• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gecenin konusu olsun bu gelin bakalım

Bende yeni evliyim balayından gelmişim eşimin amcası gelmiş anladım bi derdi var çıktı tabi ortaya altın borç istiyormuş 5 tane tam altın vericekmiş 1 aya. Tabi benn yutarmıyım ben onları hep bilezik yaptım altın yok dedim elimde oysa ki var :KK70: bankaya koydum dedim alamam

Aynen öyle bana fırsat verdiler aslında oğullarını küçülttüler farkında değiller

Bende aynı düşüncedeydim araba alıyoruz bnm üzerime ev alıyoruz benim üzerime ama sonuç yinede hüsran kendimi kandırılmış hissediyorum
benim esim olsa buna musade etmezdi, onun icin esim bana kendisi butun altinlari aldi, kendi geleneklerini korumak icin, ailesine aldirmadi. biz yahudilerde altina takmak yokdur, para hediye. ama o kendi ailesi icinde yapti, ama kendi cebinden cikdi, onlarin deyil

Aynen öyle bana fırsat verdiler aslında oğullarını küçülttüler farkında değiller

Bende aynı düşüncedeydim araba alıyoruz bnm üzerime ev alıyoruz benim üzerime ama sonuç yinede hüsran kendimi kandırılmış hissediyorum
Halbuki kendi kızlarının altınlarını kendi sakladı kv kp kızına araba aldırdı
Boşver amann sağlık olsun bakalım bu dünyanın bide ötesi var

Yok yok çizmiyor ya ben sürekli takıyorum çünkü sadece hamur işi falan yapacağım zaman çıkartıyorum
Benimkine tıpta kıymetli bebek diyorlar ya kesin çizer 😄 Sakınılan göze çöp batar. Tatilde otele girince bileklik takıyorlar ya. O bilekliğin plastik yeri çocuğu sırtını boylu boyunca yırttı. Havuza sokmak için kucağıma alıyordum sadece. O vicdan azabını unutamıyorum o yüzden takamam

benim esim olsa buna musade etmezdi, onun icin esim bana kendisi butun altinlari aldi, kendi geleneklerini korumak icin, ailesine aldirmadi. biz yahudilerde altina takmak yokdur, para hediye. ama o kendi ailesi icinde yapti, ama kendi cebinden cikdi, onlarin deyil
En güzeli bu aslında eşimde öyle yaptı ama işi bozan kp nin borç istemesi oldu bide üstüne borcu ödemedi Allah büyük bakalım
Boşver amann sağlık olsun bakalım bu dünyanın bide ötesi var
Aynen öyle hakkımızı rabbim alır

En güzeli bu aslında eşimde öyle yaptı ama işi bozan kp nin borç istemesi oldu bide üstüne borcu ödemedi Allah büyük bakalım

Aynen öyle hakkımızı rabbim alır
ozaman esinin babasi resmen ayip etmis, hayret ya. nasil rahat uyor bu tipler ve nasil aynaya bakiyorlar merrak ettim dogrusu

Ay herşeyin tablosu ürküdücü oldu ya çok faiş fiyatlar
Sorma zaten her şey ateş pahası, böyle de gidecek gibi artarak. Allah hepimizin yardımcısı olsun
Benim bulunduğum şehirden yana hiç ümidim yok. Bizimkisi bir teselli şte. 😁
Benim bulunduğum şehirde de aslında kira vereceğimize ev alsak mantığı hakimdi, hatta geçen yıl corona dan evvel niyetliydik ev geziyorduk sonra pandemi başladı, fiyatlar uçtu(baktığım bir ev gerçekten 100 milyar koydu üstüne mesela süreç içinde) e bizim altınlar da küçücük kaldı tabi toplam maliyetin içinde. Bekliyoruz bakalım ne olacak🤷‍♀️😊

Bize kimse bişey takmadı bizde bişey yapmadık, şimdiki aklım olsa yine aynısını yapardım😂
Oh ne güzel. Düğünden önce beni götürdüler kuyumcuya, şunları alacağız diye liste saydılar. Ben altın kullanmıyorum, dedim. Yok, bunları almak zorundayız dediler. Yani başlık parasının günümüzdeki hâli olmuş bu altın olayı. Oysa eşimle aynı maaşı alıyoruz. Amaç kadını obje gibi göstermek

Evet kızlar düğün takılarınızı naptınız. Borçlaramı verdiniz evmi aldınız arabamı aldınız haybeye mi gitti. Hala sizinlemi:rapci:
Nakit kısmını çatır çatır balayında yedik 😁 4 bin Euro’yu 😁 altınlara gelince hepsi duruyor, benim yaşadığım yerde tüm takılar 1 kuruşuna kadar çiftindir, ayrıca altın bozulmaz (reşatlar,çeyrekler,bilezikler) nesilden nesile geçer. Borç varsa da altın bozulmadan ödenir bir şekilde.

Oh ne güzel. Düğünden önce beni götürdüler kuyumcuya, şunları alacağız diye liste saydılar. Ben altın kullanmıyorum, dedim. Yok, bunları almak zorundayız dediler. Yani başlık parasının günümüzdeki hâli olmuş bu altın olayı. Oysa eşimle aynı maaşı alıyoruz. Amaç kadını obje gibi göstermek
cok dogru söyliyorsun, bende evlenmeden önce bu konu acilinca sasirdim, esimede dedim gerek yok diye, ya takmasan takma, bizimkiler böyle biliyor dedi, onun icin yapalim birsey olmaz dedi. aslinda esimde pek bu eski gelenkleri sevmez

Back
X