Gebelikte kilo takiplerimiz ve kontrolümüz 🤰👼🏻

Selam kızlaarr bi ara bu topiği gördüm sonra kaybettim böyle bi kontrole çok ihtiyacım var
Aşırı hızlı kilo alıyorum ama işin garibi çok yiyemiyorum bulantıdan
Hamile kalmadan önce diyet yapıyodum
2 3 kilo vermiştim
Hamile kaldığım da kilom 71 falandı
Dün tartıldım 75 çıktım 😱
İlk aylardan bu kadar çok almak hiç sağlıklı değil 😣

Bende bilgilerimi yazayım

Boy : 1.57
Hmilelik başlangıç kg: 71
Güncel kg: 75
10 haftalık gebeyim

Kilo vermem mümkün mü 😣

10 haftalık gebeyim

Kilo vermem mümkün mü 😣
Canım.vermek değil de almayabilirsin benim arkadaşım 84 le hamile kaldı 84 kiloda bitirdi doğum yaptı kontrolde 75 kilo geldi bebek de gayet iyiydi güzel büyümüştü yani vücudundan beslemişti onu
Yanı bebek senin vücudundan kullanarak beslenir böylece doğumdan sonra 6 7 kilo vermiş olursun

Canım.vermek değil de almayabilirsin benim arkadaşım 84 le hamile kaldı 84 kiloda bitirdi doğum yaptı kontrolde 75 kilo geldi bebek de gayet iyiydi güzel büyümüştü yani vücudundan beslemişti onu
Yanı bebek senin vücudundan kullanarak beslenir böylece doğumdan sonra 6 7 kilo vermiş olursun

Ayy inşallah canım daha kontrollü olmam lazım burda yediklerinizi falan yazıyor musunuz yoksa sadece haftada bir kilomuzu yazıyoruz ?

10 haftalık gebeyim

Kilo vermem mümkün mü 😣
Ben vermiştim 3 kilo kadar verebilirsiniz tabi ki.Sakincasi yok ve mumkun...Motive olun yeter.2.sayfa ve sonrasında listeler mevcut.Az sonra da bayram listesi paylaşacağım dün unutmusum.Listeye ekliyorum sevgiler

13. Haftaya başladığım andan beri iştahımı kontrol edemiyorum resmen günün her saati midem kazınıyo benim gibi olan var mı şimdiye kadar kilo almadım mide bulantılarından. bayramdan sonra bi plana oturtmam lazm

13. Haftaya başladığım andan beri iştahımı kontrol edemiyorum resmen günün her saati midem kazınıyo benim gibi olan var mı şimdiye kadar kilo almadım mide bulantılarından. bayramdan sonra bi plana oturtmam lazm
Aynen ben.10.haftaya kadar çok iyi gidiyordum.Kilo verdim.Sonra cozuttum verdiğim kiloyu aldım.Ustune de koydum çok kötü oldu.Aynen ben de düzene koyacağım

Arkadaşlar ekteki et öğünlü bayram listem benim...Ogle yemeginde et var. :ıslık: Sabah meyve yerine başka birşey koyabilirsiniz.6 zeytin ya da 2 ceviz olur.Ben meyve sevdiğim için meyve yazdırdım.Aksam çorbayı yine 2 köfte kadar etle değiştirebilirsiniz ya da 4 yemek kaşığı sebze yemeği ile.Herkese mutlu bayramlar şimdiden..

Eklentiler

• 20200729_232009.jpg
    20200729_232009.jpg
    58,3 KB · Görüntüleme: 37
Merhaba arkadaşlar, öncelikle; bebekleriniz hayırlı olsun, inşallah hepimiz sağ salim yavrularimiza kavuşuruz.
22 haftalık hamileyim, 79 kg ile hamile kaldım ve şuan 88 kiloyum. Doktorum fazla almışsın dedi. Açıkçası 11. Haftadan 18. Haftalara kadar aşırı bir yeme istwgim vardı, sanki karnım sürekli acikiyor tok olsam da karnim gurulduyordu resmen. O dönem kilo aldım maalesef.
2 haftadır beslenmemi degistirdim, kilo vermedim ama almadım da. Bu şekilde düzenli beslenme ile devam ederek bundan sonraki süreci daha sağlıklı geçirmek istiyorum inşaallah.

Bende 16 17 haftaya kadar almadım bazen vermis gibi bile çıkıyordu sonra bulantılar geçti iştah açıldı 9 haftada 7 kilodan fazla aldim

Merhaba arkadaşlar, öncelikle; bebekleriniz hayırlı olsun, inşallah hepimiz sağ salim yavrularimiza kavuşuruz.
22 haftalık hamileyim, 79 kg ile hamile kaldım ve şuan 88 kiloyum. Doktorum fazla almışsın dedi. Açıkçası 11. Haftadan 18. Haftalara kadar aşırı bir yeme istwgim vardı, sanki karnım sürekli acikiyor tok olsam da karnim gurulduyordu resmen. O dönem kilo aldım maalesef.
2 haftadır beslenmemi degistirdim, kilo vermedim ama almadım da. Bu şekilde düzenli beslenme ile devam ederek bundan sonraki süreci daha sağlıklı geçirmek istiyorum inşaallah.
Beslenmenizde Nasil değişiklikler yaptınız acaba? İştahım açılınca bende kendimi kontrol altına almak istiyorum 🤗Rabbim evladinizi sağ salim kucağıniza almayı nasip etsin inşallah ❤️🤲

Arkadaşlar ekteki et öğünlü bayram listem benim...Ogle yemeginde et var. :ıslık: Sabah meyve yerine başka birşey koyabilirsiniz.6 zeytin ya da 2 ceviz olur.Ben meyve sevdiğim için meyve yazdırdım.Aksam çorbayı yine 2 köfte kadar etle değiştirebilirsiniz ya da 4 yemek kaşığı sebze yemeği ile.Herkese mutlu bayramlar şimdiden..
Merhaba ekmek cok fazla.degilmi 🤔

Beslenmenizde Nasil değişiklikler yaptınız acaba? İştahım açılınca bende kendimi kontrol altına almak istiyorum 🤗Rabbim evladinizi sağ salim kucağıniza almayı nasip etsin inşallah ❤🤲
Allah razı olsun 🤲🏻
11.hafta ve sonrası öyle çok acikiyorum ki tansiyonum bile düşüyordu o derece. Çok şükür ki şuan öyle açlık ataklarım olmuyor. Beslenme düzenine alıştı vücudum sanırım.
Şöyle bir örnek vereyim;
Sabah uyandığımda 1 bardak su içiyorum zaten aç karına içmem gereken ilacım var onunla büyük bir bardak içiyorum. Yarım saat veya 40 dakika kadar sonra kahvaltımı yapıyorum.
*2 ince dilim tam buğday ekmeği
*Beyaz peynir
*Kaşar peynir
*Yumurta (haşlanmış, omlet veya farklı şekillerde)
*Domates&salatalık vs (tuzsuz ve limonlu)
*4 zeytin

1.Ara ogun
Şekersiz türk kahvesi + ceviz veya kuru dut veya badem
(Kahveyi hergun tüketmiyorum)

Öğlen (genelde saat 15:30 civarı oluyor)
*1 kase Çorba veya evde hangi yemek varsa
*Yoğurt veya ayran
*Meyve

Akşam (19:30)
*Sebze yemeği veya baklagil veya et yemeği
*Salata
*Yoğurt veya ayran
*Varsa bulgur pilavı. (Makarna, şehriye, pirinç tüketmiyorum)

Yatmadan 2 saat kadar once 1 bardak süt

Ben bu düzeni tamamen kendi alışkanlıklarıma göre şekillendirdim. Doktorum karbonhidratı tamamen kes dedi, sadece sabah kahvaltıda ekmek yiyorum.

Bu aralar ekmek yemeyi sevdiğimi söylediğim için fazla yazdı.Siz ekmek yerine çorba,ceviz vb tüketebilirsiniz besin değişim listesi paylaşmıştım ilk başlarda canım
Bir ara ben de ekmeği çok yedim.midemi sadece hamur tarzı şeyler bastırıyordu.her sabah tost yapıyordum nerdeyse. 🤦🏻‍♀️

Allah razı olsun 🤲🏻
11.hafta ve sonrası öyle çok acikiyorum ki tansiyonum bile düşüyordu o derece. Çok şükür ki şuan öyle açlık ataklarım olmuyor. Beslenme düzenine alıştı vücudum sanırım.
Şöyle bir örnek vereyim;
Sabah uyandığımda 1 bardak su içiyorum zaten aç karına içmem gereken ilacım var onunla büyük bir bardak içiyorum. Yarım saat veya 40 dakika kadar sonra kahvaltımı yapıyorum.
*2 ince dilim tam buğday ekmeği
*Beyaz peynir
*Kaşar peynir
*Yumurta (haşlanmış, omlet veya farklı şekillerde)
*Domates&salatalık vs (tuzsuz ve limonlu)
*4 zeytin

1.Ara ogun
Şekersiz türk kahvesi + ceviz veya kuru dut veya badem
(Kahveyi hergun tüketmiyorum)

Öğlen (genelde saat 15:30 civarı oluyor)
*1 kase Çorba veya evde hangi yemek varsa
*Yoğurt veya ayran
*Meyve

Akşam (19:30)
*Sebze yemeği veya baklagil veya et yemeği
*Salata
*Yoğurt veya ayran
*Varsa bulgur pilavı. (Makarna, şehriye, pirinç tüketmiyorum)

Yatmadan 2 saat kadar once 1 bardak süt

Ben bu düzeni tamamen kendi alışkanlıklarıma göre şekillendirdim. Doktorum karbonhidratı tamamen kes dedi, sadece sabah kahvaltıda ekmek yiyorum.
Bu şekilde yediğinde yine açıkıyor musun çünkü az gelecektir meyve de az geldi gibi şeker içerdiği için mi azalttiniz

Bu şekilde yediğinde yine açıkıyor musun çünkü az gelecektir meyve de az geldi gibi şeker içerdiği için mi azalttiniz
Gece yatmadan önce süt içince o tokluk hissi veriyor, eskiye nazaran pek açlık yaşamıyorum artik.
Bebeğin gelişimi 1 hafta onden gidiyor ve biraz fazla kilo aldim diye doktorum gebelik sekerinden şüpheleniyor. Son kontrolde beni baya tedirgin etti açıkçası akşamları meyve yeme, gündüz de azalt dedi bu yüzden meyveyi azalttım. Karbonhidratı tamamen kes dedi ama ben sabahları 2 dilim tam buğday ekmeği yiyorum. Onun dışında hiç ekmek yok.
Bayramdan sonra kontrolum var şeker yüklemesi yapılacak dedi.

X