Geçici Kemik Erimesi, kemik iliği ödemi

Merhaba bende kemik erimesi ileri düzeyde omurgada ikiden fazla kırık ve kifoz oluştu doğum dan sonra benimle aynı sorunu yaşayan var mi

20 ağustos 2014 tarihinde yaptım şimdi oğlum 8 aylık allah kimseye vermesin bu hastalığı

çok geçmiş olsun 8 ayda hiç düzelme olmadı mı, baston vs.. kullanmadınız mı, benimki kırılmak üzereydi kalça kemiği doktor parmağının ucuyla basmicaksın dedi, baston kullandım, dışarıya sadece mr çektirmeye ggittik genelde evdeydim çok çok çok zordu o ağrıların tarifi yok, bebeğime annem baktı, tabi bana da , bebeğim 1,5 aylıkken köye götürdü zizi annem, hergün taze süt ve et yemiştim, mümkün olduğunca yürümedim

biraz açıklasanız çok iyi olur bence, hiçbişey anlaşılmıyor böyle, insanlara yardımcı olmak adına hikayanizi yazsanız bence, çünkü nadir görünen bir hastalık yaşadığımız ama sizinki biraz daha ağırı, yani nasıl oldu ne zaman başladı düzelme durumu nasıl vss....

20 ağustos 2014 de doğum yaptım doğum sonrası herhangi bir sıkıntım olmadı 20 gün sonra belimin yan taraflari ağırdı hiç hareket edemedim epey gittim fizik tedavi aldım hiç birşeye yaramadı iki ay sonra ortapediye gittim orda omurgada birden fazla kırık olduğu bunun nedeni de kemik erimesi olduğu söylendi korse halen kullanıyorum endokrinoloji ye gittim kemik erimesi nedenini öğrenmek için her tahlili yaptırdık ama hiç birşey çıkmadı gebelige bağladılar su an beyin cerrahina gidiyorum kırık için oda dedi ki kiriga bağlı kifoz oluşmuş ve onun içinde omurga ameliyatı gerekli dedi ameliyat içinde kemik erimesinin durması bekleniyor en son yapılan tahlilde devam ediyor ve bazı yerlerde artmış şekilde bu arada bebeğim le hiç ilgilenemedim annemler baktı ben sadece emzirdim 6 aylık olduğunda dr emzirmeyi de kestirdi ondan kaynaklimidir diye suan bekliyoruz duzelmeyi
Allah hiç kimseye vermesin çok zor bir durum ve çok mu çok ağrılı
tek tesellim oğlum çok şükür iyi ve allah başka dert vermesin

çok geçmiş olsun ama hamilelikte son ay hiç ağrınız falan yokmuydu, bende omurgada olanını ilk sizden duydum daha zordur sanırım, hareket etmeseniz falan düzelme olmaz mı, çünkü bana bütün doktorlar asla ayağını basmicaksın demişti sizin için öyle bişey söyledilermi, bir de ilk çocuğunuzmu merak ettim, çocuğunuz da allah bağışlasın

Evet ilk çocuğum hareketinde hiç bir sıkıntı yok sadece ağrım çok fazla oluyor ona da alıştım artık bu arada yaklaşık iki aydır fakültede aktif olarak çalışan hemsireyim :)
son aylarimda ağrım olmadı sadece doğum sancısı bebek asagidaydi benim hep onun rahatsızlığı vardı kemikle ilgili sıkıntım yoktu hamilelikte yaptırdığım tahlillerim temiz di
allah herşeyin hayirlisini versin diyorum artık

size ozaman ıstrihatı hiç önermediler mi, yani hareket etmemek falan, nebilim bize hep öyle dediler ve gerçekten zamanla düzeldi ama kızımı bile yatarak emzirdim hep falan tuvalete bile bastonla gittim, ağrım azaldığında bile doktor yürümiceksin dedi vücudun toparlanması için, ya çok zor gerçekten, ben de ikinciyi istiyorum ama sanırım korkudan yapamayağım cesaretim pek yok o çektiğim acılar aklıma geliyor

Üç ay rapor vermişlerdi bittikten sonra fakülte normal olarak calisabilirsin diyince elden bişey gelmiyor çalışıyorsun
ikinci çocukta daha az görünme şansı olduğunu söylediler bana ama en az 4 yıl falan geçsin dediler bebeğin ne kadarlık ki canım

ya gerçekten öyle mi söylediler sevindim ya belki cesaret gelir bana , kızım 3,5 yaşında temmuzda 4 olacak canım

Canım önce kemik taramasini cektir sikintin yoksa kemik erimesi durmussa bide endokrin dr un varsa ona sorup öyle hamile kalirsin ben kayseri de prof var hoca onunla görüştüm ikinci çocuk olmama ihtimali var dedi ama tahlil yaptırıp öyle hamile dedi
darısı bana olur inşallah :))

Merhaba bende kemik erimesi ileri düzeyde omurgada ikiden fazla kırık ve kifoz oluştu doğum dan sonra benimle aynı sorunu yaşayan var mi
Ben de sizinle aynı sorunu yaşıyorum.14 Ağustos 2014 doğum yaptım.bebeğim 2 aylıkken bel ağrım başladı gittikçe şiddetlendi kaç doktora gittik önce bilemediler daha sonra ortopedi omurgada kırık var dedi kemik ölçümü yapıldı

Kemik erimesi olduğunu söylediler endokrine gittik tahlil sonucu d vitamini eksikliği ve tamamen hamilelikten kaynaklı olduğunu söyledi doktor

D3,calcimax ve ağrı kesici verdi ama bebeğimi emzirdiğim için ağrı kesiciyi çok tavsiye etmedi.8 ay geçti ağrılarım devam ediyor bugün yine doktora gideceğim çok zor gerçekten Allah kimseye yaşatmasın...

bu kemik ölçümü her hastanede yapılıyormu arkaşlar bir de nasıl bir işlem bilgi verirmisiniz bana hiç yapılmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…