Geçici Kemik Erimesi, kemik iliği ödemi

997922, member: 484437"]Kırık femur başında oluşmuş, zaten tomografide de uyluk kemiğinin topuz kısmı olan femur kısmında en ileri derecede kemik erimesi görünüyordu. Kemikler o kadar zayıflamış ki en ufak bir harekette kırık oluşmuş, adına stress kırıgı diyorlar. Doktorlar avasküler nekrozdan da şüpheleniyor zaten ama net tanıyı koyamıyorlar maalesef, ancak kemik iliği ödemi ve kemik erimesi kesin var. 6 hafta sonra tekrar gideceğim bakalım, umuyorum kırık kendi kendine toparlar da yürüyebilir hale gelirim.
Ceres6 canım hepimizin hikayesi çok benzer ben doğumdan sonra 6 ay ile 12 ay arasında iyileşiliyor diye biliyorum canım. Bu süre kişinin istirahat etmesi ve bünyesiyle de alakalı kısalır veya uzar muhakkak. Hepimize acil şifalar diliyorum en kısa zamanda umuyorum ayaga kalkarız..[/QUOTE]
Cnm o stres kırığı bende de oluştu endişelenme toparladı sonradan ama bu konuyla ilgili en önemlisi ii bir doktora gitmek. Ben 15 tane doktora gittim onlar vida atacaz bu kırık için başka çare yok dediler ben dolastim dolastim en sonunda cok şükür cok ii bi doktor buldum sana da tavsiye ederim konya da prof dr mehmet Arazi bi araştır netten.onun sayesinde cok daha iyiyim tabi eskisi gibi rahat değil ama yürüyorum allaha şükür. Kendimi yormazsam zorlanmıyorum zaten hersey zamanla yolunda olacak dedi doktorum.eğer sana da ameliyat fln derlerse mutlaka bi mehmet hocam görsün derim ben cok kötü şeyler tasarım ALLAH kimseye yasatmasın hepimize acil sifalar dua edelim birbirimize

Arkadaslar kusura bakmayın bebek kucakta olup bi de telden yazınca böyle oluyor :) joker01 nickli arkadaşım yukardaki yazımı Oku endişelenme benim hala kalçada ağrım oluyo ama yürüyorum tabi eski hayatımdaki gibi değil siz de en kısa sürede toparlarsınız inş

Xmace senseki stres kırığı ne kadar zamanda iyileşti canım? Ben aslında yürüyebilir durumdayım ve ağrılarım yok denecek kadar azaldı fakat doktorlar kırıktan ötürü yürütmüyorlar ve kırığın gidişatına bakacaklar 1.5-2 ayda bir mr istiyorlar. Konya çok uzak tatlım yine de tavsiyen için çok teşekkürler

emzirmiyorum ilaçlar ve ağrıdan dolayı

Bir çok doktora göründüm sol bacak femur kırığından dolayı vida takılması gerektiği söylendi Bu hafta amelyat oldum 3 vida takıldı ankara başkent Hast Prof Dr Hüseyin demirörs yaptı ameliyatı şu an ağrım çok 3 gün oldu benim ki biraz ilerlemiş inşallah sizde gerek kalmaz

Arkadaslar yeni gördüm kusura bakmayın biraz gec oldu ama cerens arkadaşım ban özelden numaranı gönderir msn? goruselim

Merhaba kizlar.sizinle ayni durumdayim ben de.dogumuma iki ay kala stres kirigi ayayk bileginde.dogumdan sonra femur da.simdi de topuk kemiginde.haziran ayinda dogum yaptim.simdi bebeğim 4,5aylik we ben saydigim ilk kiriktan bu yana walker ile yürüyorum.biri iyileşiyor digeri basliyor.kendim de saglikciyim ama çaresizim..

Ilki kirikti .femur kemigi de oyle ama bu gecmek bilmeyen kemik iligi odemini biturlu anlayamiyorum.ne zaman gececek bilen de yok.gecen warsa yazsin lütfen.yoksa teselli bulmak imkansiz

Geçmiş olsun çok zor ve sıkıntılı bir süreç
Allah hepimize sabırlar ve acil şifalar versin. Sizdeki kırıklar ödemden mi kaynaklandı?

Evet bütün kiriklara neden olan sey kemik iligi ödemi.butun mr raporlarinda ayni cumle.yaygin kemik ödemi oldugundan stres kirigi dusunulmektedir.suan bi kirik kalmadi eklemlerde.sadece topuk kemiginde kemik iligi odemi war.uc hafta oldu teshis konali.bi okadar daha beklemek gerekiyormus.doktorun dedigi o.smdi bi de romotolog a görün dedi doktor.ilk günden beri kendi calistigim hastanedeki doktora gorunuyorum.hep sabir dedi.kendi doktor arkadasini anlatti dokuz ay ayni durumda kalmis dogumdan sonra.surekli odem demisler.smdi normale donmus.bakalim biz ne zaman döneceğiz.allah hepimize sifa wersin.hepimizin yardimcisi olsun.

Bende sol femurda kırık tespit edildi 3 hafta önce vida takıldı 6-8 hafta basma dediler zaten ödemden yürüyemediğimden için walker ile devam ediyorum
Senin kırıkların kendiliğinden mi iyileşti femur kırığın ne kadar zamanda iyileşti merak ettim

Ewet kiriklarin hepsi kendiliginden iyilesti.femur kemigi de alti haftada iyilesti.hic üzerine basmadim bn de.walkerle yurudum sadece.hic merdiven inip cikmadim.sen de oyle yap.sadece otur.baska caresi yok cunku.tamamen bitene kadar boyle idare etcez.umarim bebegin buyumustur de ewde de sana yardimci olan wardir,gelir gecer bu gunler.allah yuzumuze gulsun artık insallah.

Bebeğim 2 aylık hamileliğin 7. Ayından beri evdeyim doktor kontrolü dışında hiç çıkmadım 6 ay oldu bazen bende çok karamsarlığa kapılıyorum ama elden bişey gelmiyor sende doğum sonrası mı başladı ödem ?
Topuk ve ayakta neden tekrar oluştu?
Bu konuda doktorlarda çok bilgi sahibi değiller
Allah hepimize acil şifalar versin inşallah

Ewet kimse hicbirsey bilmiyor dedim ya saglikciyim sekiz yildir hastanede çalışıyorum ama göründüğüm kadin dogumcunun bile gecici kemik erimesi olabilecegi aklina gelmemis okadar tecrubeli guya.neyse.bn de gebeligin 28. Haftasindan beri boyleyim ve ewdeyim.hamileyken talus stres kırığı oluşmuş bilegimde.mr cekilince anlasildi.aslinda yazan gene kemik iligi odemi ile uyumlu stres fraktur hatti.doguma kadar iyilesti o kirik.sonra sezaryen dogum.bir ay sonra topallama we kasik agrisi sonucu doktora muayneye gttim.tekrar bi mr.sonuc femur boynunda kemik iligi ödemi ile uyumlu fraktur hatti dusunulmekte.erken ewre avaskuler nekroz ve osteonekoz acisindan kontrolu yaziyordu raporda.snra bir bucuk ay sonra kntrole gel dedi doktor.gittim iyilesmis sukur.artik yuruyebilirsn dedi ama ayakta ck kalmak carsi pazar gezmek ck merdiven inip fkmak yok elinde hicbisi tasimak yok.dedigini yaptim.iki hafta sonra gel kontrol edelim dedi.ama bu sefer de kontrole bi hafta kala topugum agriyordu.gene mr.we gene odem.suan topuk kemigimde odem war.bakalim sabirla bekliyorum.seni okadar iyi anlıyorum ki.sakin bozma moralini.gececek birgun.ilalabet bizde kalcak degil ya.

Çok geçmiş olsun hepimize de. Benim de femur başındaki kırık 4 ay oldu halen geçmedi doktor da net birşey söyleyemiyor belki de hiç geçmeyebilir dedi ve osteo nekroz riski var takip edeceğiz dedi. Kemikler de kas dokusu gibidir çalıştıkça ve yük verdikçe güçlenir diyerek beni yürütmeye başladı. Son 2 haftadır koltuk değneklerini attım, dizlerimde ve kalçamda hafif ağrılarım da olsa yürüyorum, benim de ağır kaldırmam ve çok yorulmam yasak sadece yürüyüş ve egzersiz yapabilirsin yüzebilirsin dedi doktor. Benim en büyük endişem femur başının nekroza uğraması, acaba hamilelik sonrası femur kırığı iyileşmeyip nekroza uğrama durumu var mı araştırmaya bile korkuyorum. Allah hepimize şifa versin inşaallah

Araştırma yapa yapa bi hal oldum zaten bn de.ama pek bişi bulamadim hastalikla ilgili.kesinlikle nedeni yok.sadece tiroid rahatsızlığı olanlarda yatkinlik warmis bu kemik iligi odemine.tek care de yuk wermeme.joker arkadasim sen gene de dikkat et cok yurume.koltuk degnegi ile yürütmekten adim atarken hep yanlis yuk weriyoruz sen ole yapma.alisyo insan koltk degnegine biraknca sanki yillardir yurumyo gibi oluyo insan.puruzlu zeminde yurume.hep ortopedik ayakkabi giy.ya da iyi markalaron flex olanlari war onlari gyebilirsin.bak iyilesmisson şükür allah bidaha yasatmasin.bakalim benimki ne zaman gececek allah sabir we saglik wersin.

Ewet kalçadaki ödem geçti smdi ayagimda war.kirik kaynadigi halde hala agrilarim war hafiften.ama doktora gore kasiga agri wurmadigi surece femur agrisi sorun teskil etmez dedi.yan yattigimda ağrı oluyor arada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…