How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

geçim sorunu ve taksit taksit hayat

aynen öyle 100 000 köşede paramız olsa mutluyduk değeri vardı.şimdi 100 000 olsa ne olacak ne ediyor ki?
Annemle babam işçi emeklisi, kardeşimle bizi üniversitede okutup, üstüne ev yaptırıp araba aldılar. Eşim doktor, ben mühendisim nispeten ortalamanın üstünde kazanıyoruz ama çoğu harcamamızdan kısmak durumunda kaldık, ki lüks zevklerimiz hiç olmadı.

Geçen gün İngiltere'deki kuzenimle konuşuyorum, hiç birşeyin fiyatı artmaz mi diyor... bekarken bende İngiltere'de yaşıyordum eşim ikna olsa bugün alırım biletleri... Evladım için bu ülkede güzel bir gelecek göremiyorum artık :kızgın::kızgın:

Bu sene çalışamadım malesef hem pandemi hem hamilelik olunca eşimle böyle karar verdik.Eşim öğretmen.Özel dersleri çok.Ama yine pandemi onu da azalttı.Gelecek bebeğin masrafları,evde durduğumuzdan mıdır yoksa her şeyin ateş pahası olmasından mıdır bilmem market alışverişinin önünü alamıyoruz.Ev kredisi var,araba kredisi var.Hazırdan yemeye başladık.Çünkü sadece maaş kredilere bile yetmiyor.Keşke çalışsaydım diyorum ama özelde öğretmenim.Çalıştığım okulda nerdeyse herkes covid geçirdi..Nereye kadar böyle gider bilmiyorum ama kendimi geçtim doğmamış çocuğumun geleceği için çok endişeliyim...
sağlıkla doğsun bebiş.siz daha doğmadan geleceğinden endişeliyseniz benim uykularımın kaçması çok normal o zaman

katkısızını organiğini isteyince de fiyatlar 2 ye 3 e katlıyor.sızma zeytinyağı başka rafine zeytinyağı başka.akdeniz ülkesiyiz zeytinyağını lüks gereksiz bulanlar var
vallahi katkısız organik filan onu da geçtim

şöyle büyükçe marketlere gitmediğiniz sürece (bi 3M filan olacak ya da ankaradaki Çağdaş gibi nispeten iyi sınıf olacak) Muğla için söyleyeyim doğru düzgün sebzesi olan bir yer yok.

vallahi Allah'ın kabağını patlıcanını brokolisini bir arada bulamıyoruz :) birkaç yerde manav var, o manava gitmek için de araçla hususi çıkmak lazım. mahallemdeki marketlerde bi' nane yok. (her iki anlamda da). pazar 3 tezgah. o da mandalina sadece mandalina yemek lazım herhalde.

neyse bari balık yiyorum diye avunayım.

ama bu genel olarak da böyle. mesela ben yurtdışında da yaşadım. yeni zelandadan şoklanmış olarak kuzu eti geliyordu ve ben paket paket aldığım için 1 kilo (yuhh) kuzu etiyle ıspanak (evet ıspanak!) pişirdiğimi biliyorum. öğrenciydim bir de...lükse bak! (misafirim vardı, yanlış anlaşılmasın 1 kilo etle sadece kendime yemek yapmam).

şimdi burada, kim ıspanağı kuzu etiyle pişirir Allah aşkına en fazla kavurur üstüne yumurta kırar.

hani diyorlar ya "türkiyede sebze meyve çok güzel" tamam güzel. üreticiye ulaşabilirsen güzel. ulaşamıyoruz ki. (ulaştığım istisna ürünü hemen yazayım: memleketimden kiraz, evet dünyada tek, bunu zaten kabul ederim).
Markette tek lüksümse enginar var burada taze taze- bunu da kabul ediyorum

ama vallahi benim yurtdışında yaşadığım sebze-meyve zenginliği burada yok. migrosta 15-20 liralarda filan olan soyulmuş paket ananası 1 euroya alıyordum la ben 1 nere 15 nere? kuşkonmazı, brüksel lahanası, 3-4 çeşit patatesi, 3-4 çeşit muzu oluyodu, tüm berry cinsleri ayrı ayrı oluyordu, paketle ahududu ben burada alamıyorum! vs. (ben kaydını tuttuğum için bilirim bir tek ayva tr'de bol bol olurken avrupada fazla bulunmazdı o kadar). oysa şimdi burada sıradan markette neredeyse hiçbiri yok. (o çocukluğumuzdaki pazarlar gibi çeşit çeşit mantarı çuval çuval yeşilliği, artık hiçbiri yok, ben çok iyi hatırlıyorum para üstü vermez bir poşet yeşillik verirdi pazarcı abiler, "abla al kalmasın" diye anneme biz de hep salata yapıldığı için alırdık). şöyle yenilir 5-6 çeşit yeşillik almak için hususi olarak 5m ya da makromarkete ya da büyük manava gideceksin. bu ülkede bu şartlar ne kadar acıklı...patates-havuç-domates-soğan-lüks de muz, bulduğunuza şükredin diyorlar resmen.

Yazayım, ara sayfalarda kaybolmasın.
Kalem kalem, kilo kilo yazdıklarım, ki et, deterjan yok gördüğünüz üzere, 425 tl.
Daha bakliyat alınmadı, deterjan tuvalet kağıdı yok, kasaba gitmedik daha.
Gereksiz denecek hiçbir şey yok içinde.
Dönem trolü gelip en fazla çekirdek almasaydın, ağda bandı ve cips almasaydın diyebilir en fazla.

Kalem kalem, kilo kilo yazdıklarım, ki et, deterjan yok gördüğünüz üzere, 425 tl.
Dönem trolü gelip en fazla çekirdek almasaydın, ağda bandı ve cips almasaydın diyebilir en fazla.
cips almasaydınız iyiydi.lüks tabikiiiii :rolleyes: o paralar biriktirilip ev alınır araba alınır:KK53:

Önceden herşeyin markasını alabiliyordum.
Orjinal parfüm, beyaz eşya, elektronik eşyalar, küçük ev aletleri, züccaciye, ev tekstili, giydiğim kıyafetler, kozmetik ürünleri, . aklınıza ne gelirse kaliteli markalardan alabiliyordum. 3 senedir alabildiysem sadece herşeyin dandiğini, ucuzunu almışım. Önceden adını bile duymadım, kısa ömürlü eşyalarla ihtiyacımı giderebiliyorum. Gece gezmesini, canlı müziği severdim. 1 gecede maaşımın 1/3”ünü harcardım. Geri kalanı harcamalarıma yeterdi. Şimdi normal restauranta 2 kişi gittin mi 200 tl aşağı hesap gelmiyor. Yurtdışına çıktığımızda çok rahat gezer, alışveriş yapardık. En son Mikonos’a gittim. Pansiyon gibi bir yerde kaldım. Bir akdeniz salataya 20 euro verdim. Baktım para yetiştiremeyeceğim 3 günde apar topar döndüm.
Türkiye böyle değildi 😕Avrupa ayarında bir ülkeydik. Şimdi Ortadoğuda iç savaş yaşayan ülkelerden hallice hale geldik.

En yakın tahmin benim ki...ödülümü alayım 131😁

Ah C ceycey0406 her mesaj beni katbekat üzdü. Ben de hep 1500 civari düşünüyordum mutfak masrafını özellikle oturup hesaplayacağım cok merak ediyorum. Çünkü alkol,sigara vb masraflarimiz yok çocuklara çaktırmadan onlar yatinca arada abur cubur atıştırırız. Eğer lüksse lüksümüz bu. Çocuklarınki de dondurma. Evdeyiz, bir yere gitmiyoruz. Nadiren dışarıdan yemek söyleriz,kahvaltı ve aksam yemegi keyfimiz kalmadi dışarda. Kiyafet alisverislerimizi azalttik ama ihtiyaç olduğunda alıyoruz karı koca memuruz,3 çocuğumuz var onlar birbirlerininkiyle büyüyorlar. Elektirik, su,doğalgaz internet telefonlar uydu vs derken 3000 civari sabit giderimiz var. Ev
kredisi yeni bitti. Arabayi buyutmemiz lazım ama su an cok zor, bir yere de gitmedigimiz icin erteledik, ama er ya da gec alinacak. Okul çağındaki oğlum, devlet okuluna gidiyor.evde ekmek yapiyorum yillardir ve yoğurt da mayaliyorum, küçük bir ilcedeyiz ve sütçümüz var sutumuz yumurtamiz da doğal. Taksit olayina çok yüklü miktarlarda giriyoruz diger türlü farkli dönemlerde toplu alışverişi tercih ediyoruz. Geciniyoruz çok şükür çocuklara minik yatirimlar yapmaya çalışıyoruz,yuvarlanip gidiyoruz.

Gecim sikintisindan zaten diger uyeler bahseder ama ben saglik sektorune degineyim.2 aydir belimizi bukuyor cunku.Dedigim gibi 2 aydir saglik sorunlariyla ugrasiyorum.Nisan basinda covid gecirdim.Ozel hastanede 1500 lirayi 2 ay ertelemeli 9a boldurdum.Sanki beyaz esya aldim.🤦‍♀️Gecen gun de farkli bir bölüme 800 lirayi yine 2 ay ertelemeli 9 a böldürdüm.Neden ozel hastaneye gittin sorusu gelmeyecektir diye umuyorum.Fakulte en erken 3 hafta sonraya gun verdi.Saglik sistemi seni bir sekilde ozellere yonlendiriyor.Borc,harc,kredi karti bir sekilde hallediyoruz ama icimden keske hastalanmasaydim,keske suram agrimasaydi dedirtiyor gunumuz sartlari.

425 tl verdikten sonra ve yapacağımız diğer alışverişlerden sonra verebileceğim tek ödül aldığım çekirdekten birazcık vermek olabilir, ya da cipsten ya da çikolatadan :D
Gerçekten tutara inanamadim.. buyuksehirde mi yasiyorsunuz? Ama küçük zincir market sanirim.bahsettiginiz?

Gecim sikintisindan zaten diger uyeler bahseder ama ben saglik sektorune degineyim.2 aydir belimizi bukuyor cunku.Dedigim gibi 2 aydir saglik sorunlariyla ugrasiyorum.Nisan basinda covid gecirdim.Ozel hastanede 1500 lirayi 2 ay ertelemeli 9a boldurdum.Sanki beyaz esya aldim.🤦‍♀️Gecen gun de farkli bir bölüme 800 lirayi yine 2 ay ertelemeli 9 a böldürdüm.Neden ozel hastaneye gittin sorusu gelmeyecektir diye umuyorum.Fakulte en erken 3 hafta sonraya gun verdi.Saglik sistemi seni bir sekilde ozellere yonlendiriyor.Borc,harc,kredi karti bir sekilde hallediyoruz ama icimden keske hastalanmasaydim,keske suram agrimasaydi dedirtiyor gunumuz sartlari.
Benim de kızımın kontrolleri ozeldeydi, artık devlete aldiriyorum. Çünkü ödemeler çok pahalı ve artık yetişemiyorum. 🥺🥺🥺

4 yil once 3300 tl maas aliyordum, su an is degisikligi yaptim, bu rakamin 2.5 katindan fazla kazanıyorum, ama 4 yil öncekinden cok daha dusuk standartta yaşıyorum. Soyleyeceklerim bu kadar.

Not. Ekstra bir kredim vs olmadi, cocuk ayni okulda, ben ayni evde oturuyorum, ayni arabayi kullaniyoruz. Hatta o zaman gezip tozup tatil yapiyorduk simdi 7/24 evdeyiz.

Back