Kürtajdan sonra ne kadar beklemeli? Lütfen yardım.

tanusuuu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2025
26
3
1
30
Merhaba arkadaşlar
İlk gebeliğimi bir ay önce kese olmadığı için kürtajla sonlandırmak zorunda kaldık. Bu sırada beta takibi için haftada iki kere doktora gittim. Sadece bir kere uzman doktora denk geldim. Oda patolojiden mol gebeliğe dair birşey çıkmazsa beta sıfırlanınca korunmayı bırakabileceğimi söyledi. Dün asistan doktor vardı. Patolıjide sıkıntı olmadığını söyledi. Bu arada 28. Günde regl de oldum. Ama doktor 6 ay bekle dedi. Sonra uzman Doktor'un söylediğini söyledinm. O zaman üç ay bekle dedi. Siz ne düşünüyorsunuz?
Beklemeli miyim?
Sizlerin doktoru ne söylemişti?
Lütfen yardım..

Merhaba arkadaşlar
İlk gebeliğimi bir ay önce kese olmadığı için kürtajla sonlandırmak zorunda kaldık. Bu sırada beta takibi için haftada iki kere doktora gittim. Sadece bir kere uzman doktora denk geldim. Oda patolojiden mol gebeliğe dair birşey çıkmazsa beta sıfırlanınca korunmayı bırakabileceğimi söyledi. Dün asistan doktor vardı. Patolıjide sıkıntı olmadığını söyledi. Bu arada 28. Günde regl de oldum. Ama doktor 6 ay bekle dedi. Sonra uzman Doktor'un söylediğini söyledinm. O zaman üç ay bekle dedi. Siz ne düşünüyorsunuz?
Beklemeli miyim?
Lütfen yardım..
Kürtaj sırasında rahim iç dokusu sıyrılır ve orası yara olur . Peşine hemen hamilelik olabilir ama yaralı bir rahim duvarı ikinci bir düşüğe neden olabilir bu yüzden bir regl döngüsü geçirdikten sonra hamile kalmayı önerirler . İçerisi iyileşsin ve yeniden kalınlaşsın böylece döllenen yumurta yeni yatağına yerleşsin diye

Kürtaj sırasında rahim iç dokusu sıyrılır ve orası yara olur . Peşine hemen hamilelik olabilir ama yaralı bir rahim duvarı ikinci bir düşüğe neden olabilir bu yüzden bir regl döngüsü geçirdikten sonra hamile kalmayı önerirler . İçerisi iyileşsin ve yeniden kalınlaşsın böylece döllenen yumurta yeni yatağına yerleşsin diye
İlk gittiğim doktorda aynısını söyledi. 28. Günde regl oldum.Yumurtlama günüme kadar bir buçuk ay geçmiş oluyor. Ayrıca rahmimede baktılar. İyi dediler.
Ne yapacağımı bilemedim.

Merhaba arkadaşlar
Beklemeli miyim?
Lütfen yardım..
Merhaba
Ben ilk kürtajımda 12 haftalık kürtaj olduğum halde doktorum 1 regl sonrası tekrar başlayabileceğimi söylemişti ki sizde daha kese bile yokmuş. Eğer iyi bi hastanede vakumlu kürtaj yaptırdıysanız eski usüller kadar iz bırakmadığı söyleniyor. Bence 1 regl gördükten sonra deneyebilirsiniz ama doktor değilim yalnızca duyduklarımdan yola çıkıyorum.
Hakkınızda hayırlısı olsun🙏🏻🌸

Merhaba
Ben ilk kürtajımda 12 haftalık kürtaj olduğum halde doktorum 1 regl sonrası tekrar başlayabileceğimi söylemişti ki sizde daha kese bile yokmuş. Eğer iyi bi hastanede vakumlu kürtaj yaptırdıysanız eski usüller kadar iz bırakmadığı söyleniyor. Bence 1 regl gördükten sonra deneyebilirsiniz ama doktor değilim yalnızca duyduklarımdan yola çıkıyorum.
Hakkınızda hayırlısı olsun🙏🏻🌸
Teşekkür ederim🥰Vakumlu kürtaj yapıldı. Açıkçası sorunda yaşamadım. 28. Günde adet oldum. Rahmimin iyi olduğunu ince olduğu söylendi. Kafam karmakarışık. Siz gebe kaldınız mı peki?

Doktorun söylemiştir zaten ne kadar durman gerektiğini, benim ilk seferde bir regli geçsin demişti ikinci de en az üç ay dedi, ben hazır hissedemedim on ay bekledim

Doktorun söylemiştir zaten ne kadar durman gerektiğini, benim ilk seferde bir regli geçsin demişti ikinci de en az üç ay dedi, ben hazır hissedemedim on ay bekledim
Doktorlar kendi içinde o kadar çelişiyor ki. Araştırma hastanesine gidiyorum. Bir gördüğüm doktoru bir daha göremiyorum. Uzman olan doktorla bir kere denk geldik o beta sıfırlanınca korunmaya bilirsin dedi

Benim anladığım kadarıyla yaşa göre söylüyorlar. Seni düzenli takip eden doktorun olsaydı onun dediğini yap derdim ama sanırım yok. Bu biraz senin öyküne bağlı atıyorum yaşın büyüktür hamile kalman 1 yılı bulmuştur, o zaman 1 kere regl ol sonra korunmadan devam diyorlar, ama yaşın küçüktür hemen de hamile kalıyorsundur o zaman üç ay bekle diyorlar. Mesela ben 33 yaşında hamile kaldığımda 8 ay denemeden sonra kaldım doktor 1 regl sonra devam et dedi ki ben 10+2 de kürtaj oldum büyüktü yani ona rağmen, burada şu mantıkla davranıyorlar zaten hemen hamile kalamaz denemeye başlasın diyorlar. Ama ben 2 ay korundum, çünkü ilk başta kaybettiğinin yerini hemen doldurmak istiyorsun, üzüntüsünü anca öyle atlatırım sanıyorsun ama öyle değil biraz kendine zaman tanımak lazım. Acele etme doğru zamanda olur inşallah
AdChoices
ADVERTISING​

İlk gittiğim doktorda aynısını söyledi. 28. Günde regl oldum.Yumurtlama günüme kadar bir buçuk ay geçmiş oluyor. Ayrıca rahmimede baktılar. İyi dediler.
Ne yapacağımı bilemedim.
Doktorlar iyi dediyse sıkıntı yok . Kontrolünüzü olmuşsunuz. Kendinize iyi bakın denemeye devam edin . Doğumdan sonra bile 40 günde iyileşiyor rahim toparlıyor o yüzden sıkıntı olmaz bence

Back
X