- 8 Mayıs 2012
- 634
- 312
-
- Konu Sahibi slvlovehmt
- #1.641
İnşallah dediğin gibi olmasını bende çok istiyorum. Dikkat ediyorum bakalım bu sefer nasıl geçicek18 haftaya kadar bebek zaten ekstra beslenme vs gerektirmiyor folik asit ve vitaminleri kullandıktan sonra kilolu hamile kalan anneleri ilk 4 ay kilo bile verdiriyorlar sen bol bol yürü bence ilk 20 hafta hiç almadan götürürsün
20 ile 30 arası mecbur alınıyor biraz son haftalarda protein ağırlıklı beslenir alabileceğin en az kiloyu alırsın ama imkanın varsa yürüyüşü hiç birakma
Hamur işi yememeye çalış hatta hayatından çıkart bence ben öyle yapicam benimde basenlerim var bel incecik basenler kötü tatlıdan çok yerim normalde evlendigimde 50 kiloydum şimdi ..of inşallah çabuk veririzİnşallah dikkat edicem, protein canım çok istemesede yemeye çalışıyorum.
Aslında 1 yıl sonunda 69 a kadar düşüp sonrasında 1 ay içinde geri 80 e çıktım bir ara, böyle diyince komik duruyor biliyorum bizde ailecek şaşkınız nasıl hızlı kilo aldığıma dair ama dediğim gibi sağlıklı beslenmeyi bıraktığım gibi kilo alıyorum bu hep böyleydi halende böyle sadece doğuma özel bir durum değil aslında doğum sadece benim kilomu fazlalaştırdı dikkat etmeyi bıraktığım için.
Sağlıklı olsunlarda biz anneler işte hep tombiş olsun istiyoruzCanım bende az kilo aldım bebeğim de ufak sanki max 3 kilo doğar hatta o da olursa yani ama son haftalar beslenmeme dikkat edip akışına bırakıcam proteine ağırlık vericem bakalım artık kısmet emzirir büyütürüm öbürleri de iri değildi
Kızlar ne olmuş burda belli ki bir yanlış anlaşılma var.Dalga geç diye yazmadım yanlış anladın bende çok hızlı kilo alıyorum o bu ara haftada bir o yüzden sormuştum aslında amaa
Dengeli ve saglikli beslenme gerekli canim.Yemekten kısma ama gereksiz kalorili şeyler de yememek lazım.Boylece kan değerlerin de dengelenirBenim gobekte buyuk sanki 8.ayimdayim.kiloyu az alayim diyorum bu kezde bitkinlik yorgunluk beni mahvediyo.kan degerlerim dusuk ondan dolayi yemekten kisamiyorum
Dalga geçme durumu olmamış.Oo baya almışsın peki bebek ne kadar doğdu bu durumda kilosu fazla mi oldu aynı miydi anlamında sorulmus.Buraya dalga geç diye yazmadım bende isteyerek almadım kiloları. Çok ayıp yaptığın.
Yok kuzum ya annenin aldığı kilo ile bebegin hiç ilgisi olmuyor.Deneyimle sabittir.Bebek yine olması gereken kiloda doğuyor.Basindan belli doğacağı kilo.Bunu uzmanlar da sürekli söylüyor.Bebek 3.5 kilo ise anne 40 kilo alsa 3.600 oluyor,anne 5 kilo alsa 3.400 oluyortek tesellim "bebek büyüyo bence yaa"ama tabi sırtımın etlenmesi bacaklarımın kalınlaşması buna hayır diyor
Ay öyle degil mi ya kafama takıyorum bu aralar da ben sanki etkiliyor muyuz bebekleri diyeYok kuzum ya annenin aldığı kilo ile bebegin hiç ilgisi olmuyor.Deneyimle sabittir.Bebek yine olması gereken kiloda doğuyor.Basindan belli doğacağı kilo.Bunu uzmanlar da sürekli söylüyor.Bebek 3.5 kilo ise anne 40 kilo alsa 3.600 oluyor,anne 5 kilo alsa 3.400 oluyor
Hmm düşük olması kötü müdür bilemedim referans değerlerinin içinde mi altında mi peki?Selam kızlar
Hep yüksek şekerden konuştuk ama benim 50lik şeker yükleme sonucum aç 71 1 saat sonra 89 bilgisi olan var mı bana düşük gibi geldi de
Yok canım ya kesinlikle ilgisi yok.Kagan kocatepe ve pekçok doktorun bu hususta videoları var ben kendi doktoruma da sordum.10 kilo da versen aynı kiloda diğer çocuk dediAy öyle degil mi ya kafama takıyorum bu aralar da ben sanki etkiliyor muyuz bebekleri diye
Canım bu hafta çok iyi geçti..Bana yediklerimi yazmam için bir tablo verdi.Fat secret la da kontrolünü yapıyorum zaten.Az önce çıktım ben de tartiya 800 gr kadar vermişim.Yine yağdan alıp kas ve su kaybetmemisimdir umarımarchimom senin nasıl gidiyor diyetisyen günün ne zamandı çok merak ediyorum ne diyecek bu hafta diye yürüyüş yapabildinmi biraz
Sen de bu hafta harikalar yaratmışsınNeyse ben güncelleme mi yapayım
archimom 36. Haftaya başladım güncel kilo 68.2 kg +8.2 ile devam ama şöyle birşey var dr son haftaya kadar bekleyeceğiz diyor sancim olmazsa o yüzden en az 3 hafta daha sizinleyim sezaryen ne zaman diyordun ya canım durduğu kadar duracak
Aynı kiloda dogar dedi.Diğer yazmış sözlükYok canım ya kesinlikle ilgisi yok.Kagan kocatepe ve pekçok doktorun bu hususta videoları var ben kendi doktoruma da sordum.10 kilo da versen aynı kiloda diğer çocuk dedi
Bu arada bence aşırı kilo alımı yok başladığınız kiloya göre6.ayimdayim ve 72 kilo olmusum 66 ile baslamistim..offf cok kilo aliyorum.mide bulantim ve halsizlikten kdndimi yemeye veriyorum domates salatalik gibi sebzrlerden midem bulaniyor oysa ne cok severdim..ekmek borek mide bulantima iyi geliyor tabi bol bol kilocuklarda geliyor
Canım bana yatmadan 2 saat önce yemeyi yasakladı.Ben de gece kalkıp atistiriyordum.Psikolojimi düzeltip diyete adapte olunca geçti o açlık hissiGünaydın herkeseGece açlık hissiyle uyanıp birseyler yiyip yatiyorum.Sizde de oluyormu bu seferde sabaha tok uyaniyorum hergun bu gece kalkmayacagim diyorum ama olmuyor offf sonrada ertesi gün kendimi kötü hissediyorum
Tursu çok kalorili birşey değil,üstelik probiyotik.Abartilmadigi sürece tüketilmesinde sakınca görmüyor dr lar.Umit Aktaş evde yapilmis turşuyu cok öneriyor.Bu gebeliginizde çok bilinclisiniz bence çok güzel ilerleyecek sağlıklı besleniyorsunuz.Bu arada gebelikte sağlıklı beslenme ve diyet programları paylaştım.Gittiğim 3 diyetisyenden aldığım programlar.Gonul rahatlığı ile uygulayabilirsiniz.Amac sağlıklı kilo alımı,yüksek kilolu gebelerde de mevcut kiloyu koruma..Bu programlar tamamen anne ve bebek dostu şok diyet falan değiller kesinlikle.Zaten içeriklerine bakarsanız dengeli ve yeterli besinlerin mevcut olduğunu görürsünüz.Saglikla büyüsün bebisiniz,sevgilerTamam öyle yazmışın ooo bebek kaç kilo felan yazınca dalga geçiyorsun sandım, bebek normal 3.5 kilo doğdu zaten benim 40ım çıkmadan 84 kiloya düşmüştüm çoğu ödemdi, çok fazla tatlı ve kızartma yediğim için almışım, ekmek sevmem birde buna rağmen aldım. Normalde o kadar yemediğim için aldım sanırım gebelikde önce yediklerine yıllarca hep dikkat ettim çünkü kilo almaya elverişli bir bünyem var normalde su içsem yarıyor dedikleri cinstenim balık etlilerden, doktorumda bana bişey olmaz diyip durdu bende yanımdakiler bişey demeyince hep normal sandım onlarda ben üzülmeyeyim diye dememişlerdir doğumdan sonra fark ettim aynada kendimi görünce , ayaklarım ellerim doğumda n sonra balon gibi şişmişti, oda çok turşu yemeden olmuş. Bu sefer günde 3 öğün normal sebze yemekleri yiyorum salata çorba içiyorum, turşu yememeye çalışıyorum. Öyle yani bende hayatımda olmadığım kadar şişmanım şuan 72 kiloyum ama hiç bu kadar şişman olmamıştım halen eski hiçbir kıyafetim olmuyor 42 bedendeyim diyet yapıyorum spor yapıyorum derken anca bu kadar oldu. Şonuç olarak 72 kiloluk halimle zaten mutsuzum şuan hamile kaldım gene kilo almakdan korkuyorum o yüzden. Sen kaç kilo aldı ki böyle sordun benim kadar almamışındır, herkes 30 küsür almıyor benimki bünyemden olmuş değerlerim normal aslında.
Saglikli beslenme mi yapsan kuzum.?Belki siskinlik ,ödem de olabilir ama bilemeyiz.Kızlar ben 500 gr almışım geçen cumartesiye göre
56.1 çıktım sabah