• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelik oluşma şansının en yüksek olduğu günleri kolayca hesaplayın

Kızlarr....
Bir şey sorucam.Lütfen bilgisi olan varsa yardımcı olurmu?
Bu gün bazal sıcaklıgım 37.3 dü.Doktor kontrolune gittim.Yumurtam çatlamış sögledi.Dün de eşimle beraberliğim oldu.Şimdi kafamı kurcalayan soru bu:
Yumurta hüçre kaç saat canlı kala biliyor?Yani eger benim yumurtam dün çatlamışsa ne zamana kadar ilişkide olmam lazım onu mayalandırmak için????
Önceden her kese teşekkür ederim...

:sm_confused:sizleri yaklaşık 1 aydır takip ediyorum ve söylediklerinizde çok samimi olduğunuzu gördüm umarım allah herkesin gönlüne göre verir. Ben forma yeni üye oldum.Gebelikle ilgili birşey de ben söylemek istedim. internetten baktığım yumurtlama günlerime göre adet döngüsü uzunluğum 34 gün sürmekte. Buna göre benim bugün yumurtam çatlaması gerekiyo yani 28 temmuz Sizlerinde dediği gibi akıntı ve karında krampları yalnız ben 23 ünde sağ tarafımda 24 ümdede sol tarafımda şiddetli şekilde ayrı günlerde hissettim 24 ve 25 günü akıntılarım geldi şu anda öyle birşey yok Benimde bir kızım var birde oğluşum olsun istiyorum ağrı ve akıntıların olduğu gün hesaplayarak yaptık bakalım nolcak Ama ovulasyon hesaplarına göre bugün gösteriyo bende tık yok

gerçekten öyle bir çözüm yolu varsa bende bilmek isterim....kızlar bilenler varsa lütfen cevap yazsın...

Kızlar merhaba ben aranıza yeni katıldım 4 yıllık evliyim 5 aydan beride korunmuyoruz ama hamilede kalamıyorum doktora gittim herşey normal tüm hormon tahlillerimide yaptırdım birtek prolaktin yüksekligim çıktı onuda düşürdük şimdi herşey yolunda takvime göre ilişkiye girmemize ragmen tık yok bu ay tekrardan deniyeceğiz arkadaşların yazışmalarına baktım yumurtlama dönemlerimi hiç anlıyamıyorum fakat eczanelerde böyle bir test varmış sanırsam alan kullanan ve hamile kalan varmı arnızda lütfen cevap yazsın birde korunurken regli dönemlerim çok ağrılı geçiyordu korunmayı bıraktıktan sonra çok ağrılı olmuyorum bide bi garip oluyorum ilk iki gün çok az siyah boya gibi üçüncü gün tam anlamıyla kanamam oluyor ama önceden ilk gün ittibariyle kanamam düzenli ve yoğun oluyordu birtürlü anlamadım gitti ne yapmam gerekiyor lütfen benim gibi yşayan veya yaşamış olanlar varsa cevap yazsın teşekkürler

bi adet görsem!!!!gerisi daha kolay olcak ama mart ayindan beri olmuyo yaaa,stres yapmicakmisim bende normalmis(pcos)
delircem yaa[/Q

bende aynı dertten muzdaripim 2007 eylülden 2008 mayısa kadar adet olmadım tipik p c over vakası ... son üç aydırda düzenli adet oluyorum ... olmadığım zamanlar niye olmuyorum diye kafaya takarken şimdide neden adet oluyorum diye kafaya takıyorum kafamçokkarıştı... ne diyelim allah hepimizin yardımcısı olsunnsenağlama :oklava:

canim merak ettim adet olmak icin özel bisey yaptinmi yada bir ilac mi kullandin??kafama cok takiyorum bu konuyu yaa:çok üzgünüm:

kızlar merhaba ben aranıza yeni katıldım 4 yıllık evliyim 5 aydan beride korunmuyoruz ama hamilede kalamıyorum doktora gittim herşey normal tüm hormon tahlillerimide yaptırdım birtek prolaktin yüksekligim çıktı onuda düşürdük şimdi herşey yolunda takvime göre ilişkiye girmemize ragmen tık yok bu ay tekrardan deniyeceğiz arkadaşların yazışmalarına baktım yumurtlama dönemlerimi hiç anlıyamıyorum fakat eczanelerde böyle bir test varmış sanırsam alan kullanan ve hamile kalan varmı arnızda lütfen cevap yazsın birde korunurken regli dönemlerim çok ağrılı geçiyordu korunmayı bıraktıktan sonra çok ağrılı olmuyorum bide bi garip oluyorum ilk iki gün çok az siyah boya gibi üçüncü gün tam anlamıyla kanamam oluyor ama önceden ilk gün ittibariyle kanamam düzenli ve yoğun oluyordu birtürlü anlamadım gitti ne yapmam gerekiyor lütfen benim gibi yşayan veya yaşamış olanlar varsa cevap yazsın teşekkürler

eczanelerde satilan test medismart 20 ytl civarinda içinden 5 tane gebelik testi gibi test çikiyor içinde adet döngüsü uzunluğuna göre atiyorum 28 günde bir oluyosun 12.gunden itibaren test yapiyosun cift cizgi ciktigi gun hamile kalacagin gun oluyor.ovulasyon tarihi bazi bayanlarda gec veya erken olabiliyor oyle olanlarda tahmini gunleri tespit icin gusel bi test aldigin ay hamile kalmasanda en azindan kacinci gunlerde hamile kalabilecegini ayarlayabilirsin.

kızlar buraya en son yazdığımda hamile değildim :) ama şimdi 2 aylık hamileyim. Belki yardımı olur diye söylüyorum. Bende yumurtlama günlerini dikkate aldım ilk ay bir şey olmadı. İkinci ay yine dikkat ediyordum ama ilk denen gün 12. gün diyorlar ya.Bence benim yumurtlama günüm 11. gündü ben öyle anladım ve hala ona inanıyorum nasıl derseniz.O gün akıntım geldi ve resmen iki parmağımın arasında uzadı, ve o gün ilişkiye girdim.İnternette okumuştum uzarsa yumurtlama zamanıdır diye.Bence sizde bunu deneyin.Ama ben yinede 2 günde bir ilişkiye girdim.Ne olur ne olmaz diye :)

merhaba arkadaşlar sizlere bişey sorcam benim bir kızım var 4 yaşında ama ikinci çocuğuda istiyorum şuan ama eşim istemiyor:( zaten ilk hamileliğimde 3 yıl aradan sonra kalmıştım oda benim çabamla bi yöntem denedim acaba o yöntemi şimdide uygulasam işe yararmı eşim çok sıkı korunuyo yani prezervatifle bana güvenmediği için 8 yıldan beri kendi korunur ama artık bi çocuğumda daha olsun istiyorum ve kızdaki denediğim yöntem ben prezervatifin üzerinde iğnelerle delmiştim acaba şimdi de yapsam olurmu gelçi kızda çok sıkı korunmuyodu ama yinede çoğu zaman takıyordu yoksa dışarı akıtıyordu acaba ben kızda kaçtımı yoksa benim prezervatifi delmiştim 3 kere böyle delik olarak ilişkiye girmiştim ondanmı hamile kalkdım anlayamadım sizce böyle bi yöntemle hamile kalınabilirmi aynı yöntemi şimdide denicem bana cevap yazarmısınız teşekkür ediyorum cevap yazmanızı bekliyorum...:utangac::utangac::emir_bebek:

GÜNAYDIN KIZLARRRRRR...a.s.DİLARA HARİKASIN YA SABAH SABAH GÜLDÜRDÜN BENİ CANIM....:roflol:İĞNEYLE DELDİN ÖYLE Mİ?:roflol: BEN PREZERVATİF DELİK OLDUĞUNDA HAMİLE KALINIR DİYE DUYMUŞTUM AMA HİÇ ÇEVREMDE BÖYLE HAMİLE KALAN GÖRMEDİM.AMA BİRŞEY İTİRAF EDİCEM BENDE 1 YIL ÖNCE BUNU DÜŞÜNMÜŞTÜM...:utangac::utangac:EŞİMİN İŞİ NEDENİYLE ÇOK YOĞUN BİR ZAMANIYDI ,BEKLEMEMİZ GEREKİYORDU.1 YIL GEÇTİİİİİİ ŞİMDİ İSTİYORUZ 3 AY OLDU AMA BİŞEY YOKKKKKK! DİLARA AKLIMA SENİN İÇİN BİŞEYLER GELİYOR AMA SUÇLUSU BEN OLMAK İSTEMEM.EŞİNE BEN KORUNCAM DEYİP KORUNMASAN MI ACABA?SONRA HAMİLE KALINCA KIZAR MI SANA:kızgın::uhm: AÇIKCASI EN GÜZEL YOLU EŞİNİ YAVAŞ YAVAŞ İKNA ETMEK CANIM.ARKADAŞLARIMIZ BİZE GELDİĞİNDE ARKADAŞLARI UYARIYORDUM VE EŞİMİN KUCAĞINA BEBEĞİ VERİYORDUK,BİRDE ÇOK YAKIŞIYOR BABALIK DENİNCE AKLINDA HEP ACABA MI?OLUŞMAYA BAŞLADI VE ŞİMDİ ZAMANI....BENCEDE TEK ÇOCUK OLMASIN YAAAAA.ALLAH YARDIMCIN OLSUN CANIM....İNŞ.HAMİŞ KALIRSIN. O ZAMAN DA HAYIR DİYEMEZZZZ.....GELİŞMELERİ PAYLAŞ BİZİMLE OK.

GÜNAYDIN KIZLARRRRRR...a.s.DİLARA HARİKASIN YA SABAH SABAH GÜLDÜRDÜN BENİ CANIM....:roflol:İĞNEYLE DELDİN ÖYLE Mİ?:roflol: BEN PREZERVATİF DELİK OLDUĞUNDA HAMİLE KALINIR DİYE DUYMUŞTUM AMA HİÇ ÇEVREMDE BÖYLE HAMİLE KALAN GÖRMEDİM.AMA BİRŞEY İTİRAF EDİCEM BENDE 1 YIL ÖNCE BUNU DÜŞÜNMÜŞTÜM...:utangac::utangac:EŞİMİN İŞİ NEDENİYLE ÇOK YOĞUN BİR ZAMANIYDI ,BEKLEMEMİZ GEREKİYORDU.1 YIL GEÇTİİİİİİ ŞİMDİ İSTİYORUZ 3 AY OLDU AMA BİŞEY YOKKKKKK! DİLARA AKLIMA SENİN İÇİN BİŞEYLER GELİYOR AMA SUÇLUSU BEN OLMAK İSTEMEM.EŞİNE BEN KORUNCAM DEYİP KORUNMASAN MI ACABA?SONRA HAMİLE KALINCA KIZAR MI SANA:kızgın::uhm: AÇIKCASI EN GÜZEL YOLU EŞİNİ YAVAŞ YAVAŞ İKNA ETMEK CANIM.ARKADAŞLARIMIZ BİZE GELDİĞİNDE ARKADAŞLARI UYARIYORDUM VE EŞİMİN KUCAĞINA BEBEĞİ VERİYORDUK,BİRDE ÇOK YAKIŞIYOR BABALIK DENİNCE AKLINDA HEP ACABA MI?OLUŞMAYA BAŞLADI VE ŞİMDİ ZAMANI....BENCEDE TEK ÇOCUK OLMASIN YAAAAA.ALLAH YARDIMCIN OLSUN CANIM....İNŞ.HAMİŞ KALIRSIN. O ZAMAN DA HAYIR DİYEMEZZZZ.....GELİŞMELERİ PAYLAŞ BİZİMLE OK.

günaydın aysunsudenaz vallahi biraz eşim inat ve 8 yıldır ikna edemedim bu zamandan sonrada zor kendi korunur ne yapayım söylüyorum ama dinlemiyo beni yaşı 36 benim yaşım 27 diyorum fazla yaşımız olgunlaşmadan rahata alışmadan bi tane daha olsun oda büyür diyorum ama benim eşim rahatına düşkün bakalım ayın4 de 14 ve 19 da deneme yaptım yani 3 kere denedim inşallah biri biri tutar 10 gün var adetime bakalım sonum ne olacak...:teytey::Saruboceq:

Kızlar merhaba bişey öğrenmek istiyorum yumurtlama günlerini bulmak için ateş ölçmeye ovülasyon günlerindemi başlıyosunuz. bu ay bende denemek istiyorum artınca sıcaklık yumurtlamışmı oluyoruz beni bilgilendirirseniz çok sevinirimmm

Merhaba bende 1 yıllık evliyim ve bu ay ilk defa bebek için çalışıcaz...27 ağustos-1 eylül arası gebelik için en şanslı günlermiş benim.İnternetteki hesaplayıcıya göre.Bugünden itibaren günaşırı ilişkiye girsem ve yumurtladığım günde girsem(akıntıdan anlayabiliyorum)tutarmı acaba?Çok heyecanlıyım.Bu benim ilk denemem olacak.

bunun günü saati yok bence o tarih arasında hergün deneyin sağlık probleminizde yoksa neden olmasın ilk deniceksiniz hemen umutlanma ilk denemelerde olmaya bilir ama pes etme burda okadar insan varki bebiş isteyen umutlar tükenmesin hiç bi zaman pes etme allah gönlüne göre versin inşallah en yakın zamanda...yerimseniben:CüvCüv:

Merhaba bende 1 yıllık evliyim ve bu ay ilk defa bebek için çalışıcaz...27 ağustos-1 eylül arası gebelik için en şanslı günlermiş benim.İnternetteki hesaplayıcıya göre.Bugünden itibaren günaşırı ilişkiye girsem ve yumurtladığım günde girsem(akıntıdan anlayabiliyorum)tutarmı acaba?Çok heyecanlıyım.Bu benim ilk denemem olacak.

MERHABA CANIM BENDE AYNI SENİN DURUMUNDAYIM BENİMDE 24-30 ARASI BU HESAPLAYICIYA GÖRE İNŞ.İKİMİZİNDE TUTAR BU AY.BÜTÜN İSTEYENLERİNDE EN YAKIN ZAMANDA OLUR İNŞ.DUALARINIZ EKSİK ETMEYİN.BEN BUGÜNLER İYİ ÇALIŞIYORUM AMA BAKALIM HERŞEYİN BAŞI KISMET.a.s.

arkadaşlar bişey sorıcam eczanelerde satılan bi test varmış yumurtlama gününü belli ediyomuş. bununla ilgili bi bilgisi olan var mı acaba ? cvp verirseniz sevinirim

bütün eczaneler sordum "yok" dediler... sonra gittigidiyor com. da buldum . tam alacaktım doktorumu aradım bana çok kızdı... uğraşma böyle şeylerle stres yaparsın dedi ben de bıraktım. istersen oradan alabilirsin güvenilir br site zannedersem.. ayrıca ucuz da...

Arkadaşlar merhaba...Size faydası olacaksa yeni üç aylık bir hamile olarak üç ay önce denediğim yöntemleri anlatmak isterim;belki birilerinin işine yarar!!Benim ilk denemem olacak olmasına rağmen biraz merakımdan birazda ihtimallerimi güçlendirmek adına iki yöntemi denedim;biri ateş ölçme diğeride ovulasyon kiti yani yumutlama günü testi!!Ben 31 günde bir hastalanıyorum ve 17. gün gibi olması gerekiyordu.Normalde internetten o ay için yumurtlama günlerimi hesaplatıp kendime bir 10 gün çıkarmıştım ilişki için..Ama genede ovulasyon testiyle günümdemi yumurtlucam diye(o ay geç hastalanmıştım bide çünkü) vede kaçırmamak için deneme yaptım.Ve gerçektende 16.gün test pozitif verdi,yani tam gününde 17. gün yumurta çıkmış oldu gerçektende!!Ve ben sade üst üste 2 gün birlikte oldum testten sonra,koca ayda 2 gün...Bide sadece ilişkiden sonra kalkmadan yattım 1 saat;bu gerçektende doktor tavsiyesi ve banada çok mantıklı gelmişti sperm akışı için...Ateşimide sonuna dek ölçmeye devam ettim ve düşüş olmadı hiç burdan tahmin edebilirdim ama genede sanki yok gibi gelen ayın sonunda sadece kafam rahat olsun stres falan yapıpta geciktirmeyeyim diye hastalanmam gereken gün test yaptım.Okadar emindimki olmadığına...Ama...Daha hemen ikinci çizgi çıktı!!İnanamamıştım gerçekten şok olmuştum!!Ovulasyon testlerini gerçekten tavsiye ederim arkadaşlar mutlaka yararı olacaktır,sonuçta hamilelelik oluşmamasının en büyük nedenin yumurtlama günlerine denk gelmemesi olduğunu söylüyor doktorlar!!!!Tabii başka bir durum yoksa..Ben medi smart kullanmıştım.Araştırmalarım sonucu en iyilerinden olduğunu bulmuştum!İnternetten sipariş verdim eczanemizde.com dan,hemen ertesi sabah elimdeydi!!!Hatta hamilelik testide inanılmaz hassas ilk gün bile çok net çıkmıştı!!Çok uzun oldu kusura bakmayın ama tek isteğim belki birilerine yardımım olur diye paylaşmak...Sorunuz olursa detaylı cevaplarım!Yeterki meleklerinize en güzel şekilde hayatınıza girsin.....a.s.

merhaba
bende bişey sormak istiyorum en son temmuz 30 da adet oldum ve 3-4 gündür hafif lekelenme gibi oldu günde 2-3 damla ve kesildi normalde engeç 30unda olmam lazımdı hala bişey yok bu gün dayanamayıp eczaneden test aldım ama sonuç malesefffff sonra tekrar denesemmii ne dersiniz okuduklarıma göre tecrubeliler var aramızda ne olur bir fikirrrrrrrrr

Back
X