Geçici Kemik Erimesi, kemik iliği ödemi

mrb,bende 3 hafta önce ikiz bebeklerimi dünyy getirdim, çok şükür sezaryana bağlı şikayetlerim geçti ama eklem ağrılarım hala geçmedi. hamileliğimiz son 2 ayında çok şiddetli kalça ağrım oluyodu, hatta bazen kalkınca üstüne basamıyordum bıçak saplanır gibi bi ağrı olurdu, çok ödemimde oldu ben sürekli gebelikte olur diye bide ikiz hamileyim diye düşündüm.gebeliktede calsiyum alımıma pek dikkat etmedim açıkcası. ancak doğumdan 3 hafta geçmesine rağmen dizlerimi kıramıyorum, yerden dizlerimi kırıp bir şey alamıyorum,hala paytak paytak yürüyorum, uzun süre ayaktta kalamıyorum, çocuklarımı bile kucağıma alamıyorum. çok üzücü bir durum. kalçadan itibaren alt taraf kemiklerime bıçak saplanır gibi ağrılar giriyo...zannedersem benim durumumda geçici osteoporoz-kemik iliği sendromu... 6 ay ile 1 yıl arasında geçiyormuş zannedersem, çok üzülüyorum, özürlüğüme kavuşmak istiyorum..

arkadaşlar bende geçici kemik iliği ödemi sorunu yasadım, hamileliğimin 7. ayında başladı, yürüyememek bir yana bacagımı ayagımı bile oynatamıyordum, inanılmaz agrılı ve çok zor bir süreçti, felçli gibi dümdüz yattım... doktor kontrolerine bile ambulans evdeki yatağımdan alıp götürüyordu beni, sonunda öldürün beni artık diye aglarken ,dayanamayıp hastaneye yatırdı ailem beni, 2 hafta yattıktan sonra bebeğim sezeryanla dogdu.
dogum sonrası durum hiç değişmedi, bebegim 22 günlükken kalça ekleminden core-decompresyon ameliyatı oldum, evde tekerlikeli sandalye ile wc ye gidiyordum, sonra walker ile biraz yürümeye başladım, sonra koltuk degneklerine geçtim. ve ameliyattan 2 ay sonra fizik tedavi başladı.ameliyatan 4 ay sonra bile halen koltuk degnekleri ile yürüyordum ve tabiki sadece gerektikce...
bu olaylar 2009-2010 da oldu . halen kasık agrılarım devam ediyor. cok ayakta kalırsam ciddi kasık ve bacak agrılarım oluyor.
kilo verip bacak kalca kaslarını sürekli egzersizle sıkı tutmak gerekiyor.. ama calıştığım için egzersi yapamıyorum...
işin kötüsü ikinci cocugu istiyorum, aranızda bu sorunu yaşamış ve sonrasında tekrar çocuk sahibi olan varmı ?
bu aralar buna taktım, bir an önde karar vermem lazım yaş 40 oldu.
yorum ve cvplarınızı bekliyorum.
herkese saglıklı mutlu günler..

benimde hamileliğimin 7. ayında başladı, son bir ay yürüyemedim, doğumdan sonra 4 ay bitmesine rağmen tam bi düzelme olmadı sizinle irtibata geçmek istiyorum bana tel numaranızı gönderir msnz lütfen bana yardımcı olun

lütfen bana yardımcı olun siz nasıl iileştiniz neeler yaptınız? konuşmaya cok ihtiyacım var, yardımcı olursanız sevinirim özelden tel numaranızı gönderir msnz lütfen

Bende aynı problemi yaşıyorum Benim de 4aydan sonra ciddi derecede arttı ağrılarım
Dr lar istirahat diyor başka türlü geçmezmis imkanin yoksa da yaratmaya çalış derim birde oksijen tedavisinin iyilesme sürecini hizlandirdigini söyledi gittiğim iki dr bakalım ben pazartesi günü başlayacağım allah yardımcımız olsun

TugraTugba ben de aynı problemi yaşayanlardanım, oksijen tedavisi nasıl oluyor bilgi verebilir misin? Ben de 7.5 aylık hamileyken sorun başladı ve doğum yapalı 1.5 ay olmasına rağmen halen koltuk değnekleriyle yürüyorum

Merhaba
Öncelikle çok geçmiş olsun
Dr raporu ve akciğer filmi gerekiyor oksijen merkezi icin bana suan için 30 gün verdi dr. Bir ay sonra tekrar mr cektirip kontrole gel dedi duruma gore 30 gun daha rapor yazabilirmis oksijen icin.umarim gerek kalmaz ama en önemli tedavi sekli istirahat dinlemeden gecmez diyor drlar.

Teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun. Peki ağrılar geçince mi koltuk değneksiz yürümeye başlatıyorlar acaba, bu konuda bilginiz var mı, doktorunuz birşey söyledi mi? Yoksa ağrılar dinse de belirleyici olan mr neticesi midir?

çok tsk ederim,size de cok geçmiş olsun ,Allah hepimizin sifasını versin inş.Ben zaten uzunca bi süredir yatıyorum sizin kaç ay oldu doğum sonrası?Doktorunuz ne zaman desteksiz yürüyebileceğinizi söyledi mi? yani bunun ort bi süresi vardır bana altı ay demişlerdi mesela ama ağrılarım bi türlü bitmio eskilere göre azaldı tabi ama var hala koltuk değneğini atabilmemiz için tamamen ağrılarımızın bitmesi mi gerekiyormuş? bana gittiğim doktorlardan birisi artık desteksiz yürü dedi ama.. ağrım cok fazla dedim ben de . Bu ağrıların 2 yıl kadar sürecek dedi sizede aynı seyleri mi sölediler.2 yıl daha bu işkenceyi cekxceğini bilmek cok kötü (

OTE="joker01, post: 36549802, member: 484437"]Teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun. Peki ağrılar geçince mi koltuk değneksiz yürümeye başlatıyorlar acaba, bu konuda bilginiz var mı, doktorunuz birşey söyledi mi? Yoksa ağrılar dinse de belirleyici olan mr neticesi midir?[/QUOTE]

Teşekkür ederim. Bilmiyorum ama bence mr neticesine göre olur.

Benim hamileligimin son aylarinda sabahlari uyaninca cok agriyordu basamiyordum ayaklarimin üstüne . Dogumdan 4ay sonra şiddetli ağrılar başladı. Yeni yani benim suan 5aylik bebeğim. 10 gündür koltuk degnekleri ile yürüyorum. Dr bu hastalik kendinize dikkat ederseniz bir sene icinde gecebilir dedi bir ay koltuk degnegini kullan sonra mr cekip gel bakalim dedi

Merhaba canım, ben koltuk değneklerine devam ediyorum maalesef. Femur başında kırık oluşmuştu geçen gün çektirdiğim mr da kırık oldugu gibi duruyordu maalesef doktor 6 hafta sonra tekrar gel bakalım dedi. Emzirdiğim için ilaç da kullanamıyorum. Sende durum nasıl canım oksijen tedavisi işe yaradı mı, mr çektirdin mi?

Çok şükür iyiyim canım. Oksijen tedavisi işe yaramis, geçen gün cektirdigim mr a göre dr belirgin bir iyileşme olduğunu 20 gün daha istirahat edip daha sonra yavaş yavaş koltuk değneksiz yürümem gerektiğini söyledi. tamamen iyileşme süresi 6 ay ve bu süre içinde de çok yüklenmeden devam et dedi. Kırık nasıl oluşmuş? herhangi bir tedavi yöntemi olmadan sadece üstüne basmamakla nasıl iyilesecek ki kırık?

Hamileliğimin 7.ayında sağ bacağımda ağrı başladı ve gittikçe ilerledi baston değnek ile sadece wc'ye kadar gidebiliyordum son ay artık iki bacağımda ağrıyordu 37. Haftada doğum yaptım ve daha kötü oldum mr neticesinde kemik iliği ödemi teşhisi kondu şimdi bebeğim 25 günlük ilk 10 gün yataktan kalkamadım güçlü antienfl. İlaçlar aldım tuzu sıfıra indirdim protein ağırlıklı beslendim şimdi walker ile yürüyebiliyorum çok zor ve ağrılı bir süreç tek tesellisi sonunda iyileşildiği
Merak ettiğim bu süreci yaşayan arkadaşlar gebelik öncesi ve sonrası dahil ne kadar sürede toparlandığınız?

Kırık femur başında oluşmuş, zaten tomografide de uyluk kemiğinin topuz kısmı olan femur kısmında en ileri derecede kemik erimesi görünüyordu. Kemikler o kadar zayıflamış ki en ufak bir harekette kırık oluşmuş, adına stress kırıgı diyorlar. Doktorlar avasküler nekrozdan da şüpheleniyor zaten ama net tanıyı koyamıyorlar maalesef, ancak kemik iliği ödemi ve kemik erimesi kesin var. 6 hafta sonra tekrar gideceğim bakalım, umuyorum kırık kendi kendine toparlar da yürüyebilir hale gelirim.
Ceres6 canım hepimizin hikayesi çok benzer ben doğumdan sonra 6 ay ile 12 ay arasında iyileşiliyor diye biliyorum canım. Bu süre kişinin istirahat etmesi ve bünyesiyle de alakalı kısalır veya uzar muhakkak. Hepimize acil şifalar diliyorum en kısa zamanda umuyorum ayaga kalkarız..

Umarım bir an önce toparlariz arkadaşlar. Durumlarınızda değişiklik oldukça yazarsanız çok sevinirim. Allah yardımcımız olsun. Kendinize iyi bakın. .

C

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…