Gebelikte kilo takiplerimiz ve kontrolümüz 🤰👼🏻

Kizlar instegram da bir diyetisyene rastladım.Ozellikle hamilelerle çok çalışıyor ya da onları daha çok paylaşıyor bilmiyorum.Hamileyken kilo verilmez soylemine de cok kiziyor.Hamurisi yagli gida seker tuketmezseniz zaten kilo verirsiniz.O zaman sagliksiz beslenin 20 kilo alin diye cemkiriyor.Neyse danisani bir anne yaklasik 100 le hamile kalıp 85 le doğum yapmış.Tum gebeliği boyunca sağlıklı beslenmiş.Cok sağlıklı bir bebek dünyaya getirmiş.Cocuğum 1 yaşında,emziriyorum 1 kez bile hasta olmadı diyor.78 le doğumdan çıkmış simdi de 60 kilo civariymis.Benim de ilk gebeligimde öyle olmuştu.Yaklasik 20 kilo kaybetmiştim doğumdan sonra
Rüya gibi rakamlar.👍maşallah

Merhabalar 🖐
Bu hafta çok kilo almışım.
31+1 de 84.6 en fazla bu hafta almışım. Ayaklarımda ödem var bi umut ondan mı acaba diyorum. Bütün motivasyonum kayboldu.😥

Yerinde olmayı ne çok isterdim masaallah nerdeyse haftada 1 kilo alıyorum ben 🤦🏻‍♀️
Yerinde olmayı ne çok isterdim masaallah nerdeyse haftada 1 kilo alıyorum ben 🤦🏻‍♀️
Bundan sonra sağlıklı kilo alırız umarım🙏🙏 hızlı kilo aldığım için bu zamana kadar doktorum sürekli tansiyon kontrolü yapmamı söyledi, aşırı ödem de cabası, tabii aklım hep tatlıda hamurda

2 haftanın üstüne bugün tartılma şansım oldu ve maalesef 72 olmuşum 😭 çok da yemiyorum nasıl alıyorum bu kiloları anlamıyorum. Doğuma kadar 75'i göreceğim bu gidişle

Nasıl bebek büyümeye devam ederken kilo veriliyor acaba ya almamak okey ama vermek ilginç geliyo
Canim ben veriyorum işte.Şöyle düşün anne kendi vücut yağ deposundan haftada 1 kg veriyor.Gunde 1800 kalori aliyor mesela 2500 kalori harciyor.Bu sekilde kilo veriyor hamile olmayan biri gibi..Bebek haftalık 200 gr alıyor.Anne hafta sonunda 800 gr vermiş oluyor.Anne kendi vücudundan veriyor kiloyu

Canim ben veriyorum işte.Şöyle düşün anne kendi vücut yağ deposundan haftada 1 kg veriyor.Gunde 1800 kalori aliyor mesela 2500 kalori harciyor.Bu sekilde kilo veriyor hamile olmayan biri gibi..Bebek haftalık 200 gr alıyor.Anne hafta sonunda 800 gr vermiş oluyor.Anne kendi vücudundan veriyor kiloyu
Annenin kendi vücudundan vermesini anlıyorum da nasıl bir besin döngüsüyle bu sağlanır ilginç geliyor. O da sanırım yaratanla alakalı. Bebek her türlü vitaminini alıyo :)

Nasıl bebek büyümeye devam ederken kilo veriliyor acaba ya almamak okey ama vermek ilginç geliyo
Benim diyetisyenim de kilo verebilirsin diyor.izin veriyorlar yani.Onceki diyetisyen de veremezsin belki ama sabit kalırsın demişti.Sabit kalmada da ayni mantık var.Bebek 1 kiloyken 3.5 kiloya çıkmış ama annenin kilosu değişmemiş.Cunku bu arada anne de kendi vucudundan 2.5 kilo vermiş matematik basit

Annenin kendi vücudundan vermesini anlıyorum da nasıl bir besin döngüsüyle bu sağlanır ilginç geliyor. O da sanırım yaratanla alakalı. Bebek her türlü vitaminini alıyo :)
Canım bebek zaten genellikle depolardan değil annenin günlük yediklerini kullanıyor.Sindirilip kana karışan enerjiyi plasentadan taze taze kullanıyor oksijenle birlikte.Annenin aldığı kalorinin 300-400 u bebeğe yeterli oluyor.Ortalama bir kadın günde 1800 kalori kadar harcar vücut kullanıyor bu kaloriyi spor falan yapmadan günlük gerekli olan enerji bu.Eger günlük ornegin 1700 kalorilik beslenme yaparsan bunun 300-400 kalorisini bebek harcadığı için 1300 kalori almış olursun.Gunde 500 kalori vücut depolarından kullanır.(1800 kalori lazım çünkü vücuda 1800-1300) Haftada 3500 kalori yapar.Bu da yarim kilo kayıp demektir.(1 kg=7000 kalori) Kısacası günlük 1700 kalori ile beslenen bir hamile haftada yarim kilo verir.Bebek 100 gr alıyorsa 400 gr vermiş olur tartıda

Canım bebek zaten genellikle depolardan değil annenin günlük yediklerini kullanıyor.Sindirilip kana karışan enerjiyi plasentadan taze taze kullanıyor oksijenle birlikte.Annenin aldığı kalorinin 300-400 u bebeğe yeterli oluyor.Ortalama bir kadın günde 1800 kalori kadar harcar vücut kullanıyor bu kaloriyi spor falan yapmadan günlük gerekli olan enerji bu.Eger günlük ornegin 1700 kalorilik beslenme yaparsan bunun 300-400 kalorisini bebek harcadığı için 1300 kalori almış olursun.Gunde 500 kalori vücut depolarından kullanır.(1800 kalori lazım çünkü vücuda 1800-1300) Haftada 3500 kalori yapar.Bu da yarim kilo kayıp demektir.(1 kg=7000 kalori) Kısacası günlük 1700 kalori ile beslenen bir hamile haftada yarim kilo verir.Bebek 100 gr alıyorsa 400 gr vermiş olur tartıda
Şimdi raylar yerine oturdu 😁😁 benim diyetisyenim de ilk hamile olduğumu öğrendiğimde aradım direkt çok kilo alır mıyım korkusuyla. kilo koruruz vermeyiz falan demişti ama ben gitmedim diyetisyene mide bulantısı vs derken baktım zaten çok almıyorum gerek duymadım kendimi sıkıntıya sokmaya. Ama verme işi çok süper geliyor kulağa 🤤

X