Yanı ben troıt hastayım birde neyı tetikleyıp ntetıklemeyecıgını kestiremiyorum covıd asılarından sonra bende korkuyorum. Doktora sorduğum da olabilirsin demişti ama benı cok tatmın etmedı neden de. Birde hamilelikte bitki çayı krem vs yasakkn aşı yapılması da düşündürüyor benı muallakta kaldım çokBen olmadım. aşı karşıtı olduğumu söyleyemeyeceğim oğluma tüm aşılarını yaptırdım. Ama hamileyken aşı olma fikrinden ürktüm. Doktorumla paylaştım. O da beni destekledi. Tetanoz kapman düşük ihtimal riski alıyorsan ok dedi. Çünkü otoimmün hastalığım var aşının başka bir şeyi tetiklemesinden de korkuyorduk. Karar size ait. Eğitimi olmayan insanlara ya da sosyal medyaya değil de doktorunuza sorarak becerebiliyorsanız makale okuyarak karar verin.
Daha önce açmıştım ama cok mesaj gelmediBi konu açın isterseniz, Ankara’daki arkadaşlar yardımcı olur.
Sizinki de iyi cesaret covid aşılarının zararları bilimsel olarak kanıtlandı. Ben yoğun çalışıyor olmama rağmen yaptırmadım hafta sonu bile izin kağıdım ile çalışıyordum çok şükür ne aşı yaptırdım ne de covid oldum. Evde aşı yaptıran herkes yakalandı ben aynı evde olmama rağmen yakalanmadım. Doktor kuzenim var sakın olmayın dedi hatta doktorların bir çoğu aşı oldum gösterip olmamışlar öyle söylemişti
Yanı ben troıt hastayım birde neyı tetikleyıp ntetıklemeyecıgını kestiremiyorum covıd asılarından sonra bende korkuyorum. Doktora sorduğum da olabilirsin demişti ama benı cok tatmın etmedı neden de. Birde hamilelikte bitki çayı krem vs yasakkn aşı yapılması da düşündürüyor benı muallakta kaldım çok
Saglık ocağında kı hemşire ilk ıkı ay bebeği de koruyacak senın yaptırdığın aşı dedı doğruluk payını bilemiyorum tabı ameliyathane de bişey olursa falan dıye söyleniyor ama ozaman yapilan diğer Ameliyatlarda da yapılsın tetenoz yanı kafam çok karıştı benım nedense hâlbuki ben de bebeklık asıları yaptırılmıs biriyimTetanoz olman için trafik kazası falan geçirip kapman lazım bir yerlerden. Çok düşük ihtimal. Ama önlem amaçlı gebelikte yapılıyor. Avrupa’da da yapılıyormuş hatta Avrupa’da tetanoz-boğmaca birlikte yapılan bir aşı varmış o yapılıyormuş doktorum demişti. Neyse olmadım şükür kapmadım da. Covid aşılarında da emziriyordum olmak istemedim. İş yerim mecbur bıraktı oldum hadi.
Evet cildimize sürdüğümüz kreme içtiğimiz basit bir ilaca tükettiğimiz paketli gıdaya dahi dikkat ediyorken aşı düşündürdü beni de.
Çift doz oldum. Aşı karşıtı değilim. Mutlaka aşıların zararları ve yan etkileri vardır ama faydası zararından çoktur diye düşünüyorum.Arkadaşlar aşı zamanım gelmiş saglık ocagından aradılar da tetenoz aşısı için olanlar var mı kararsız kaldım ben çok
Çocuk aşılarına yorum yapmadım, her anne bebeği için en iyisini bilir araştırır ve ona göre karar verir , çok araştırın derim hiçbirşey bildiğimiz gibi değil...Burda nı arkadaş yazmıştı birisi çocuğuna ası yaptrmadıgı için çocuk kötü olmuş diye
Akıllı insanları seviyorum...Tetanoz olman için trafik kazası falan geçirip kapman lazım bir yerlerden. Çok düşük ihtimal. Ama önlem amaçlı gebelikte yapılıyor. Avrupa’da da yapılıyormuş hatta Avrupa’da tetanoz-boğmaca birlikte yapılan bir aşı varmış o yapılıyormuş doktorum demişti. Neyse olmadım şükür kapmadım da. Covid aşılarında da emziriyordum olmak istemedim. İş yerim mecbur bıraktı oldum hadi.
Evet cildimize sürdüğümüz kreme içtiğimiz basit bir ilaca tükettiğimiz paketli gıdaya dahi dikkat ediyorken aşı düşündürdü beni de.
Saglık ocağında kı hemşire ilk ıkı ay bebeği de koruyacak senın yaptırdığın aşı dedı doğruluk payını bilemiyorum tabı ameliyathane de bişey olursa falan dıye söyleniyor ama ozaman yapilan diğer Ameliyatlarda da yapılsın tetenoz yanı kafam çok karıştı benım nedense hâlbuki ben de bebeklık asıları yaptırılmıs biriyim
Ben daha önce olmuştum ameliyat ama aşı konusu geçmedi hiç. Bilemedim şimdi bazı Doktorların onerıp bazılarının onermemesı de büyük çelişkiAmeliyatlardan önce de tetanoz yapılıyor diye biliyorum ama çok hatırlayamadım. Benim doktorum hastane ortamında mümkün değil kapman dedi. Evet bebeği de koruyacağını doktorum da söylemişti.
Olmayan da çok varmıs bende bilemedimOlmayan var mı, olun tabi ki
Doktorunuz bır hastaneye mı bağlı kendı kliniği mı var acaba bende doktor arıyorumAmeliyat ortamında kapmazsınız büyük ihtimalle günlük hayatta kapabilirsiniz. O ihtimali sıfırlamak için basit bir uygulama. Olmazsa olmaz ama ya olursa? Tedavisi de yok.
“İnsanlara kontamine objelerle (tırnak, iğne, çivi gibi) oluşmuş kesiklerden ya da toz, toprak, dışkı veya tükürükle kirlenmiş yaralardan, yanık ve kazalarda meydana gelen ölü dokulardan, yeni doğanlarda göbek kordonundan bulaşır.”
doktorum Ankara’da Tuncay Nas, İki dozdur biri sizi biri bebeği korur yaptırın dedi. Düşünmeden yaptırdım, bir kaç gün ciddi ağrısını çektim sonra geçti bir olumsuzluk yaşamadım.
Üstte sordum neredesiniz diye de bilgi vermek istemediniz sanırım, Etimesgutta kendi kliniğinde çalışan Fatma Yazıcı Yılmaz var çok tatlış bi kadın. Detaylı için ben Ufuk Üniversitesi Hastanesi'nden Metin Altay'a randevu aldım, yanlışlıkla adamın kişisel numarasını aramışım, çok sempatikti henüz tanışmasak da onu da sevmiştim. A Life'ta Khayela sanırım bir hocamız var o da tatlı ilk başta sevmesem de sonra sevdim. Üçünden biri yakınsa bakabilirsiniz belki.Doktorunuz bır hastaneye mı bağlı kendı kliniği mı var acaba bende doktor arıyorum
Ben daha önce olmuştum ameliyat ama aşı konusu geçmedi hiç. Bilemedim şimdi bazı Doktorların onerıp bazılarının onermemesı de büyük çelişki
BenBenim doktorum önermiyorum demedi aslında. çok gri konuştu benimle. Olmak istemezsem anlayışla karşıladığını otoimmün hastalığım olduğu için zaten dikkatli olmamız gerektiğini söyledi. Aşının içindeki bir maddenin vücutta bir şeyleri tetikleyebileceğini o yüzden kararımı desteklediğini söyledi sonrasında. Ama ilk sorduğumda olmak zorundasın demişti.
Ben doktora sorduğum da banada asıya karşı alerjin yoksa yaptır dedı ama ben bilmiyorum alerjım olup olmadığını kafam iyice karıştıBenim doktorum önermiyorum demedi aslında. çok gri konuştu benimle. Olmak istemezsem anlayışla karşıladığını otoimmün hastalığım olduğu için zaten dikkatli olmamız gerektiğini söyledi. Aşının içindeki bir maddenin vücutta bir şeyleri tetikleyebileceğini o yüzden kararımı desteklediğini söyledi sonrasında. Ama ilk sorduğumda olmak zorundasın demişti.
Çünkü eskaza bir şekilde bulaşırsa aşı büyük nimet. O kadar da tu kaka bir şey değil. Tetanoz kötü bir hastalık.
Aaa pardon inanın görmedim mesajınızı bende ankara da mamak tarafındayım söylediğiniz isimlere bakıcam teşekkür ederimÜstte sordum neredesiniz diye de bilgi vermek istemediniz sanırım, Etimesgutta kendi kliniğinde çalışan Fatma Yazıcı Yılmaz var çok tatlış bi kadın. Detaylı için ben Ufuk Üniversitesi Hastanesi'nden Metin Altay'a randevu aldım, yanlışlıkla adamın kişisel numarasını aramışım, çok sempatikti henüz tanışmasak da onu da sevmiştim. A Life'ta Khayela sanırım bir hocamız var o da tatlı ilk başta sevmesem de sonra sevdim. Üçünden biri yakınsa bakabilirsiniz belki.
Kliniği var kesinlikle tavsiye ederim gazi üni’de proftur.Doktorunuz bır hastaneye mı bağlı kendı kliniği mı var acaba bende doktor arıyorum