Gece dışarı çıkamıyorum

ben sizi rencide falan etmiyorum ya konuyu saptırmayın. ! tahsilli olmayla ne alakası var kimseye burda diploma artistliği yapmıyorum. yalancı muamelesini höşgöremem tabiki sinirlenir yazarım siz olsanız haksızlıga ugrasanız sizde böyle davranırdınız.. neyse evet konuyu öğrenmek için gittim. isim ad soyad yok. zaten şüphelendiğimiz biri olursa sizi çağırıyoruz yine çağırırz dediler. yani siz benden o kadar kişisel bilgilerimi aldınız,eşim polis öğrenecem dediniz ama dediginiz gibi degil. bir de neden önceki mesajları yöneticilerre sildirdiniz ? o mesajlarda eşinizden öğrendiğinizi şöyle şöyşe vs yazmıştınız ama ben size bunlar gerçek degil dedim. ve yöneticiden mesajlarınızı sildirip baştan yazdınız. çelişkili bir durum sergilediniz yani.. ayrıca siz neden söylemediniz özelden madem o kadar emindiniz öğrendiğinizden ? ?
Sana söyleyecek kadar güvenmedim
gerçi söylesem ne olacak
senin söylediğine göre adını söylememişler
sen bana gelip yine yalancısın derdin
ki ben buna hala inanmıyorum ismi bilmek senin hakkın mutlaka söylerler
senin karakolda bir kerelik işin olmuş olabilir Allah bir daha düşürmesin
ama ben her gün içindeyim
artık alıntı yapma lütfen konuyu sabote ettik yeterince ikimizde ban alıcaz

gerçi söylesem ne olacak

ya anlamıyor musunu ?? anlamak mı istemiyorsunuz?? niye her dedgiğime bahane uyduruyosunuz ya. isim falan yok artada bukrem hanım. komiser bana kim dedi size dedi. adam diyorki suriyelilerin kimliği bile yok. öyle bişey çıksa yada bilinse hemen size haber verilir diyor.. ben 1 yıldır tanıdıgım komisere mi inanayım? yoksa burda sürekli her yazdıgıma bi kulp bulan size mi inanayım ?? tuhaf olmayın lütfen. ad mad yok oprtada. benim yaşadıgım olayı benden daha mı iyi bileceksiniz.

gerçi söylesem ne olacak
artık alıntı yapma lütfen konuyu sabote ettik yeterince ikimizde ban alıcaz

ban almak umrumda degil... yanlış bişey yapmıyorum çünkü. ayrıca siz neden herşeyi hep böyle uluortada yazıp çizdiniz. madem bunlar özel konulardı neden kişisel bilgilerimi benden uluorta yerde yazıp istediniz ? neden özelden yazıp bak işte kocam polis ondan haber gelirse buraya yazarım demediniz? madem eşinizin işiyle ilgili sıkıntı olur diye adı belli olan suçlunun adını özelden yazmıcam dediniz o halde neden bunları özelden yazmadınız? sonuçta burdaki herşey dışardakilere bile açık. ??? benim herşeyim net ortada siz de çelişkiler var...

ya anlamıyor musunu ?? anlamak mı istemiyorsunuz?? niye her dedgiğime bahane uyduruyosunuz ya. isim falan yok artada bukrem hanım. komiser bana kim dedi size dedi. adam diyorki suriyelilerin kimliği bile yok. öyle bişey çıksa yada bilinse hemen size haber verilir diyor.. ben 1 yıldır tanıdıgım komisere mi inanayım? yoksa burda sürekli her yazdıgıma bi kulp bulan size mi inanayım ?? tuhaf olmayın lütfen. ad mad yok oprtada. benim yaşadıgım olayı benden daha mı iyi bileceksiniz.
Ben de olsam inanmam haklısın
bana iyi bir ders verdin böyle işlere kendimi alet edip başıma iş alabilirdim
bir daha mı tövbe
2 çocuğum var kimseyi kandıracak değilim
ama biraz olsun acaban varsa
tanıdık başka bir emniyet mensubu bul yada mersine gidince orada bir karakola git öğren
ama şunu unutma adı sanı belli

ban almak umrumda degil... yanlış bişey yapmıyorum çünkü. ayrıca siz neden herşeyi hep böyle uluortada yazıp çizdiniz. madem bunlar özel konulardı neden kişisel bilgilerimi benden uluorta yerde yazıp istediniz ? neden özelden yazıp bak işte kocam polis ondan haber gelirse buraya yazarım demediniz? madem eşinizin işiyle ilgili sıkıntı olur diye adı belli olan suçlunun adını özelden yazmıcam dediniz o halde neden bunları özelden yazmadınız? sonuçta burdaki herşey dışardakilere bile açık. ??? benim herşeyim net ortada siz de çelişkiler var...
Yazacaktım
neden sordun bu kim dedi
ben de burada tanıdığımı merak ettiğimi anlattım son dedim
tamam ama sakın bir şey yazma dedi
ben de kabul ettim başta her şeyi yazacaktım ama alıntı yapılacağını bildiğim için yazmadım
bu son mesajım tekrar geçmiş olsun

ta
Ben de olsam inanmam haklısın
bana iyi bir ders verdin böyle işlere kendimi alet edip başıma iş alabilirdim
bir daha mı tövbe
2 çocuğum var kimseyi kandıracak değilim
ama biraz olsun acaban varsa
tanıdık başka bir emniyet mensubu bul yada mersine gidince orada bir karakola git öğren
ama şunu unutma adı sanı belli

valla bende yaşını başını almış olgun bir insanım. neden burda süslü püslü konu yazıp da insanları kandırayım ??? kişi kendinden bilir işi... o yüzden kapatalım artık konuyu isterseniz. bence de bundan sonra ailenizi riske atmayın.

ev arkadaşımın nişanlısı polis. sizinle tartıştığımız o gün ondan rica eetim öğrenebilir mi diye. herşeyi benim dedigim gibi tek tek öğrenmiş orda. ama ortada zanlı suçlu ismi falan yokmuş. ben karakolla da görüştüm sonra yok isim falan. yani ne diyeyim daha ??

Yazacaktım
neden sordun bu kim dedi
ben de burada tanıdığımı merak ettiğimi anlattım son dedim
tamam ama sakın bir şey yazma dedi
ben de kabul ettim başta her şeyi yazacaktım ama alıntı yapılacağını bildiğim için yazmadım
bu son mesajım tekrar geçmiş olsun

teşekkür ederim.

ta

valla bende yaşını başını almış olgun bir insanım. neden burda süslü püslü konu yazıp da insanları kandırayım ??? kişi kendinden bilir işi... o yüzden kapatalım artık konuyu isterseniz. bence de bundan sonra ailenizi riske atmayın.

ev arkadaşımın nişanlısı polis. sizinle tartıştığımız o gün ondan rica eetim öğrenebilir mi diye. herşeyi benim dedigim gibi tek tek öğrenmiş orda. ama ortada zanlı suçlu ismi falan yokmuş. ben karakolla da görüştüm sonra yok isim falan. yani ne diyeyim daha ??
Senden yaşça büyüğüm neden böyle bir şey yapayım elime ne geçer
o anlık bir zafer mutluluğu sonrası ?
bu kadar korkunç bir olay yaşamış birine neden bunu yapayım neden vicdan azabı çekeyim
sana son mesajım olur ya bir gün öğrenirsen bana hak vermen için
türk isminin aynısı bir isim içinde bir harf eksik sadece
hoşçakal

Senden yaşça büyüğüm neden böyle bir şey yapayım elime ne geçer
o anlık bir zafer mutluluğu sonrası ?
bu kadar korkunç bir olay yaşamış birine neden bunu yapayım neden vicdan azabı çekeyim
sana son mesajım olur ya bir gün öğrenirsen bana hak vermen için
türk isminin aynısı bir isim içinde bir harf eksik sadece
hoşçakal
bu kadar korkunç olay yaşadığımı yazmışsınız evet yaşadım sonunda kabul ettiniz yaşadıgımı.. keşke beni süslü püslü anlatmakla suçlayıp sonra haklılığım ortaya çıktıktan sonra insanlık namına bir helallik isteseydiniz.. yine siz geçmiş olsun dediniz diğerleri bunu bile yapmadı. neyse faklı tip insanları tanımak da insanı olgunlaştırır. benim canımı çok sıktınız birçok yorumlarla siz ve diğer arkadaşlarınız da dahil olmak üzere ama neyse artık karşıma sizi çıkaran Allah ın vardır bir bildigi ... isim yok umarım varsa da bulunur o sapık.. hayırlı günler.sizde hoşçakalın.

bu kadar korkunç olay yaşadığımı yazmışsınız evet yaşadım sonunda kabul ettiniz yaşadıgımı.. keşke beni süslü püslü anlatmakla suçlayıp sonra haklılığım ortaya çıktıktan sonra insanlık namına bir helallik isteseydiniz.. yine siz geçmiş olsun dediniz diğerleri bunu bile yapmadı. neyse faklı tip insanları tanımak da insanı olgunlaştırır. benim canımı çok sıktınız birçok yorumlarla siz ve diğer arkadaşlarınız da dahil olmak üzere ama neyse artık karşıma sizi çıkaran Allah ın vardır bir bildigi ... isim yok umarım varsa da bulunur o sapık.. hayırlı günler.sizde hoşçakalın.
Bak canım yaşamadın dedim mi asla ama abartmışsın dedim bu bir
helallik isteyecek biri varsa bu sensin bana yalancı dedin
onlar benim arkadaşım değil tanımam etmem
sen beni onlarla aynı kefeye koydun sinirden farkında değilsin
ben sana olayda doktorluk bir şey yok dedim diye sen beni cephe aldın
oysa sadece evet doğru yazsam belkide benimle arkadaş olacaktın
isim var bak ip ucu verdim yol gösterdim bile dahasını yapmam üzgünüm

boşuna çaba sarf etmeyin. neler yazdığınızı onlarla işbirliği içinde oldugunuzu biliyorum.. neyse olan oldu. ben bana haksızlık yapan,yazdıgım hassas bi konuyu buralaraa kadar getiren herkesin ne oldugunu çok iyi anladım.. bana destek olmuş olsaydınız bile sizinle neden arkadaş olayım ki.. destek olanlarla arkadaş mı oldum ki... neyse ya uzatmayalım.

çıkma yavrucum. sen de çıkmayıver. biz arkadaşlarla dışarıda takıldığımızda birisi ''annemler sıkıntı yapıyor ben gelemem '' dediği zaman biz ona süt çocugu muamelesi yapmazdık. ben de senin yaşındayken meraklıydım böyle dışarı gezmelerine. hatta gece çıktım 1-2 kere. bir halt yok. gittiğim barın tuvaletinde s.x yapıyorlardı. daha da çıkmadım iyi akıllanmışım
gereksz
erken sinemaya git
akşam evinde ol ailenle ol, yaşn ilerlediğinde sevgilin nişanlın kocan vs. partnerinle gezersiniz
Türkiyede o saatte kadın tek çıkınca zaten ya ölüyor ya tecavüze uğruyor.

Bu ülke hiç güvenli değil 17 yasinda bir kız ve 10:30 da dışarıda. Ailen haksız değil bu kadar olay oldu kızların yaşadıkları. Sen de haklısın gençsin ama onlari da anlamaya çalış.

Dışarısı tehlikeli ama sadece bir bayan için ? Tehdit oluşturan kesim , erkekler !
Sırf kadın tek başına gezemez mantığına karşıyım. Ne demek bu ya, bir kadın birey değil midir , illa kuyruk mu olacak peşinde ? Ama akşam da tehlikeli oluyor, oluyor bu sefer.Eee dışarısı gündüz de tehlikeli , biri bir şey yapacaksa gündüz de yapıyor. Bunun tek önlemi dışarı çıkmamak o zaman.Bütün kadınları kitlesinler evlere.
Akşam dışarı çıkan bir kadına bir kadın bile bir kulp buluyorsa , erkeklerin bulmasına şaşırmamak gerek.
Bu kısım tamamen kadınların akşam/gece dışarı da ne gezer , ne yapar ile ilgiliydi,konu sahibi ile ilgili değil.Bu bir problemdir ve kadınlar da bu konu da üzerine düşeni yapmalıdır. Sadece erkekleri hadım etmekle bitmiyor bu iş maalesef.Oluşan bu algıyı değiştirmek , bir çok şeyi de değiştirir.

Konu sahibinin sorusuna gelince ; Ailene yalan söyleme sakın , dışarı çıkmana izin vermiyorlarsa kız , küs, konuşma ama sakın yalan söyleme dışarı çıkıcam diye. Eve geleceğin vakit babanın seni almasını isteyebilirsin. Reşit olmadığın sürece ailen sorumlu senden , o yüzden onların kuralları geçerli oluyor.Kuralları biraz esnetmelerini isteyebilirsin sadece.Herkesin aile yapısı farklıdır.

Bu tamamen aile yapısıyla alakalı bir durum.
Babanı bu konuda değiştiremezsin onun düşüncesi sabit.
Biraz sabret ve başka bir şehire üni. okumaya gittiğinde rahatlarsın.
Ben 18 yaşına kadar hafta sonları bile çıkmadım dışarı.
20 yaşındayım eve en geç geldiğim saat 9:30 oda nadirdir.

Kusura bakmayın ama sanki kız çarkıfelek yarışmasına çıktı siz de ipucu vereceksiniz, eğer söylemeyecekseniz bence daha fazla uzatmayın konusunun açıldığı gün yeteri kadar hırpalandı zaten uzatmanın alemi yok, polise gidip sormuş ama isim vermemiş olay budur bu kadar yani.

Kusura bakmayın ama sanki kız çarkıfelek yarışmasına çıktı siz de ipucu vereceksiniz, eğer söylemeyecekseniz bence daha fazla uzatmayın konusunun açıldığı gün yeteri kadar hırpalandı zaten uzatmanın alemi yok, polise gidip sormuş ama isim vermemiş olay budur bu kadar yani.
Ben açık açık söyleyemem söyleyebileceğim bir şey olsa neden saklayayım
nereden bileyim başıma iş almayacağımı
benim yorumlarımla onun yorumlarını tarafsız şekilde okursanız
kim kime nasıl davranmış anlarsınız
yani amacı öğrenmek olsa yine söylerim ama
benim söyleyemeyeceğimi anladığı için hala bana yalancı yaftası yapıştırmak derdi
amaç ne öğrenmek mi ben her yolu söyledim gitsin öğrensin
gerekirse yardımcıda olurum ama bana burda çık herkesin için de söyle diyor
ben eşimi riske atamam bana yazma dediği halde bu kadar yazarak ona karşı yeterince mahçubum zaten

Merhaba ablalarım , sorunum şu 17 yaşındayım ama gece dışarı çıkamıyorum yani mesela öyle 1 lere 2 lere kadar da değil saat 10 10.30 a kadar falan yani en azından bi sinemada akşam seansına gitmek için ailem izin vermiyorum annem aslında onaylıyor ama babam reddediyor. Şimdiye kadar hiç çıkmadığım için izin istediğimde garip geliyor bu durumu nasıl değiştirebilirim üstelik Kütagya gibi küçük bir şehirde yaşıyorum :/
bunumu dert ediyon canım. daha on yedi yaşındasın azıcık büyü ailen haklı ortağlığın ayrı yok. gündüz istediğin gibi dışarı çıkmana izin veriyorlar diymi.?:KK51:

Iste bende o korku yoktu baya asiydim hep ele avuca zor sıgan bağlasan durmaz ,dövsen olmaz o derece ama aklımda 10 kariş degildi tek istedigim gencligim ,eglenmek,gezmek oldu baktik ki biyere varamiyoruz ateşkes imzaladik :KK70: ve bende guven vermek adina elimden geleni yaptim sonrasindada utandirmadim sukur
Simdi evliyim esimde iyi biridir
Ister eş,ister baba ,anne ustume asiri baski kuruyorsa kader diyemiyorum oyuzden sizleri pek anlamiyorum tabi herkes fabrika cikisli ayni karakter degil ne yasadigini sen bilirsin
Her aile cocugunu korumak ister benimkiler beni sevmediginden yuru git gez demedi ama korumanin tek yolu eve kapatmak degil o en basit yol digerleri biraz daha mesakatli geliyor :)
Haklisin ben senin gibi degildim malesef,korkaktim,cesaretsizdim,acikcasi babamin degisecegini dusunmedim bu yuzdende hic ugrasmadim sanirim.

X