Gebelikte kilo takiplerimiz ve kontrolümüz 🤰👼🏻

Merhaba boy 1,58 başlangıç kilosu 72 güncel 75 14+3

Merhaba canım kadınlar ,🌸🌸:KK200:
Biz 2020- 2021 de bebek bekleyen anne adayları olarak,
-Gebelikte Sağlıklı Beslenme / Yeterli ve Dengeli Kilo Alımı / Kilo Takibi

hususlarında bilinçli ve temkinli olan gebelerimizi aynı çatı altında toplayarak sağlıklı beslenme/gebelik diyetleri ile ilgili bilgi ve deneyimlerimizi paylaşmak,birbirimize moral vermek,motivasyon saglamak adına için bu topiği açmaya karar verdik 👏🏻 👏🏻 Haftalık kilo takibi tablosu oluşturarak gebelik sürecimizde aldığımız/verdiğimiz kiloları titizlikle takip etmenin önemli olduğunu düşünüyoruz.
Aşağıda bulunan tabloya katılmak isteyenler bilgilerini beni etiketleyerek yorum olarak yazıp aramıza katılabilirler.TÜM GEBELERİMİZ DAVETLİDİR :emir_bebek::anneadayı:

🌟 ÖNEMLİ NOT: Üst üste 3 hafta kilo bildirimi yapmayanlar liste dışı kalacaktır.

Katılımcılar
:anneadayı::anneadayı:
Gebelik
Haftası
:emir_bebek:
BoyBaşlangıç
Kilosu
Güncel
Kilo
Alınan/Verilen
Kilo
Doğum
Sonrası
İlk Tartı
Doğum
Sonrası
Güncel
Kilo
archimom archimom 211.637883+5 kg
@sewcanbjk221.757378.5+5.5 kg
@Pelusyastik211.726668.8+2.8 kg
@oxfordlu231.6062.266.3+4.1kg
@Torvi181.707878.5+500 gr
@sumici191.5853530
@bynsyma211.675859+1 kg
@ayse vera141.636560.7-4.3 kg
@ebse26171.625960.3+1.3 kg
@Kurabiyemusavir131.6278.472.5-5.9 kg
@toorudetobetrue
:emir_bebek:
1.725664+8 kg5956
@srplmtmtk151.6063.665+1.4 kg
@Mugolata141.676768.3+1.3 kg
@GonulSenligim201.5554.556.2+1.7 kg
@ugurbocuuu311.606069+9 kg
@numnumk251.6075.379.6+4.3 kg
@zezesu201.7383.779.4-4,3 kg
@Hatice190358261.637275.5+3.5 kg
@Hufezaa261.5562.565.9+3.4 kg
@Nurov161.625256.5+4.5 kg
@Hilal1551.7380
@elooo8851.675756-1 kg
@ALEYNAkt111.707070
@akayy301.645461+7 kg
@Edifar311.705564+9 kg
@chagiless341.628286+4 kg
@iSsra251.527682.6+6.6 kg
tildamilda tildamilda 71.5554.454.7+300 gr

Belli olmaz 50 ye düşebilirsiniz ilk haftalar kilo kaybı olabiliyor
Ya bulantılarım hafif olduğu için ve genelde de akşam olduğu için hiç iştahsız bi anım yok:olamaz: şuan sağlıklı beslendiğimde koruyabiliyorum kilomu ama iki gün abartsam hemen +1 kilo geliyor ertesi gün ekmeği kesince gidiyor allahtan:KK37:

Tabi ki..Gebeliginizi tebrik ederim.Konunun başında gebeler için diyet listeleri paylaşmıştım dilerseniz faydalanabilirsiniz
Teşekkür ederim listenizde hem sağlıklı hemde kilo dikkatinde önemli besinler gordum. Ben 4 yıldır kesintisiz spor yapıyorum sağlıklı besleniyorum halada öyle hepte kilomu korudum buzamana kadar umarım böyle devam eder..Burdaki arkadaşlarada yardimci olmak isterim🥰

Teşekkür ederim listenizde hem sağlıklı hemde kilo dikkatinde önemli besinler gordum. Ben 4 yıldır kesintisiz spor yapıyorum sağlıklı besleniyorum halada öyle hepte kilomu korudum buzamana kadar umarım böyle devam eder..Burdaki arkadaşlarada yardimci olmak isterim🥰
Aaa harikasınız.Deneyim ve bilgilerinizden faydalanmayı çok isteriz .Özellikle ben...Eskiden tenis oynar ve plates yapardım ama son 6 yıldır hic spor yapmadım.Sadece biraz yürüyüş ve yüzme..Üst üste gebelikler,bazı travmalar derken 21 haftalık hamile ve halihazırda 83 kiloyum :kızgın: Amacim max 86 ile tamamlamak

Ya kızlar ben 58 ile hamile kaldım ikizlere gebeyim 25. Haftam bitti ve ben 78 kilo oldum 😒😒 napcam ben cok mu hayvan gibi ilerledim bogazimida tutamıyorum bu yasıma kadar hep zayıflıktan yakindim simdi ayı gibi hissediyorum 😔
Aşırı kilo aldım diyebilirmiyiz ben mi abartıyorum normalde ikizlerde ne kadar kilo alınır hiç bilgimde yok

Aaa harikasınız.Deneyim ve bilgilerinizden faydalanmayı çok isteriz .Özellikle ben...Eskiden tenis oynar ve plates yapardım ama son 6 yıldır hic spor yapmadım.Sadece biraz yürüyüş ve yüzme..Üst üste gebelikler,bazı travmalar derken 21 haftalık hamile ve halihazırda 83 kiloyum :kızgın: Amacim max 86 ile tamamlamak
Hamileyken hiç kilo almadan da çocuk doğurabiliriz aslında
Cogu hamile hanimlar bebisleri beslensin buyusun kilo alsin diye saglikli sagliksiz herseyden yararlaniyolar benim ablam basta olmak uzere.Sadece her öğünü saatinde yemek ve hamilelik boyunca tuketiceklerimiz sadece sebze meyve yogurt sut urunleri bolca su.. En önemlisi güçlü bir kahvaltı yaparakta bebislerimiz çok saglikli olurlar.Ilk üç aydan sonra egzersizlere başlanabilir doktor kontrolu altında.Yani böyle ilerlerse çok güzel olmazmi.Sizde vu şekilde kendinize bir program yapabilirisiniz yardimcida olurum isterseniz😀

Ya kızlar ben 58 ile hamile kaldım ikizlere gebeyim 25. Haftam bitti ve ben 78 kilo oldum 😒😒 napcam ben cok mu hayvan gibi ilerledim bogazimida tutamıyorum bu yasıma kadar hep zayıflıktan yakindim simdi ayı gibi hissediyorum 😔
Aşırı kilo aldım diyebilirmiyiz ben mi abartıyorum normalde ikizlerde ne kadar kilo alınır hiç bilgimde yok
Durust olmam gerekirse bana çok fazla geldi.Ikizlere hamile ıseniz gebeliğin sonunda 20 kilo almış olmanız beklenir

Hamileyken hiç kilo almadan da çocuk doğurabiliriz aslında
Cogu hamile hanimlar bebisleri beslensin buyusun kilo alsin diye saglikli sagliksiz herseyden yararlaniyolar benim ablam basta olmak uzere.Sadece her öğünü saatinde yemek ve hamilelik boyunca tuketiceklerimiz sadece sebze meyve yogurt sut urunleri bolca su.. En önemlisi güçlü bir kahvaltı yaparakta bebislerimiz çok saglikli olurlar.Ilk üç aydan sonra egzersizlere başlanabilir doktor kontrolu altında.Yani böyle ilerlerse çok güzel olmazmi.Sizde vu şekilde kendinize bir program yapabilirisiniz yardimcida olurum isterseniz😀
Çok sevinirim.Ben sigarayı bıraktım bu sebepten de zorlaniyorum biraz

Durust olmam gerekirse bana çok fazla geldi.Ikizlere hamile ıseniz gebeliğin sonunda 20 kilo almış olmanız beklenir
Dimi😔 sigarayı biraktim oda kilo almama yardımcı oldu sagolsun
Bide kan ilacı d vitamini falanda kilo yapiyo e bende yiyorum surekli 😔 yememden kessem acaba bu kilo alimini yavaslatabilirmiyim bu saatten sonra

Bide kan ilacı d vitamini falanda kilo yapiyo e bende yiyorum surekli 😔 yememden kessem acaba bu kilo alimini yavaslatabilirmiyim bu saatten sonra
Evet tabiki archimom archimom un hazırladığı ilk sayfalardaki öğün programi gercekten mükemmel uygularsanız tam gaz fark yaratirsiniz birazda hareketleri cogaltirsaniz☺️

Evet tabiki archimom archimom un hazırladığı ilk sayfalardaki öğün programi gercekten mükemmel uygularsanız tam gaz fark yaratirsiniz birazda hareketleri cogaltirsaniz☺
Teşekkürler bakicam programa
Hareket edemiyorum ki 15 dkikadan fazla ayakta kalamıyorum fazlasıyla ayaklarım sisti bileğim kayboldu düşünün . Hemen ayaklarım karincalaniyo dinlenmek zorunda kalıyorum ve daha en az 2 buçuk ayim var napicam bilmiyorum

Iyi yapmissiniz birakmakla.Hazırladığınız öğün programi süper hamilelikten beri bi şekilde devam ediyormusunuz 🙂
Ilk zamanlar uyguladım.Ilk 12 hafta.2-3 kg verdim,çok iyi gidiyordum ama sonrasında motivasyonum bozuldu ve kilo alimim başladı.Toplamda 5 kg aldım 21.hafta bitiyor. Riskli gebe olduğum için fazla kilo almamam gerekiyor.37.haftada sezeryan ameliyatı ile dünyaya gelecek bebiş.Yani 16haftam kaldi aslinda

Teşekkürler bakicam programa
Hareket edemiyorum ki 15 dkikadan fazla ayakta kalamıyorum fazlasıyla ayaklarım sisti bileğim kayboldu düşünün . Hemen ayaklarım karincalaniyo dinlenmek zorunda kalıyorum ve daha en az 2 buçuk ayim var napicam bilmiyorum
Sanırım kilo biraz engel oluyor.Eger yapabilirsen Şu zamanlarda hafiften egzersizler yapmaya başlasan iyi olur çoğunluk kilo vermek için deyilde doğumda yararı olur daha az ağrı çekersin diye düşünüyorum tabi doktoruna sorduktan sonra☺️

Bu haftalarda fazladan 400 kcal almanız bebislere yeter.Saglikli beslenir günlük 2300 kalori civarı alırsanız hersey yoluna girer diye düşünüyorum .30 kilo almis olursaniz dogumda sorunlarla karsilasabilirsiniz .Doktorunuz ne diyor

Ilk zamanlar uyguladım.Ilk 12 hafta.2-3 kg verdim,çok iyi gidiyordum ama sonrasında motivasyonum bozuldu ve kilo alimim başladı.Toplamda 5 kg aldım 21.hafta bitiyor. Riskli gebe olduğum için fazla kilo almamam gerekiyor.37.haftada sezeryan ameliyatı ile dünyaya gelecek bebiş.Yani 16haftam kaldi aslinda
16 haftada aldıklarını geri verebilirsin ozaman tekrar uygulamaya başlarsan bu çok iyi olur 🙂

Sanırım kilo biraz engel oluyor.Eger yapabilirsen Şu zamanlarda hafiften egzersizler yapmaya başlasan iyi olur çoğunluk kilo vermek için deyilde doğumda yararı olur daha az ağrı çekersin diye düşünüyorum tabi doktoruna sorduktan sonra☺
Egzersiz spor yasak dedi doktorum 2 ay hastanede yattım cok kanamam oldu başta
Birde tüp bebek
Ama kısa süreli yürüyüş yapcam her akşam bide yediklerime dikkat edicem umarim ise yarar

X