How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

geçim sorunu ve taksit taksit hayat

Ama bayadır farkediyorum asgari ücretle geciniyoruz cocuk büyütüyoruz diyen yok artık :KK66:
Burda insanlar dile getirince umutlanıyorum. Diyorum vatandaş bilinçleniyor, sandıkta cevabını verecek diye. Ama geçen İnstagramda gördüm yine fanatikleri. Sinirim bozuldu.
Ben 40 yaşındayım. Hayatımın en dar gelirli dönemindeyim. Siyaset konuşmak yasak. Yoksa yazacak çok şey var.

biz de memuruz asgari ücretli değiliz ek gelirimizde var ama ev falan alamadık.ailelerimizden kalanları satıp 2 araba alabildik hepsi bu.araba 300 000 oldu 2. eli bile nasıl alalım ?
Zor valla diyorum ya
Bizim araba en fazla 100 bin eder
100 bin önceden ne büyük paraydi
Şimdi 100 lira gibi geliyor kulağa.
Değeri yok çünkü.

Ceycey, tek bir kız çocuğun vardi dimi? Eşiniz borsa ile ilgileniyordu . Yoksa ben mi karıştırıyorum sizi. Gayet tutumlusunuz bana göre
borsa kazandırmıyor ki aylardır hep eksideyiz günde 500 500 kaybediyoruz.tek maaşa kaldık pandemi de.geçinmenin zorluğunu dibine dek anladımmm

Zor valla diyorum ya
Bizim araba en fazla 100 bin eder
100 bin önceden ne büyük paraydi
Şimdi 100 lira gibi geliyor kulağa.
Değeri yok çünkü.
aynen öyle 100 000 köşede paramız olsa mutluyduk değeri vardı.şimdi 100 000 olsa ne olacak ne ediyor ki?

Doğru tahmin etmişim demek. Allah beterini göstermesin inşallah. Sağlıkla şu süreci atlatalim
burda gülüp eğleniyoruz am aslında depresyondayız.bir düşünüyorum bir düşünmüyorum geleceği.herkes gibi ben de şaşkınım

her gün tv de şu fiyattan aşağı bal olmaz peynir olmaz tereyağı olmaz sahtedir diye bas bas bağırıyorlar haberlerde de iyilerini nasıl alacağımızı söyleyen yok :KK53:

bal hadi belki, sadece tadla sahtesini değilini ayırt etmek genelde çok mümkün değil

ama benim şöyle de bir sorunum var ki ben paket gıdaları, nugget'ları, hazır şeylerin çoğunu yiyemiyorum
hem bir sağlık sorunum var zaten yememem lazım o ayrı ama hadi diyelim aç kaldım yemem lazım, yiyemiyorum ki!

ya en basiti kahvaltılık kakaolu fındık ezmesi diye bir ürün vardır hani en meşhuru nu..., ben işte onu bile yiyemiyorum damağıma palm yağı yapışıyor.

şimdi ben nasıl ucuz besleneyim biri bana anlatsın?
not: asla ve kat'a yemek seçmem normalde, ot çöp sakatat et baharat 0 seçiciyim ne olsa yerim. sorun şu ki, o doğal olmayan yağı, o MSG dolu şeyleri, koruyucuları yiyemiyorum arkadaş. lüks yeme merakım olsa makarna yemezdim... erişte yapıp ev salçası ev turşusu ev yoğurduyla ev tarhanasıyla yiyorum. lüksüm bu.

beyaz unla düz ekmek bile alıp yemiyorum, çünkü yiyemiyorum. çok az fırında doğru düzgün ekmek var... ben ne yapayım?

neyse benim aslında maddi pek bir sorunum yok, ama işim gücüm var, vaktim az benim de (e işi yapmasam bu sefer de maddi sıkıntım olur, babam/kocam zengin değil!)... Allah'ın günü evde temiz yemek yapmaya vaktim olmuyor benim de böyle bir sıkıntım var mesela: markette yiyecek bir şey bulma sıkıntısı. meyve filan alıyorum. internetten yemek söyleyecek oluyorum çoğu leş. korkunç. bu hafta maketteki sebzeler de korkunçtu (muğlaya özel olabilir belki, bilemem). ne yiyelim mesela taş mı?

burda gülüp eğleniyoruz am aslında depresyondayız.bir düşünüyorum bir düşünmüyorum geleceği.herkes gibi ben de şaşkınım
Bende öyle inanin . Sabahtan akşama kadar insanlarla uğraşmaktan kafam patlıyor. İşim gereği anksiyete, tahammülsüzlük var. Hayatta kalmak için çalışıyoruz. Çalıştıkça bedenimiz ve ruhumuz çöküyor. Üç kuruş için. Hayatım boyunca pahalı bir parfüm almadim . Çanta almadim . Çalışmama rağmen alamiyorum

Bugün yoğurt,salça,gazlı içecek,elma suyu ve makarna aldım 50 lira verdim geldim.en az 50 lira gidiyor günlük.

Taksitli ödemelerim var.
Kredi kartı ve 2 kredi var.
Ev kirası,elektrik,doğalgaz,su,telefonlar(3fatura),internet faturası var.

Kuaföre bir yıldan fazla oldu gitmedim.disarida yemek falan mümkün değil.haftada bir pazara gidiyorum.
Et,tavuk, kıyma gibi şeyleri ayda 1-2 kez belki alıyoruz.bu saydıklarım benim hesap edebildiklerim.ml

Eşimin hesabı ayrı o daha çok borç vs. Ödüyor.esim hepsini döndürmekte gerçekten çok zorlanıyor 😔
Bende elimden geldiğince destek oluyorum ama çok zor yaaa..

bal hadi belki, sadece tadla sahtesini değilini ayırt etmek genelde çok mümkün değil

ama benim şöyle de bir sorunum var ki ben paket gıdaları, nugget'ları, hazır şeylerin çoğunu yiyemiyorum
hem bir sağlık sorunum var zaten yememem lazım o ayrı ama hadi diyelim aç kaldım yemem lazım, yiyemiyorum ki!

ya en basiti kahvaltılık kakaolu fındık ezmesi diye bir ürün vardır hani en meşhuru nu..., ben işte onu bile yiyemiyorum damağıma palm yağı yapışıyor.

şimdi ben nasıl ucuz besleneyim biri bana anlatsın?
not: asla ve kat'a yemek seçmem normalde, ot çöp sakatat et baharat 0 seçiciyim ne olsa yerim. sorun şu ki, o doğal olmayan yağı, o MSG dolu şeyleri, koruyucuları yiyemiyorum arkadaş. lüks yeme merakım olsa makarna yemezdim... erişte yapıp ev salçası ev turşusu ev yoğurduyla ev tarhanasıyla yiyorum. lüksüm bu.

beyaz unla düz ekmek bile alıp yemiyorum, çünkü yiyemiyorum. çok az fırında doğru düzgün ekmek var... ben ne yapayım?

neyse benim aslında maddi pek bir sorunum yok, ama işim gücüm var, vaktim az benim de (e işi yapmasam bu sefer de maddi sıkıntım olur, babam/kocam zengin değil!)... Allah'ın günü evde temiz yemek yapmaya vaktim olmuyor benim de böyle bir sıkıntım var mesela: markette yiyecek bir şey bulma sıkıntısı. meyve filan alıyorum. internetten yemek söyleyecek oluyorum çoğu leş. korkunç. bu hafta maketteki sebzeler de korkunçtu (muğlaya özel olabilir belki, bilemem). ne yiyelim mesela taş mı?
katkısızını organiğini isteyince de fiyatlar 2 ye 3 e katlıyor.sızma zeytinyağı başka rafine zeytinyağı başka.akdeniz ülkesiyiz zeytinyağını lüks gereksiz bulanlar var

Bu dönemde mutfaktan kismiyorum. Mecburen kıyafetten kısıyoruz eşimle. Zaten 1.5 yıldir evde oldugumuz icin sadece ic camasarı esofman aliyoruz.
Şuan ikimizinde telefonu bozulma sinyalleri veriyor, bozulmasın diye gözünün icine bakıyoruz.
Önceden her yerin deterjanı ayriydi simdi daha cok genel temizlik deterjanlarina ve doğal temizliğe yöneldim buda biraz rahatlatti faturaları.
Ama her alisverise gittigimde gıda fiyatlari zamlanmiş oluyor. Her hafta nasıl oluyor bu zamlar aklim almiyor artik ya. Keşke maaslarimizada bu kadar zam gelse. Biseyide düşünmeden, acaba çokmu gerekli azmi gerekli demeden almak istiyorum artik

2 kg Domates, 1.5 kg erik, 800 gram mantar, 300 gram yeşil biber, 2 paket soda, 1 kg çay, 240 gram çekirdek, 2 paket çikolata, 500 gram tereyağ, makarna, 1.5 kg patates, 1 kg kabak, 700 gram nektar, 670 gram patlıcan, 1 litre süt, 1 kilo zeytin, 770 gram tavuk göğsü, ağda bandı, 2 cips, 1 litre marketin markası zeytin yağı.

Alınanlar bunlar, öyle Migros gibi bir yer de değil, uygun diye bilinen yerel marketlerden biri. Şuranın ne kadar tuttuğunu alıntılayarak tahminde bulunun bakalım.

2 kg Domates, 1.5 kg erik, 800 gram mantar, 300 gram yeşil biber, 2 paket soda, 1 kg çay, 240 gram çekirdek, 2 paket çikolata, 500 gram tereyağ, makarna, 1.5 kg patates, 1 kg kabak, 700 gram nektar, 670 gram patlıcan, 1 litre süt, 1 kilo zeytin, 770 gram tavuk göğsü, ağda bandı, 2 cips, 1 litre marketin markası zeytin yağı.

Alınanlar bunlar, öyle Migros gibi bir yer de değil, uygun diye bilinen yerel marketlerden biri. Şuranın ne kadar tuttuğunu alıntılayarak tahminde bulunun bakalım.
180 tl?

Bu sene çalışamadım malesef hem pandemi hem hamilelik olunca eşimle böyle karar verdik.Eşim öğretmen.Özel dersleri çok.Ama yine pandemi onu da azalttı.Gelecek bebeğin masrafları,evde durduğumuzdan mıdır yoksa her şeyin ateş pahası olmasından mıdır bilmem market alışverişinin önünü alamıyoruz.Ev kredisi var,araba kredisi var.Hazırdan yemeye başladık.Çünkü sadece maaş kredilere bile yetmiyor.Keşke çalışsaydım diyorum ama özelde öğretmenim.Çalıştığım okulda nerdeyse herkes covid geçirdi..Nereye kadar böyle gider bilmiyorum ama kendimi geçtim doğmamış çocuğumun geleceği için çok endişeliyim...

Back