- 7 Aralık 2017
- 658
- 642
- 23
- Konu Sahibi _aLoNeAnqeL_
-
Rica ederim canım sen yine de ihmal etme ayda bir de olsa aile hekimine gidip ölçtürmeni tavsiye ederim ben öyle yapıyorum ben ikinci gebeliğimde bu tarz tahliller yapılmadı ve gebeliğe bağlı gizli tiroid oluşmuş çok ilerledi ve şuanda ömür boyu ilaç kullanmak zorundayım kontrollerini aksatma dikkat et kendine
Rica ederimDoktorum da her ay kontrole çağırdı gel bakalım diye çok teşekkür ederim bilgilerin için canım sağol
Tiroid bozukluğu ile hamile kalmanız büyük şans. İlaçları düzenli kullanırsanız bi sıkıntı olmaz Allahın izniyle.
Merhaba 12 haftalık hamileyim tiroitim gecen hafta 10.300 du bu hafta 8.5 sizce bebeğe bir zarari olurmu cok korkuyorum sizin tiroitiniz nasilmerhaba canım bence hiç canını sıkma bende hipotiroid hastasıyım bende geçenlerde tsh 11 çıktı" bebeğe zararı var mı dedim ,"hayır olmaz "dedi.Ben forumlarda tsh;sı 26 olupta ne sağlıklı doğum yapanları gördüm sen sadece ihmal etme doktor dozunu ayarlıyo zaten sağlıklı günlerde bebişini kucağına al inşaallah canım
Doktor değilim ama bi sorun olacağını zannetmiyorum çünkü başka sayfalarda da bizden daha yüksek olup sağlıklı doğum yapanları okudum benimki 11 olduğunda doktora sormuştum hem aile hekimine hem dahiliye hem de kadın doğum doktoruma sormuştum bebeğe bi zararı olur mu diye olmaz demişlerdi ama önlemini de almak zorundayız sende kendini üzme canını sıkma moralin iyi olsun bişey olmaz inşaallah eskilerde yokmuydu guatr tiroid sen takibini bırakma aile hekimleri de yapıyo bu tahlilleri sağlıklı sıhhatli doğumlarımız olsun inşaallahMerhaba 12 haftalık hamileyim tiroitim gecen hafta 10.300 du bu hafta 8.5 sizce bebeğe bir zarari olurmu cok korkuyorum sizin tiroitiniz nasil
Bende de vardı bu hastalık 3 aylıkken ögrendm oda tesadüfen her ay kontrol verdıler ve Kaya tuzu kullanımı önerdiler şuan 9 aylık hamileym ve herhangi bir sıkıntı olmadı hiç degerlerm hep sabit kaldı hatta tuz sayesnde yükselmeye başladı en sn 2 ayda bir kontrol verildi ve düzene girdi kendıne stres yapma bnce dikkatlı ol tuz önemli !!Merhaba arkadaşlar haftalık hamileyim ve bugün tiroid hastası olduğumu öğrendim bebeğe bir zararı varmıdır.?
Bu hastalığa sahip başka hamile arkadaşlarımız varsa rica etsem yorum yapabilir mı siniz.
Bende de vardı bu hastalık 3 aylıkken ögrendm oda tesadüfen her ay kontrol verdıler ve Kaya tuzu kullanımı önerdiler şuan 9 aylık hamileym ve herhangi bir sıkıntı olmadı hiç degerlerm hep sabit kaldı hatta tuz sayesnde yükselmeye başladı en sn 2 ayda bir kontrol verildi ve düzene girdi kendıne stres yapma bnce dikkatlı ol tuz önemli !!
birde stres felan yapma zarar verir mii diyee moralıni yüksek tut rabbm inş kötü birşey olmasına izin vermez Kaya tuzu mu kullanayım canım
Doktor değilim ama bi sorun olacağını zannetmiyorum çünkü başka sayfalarda da bizden daha yüksek olup sağlıklı doğum yapanları okudum benimki 11 olduğunda doktora sormuştum hem aile hekimine hem dahiliye hem de kadın doğum doktoruma sormuştum bebeğe bi zararı olur mu diye olmaz demişlerdi ama önlemini de almak zorundayız sende kendini üzme canını sıkma moralin iyi olsun bişey olmaz inşaallah eskilerde yokmuydu guatr tiroid sen takibini bırakma aile hekimleri de yapıyo bu tahlilleri sağlıklı sıhhatli doğumlarımız olsun inşaallah
evet iyotsuz kaya tuzu, ben normal tuzu hiç kullanmıyordum bi sadece misafirlige giidnce felan mecburıyetten yoksa evimde normal tuz bulundurmazdm. Kaynanamn tuzunu bile degiştm herkes sayemde saglıklı tuz kullanıyordu
rica ederim ne demk inş sag salim alırsn kucagına bi sıkıntı olmadan.Bilgin için çok sağol canım teşekkür ederim
rica ederim ne demk inş sag salim alırsn kucagına bi sıkıntı olmadan.
İlk gebeliğinizde doktor kontrolü altında değilmiydiniz?Rutin yapılan testlerde mutlaka tsh t4 glukoz vs bakılır.Eğer bu hastalık ozamanda varsaydı tahlillerde çıkardı.Bebeğin kilosunun tiroidle bir alakası yok bu hormon ilk 3 ay çok önemli bebeğin sinir sistemi bu dönemde oluşuyor vs.İnternette saçma sapan bir takım yazılar var hatta...Böyle bir hastalığımın olduğunu kesinlikle bilmiyor dum ve ben su an vicdan azabı çekiyorum bebeğime bir zararı olurmu diyeöyle yılda bir doktora giden biride değilim kontrolleri mı düzen li yaparım şimdi ortaya çıkması sıktı canımı
bebeğe bir zararı olurmu.?
Ve doktor ilk gebeliğin de de vardı büyük ihtimalle dedi ilk gebeliğim de anlamsız yüksek tansiyonum vardı bulamadılar nedeni ve bebeğim çok düşük kilolu doğdu ondan kaynaklı olabilir mı diye düşünmedim de değil
ilaca basladinizmi acaba ilac dozunuz kac meral ettimMerhaba 12 haftalık hamileyim tiroitim gecen hafta 10.300 du bu hafta 8.5 sizce bebeğe bir zarari olurmu cok korkuyorum sizin tiroitiniz nasil
Sizin durumununzdayim uzun zaman olmuş ama.bebeginizi insalalh saglikli kucahiniza almissinizdir.125 mg ilav kullanmama rağmen degerim 6 ya çıkmış.13 haftalik hamileyim çok korkuyorumMerhaba 12 haftalık hamileyim tiroitim gecen hafta 10.300 du bu hafta 8.5 sizce bebeğe bir zarari olurmu cok korkuyorum sizin tiroitiniz nasil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?