fiyatlarıyla yarışıyorlar.
Ankarada marketler baya uygun gelmisti bana
Kocaman bir Gimsa vardı Allahim.hersey var icinde, benim nispeten uygun bir sehirde daha pahalıya aldigim.seyler orada baya uygundu arabam olsaydi doldurur giderdim
Birsey dikkatimi cekti. Onceden hemen hemen hergun kadinlar kulubunde "evde kaldim" konulari acilirdi. Simdi hepimiz evdeyiz, konu gecim sıkıntısına döndü.
Valla ben hep evde kaldim baska nerede kalacağım diye isin geyigini yapardim gercekten 14 aydır evden cikmiyorum hani evlenesim olsa birini evden nasil bulacağım
Evlenememekten evde kalmak out
Pandemiden "evdekal"mak in

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…