Gebelik oluşma şansının en yüksek olduğu günleri kolayca hesaplayın

adetin başladığı ilk günden 14-15 güne kadar hamile kalma oranı yüzde 25 deniliyor...diğer günler hamile kalma olasılığı imkansızmı?

Hayır imkansız değil.Çok samimi arkadaşım adetin son günü hamile kaldı.Doktor da o tarihi onayladı. Yani hiç bir şey belli değil. Biraz da şans işi sanırım.

adetin başladığı ilk günden 14-15 güne kadar hamile kalma oranı yüzde 25 deniliyor...diğer günler hamile kalma olasılığı imkansızmı?

Otuz günlük adet periyodu olan bir kadında yumurtlama bazen son adet kanamasının ilk gününden başlamak üzere hesaplanan 15. ve 19. günler arasında olur. Fakat spermlerin üç gün süreyle canlı kalabildikleri düşünülmelidir. Eğer cinsel ilişki son adet kanamasının ilk gününden başlamak üzere 12., 13., veya 14. günde yapılmışsa, ya da tahmin edilen "emin günlerde" cinsel birleşimde bulunulmuşsa, gene de gebe kalmak olasılığı vardır. Zira spermler yumurtlama periyoduna kadar canlı kalabilir.

Öte yandan, cinsel ilişki 20. günde veya yumurtlama periyodunun olduğu günün ertesi günü yapılmışsa, gene de gebe kalmak olasılığı vardır. Çünkü yumurta hemen hemen bir gün kadar canlı kalır.

bende denicem yumurtlama tarihim eşimin dört oniki vardiyesine geliyo ve izne cıkıyo çalışmalara sonhız devam inşallah işe yarar :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

ben adet tarihlerimi girdim 8 temmuzda adet olmam gerekiyormus fakat olmadim bu hesaplama her ay tutuyordu ve hesapladigi tarihde adet oluyodum bakalim bir hafta daha beklicem insallah bu ay tutmustur

ben adet tarihlerimi girdim 8 temmuzda adet olmam gerekiyormus fakat olmadim bu hesaplama her ay tutuyordu ve hesapladigi tarihde adet oluyodum bakalim bir hafta daha beklicem insallah bu ay tutmustur

Deryam seni sabrından dolayı tebrik ediyorum:lepi:, nerdeyse 4 gün geçmiş! Ben olsam mutlaka test yapardımcoksekeriremsu, hakkında hayırlısı olsun canıma.s.

arkadaşlar bişey sorıcam eczanelerde satılan bi test varmış yumurtlama gününü belli ediyomuş. bununla ilgili bi bilgisi olan var mı acaba ? cvp verirseniz sevinirim

canım dediğin şey ovulasyon testi her eczanede vardır muhakkak alırsın üzerini okur öyle kullanırsın bence eğer anlamasanda doktoruna sorar veya netten araştırırsın.

bu sitede yapılan hesaplamaya göre ağustos ayının başına denk geliyormuş deneyeceğiz inş. olur. dua edin benim için.

kizlar simdi ben ,hesabimi lekelenmelerdenmi ,yoksa lekelenmelerimden sonra normal gelen adetimden itibarenmi sayarak hesaplamammi gerekiyor,yani ,gecen cumartesi ve pazar gunu leke seklinde geldi pazartesi gunu öglende tam olarak yani normal reglim geldi bu durumda nasil hesap etmeliyim yardimci olun kizlar,lütfen...

benim neten okuduğum lekelenmenin olduğu değil adetinin tam anlamıyla bol geldiği gün ilk gün sayılırmış sende bak istersen ;)

Arkadaslar adet bıttıkden hemen sonrakı saydam akıntı yumurtlama donemı akıntısı olabılırmı. Gecen ay adet den sonrakı 10 ve 16 . gunler arasında ben ole bı akıntı gormedım kendımde.ısı takıbıde yapmamısdım. sımdı adetım bıttı seffaf akıntım var .akıntıdan alıcak olursak yumurtlama donemı bole hemen adet arkasına olabılır mı yoksa ıllakı 15 gun sonrasında mı olur.bıraz karmasık oldu ama

cevaplarınız beklıyom
tesekkurlera.s.

olabilir canim her firsati degerlendir derim,benimde senin kinde oldugu gibi oldu ama kasiklarim cok agridi ,adetimin bitiminden hemen sonra oldu cok erken ama olabilir,herkezin bunyesi degisikdir,en iyisi yumurtlama gunu deilde gadet bitiminden sonra gun asiri iliski hem firsatlari kacirmamis oluyorsun bakalim ben bu ay öyle deniyorum suan adetimin,9 uncu gunu ,

arkadaşlar 6 aydır bu medotu deniyoruz bişey çıkmadı. psikolojiyle çok bağlantılı bebek işi allah herkese sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar versin

evet fazla stres yapmamak lazım relax olmak en doğrusu geçen ay bende bu yöntemi denedim ama aonuç negatif.Kısmet ağustosu iple çekiyorum inşallah bu ay olur hepimizin .

Back
X