Geçici Kemik Erimesi, kemik iliği ödemi

herkese merhaba 2011 yılında doğum yaptım ve doğuma bir ay kala sol bacağımda ciddi ağrılarım oldu işi bıraktım ancak doktorum bilr ne olduğunu anlmadı hatta kocama naz yaptığımı sandı, hergün ağrıkesici alıyordum bazen iğneler, masaj aletiyle uyuyabiliyordum kızımı doğuma 3 hafta kala sezeryanla alındı artık ağrılara dayanamıyordum, doğumdan sonra geçer diye umuyorduk ama ağrılarım iyice arttı, bel fıtığı dendi yerlerde yattım, neyseki en sonunda bir doktor kalça mr ı çekelim dedi bende ne alaka dedim benim kalçam ağrımıyor dedim ancak meğersem kalça bacağa vururmuş ve dediği çıktı sol kaçada mr da kabak gibi belli olan kemik yumuşamasını gördük, hemen baston kullan dendi ve aylarca kımıldamadım baston kullandım annem baktı banada çocuğuma da hep yattım çok fenaydı hatırlamak dahi istemiyorum kızım doğduğunda ağrıdan kızımı kucağıma bile alamadığımı hatırlıyorum, çok ama çok zordu sürekli mr çekildi, zamanla düzeldim 3-4 ayda toparlandım köye götürdü annem doğal beslendim hergün taze süt ve et vs... yedim, ancak o dönem onca doktor gittik hiçbiri kan testi yapmadı şimdi haftaya gidip kan değerlerimi ölçtüreceğim, kızımda d vitamini yetersiliği çıktı şimdi dvit kullanıyor ve çok sık hasatalanıyor doğduğundan beri , hamileliğim çok zordu sürekli kilo veriyordum kuru ekmek yedim 9 ay, ne süt ne et ne balık ağzıma süremedim çok fenaydı

ben onca zor zamanlar geçirsemde ikinci çocuğu düşünmeye başladım ama çok korkuyorum, aranızda ikinci çocuğunu yapan varmı ve aynı sorun yaşanıyormu ya da neler yapmak lazım, elbette doktora soracağım bunları ama tecrübeli annelerden bilgi almak çok çnemli benim için, zaten doktor aynı şeyi yaşma ihitmalin yüksek derse asla düşünmem ikinciyi
lütfen cevap yazın çok ama çok öenmli çünkü bu sorunu yaşayan çok az kişileriz biz maalesef

Merhaba. Benim 15 gundur sol kalcamda giderek artan agri ve aci var. Bugun artik yuruyemez oldum, kilitlendim. Yazdiklarinizi okudum. Kadin dogum doktorum kemik erimesi olabilir ortopediye git dedi. Hafta ici gidecegim inşallah. Ama cok tedirginim. D vit kullansam acaba ise yarar mi?

Merhaba arkadaşlar nasıl oldunuz ? Bi gelişme var mı? Inşallah herkesten bir müjde alırım :)
Xmace, ben bazen çok iyi hissediyorum bazen de çok ağrım oluyor ve yine eskiye döneceğim ödemlerim artacak diye veya içeride birşeyler ters gidiyor o yüzden ağrım oluyor diye düşünüp üzülüyorum. Ama çok ağrı çektiğimin ertesi günü hiç ağrım da olmayabiliyor. Şu sıralar en büyük sıkıntım femur kemiğimden çat çut diye ses gelmesi ve hareket ettirirken takılma hissi olması. Bir de uzun süre oturup yürümeye başlayınca ayak bileklerimde ağrı oluyor ve sonra geçiyor. Bir sonraki mr'ı çok merak ediyorum umarım çatlak kaynamıştır bu sefer.
Mümkün mertebe kafaya takmamaya çalışıyorum, umuyorum ki öyle ya da böyle bu hastalığı atlatacağız ve koşup zıplayacağımız, çocuklarımızla ip atlayıp sek sek oynayacağımız günler çok yakında :) Herkese acil şifalar diliyorum..

Zeynocum ben bu konuyu yabancı forum sitelerinde ve literatürde araştırmıştım, nasıl ki ilk çocukta böyle bir talihsizlik yaşamamız şans meselesiyse, aynı şekilde ikinci çocukta da biraz şansa bağlı. 2. çocukta aynı sıkıntıları çekenler de var ama bu talihsizliği sadece ilk hamileliğinde yaşayan da var. Buna neden olan etmenler bilinse tedbirimizi alırız ancak maalesef nedeni tam olarak bilinmiyor..

Merhaba se_vi, öncelikle geçmiş olsun, umarım sendeki sorun kemik erimesi değildir. Bence d vitamini kullanmadan önce mutlaka kan tahlili yaptır ona göre doktorun sana ne kadar dozda ve ne kadar sürede kullanacağını söylesin

Dr'a gittim. Kas spazmi oldugunu soyledi. Merhem ve egzersiz verdi. Siyatik sinirlere baski yapar dedi. 2 haftaya gecer dedi. Inşallah oyledir. Gecerse doğru teşhis.
Dvit ise tahlil falan yaptirmadi doktorum. Direkt yazdi. Bir zarari olur mu ki?

Çok geçmiş olsun, inşallah doktorunun dediği gibidir. Peki ağrın tam olarak nerede? Femur kemiğinin ön kısmında mı yoksa bacağının arka tarafında mı? Sen yine de tedbiren ağrın geçene kadar fazla yürümemeye gayret et

joker teşkkkür ederim cevabın için senin de tek çocuk sanırım, geçici kemik yumuşaması değil mi seninki o kısımını anlayamadım

merhabalar herkese geçmiş olsun ben bundan 5 ay önce ön çapraz bağ ameliyatı oldum doktor kontrolinde ameliyat
başarısız olmuş dedi emar çekildi ve emarda kemik iliği ödemi çıktı bacağımda vidalar var acaba bundan kaynaklı mı ben tüm mesajlarınızı okudum herkes hamilelikte olduğunu belirtmiş bacağım çok ağrıyo benim merak ettiğim şey tam olarak nasıl bi ağrı yarattığı yani bacağım ameliyatlı olduğu için mi bu kadar agrıyo yoksa kemik iliği ödeminden mi anlamadım bacağıma yük veremiyorum yürüdükçe cok agryo yatıyrum ama dönerken bile sanki bıcak saplanıyo birde iki bacakda da olma ihtimali var

merhabalar herkese geçmiş olsun ben bundan 5 ay önce ön çapraz bağ ameliyatı oldum doktor kontrolinde ameliyat
başarısız olmuş dedi emar çekildi ve emarda kemik iliği ödemi çıktı bacağımda vidalar var acaba bundan kaynaklı mı ben tüm mesajlarınızı okudum herkes hamilelikte olduğunu belirtmiş bacağım çok ağrıyo benim merak ettiğim şey tam olarak nasıl bi ağrı yarattığı yani bacağım ameliyatlı olduğu için mi bu kadar agrıyo yoksa kemik iliği ödeminden mi anlamadım bacağıma yük veremiyorum yürüdükçe cok agryo yatıyrum ama dönerken bile sanki bıcak saplanıyo birde iki bacakda da olma ihtimali var

Merhaba arkadaşlar bende doğum sonrası bu hastalığa yakalandım mr sonucu tehşis koyuldu ve şuan 3. Ayımdayım ağrılarım geçti çok şükür.ben gebeliğim boyunca hep yüZdüm ve bir buçuk ay önce doktorum yüzme önerdi ve haftada üç gün yüzmeye gidiyorum ondan öncede zorlada olsa yattığım yerden bacak egzersizleri yaptım ve şuan bacaklarımı kapatabiliyorum çok kötü durumdaydım penguen gibi yürüyordum ağrılarımdan banyo bile yapamıyodum şükürlet olsun ki iyiyiyim benim tavsiyem kesinlikle yüzün ve eğzersiz yapın daha hızlı iyleşmenize fayda sağlıycaktır.

ugrnzl benim ağrım sol bacağımın üst kısmı idi tam olarak, o ağrılı günler aklıma geldikçe bile yoruluyorum, ağrım çok şiddetlenmeden önce yani gebeliğin 8. ayında falan bacalarım açılsın diye hep yürüdüm zaten çalışıyordum da hep topallaya toplallaya hareket halindeydim meğer o dönem hiç kımıldamamak gerekiyormuş zaten son ayda birgün artık yürüyemez halde buldum kendimi o an işi bıraktım mecburen o acıyı tarif etmek çok zor, ama bacağımı kopartasım gelirdi ağlamakla geçti o haftalarım zaten iştahsız bir gebelik geçirmiştim bulantım yüzünden ancak son ayda acı çekmekten bir kilo da verdiğimi çok iyi hatırlıyorum, doğum sonrası ağrım daha farklıklar gösterdi, adeta bacak kaslarımı kontrol edemiyordum, kaslarım hoplardı sanki ağrım daha yukarıya çıkmaya başladı ama gene bacak ama daha yukarıya doğru anlatabildimmi bilmiyorum, sizede çok geçmiş olsun

geçmiş olsun şimdi nasılsınız? nasıl bir tedavi alıyorsunuz

Cok tesekkür ederim bnde artik agrilardan ağlıyorum dayanılcak gibi degil amaleyattan dolayıda bacagım incelmeye basladi yarn doktra gdecem birde 20gn snra nisanim var napcam hic bilmiyrm peki sz simdi nasilsinz tamamen dzeliyor mu tek tedavi yatmak mi

şuan iyiyim ancak zaman zaman özellikle soğuklarda sol kalçamda tarif edemediğim ufaktan bir sızı oluyor, zaten haftaya doktora gideceğim daha öncede gittim ama mr çektirmedi doktor şimdi baskı yapıp mr çektireceğim çok merak ediyorum hemde ikinci gebelik için doktordan fikir almak için,

evet yatmak gerçekten işe yarıyor, benimki kırılma noktasında olduğu için yatmam şarttı, korkudan yattım, ama çok değil doktorlar 1 yılda anca iyileşirsin dedi ben 3 ayda toparladım, annem köye götürdü beni orada doğal beslendim hergün doğal süt ve et yedim başka bir ilaç vs..bişey yok ama araştırmak isterseniz bir ilaç tedavisi var, ssk karşılamıyor ancak çok denenmişliği olmadığı için cesaret edememiştim hemde emziriyırdum, çocuğu sütten kemem gerekiyoru, yani öyle uzun zaman geçti benim kızım 3,5 yaşına girdi, ama işte o günlerimi hala unutamıyorum ve eğer doktor ikinci gebelikde de böyle bişey yaşama şansımın yüksek olduğunu söylerse asla ikinci çocuğu düşünmem

Gercekten cok sagolun yarin doktra gidcem bi kac sitede grdm bazi insanlarada doktru yürü egzersz yap demis snradan dha kötü olmslar galba doktorun tecrubesizliginden byle bisy demis doktru bnde yarin doktra gidecegim bakalim bna neler önereck cok tedrginim o kadr berbar bi agri ki sanki bıcak saplaniyor evde bile zor ayaga kalkiyorm toplliyorum hep bacaklarmi bükemiyorum hele

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…