Acaba auralı migren böyle bir şey mi, belki gerek kalmaz mr'a falan.
Önemsiz ve geçici bir durumdur inşallah, çok geçmiş olsun.
Merhaba teknisyenim. MR da x ışını yok. Ve şimdiye kadar kanıtlanmış bir etkisi yok. Doktorunuz daha doğru Bilgi verir tabi ama biz Anne karnındaki bebeklere dahi çektiğimiz oluyor.
Bu yüzden gitmemezlik yapmayın lütfen mutlaka muayene olun
Geçmiş olsun, umarım ciddi birşey yoktur.
Evdeki yavruların yorgunluğu ve yeni bebeğin verdiği hormonal değişikliktendir belki.
Bazen ben de kısa süreli en bildiğim şeylerin isimlerini hatırlayamıyorum ya da özellikle mekan algım gidiveriyor. Yoğunluktandır belki sizdeki de. İnşallah..
Bu arada auralı migreni olan bir arkadaşım var. Migren lafı geçince whatsapp'tan yazdım kendisine. Bazen atakların sadece aurayla sınırlı kaldığını, ardından baş ağrısı gelmediğini ve hayatında iki kez de bu şekilde kelime bulmada güçlük yaşadığını söyledi. Migren midir değil midir, sizin yaşadığınız kısa süreli hafıza kaybı mıdır yoksa sadece kelime çağırmada güçlük müdür bilemiyorum ama böyle bir olasılık vardır belki de. Bu arada iki kez yaşadığı bu durum görme kaybıyla beraber yarım saat kadar sürüp normale dönmüş. Umarım sorun çıkmaz.
Biraz bakınayım buna :) uyuyor gibi gerçekten. En azından doktora danışabilirim ihtimali.
Çok teşekkür ederim vakit ayırdıgınız için.
Şartlar iyileşse de toparlamanız uzun sürebilir. Hatta şartlar iyileşti diye vücut ve zihin kendini koyvermiş olabilir:)Bu da mumkun.
Daha once burada konu bile actım bana bir takviye/öneri söyleyin de gunu tamamlayayım diye :)
Ki o zamandan sonra şartlar iyileşti.
Nispeten daha yerleşik yaşıyoruz, haftada 2 gun yardımcı geliyor ve ev işi neredeyse yapmıyorum.
Ama yorgunluk/uykusuzluk var hala bolca :)
Radyasyon konusunda içiniz rahat olsun heryer kurşun kaplı zaten. Öyle ortalarda dolaşan bişey değil yani :)Telefondan aldığınız radyasyon kadar bile almazsınız. Sadece yüksek bi manyetik alana gireceksiniz bunun da şimdiye kadar ispatlanan hiç bi yan etkisi yok. Ama tabi daha yeni sayılacak bişey olduğu için çalışmalar çok uzun yılları kapsamıyor bu nedenle doktorlar tedbir amaçlı ilk trimester de genelde önermez ama çekilmez diye bişey yok. Doktorunuz yönlendirir sizi zaten ama umarım gerek kalmaz hiç bişeyiniz yoktur :)Çok sevindim yazdıgınıza.
Daha radyoloji kapısında yazıyor ya hamilelik süphesi olablar giremez diye, biraz kafamı kurcalayan o, biraz da hepsinin aynı alanda çekiliyor olması.
Evet ayrı odalar ama radyoaktivite dediğiniz şeyi çok bilmiyorum.
Erken olması biraz da dusunduren. Belki 12-15 de bu kadar dert etmezdim
3nity iyi akşamlar merak ettim gittin mi hastaneye?
Çok şükür geçici bi şeymiş. Allah beterini vermesin. Geçmiş olsun tekrar :)Teşekkür ederim ilgine :)
Evet gittim; doktor muayenesini yaptı. Yüzümde sağ tarafta biraz güçsüzlük olduğunu söyledi.
Geçici bir şey zaten.
Şikayetlerimden muhtemelen pıhtı attı ve dağıldı diye düşünüyor. MR a gerek görmedi. İlk 12 hafta bilinen bir zararı olmamasına rağmen zorda kalmadıkça erteliyorum dedi.
Tekrar etmemesini umuyoruz hep birlikte.
Konuda not olsun ihtiyacı olan olursa, kadın Doğum doktorumda, nörolog gerek görürse mr çektirebilirsin demişti :)
2 çocukla hamilelik nasıl gidiyor?
Ben de senin düzende üst üste düşünüyorum da turuncu..ilk ikisinin yaşlarının yakın olması, tek çocuktan daha iyi mi sence? Senin için yani, birbirleriyle ilgilenip seni biraz kendine bırakıyorlar mı?
Benim boncuğum 14 aylık ben de yavaştan ikinci için kolları sıvamayı düşünüyorum da,merak ettiö sendeki durumları:)
Yardımcının olması çok büyük kolaylık. 3.nün kısmeti varmış demek kiBen ilk ikisi yakın yaş olsun istemiştim :) açıkcası başka çocuk dusunmuyordum. 3. Biraz sürpriz biraz ihmal diyelim. Ama iyiki :)
İkisi bir buyur diyordum, 3 u bir buyur :)
2 numara geldiğinde 1 numara biraz kıskançlık yaptı, hala zaman zaman yapmakta.
Ama normal karşıladım. Ben de küçükken kardeşlerini kıskanan bir ablaydım. Empati yapmam kolay oldu.
Oluruna bırakınca yolunu buluyormuş bir de onu anladım.
Ben çok plan delisi bir tiptim. Herşeyi en ince ayrıntısına kadar hesaplamaya çalışır, her ihtimale bir b,c,d planları yapardım :) şimdi o halime gülüyorum, öyle bir dünya yok.
2 çocukla şartlar beni çok zorlamadı. Eşim hep çok yardımcı oldu. Biraz da onun sayesinde :)
Ama 3 dedin mi, ilk işim eve gelen yardımcının gün sayısını haftada 1 den 3 e çıkarmak oldu :) Zaten zor bir hamilelik geçiriyorum, alabileceğim her türlü yardıma açığım :)
Gerçi hala aileler bilmiyor. Bilse de Ramazan, Bayram, akılları kalacak ve ellerinden bir şey gelmeyecek. En azından böyle bizim kafalar rahat :)