Yazarım canım mutlakaAyyy bize de tepkileri yaz
EvetAşkım iki öğün yiyorsan da yine ara öğünler yap bebeği aç bırakma bana bugün doktor dedi ki ilk üç ay bebek bizim kanımızdan besleniyormuş yani yedigimiz içtiğimiz değil aslında bizim vitamin depolarımızı tüketiyor minnaklar dolayısıyla kendimizi iyi beslememiz gerekiyor ki çocuğa faydamız olsun
Ben de ilk testimi çok ama çok az silik gördüm ve buraya yazmıştım sonra iki gün geçtimtestimde pozitif gördüm 17 gün önce hamileydim kesemi gördüm alttan sana elimle kan uyuşmazlığımız vardı özele gittim doktor elime kâğıt vermişti herhangi haftada kanama görür görmez gelip iğnemi vurmam için çok tembihlemişti bende nedense gitmedim normaldir dedim iğneyi unuttum iki gün önce düşük yaptım bebeğim dayanamamış daha fazla bu benim 2 sene sonraki ikinci gebeliğimdiSen şuna hamile misin canım benim bir düşüğüm oldu ondan sonra işte inşallah şimdi bardır inan eşimde bende çok istiyoruz rabbim isteyen herkese nasip eylesin
Bizim çoğu süreç aynı , bende 14 ay önce yerleştim buraya, evet burda da çok fazla dünya mutfağı var ara sıra tadiyorum , Ben sigarayı bıraktım buraya geldiğimde, normalde 2 paket sigara içiyordum, ve yeni evlilik, Amerika fast food, oldum 60 Dan 72 ye transfer. Ben de spora baslamistimEvetaycacaaaa minnoşlar kan şekerimizden besleniyomuş, ben de normalde 2 öğün yiyen biriyim ama atıştırmalıklarım bi de geç ve gece yemelerim özellikle evlilik sonrası yani son 1 buçuk senedir arttı ister istemez bana kg yol su geri döndü. Bi de buraların yemeklerini de çok beğendim o da etkiledi işten de ayrılıp yurtdışına geldiğim için ister istemez hareketsizlik de etkiledi tabi asıl. Son ay spora başladım tam adapte oluyodum gebelik hazırlığı ve gebe olduğumu öğrendim gitmiyorum şimdi. İptal etmem lazım spor salonunu da unuttuk onu da valla
Diyetisyen işini düşünüyorum açıkcası ama sanki biraz daha bekleyeyim diyorum çünkü mide bulantıları artarsa zaten yapamayacağım diye.
bi de 2 ögün normalde yiyorum ama bugün ilk defa öğleden sonra ellerim ayaklarım titredi bi, vücudumuz değişiyo demekki öğünleri arttırmamız lazım diye düşündüm. Akşam yemeği yapamadım yattım uzandım eşim fırınlanmış tavuk almış gelmiş(ki çookk severimm) bana bi koktu o ay dedim bu neeeama yedim biraz biraz yine, bi de buranın pilavları accayip güzel sebzeli/soslu basmati ondan yedim bol bol
Tavuk bana koktuğu için midem bulandı biraz yemekten yarım saat sonra filan eyvah dedim başlıyo muyuzeşim hemen buz getirdi yine buz attım ağzıma 2-3 tane yedim miis gibi geçti. Aklınızda olsun bu da mideniz bulanınca buz atın hemen çok iyi geliyo.
Uzun yazdım kusura bakmayın ama Sonuç olarak öğünleri kısıtlı ama arttırarak yani az ama sık yiyerek süreci biraz izleyip ona göre ilerleyen süreçte diyetisyen bakmayı düşünüyorum ben bebişler.
Evet aşkım ben de hiç yemesem aklıma yemek gelmez ama şimdi tansiyonum şekerim düşüveriyo mecbur yiyorum bi de buz bana sen demiştin hakikaten çok rahatlatıyoEvetaycacaaaa minnoşlar kan şekerimizden besleniyomuş, ben de normalde 2 öğün yiyen biriyim ama atıştırmalıklarım bi de geç ve gece yemelerim özellikle evlilik sonrası yani son 1 buçuk senedir arttı ister istemez bana kg yol su geri döndü. Bi de buraların yemeklerini de çok beğendim o da etkiledi işten de ayrılıp yurtdışına geldiğim için ister istemez hareketsizlik de etkiledi tabi asıl. Son ay spora başladım tam adapte oluyodum gebelik hazırlığı ve gebe olduğumu öğrendim gitmiyorum şimdi. İptal etmem lazım spor salonunu da unuttuk onu da valla
Diyetisyen işini düşünüyorum açıkcası ama sanki biraz daha bekleyeyim diyorum çünkü mide bulantıları artarsa zaten yapamayacağım diye.
bi de 2 ögün normalde yiyorum ama bugün ilk defa öğleden sonra ellerim ayaklarım titredi bi, vücudumuz değişiyo demekki öğünleri arttırmamız lazım diye düşündüm. Akşam yemeği yapamadım yattım uzandım eşim fırınlanmış tavuk almış gelmiş(ki çookk severimm) bana bi koktu o ay dedim bu neeeama yedim biraz biraz yine, bi de buranın pilavları accayip güzel sebzeli/soslu basmati ondan yedim bol bol
Tavuk bana koktuğu için midem bulandı biraz yemekten yarım saat sonra filan eyvah dedim başlıyo muyuzeşim hemen buz getirdi yine buz attım ağzıma 2-3 tane yedim miis gibi geçti. Aklınızda olsun bu da mideniz bulanınca buz atın hemen çok iyi geliyo.
Uzun yazdım kusura bakmayın ama Sonuç olarak öğünleri kısıtlı ama arttırarak yani az ama sık yiyerek süreci biraz izleyip ona göre ilerleyen süreçte diyetisyen bakmayı düşünüyorum ben bebişler.
Günaydınnnn kızlar bu uyanma işleri bende de çok sorun erkenden uyanıyorum bi tek dün yataktan kalkamadım bi halsizlik vardı. Ben yemek yemeyi çok seviyorum evlilik bana 7-8 kilo kazandırdı sağolsun. O yüzden her şey yolunda giderse diyetisyen ile ilerlemek istiyorum bende. Şimdi yavaş yavaş yürüyorum kendimi çok zorlamadan sabahları.Evet aşkım ben de hiç yemesem aklıma yemek gelmez ama şimdi tansiyonum şekerim düşüveriyo mecbur yiyorum bi de buz bana sen demiştin hakikaten çok rahatlatıyokargalar uyanmadan uyanma olayı da var mı sizde ya ben erkenden hortluyorum abi evdesin uyusana geri bayılcam şimdi karnım acıkmış bi dilim kaşar yedim
Hoşgeldin aramıza inşallah güzel haberlerini burada birlikte paylaşırızİyi geceler imrenerek okudum mesajlarinjzj 1 kere düşük 1 kere kimyasal gebelik geçirdim çok istiyorum bende hastalığıma 2 gün kaldı inşAllah olmam dua edin banada hepiniz kucağınıza selâmet ile sağlık ile alın bebisleri
Esmacım bir ablan olarak benim sana tavsiyem öncelikle psikolojik olarak kendini toparlaman. Daha çok yeni bana göre çok zor günler yaşadın. Bir nefes al kafanı dağıtacak uğraşlar bul. Bu kadar acele etme daha çok gençsin. Bütün kan testlerini , muayenelerini ol. Vitamin depoların dolsun. Sonrasında doğru zamanda bebişin sana gelecektir.Ay umarım kalmaz kızlar bana umreden adem elması diye bir meyve geldi hamile kalmayanlar için çok iyi bir meyveymiş bu ay onu kullanacağım hamile kalmıştım ve kullanmak nasip olmamıştı
Bende kesinlikle katılıyorum benmi anormalim bilmemedim şimdi kaç yaşında esmanur çok merak ettim. Canım bir yandan bebeğini kaybettin bir yandan eşin seni aldattığını öğrendin kolay şeylermi bunlar. Daha eşinle kalıp kalmayacağın belli dğl, güvenin sarsılmış olmalı, sen hemen yeni bebek planlıyorsun. Yani ne diyim bana göre çok yanlış , kusura bakma . Acın var biliyorum nasıl söylenir bilmiyorum ama , adam aldatmış bu adamdan bile bile çocuk yapılırmı sence ?!Esmacım bir ablan olarak benim sana tavsiyem öncelikle psikolojik olarak kendini toparlaman. Daha çok yeni bana göre çok zor günler yaşadın. Bir nefes al kafanı dağıtacak uğraşlar bul. Bu kadar acele etme daha çok gençsin. Bütün kan testlerini , muayenelerini ol. Vitamin depoların dolsun. Sonrasında doğru zamanda bebişin sana gelecektir.
O kadar doğru dedin ki 21 yaşlarındaymis galibaBende kesinlikle katılıyorum benmi anormalim bilmemedim şimdi kaç yaşında esmanur çok merak ettim. Canım bir yandan bebeğini kaybettin bir yandan eşin seni aldattığını öğrendin kolay şeylermi bunlar. Daha eşinle kalıp kalmayacağın belli dğl, güvenin sarsılmış olmalı, sen hemen yeni bebek planlıyorsun. Yani ne diyim bana göre çok yanlış , kusura bakma . Acın var biliyorum nasıl söylenir bilmiyorum ama , adam aldatmış bu adamdan bile bile çocuk yapılırmı sence ?!
Evet 20 yaşında diye hatırlıyorum ben de. Dediğim gibi yaşananlar çok yeni ve bence çok ağır umarım her şey yoluna girer .O kadar doğru dedin ki 21 yaşlarındaymis galiba
6 Şubat depreminde de düşük yapmış kıyamam
Bir de düşük sonrası hemen gebe kalmak çok sakıncalı aynı şeyler yaşanır diye, dün dedim ben..
O da bebeğe bağlanıyor annelik iç güdüsü işte, eşiyle olan durum zaten çok başka kalibina yazik boylelerini sallandiracaksin
Ayy canım ben de tam tersine evlenince kilo verenlerden oldum ya bi de bebek konusunda bi stres yaşadım o da eklendi üstüme ya daha verdim annem geldiğinde diyo ki kızım daha yeni evlisin bi derdin mi var niye bu kadar zayıfladınGünaydınnnn kızlar bu uyanma işleri bende de çok sorun erkenden uyanıyorum bi tek dün yataktan kalkamadım bi halsizlik vardı. Ben yemek yemeyi çok seviyorum evlilik bana 7-8 kilo kazandırdı sağolsun. O yüzden her şey yolunda giderse diyetisyen ile ilerlemek istiyorum bende. Şimdi yavaş yavaş yürüyorum kendimi çok zorlamadan sabahları.
Ben de hiç görmediğim kiloları gördüm vallahi Ankara’da evden çalışıyorum şuan hem onun hareketsizlik hem eşli olarak iştahımızın maşallah olmasıyla kaçınılmaz sonAyy canım ben de tam tersine evlenince kilo verenlerden oldum ya bi de bebek konusunda bi stres yaşadım o da eklendi üstüme ya daha verdim annem geldiğinde diyo ki kızım daha yeni evlisin bi derdin mi var niye bu kadar zayıfladınhalbuki benim sorun demir ve vitamin depoları boşalmış bence ondan oldu inşallah iştah artar da toparlarım
Düşük değil canım stres yapma %60 yükselmesi gerekiyor 48 saatte , seninki %65 artmış zaten. Olması gereken şekilde yani.Değerim düşük mü ya yoksa ben mi pinpirik yapıyorum
Evet aşkım çok haklısın ben de sabah kahvaltıda çiğ badem ceviz yiyorum ama mesela kahvaltıyı akşama kadar yapmasam canım hiçbir şey istemiyor ben de tam demir B12 ve D vitamini için iğne kullanıyordum iki hafta kullandım sonra hamile olduğumu öğrendim o yüzden şu an için kullanamıyorum ama gebeliğin ilerleyen zamanlarında doktor yine takviye verecekmiş üçüncü aydan sonra dedi şu an için bu durumda devam etmek mecburiyetindeyimBen de hiç görmediğim kiloları gördüm vallahi Ankara’da evden çalışıyorum şuan hem onun hareketsizlik hem eşli olarak iştahımızın maşallah olmasıyla kaçınılmaz sontam vermeye başlamıştım ki şimdi böyle bir süreçteyim. Ben düşükten sonra tüm tahlilleri istedi doktorum bütün vitaminlerim yerlerdeydi 6 aydır vitamin kullanıyorum hepsini neredeyse
Sende artık kendini biraz zorla yemek için şuan vitaminlerin özellikle çok önemli meyveler , yeşil yapraklı sebze, ceviz bunlar bebişin yerleşmesi için çok etken demişti doktorum.
Bebeğim buradaki en iyi örnek ben olmalıyım sana beta konusunda benim canımı çıkardılar doktorlar biliyorsun 1500 lü değerlerden sonra keseyi Vajinal ultrasonda göreceksin kese göründükten sonra hiç derdine düşme bak benim dün gittiğim Gazi Üniversitesi’ndeki hoca beta bakmadı bile bebeği gördükten sonra keseyi gördükten sonra seviyorum seni sakın üzme kendini herkesin değer artışı farklı oluyormuş ben bunu öğrendimPazartesi kan sonucum 810, dün verdiğim ise 1341 normal mi
Yani normal gidiyor dimiDüşük değil canım stres yapma %60 yükselmesi gerekiyor 48 saatte , seninki %65 artmış zaten. Olması gereken şekilde yani.