• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelik oluşma şansının en yüksek olduğu günleri kolayca hesaplayın

2.5 aylık evliyim.ben de test çubuğu alalı 2 hafta oldu ama hala bakamadım sonuca.biraz daha bekleyeyim diye diye zaman geçiyor.normalde bugünlerde ayın 8-10 arası olmam gerekiyor.bakalım eğer 10una kadar olmazsam ayın 11.sabahı testi deneyeceğim.birde şöyle bir sorun var hala tam anlamıyla ilişkiye giremediğimiz halde.bende kasılma ve korku var sadece az bir kısmını hissedebiliyorum.ilerlemeler var ama ilk zamanlarr bu da yoktu.işallah hayırlıısı neyse o olur bide rüyamda ilk kez kız çocuğumun olduğunuı gördüm eğer hamileysem bide oruc tuttuğum için tehlike olur mu onu da bilmiyorum.:nazar::emir_bebek:

Kızlarr....
Bir şey sorucam.Lütfen bilgisi olan varsa yardımcı olurmu?
Bu gün bazal sıcaklıgım 37.3 dü.Doktor kontrolune gittim.Yumurtam çatlamış sögledi.Dün de eşimle beraberliğim oldu.Şimdi kafamı kurcalayan soru bu:
Yumurta hüçre kaç saat canlı kala biliyor?Yani eger benim yumurtam dün çatlamışsa ne zamana kadar ilişkide olmam lazım onu mayalandırmak için????
Önceden her kese teşekkür ederim...[/Q
ben,yumurta çatladıktan sonra 12 saat yaşadığını biliyorum yani biryerde okumuştum.inşallah hamilesindir.

Gebe kalmayı planladığız da 3 ay öncesinden korunmayı bırakın
Gebe kalmak için en uygun zamanda gün aşırı ilişkide bulunun
Gebelik için uygun dönemdeki ilk ilişkiden önce ve iki ilişki arasında erkeğin en az 48 saat boşalmaması gerektiğini unutmayın
Sabah erken saatte ilişkide bulunun
Kayganlaştırıcı kullanmayın
Hiçbir zaman ve asla vajinal duş yapmayın
Vajinanın doğal duruşunu sağlayan gebelik için uygun pozisyonları tercih edin
Alternatif seks yöntemlerinden uzak durun
Su altında ilişkide bulunmayın
İlişki sonrası erkek 1-2 dakika geri çekilmemeli, kadın ise 20-30 dakika yatar pozisyonda kalmalıdır.

kızlar bende allahın izniyle sağlıklı bebeğimi kucağıma almak istiyorum..Bu ay yumurtalama testini deneyerek deneyeceğim 2 ay önce yasmini bıraktım sanırım o da sorun teşkil ediyor..

ya ben bu yumurtlama gününün herkeste aynı şekilde olduguna inanmıyorum kimisi ayın sonunda yumurtluyor olabilir _ki dr lar da bu şekilde olabilecegini söylüyor
yaradan dan ümit kesmeyip çalışmalara devam edelim arkadaşlar:)
haydi kıslar yatağa:)

arkadaşlar merabe ben aranıza yeni katıldıdım bir kızım var ikinciye hamile kalmak istiyorum yumurtlama günümü en doğru nasıl hesaplayabilirim geçen ay yukardaki hesaplayıcıya göre denedik ama ogün yumurtlama olmadı yumurtlama kiti almıştım ama kalamadım

Aramıza hoş geldin arkadaşım şu şekilde anlayabilirsin

Bu yöntemin düzeltilmiş şekli bazal ısı adı verilen vücut sıcaklığının ölçülmesidir. Her sabah, yataktan kalkmadan belirli bir zamanda ağızdan dereceyle vücut ısısı ölçülürse (en iyisi 6,30 ile 7,30 arası), adet periyodu içinde vücut ısısının farklılık gösterdiği anlaşılır.

Yumurtlama günü esas olmak suretiyle ısı bir süre azdır, bir süre fazlalaşır. Isı, yumurtlama gününe kadar 36,7 derecenin altındadır ve yumutlama`nın olduğu günün ertesi sabahı 36,7 santigradın üzerine çıkar.

Böylece kadın her sabah döllenme tehlikesi olan devreye kadar vücut ısısını ölçer. Bir sabah ısının 36,7 santigradın üstüne çıktığını görecektir. O zaman yumurtlama olayının oluştuğunu anlamalıdır

cevap için teşekkürler bama bazal bücut ısısı takibinde yumurtlamayı ancak atrş yükseldikten sonra yani yumurtlama gerçekleştikten sonra anlayabilyorsun yani iş işten geçmiş oluyor sanırım kitlerde çok sitres yapıyo yumurtladım yumurtlıcam derken off nezormuş ya bu yumurtlamamirmirmirmir:çok üzgünümmirmirmirmirmirmirmirmi

arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım ende 5 aydır uğaşıyorum inşallah her anne gibi bende annelk duygusunu tatmak istiyorum

genelde adet gününü 1.gün sayarak 11. günle 17.ün arası hamile kalma oranı yüksek diyolar bide eğer adetin düzenliyse kaç günde bir adet oluyosan msla 30 günde bir hamile kaldığını varsayarsak 30 dan 14 ü çıkartarak yani 16.gün yumurtma günün oluyomuş ben çok araştırdım bide testler var tabii inşallah en kısa zamanda olur bende 5 aydır uğraşıorum

arkadaşlar bişey sorıcam eczanelerde satılan bi test varmış yumurtlama gününü belli ediyomuş. bununla ilgili bi bilgisi olan var mı acaba ? cvp verirseniz sevinirim

evet canım bende duydum. araştırdım çoğu insan bununla hamile kalmış. ama çok pahalı bişey KOLAY HAMİLELİK MONİTÖRÜ CLEARBLUE-CLEARPLAN bu şekilde internetden araştrabilirsin.

slm arkadaşlar aranıza yeni katıldım...ben ve eşimde çocuk istiyoruz,3 aydır deniyoruz henüz başaramadık:).doktor normal dedi ama bizimki rahat dururmu ara sıra şakaya vuruyo ben takılmayayım die.:)burda bahs ettiğiniz ovulasyon testini yeni duydum hemen eczaneden alıcam,çok mutlu oldum bu testten haberdar olunca yaa.birde ibrahim saraçoğlunun nohut ve soğan kürü hamile kalamayan ve spermi az olan beyler çok iyiymiş.
1 adet(yumuyrta büyüklüğnde ki soğanı salataya doğrar gibi ince ince kıyıp üzerine 1-2 çay kaşığı sumağı serpip günde iki defa tüketin diyo.yemeklerden 1 saat önce tüketmek etkisi çoğaltıyomuş..
birde yarım litre suya 6-7 kaşık nohutu koyup kaynattıktan sonra sabah akşam 1 rer bardak içilmeliymiş.
ben incir ve keçi boyunuzu kürlerini eşimle denedim ama içimedik:)bu kürler daha ii gibi geliyo.

zeynep bende senin gibi yeni katıldım siteye bende senin gibi doğum kontrol hapı kullanıodum 5 ay önce bıraktım ve hala beklioruz ama ama ben 2 sene kullandım hapı inş seninde isteklerin hemen yerine gelip anne olursun başarılar

Merhaba, siteye yeni katıldım. Biz de bu ay denemeye başlayacağız, kontrol hapını bırakalı da bir ay oldu, umarım hemen olurhihoyyyt

merhaba zeynep bende senin gibi yeni katıldım siteye bende 5 ay önce hapı bıraktım hala bekliyoruz ama ben 2 sene kullandım inşallah sende bi an önce isteklerine kavuşup anne olursun başarılar:nazar:

slm arkadaşlar aranıza yeni katıldım...ben ve eşimde çocuk istiyoruz,3 aydır deniyoruz henüz başaramadık:).doktor normal dedi ama bizimki rahat dururmu ara sıra şakaya vuruyo ben takılmayayım die.:)burda bahs ettiğiniz ovulasyon testini yeni duydum hemen eczaneden alıcam,çok mutlu oldum bu testten haberdar olunca yaa.birde ibrahim saraçoğlunun nohut ve soğan kürü hamile kalamayan ve spermi az olan beyler çok iyiymiş.
1 adet(yumuyrta büyüklüğnde ki soğanı salataya doğrar gibi ince ince kıyıp üzerine 1-2 çay kaşığı sumağı serpip günde iki defa tüketin diyo.yemeklerden 1 saat önce tüketmek etkisi çoğaltıyomuş..
birde yarım litre suya 6-7 kaşık nohutu koyup kaynattıktan sonra sabah akşam 1 rer bardak içilmeliymiş.
ben incir ve keçi boyunuzu kürlerini eşimle denedim ama içimedik:)bu kürler daha ii gibi geliyo.

slm bende senin gibi bi çok şey araştırdım ama aslına bakarsan fazla kafaya takmamak gerekiyoo bende 5 aydır uğraşıorum kafama taktıkça reglim 1 hafta 10 gecikiyoo hemen test alıp yapıyorum negatifi görür görmez regl oluyorum yani çok takmamak lazım esasında bu benim nacizane fikrim bence oluruna bırak hadi hayırlısıı sırnaşık şey

evet bende öyle bi sonuca varmıştım nihayetinde..oluruna bırakmak en iisi.sağlıklı ve düzenli yaşamak.kafaya takmamak.:)

Back
X