• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte tetenoz aşısı olanlar varmı arkadaşlar

İlk çocuğumda 2 doz oldum ve maalesef baya yan etkisini yaşadım. Diğer gebeliklerimde olmadım. Çocuk doktorumuz hamileyken neden oldun ki dedi geçen bana, şaşırdım. Üstünden 6 yıldan fazla geçti.
Artık doktorlar gerek görmüyor.
Evet bazı doktorlar da olma diyemiyor ama üstü kapalı tarlada doğurmayacaksan çok da gerekli değil diyorlar 🤷‍♀️

Gerçek mi ne gibi yan etkileri oldu mesela ates kusma falan mı
Yok hayır bebeğimin birden gelişimi geriledi. Doktorum bana ol dememişti sağlık ocağı ol demişti. Ama ben aşı karşıtı değilim onu söyleyeyim. Aksine aşılar benim için önemli. Fakat gebelikte hiç gerekli değilmiş onu anladım

Yok hayır bebeğimin birden gelişimi geriledi. Doktorum bana ol dememişti sağlık ocağı ol demişti. Ama ben aşı karşıtı değilim onu söyleyeyim. Aksine aşılar benim için önemli. Fakat gebelikte hiç gerekli değilmiş onu anladım
Yaa pekı sonra düzeldi mi gelişim geriliği

Arkadaşlar aşı zamanım gelmiş saglık ocagından aradılar da tetenoz aşısı için olanlar var mı kararsız kaldım ben çok
Benim arkadaşımın doktoru bir yıl önce tetonoz aşısı olduğu için tek doz olman yeterli demişti o da ikinci doza gitmedi. Benimde gebelikten 5 ay önce tetonoz aşısı olmuştum ufak bir kazadan dolayı. Şuan kararsızım bende sosyal medyadan etkilendim ya hiç vurdurmam ya da tek doz vurulurum.

Hastalıklarda da artış var diyorlar özlellikle çocuklar

Evet Allah korusun hastalıklar daha kötü bende yaptırcam ama yine de bı tereddütte kalmadım değil
hiç ona bakma kuzum. aşıya karşıyım diye ortalıkta gezenler gidip kücücük bebeklere hacamat vs yapıyorlar. bir doktor neden sana veya cocuguna zarar vermek istesin. benim doktorum mesela senin değerlerine göre karar vericez işte vitaminlere ve aşılara dedi. gereksiz yere ilaç alma dedi. hiçbir doktor da gereksiz yere yapmaz bunu zaten. kadınların %90ı simdiye kadar gebelikte tetanoz olmustur. biz daha ilkokuldayken oluyorduk. hiç kötü bir sey yasayanı görmedim ben.

Ben oldum. Aşı karşıtlarını da asla ciddiye almıyorum, topuk kanı bile aldırmayan insanlar yenidoğanlara hacamat yaptırıyor. Şahsen doğumumu yaptıracak kadar güvendiğim doktoruma aşı konusunda da gözüm kapalı güvendim geçtim. Hatta ben 2 doz biontech bile olmuştum hamileliğimde
Sizinki de iyi cesaret covid aşılarının zararları bilimsel olarak kanıtlandı. Ben yoğun çalışıyor olmama rağmen yaptırmadım hafta sonu bile izin kağıdım ile çalışıyordum çok şükür ne aşı yaptırdım ne de covid oldum. Evde aşı yaptıran herkes yakalandı ben aynı evde olmama rağmen yakalanmadım. Doktor kuzenim var sakın olmayın dedi hatta doktorların bir çoğu aşı oldum gösterip olmamışlar öyle söylemişti

Benim arkadaşımın doktoru bir yıl önce tetonoz aşısı olduğu için tek doz olman yeterli demişti o da ikinci doza gitmedi. Benimde gebelikten 5 ay önce tetonoz aşısı olmuştum ufak bir kazadan dolayı. Şuan kararsızım bende sosyal medyadan etkilendim ya hiç vurdurmam ya da tek doz vurulurum.
Bende sosyal medya yuzunden kararsz kaldım

Ben olmadım. aşı karşıtı olduğumu söyleyemeyeceğim oğluma tüm aşılarını yaptırdım. Ama hamileyken aşı olma fikrinden ürktüm. Doktorumla paylaştım. O da beni destekledi. Tetanoz kapman düşük ihtimal riski alıyorsan ok dedi. Çünkü otoimmün hastalığım var aşının başka bir şeyi tetiklemesinden de korkuyorduk. Karar size ait. Eğitimi olmayan insanlara ya da sosyal medyaya değil de doktorunuza sorarak becerebiliyorsanız makale okuyarak karar verin.

Back