merhabalar,
bundan 4.5 yıl önce konuyu açmıştım ve hastalık iyileşip de iş hayatına geri dönünce buraya bakmaya fırsatım da pek olamadı, bugün gördüğüm özel mesajla bir de baktım ki ne kadar güzel ve anlamlı bir başlık olmuş bu hastalığa yakalanan arkadaşlar için.
düşünün ki bundan 4.5 yıl önce doktorların bile pek bilmediği, internette doğru düzgün bilgiye ulaşılamazken, burada sizler çok güzel bir ortam oluşturmuşsunuz, bilgi paylaşımında bulunmuşsunuz. hastalık üzücü ama paylaşımlar güzel.
hemen belirteyim hastalığı doğumdan sonra 6. ayında atlattım. doktorumun tavsiyesiyle dinlenmek dışında hiçbir şey yapmadım. kalsiyum bile kullanmadım ekstra... ancak herkesin durumu farklılık arz ediyor olabilir.
hastalık sürecinde en önemli iki unsur doğru doktor, doğru teşhis... doğum sonrasında ağrılarım geçmeyince kadın doğumcum tolga ergin, ortopediste gitmemi söylemişti. academic hospital'da (Marmara ünv. hocasıydı o zaman ayrıca), prof. dr. murat bezer'e gittik ki büyük bir şanstı bizim için. allah ne muradı varsa versin diye her zaman dua ettiğim, sıfır ego, gerçekten çok kaliteli çok düzgün bir insandır kendisi. ilk muayenede teşhisi koydu, hemen mr çekimi yaptırdı ve sonuçta da geçici kemik iliği teşhisi netleşti.
hastalığınız eğer sadece geçici kemik iliği ödemiyse, başka birtakım hastalıklar yoksa, tedavi sadece dinlenmek. 6 ay ile 12 ay arası iyileşiyorsunuz. bu hastalık sürecinizde (ben umut tacirleri diyorum) abuk subuk ki bazıları dr. unvanında da olabilen fırsatçıların ilaçtı, yöntemdi vs. safsatalarına aldanmayın. benim doktorum asla ameliyattan bahsetmedi, asla ilaç adı vermedi hatta kalsiyum alsam daha iyi olur mu dediğim zaman bile, günlük süt, yoğurt, peynir tüketimin dışında ekstra kalsiyum almanı gerektiren bir durum yok dedi. dinleneceksin ve geçecek dedi. dediği gibi de oldu. dinledim ve geçti şükürler olsun.
doktorumun web adresini de vereyim
http://www.muratbezer.com/ allah dert verip derman aratmasın ama murat bezer gibi doktorları da başımızdan eksik etmesin.
tekrar söylüyorum hastalığınız sadece geçici kemik iliği ödemiyse, sabredin geçiyor... benim 4 yıl geçti üstünden nüksetmedi Allah'a şükür.
herkese kolay gelsin, hasta olanlara acil şifalar diliyorum.