• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte kilo takiplerimiz ve kontrolümüz 🤰👼🏻

Kızlaaar bildirimleri cumartesiden yapanlar gelin bakalım nasıl durumlar? Benim hamilelik takvimimde ve bazı doktorların 34.hafta bebekte ve annede neler olur videolarında bu haftadan sonra annede genellikle iştah azalması ve kilo artış hızının düşmesinin görüldüğü söyleniyor.33 hafta ve sonrası olanlar ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Ben de iştah gitmesi yok. Sürekli yemek istiyorum yiyemiyorum o ayrı tabi. Hem şekerden dolayı yiyemiyorum hem artık midem sıkışıyo çok yiyince rahatsız oluyorum. Ama neler neler yemek istiyorum o kısım apayrı 😆

Günaydınnn 🤗🤗 kilo bildirimimi yapayım amaa biraz kafam karıştı. Bugün kilom 59,5 kg çıktı. En son 61 dim geçen hafta. Nedenn kilo verdim ben şimdi. Bebeğim de kilo alamamış hatta kilo kaybetmiş olabilir mi 😣 beslenmeme dikkat ediyorum aslında ama anlamadım.
Bir de archimom archimom şekerimi tekrar düzenlemeyi başardım. Hem hastalık(covid) etkisini yitirdi vücudumda hem de seninle konuştuktan sonra daha da dikkat ettim şükür değerlerim daha normal seviyeye çekildi.
Canım anne karnında bebekler asla kilo vermez bunu da nerden çıkardın 😯😯😯 Haftan oldukça ilerledi şeker diyeti yapıyorsun bebegin enerji ihtiyacı arttı kilo vermen normal değil mi? Yediklerini sadece kilo olarak düşünme..Örneğin sen 2000 kalori aldın hergün.Ama senin ve bebegin ihtiyacı günlük 2500 kalori.Günde 500 kalori senin yag depolarından alıyor ve haftada 1-2 kilo verebiliyorsun bu gayet normal bir durum.Eger kilo vermek istemiyorsan diyetine 2 ölçü daha protein ekleyebilirsin 1 bardak süt 1 bardak ayran mesela...Ama sağlıklı beslenirken kilo vermenin hicbir sakıncası yok lütfen gereksiz bir sıkıntıya kapılma

Canım anne karnında bebekler asla kilo vermez bunu da nerden çıkardın 😯😯😯 Haftan oldukça ilerledi şeker diyeti yapıyorsun bebegin enerji ihtiyacı arttı kilo vermen normal değil mi? Yediklerini sadece kilo olarak düşünme..Örneğin sen 2000 kalori aldın hergün.Ama senin ve bebegin ihtiyacı günlük 2500 kalori.Günde 500 kalori senin yag depolarından alıyor ve haftada 1-2 kilo verebiliyorsun bu gayet normal bir durum.Eger kilo vermek istemiyorsan diyetine 2 ölçü daha protein ekleyebilirsin 1 bardak süt 1 bardak ayran mesela...Ama sağlıklı beslenirken kilo vermenin hicbir sakıncası yok lütfen gereksiz bir sıkıntıya kapılma
Ayyy rahatladım valla 🙏🙏 ne bileyim alırken alırken bi anda vermiş olarak görünce çok şaşırdım ne düşüneyim şaşırdım 😆 benim kız bu hafta zaten çok hareketliydi baya enerji sarfetti dediğin gibi . Söylediklerin çok mantıklı geldi şuan rahatladım 🤗🤗

Günaydınlaarr ☺️ Benim koruma dönemi artık bitmiştir 64.0la bugün gözümü açtım iştahım da fena değildi suçu uzaklarda aramayım 😅

Güncelim 67.8 bu hafta uçmuşum 5gündür çıkamıyorum vc oda etkilidir ama bu gidişle kalan 9-10hafta da daha ne kilolar alırım 😂

Günaydınlaarr ☺️ Benim koruma dönemi artık bitmiştir 64.0la bugün gözümü açtım iştahım da fena değildi suçu uzaklarda aramayım 😅
Uzaklarda araaammmaam çünkü sen icimdessssin taht kurmuşsun kalbimeee en güzel yerindesin diririnnndiririn🎶🎵🎵🎶🎶 Yapıştırıyorum hemen tabloya

archimom archimom canım ben bu sabah 86,0 çıktım 200 gram daha gitmiş dün akşam sancılandım korkudan herhalde😁😁😁 başkasınınkini değiştirirken benimkini de günceller misin?

Güncelim 67.8 bu hafta uçmuşum 5gündür çıkamıyorum vc oda etkilidir ama bu gidişle kalan 9-10hafta da daha ne kilolar alırım 😂
vuhiuu 1.5 kilo..500 gr ı tuvalete ait kısım olsa 1 kilosu da su olsa hiç kilo almamissin diyebiliriz aslında 😎😎
archimom archimom canım bu hafta kilom 77.4 canım ❤
Ha gayret çıkacaksın eksiden
archimom archimom canım ben bu sabah 86,0 çıktım 200 gram daha gitmiş dün akşam sancılandım korkudan herhalde😁😁😁 başkasınınkini değiştirirken benimkini de günceller misin?
Tabi canım değiştirmez olur muyum 200 gr 200 gramdır.

Bu hafta 300 gr almissin.Ben de 200 gr aldım.Sin haftalarda kilo alımı azalıyor annenin iştahı kapanıyor diye okudum ama kişiden kişiye değişir tabi...Yersen yenir 😂😂 Sende nasıl durumlar ? Bu arada sen normal doğum bekleyeceksin di mi.Son 4 haftaya gelmişsin ama benim 2-3 hafta onceden sc olacağı icin aynı zamanlarda doğum yaparız muhtemelen
Yok aslında çok az bi iştahsızlık oldu sadece bu hafta kabızlık zorlamadı beni .Normal mi sc kararsizim halen . Doktorumda kolaya kaçacak gibi sen alttan muayane olamıyorsun vajinusmus değilmiydin vs demeye başladı. Normalde 34+2 Yim sat tarihine göre . Imzada 1 hafta önden gidiyo diye değişmiştim. Lakin 2 hafta önden gitmeye başladı . Dedim boyle dursun artik 🤣Hangi tarihe gore dogurucam bilmiyorum yani. Aralık 15 gibi kontrol var bakalim doktor gün verecek mi sc mi normal mi bakacağız. Çatı muayenesinede ozaman gelsin bakacağım. Benc e senin günün tarihin daha belli önce sen alirsin bebisini kucağına. Sağlıkla gelsinler inşallah 🙏

Kızlaaar bildirimleri bekliyorum tam kadro....Bu arada dün bir soru sormustum yanit veren olmadi sorumu tekrarlıyorum ;Benim hamilelik takvimimde ve bazı doktorların 34.hafta bebekte ve annede neler olur videolarında bu haftadan sonra annede genellikle iştah azalması oldugu ve dolayisiyla kilo artış hızının düştüğü söyleniyor.Bebegin aldigi kilo ayri tabi...33 hafta ve sonrası olanlar ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Kızlaaar bildirimleri bekliyorum tam kadro....Bu arada dün bir soru sormustum yanit veren olmadi sorumu tekrarlıyorum ;Benim hamilelik takvimimde ve bazı doktorların 34.hafta bebekte ve annede neler olur videolarında bu haftadan sonra annede genellikle iştah azalması oldugu ve dolayisiyla kilo artış hızının düştüğü söyleniyor.Bebegin aldigi kilo ayri tabi...33 hafta ve sonrası olanlar ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Benim ilk gebeliğimde öyle olmamıştı diye hatırlıyorum ya. İştah kapanması yoktu ve dikkat etmeye çalışmama rağmen son iki ay daha hızlı kilo almıştım. Bi arkadaşım da son 4 hafta haftada 1 kilo almıştı. Odem de olabilir tabi bilemiyorum. İştahım kapansa şu sıra çok memnun olurdum😊 özellikle akşam saatlerinde midem kaziniyor benim canım sürekli bir şeyler istiyor. Kendimi bıraksam 100 kilo olurum bence 😅 Bu hafta 72.2 çıktım tartıda.

Benim ilk gebeliğimde öyle olmamıştı diye hatırlıyorum ya. İştah kapanması yoktu ve dikkat etmeye çalışmama rağmen son iki ay daha hızlı kilo almıştım. Bi arkadaşım da son 4 hafta haftada 1 kilo almıştı. Odem de olabilir tabi bilemiyorum. İştahım kapansa şu sıra çok memnun olurdum😊 özellikle akşam saatlerinde midem kaziniyor benim canım sürekli bir şeyler istiyor. Kendimi bıraksam 100 kilo olurum bence 😅 Bu hafta 72.2 çıktım tartıda.
Haftana göre kilon gayet iyi canım.iyi gidiyorsun dikkat ettigin belli.Benim iştahım sanki kapanır gibi oldu psikolojik te olabilir 🤣🤣

Canım bende de aynı durum var iştahım 2-3 hafta önceki gibi değil inşallah bebek alıyordur

Bu haftalarda çok kilo alıyorlarmış
Son haftalar alırlar evet haftada 200-250 gr alıyorlar.Anne dikkat ederse pek almaz ama sadece bebegin kilosu eklenir.O da 1 - 1.5 kilo zaten..Ben şimdi 34.haftadayım bebek 2250 civarıdır tahminim...Hemen hemen haftam kaldi alacagi 1 kilo daha yani..

Back