- 7 Aralık 2017
- 658
- 642
- 23
- Konu Sahibi _aLoNeAnqeL_
-
Bende hasimato var ve bunu bulana kadar hamile kalamadim.öyle acik da degil hafif.ben şuan troid hapimi kullanıyorum günde 1.5 euthrox en son doktor tsh baktirdi normal dedi devam ediyorum.ilacimi içmeye.dogurana kadar kullanacağım.
Tansiyon ve şeker de vücudun gebeliğe karsi tepkisi olabiliyor.benim bebekten öncede varmis hasimato nodulum yok.bazilarinin bu ucu sadece gebelikte cikiyor 19yasinda kardesimle yasit bi kız evlendi hamile kaldi.daha 19 yasinda ilk gebeliği hamilelikte troidi calismamis ilac kullandi dogumdan sonrw napti bilmiyorum ben 33 yasindayim yasim geckin diye çıktığını düşünüyordum ama alakasi yok simdide b12 düştü et yememe ragmen b vitamini aliyorum
Bende de vardi gebelik boyunca ilac kullandim sorun olmadi bebegin kan degerlerinde tsh oranida normal cikti 8. Haftadasiniz zaten daha ilaclari duzenli kullanirsaniz sikinti olmaz
Benimde ilk 3 çıktı bi hafta sonra 4 e yükselince dahileyeye gittim doktor ilaç verdi tsh 2 ye düştü çok şükür aynı dozda devam ediyoruz ayda bir tsh için kan veriyorum yükselirse ona göre dozunu arttırıcak doktorum. İlacını kullanmazsan sıkıntı canım ama düzenli kullanırsan Allahın izniyle birşey olmaz
Bende de tsh 0 çıktı tiroid ilacına başladım
Merhabalar,
Bende troid hastasiyim. Gebelik öncesinde durumu öğrendim ve endokrin bölümüne takip oluyorum şu an. Bebek su an 8 haftalik ancak troid yüksekliği var bende. Arkadaslarinda yazdığı gibi aslinda dahiliye degil de endokrine gorunmenizde fayda var. Birde beslenme destegi almaniz sart en azindan ben bu sekilde yapiyorum. Çünkü bazi yiyecekler tetikliyebiliyor. Eğer kilo yapiyorsa yüksek olabilir bi gorunmenizi tavsiye ederim.
Eğer istanbuldaysan ve vakif gurebaya yakinsan gitmeni tavsiye ederim. Üniversite hastanesi ve dahiliyeden sevk almana gerek yok. Eger yakinlarda değilsen dahiliye bölümune randevusuz git ve tahlilleri yaninda götür hamile olduğunu sevk alman gerektiğini söyle yardimci olurlar. Endokrin icinde randevusuz gidebilirsin hamile olduğunu söylediğinde alıyorlar. Sevgiler
merhaba canım bence hiç canını sıkma bende hipotiroid hastasıyım bende geçenlerde tsh 11 çıktı" bebeğe zararı var mı dedim ,"hayır olmaz "dedi.Ben forumlarda tsh;sı 26 olupta ne sağlıklı doğum yapanları gördüm sen sadece ihmal etme doktor dozunu ayarlıyo zaten sağlıklı günlerde bebişini kucağına al inşaallah canım
İnşaallah güzel sonuçlarla çıkarsın hastaneden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?