Gecelik belası

Benim kayınvalidem de daha biz tanışmadan almış koymuş gelinim olcak nası olsa diye valla çok beğenmedim ama güzelmiş dedim yeterki kırgınlık küskünlük olmasın. Annesi ne olursa olsun seni iyi bilmeli sözlüne karşı doldurur anlatır oğlan da tabi daha sözlülük aşamasında annesini destekler kırgınlıklar ciddi boyuta ulaşmadan çözün derim

Bırakın alsınlar sözünü dahi etmeyin
Alınan şeylerden ziyade tavır ve sözler ilerisi için tedirgin etmediği sürece dalaşmaya gerek yok
İlerde beğendiğinizi alırsınız beğenmediklerinizi giyemezsiniz.
Bunlara takılmayın

Begenmezsen giymezsin olur biter.. Gece gece gelip aldigim geceligi giymis mi giymemis k

Ayıp denen birşey var ya . Bu aileler ile gecelik almak falan mide bulandırıcı .

İki sevgiliyi el ele görseler taşlarlar ama konu evliliğe gelince en özel en ince ayrıntısına kadar karışıyorlar .

Sanki evlenince mahremiyet ortadan kalkıyor .

Benim bildigim nisan bohcasinda gecelik olur, nisan bohcasinda mi dugunden onceki alisveriste mi hatirlamiyorum da. Kadin da belki kendince.bohcayi tamamlamaya çalışıyor. Ben bi art niyet goremedim , ben olsam venim vaktim olmuyor anne is cikisi o yuzden gelemiycem siz begendiyseniz alin derdim, sonucta onu kullanip kullanmadigini hic goremiycek. Nisanlin da annesini tutuyor diye dusunmedim, yani bu olaydan cikmaz bu, annesi ordan bastiriyor sen ordan, o da arayi bulmaya calisiyor gibi geldi hatta, bu kadar kucuk sey icin gerilime gerek yok. Bastan tavrini koymak iyidir ama bu olay yeri degil.

Neden annesini geri planda bıraksın ki böyle bişey dediği için eşinizden utanmalisiniz..

Biz nisan bohcasina annem_ben_kv gitmistik. Girdik eminonunde koca bir magazaya. Kiz_erkek tarafiyiz,almamiz gerekenleri soyleyin alalim dedik magazaya. Esime pijama takimi_tras cantasi_terlik vs alinirken esim magazadaydi o begendi. Sonra cikti gitti o.
Bana alinacaklari da annemle ben sectim,kv arkada oturdu begendiginizi secin siz dedi. Bizde annemle hemen sectik ,begendik bunlar dedik. Sandik,nisan bohcasi,havlu setleri vs de dahil edilip kasada bulustuk. Bana alinanlari kv, esime alinanlari da annem odedi ve ciktik magazadan.
Hic sorun falan da cikmadi,benm sectiklerimi kv gormedi_bakayim da demedi. Hos bir durumda degil acikcasi.
Hatta dukkan sahibi bizlerden icin , ilk defa sorunsuz_kavgasiz gurultusuz_hizlica alisveris yapanini goruyoruz dediler :KK66: artik neler oluyorsa..

Yatak odasi icin o kdr fikir beyan edilmesini dogru bulmuyorum! Ha madem begenmis sizinki,gitsin alsin madem (begenmezsen giymezsin).
Sizin begendiginizi ben de begenirim deyip gecin,kirginlik olmasin.
ama sozlunuzle de konusun ki baska konularda emrivaki yapmasinlar! Kulagini cekin bir ara

Son düzenleme:
Boşver beğenmezsen giymezsin. Hatta benim gibi neredeyse 2 senelik evliyken "al anne bunları 1 kere bile giymedim kızı ın çeyizine koyarsın" dersin:)) o da; yok zatıflayınca olur giyersin, der. Sen de; ayy yok ya x(eşinin adı) hiç beğenmedi o yüzden giymiyorum, dersin.
Not: yaşanmış olaydır:KK66:

erkek tarafı alacaksa kayınvalide istediğini seçer alır kısmına katılmıyorum. bütçeyi oğluna verir, oğlu da gelin adayıyla gider alır. ne saçma yani kaynana alacak diye kafasına göre alması.

Sözlün daha şimdiden bir kumaş parçası için annesine uyup sana buz gibi davranıyorsa, evlenince neler olur bilemedim.

Sahiden çok kibarmışsınız. Sakıncası yoksa sormak istiyorum, ayrıldınız mı?

evet ayrıldım ama atlattım artık.
ben, kv.dem beni sevdiği için yapıyor sanıyordum, hiç sesim çıkmazdı, aslında o zamanlar istesem de çıkamazdı çekinirdim. ama sevdiği için değil de sözünü geçirmek için yaptığını bana çabuk öğretti.

X