• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Amiiin.20 aralıkta öğreneceğiz inşallah.
Herşeyden önce hayırlısı olsun...

Merhaba hem Heyecanlı korkan Anne adayları...
Ben 28 yaşındayım.Cumartesi günü Tüp bebek tedavisine başlamış bulunmaktayım.
SEBEBİ BİLİNMEYEN İNFERTİLİTE...Tüm tahlillerimiz Allaha şükür güzel ama 3 yıldır çocuğumuz olmuyor :KK43:2014 yılında başladık denemelere 1 yıl bekledik olmayınca başladı panik havası. Gaziantep tüp bebek merkezleri hakkında çok araştırma yaptım ve sizinle paylaşmak istedim.
Merkezleri çok araştırdım bilgi bulamayınca ve iş saatlerime uymayınca hayal kırıklığına uğradım sürekli olarak.Şehir dışından git gel yapmam gerekiyordu Gaziantep e.SAAT KONUSU BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİYDİ.Araştırmalara Başladık.Özel bi hastanede yan birim olarak kurulu tüp bebek merkezi varmış gittik görüştük derdimizi anlattık dinlediler.Bilgili bir hemşireydi.Doktorla embriyologla görüşmek öyle kolay değil tabi.YOĞUNLARMIŞMIŞMIŞ.Bi stres aldı beni ama Olabilir burası dedik dedik.Sabah saat 9 da orada olmamız gerekiyordu ve 1 gün boyunca işe gidemeyecektim.OHAL kapsamında İZİN YOK biliyorsunuzdur.yan birim olması hastanenin sürekli kalabalık olması tahlillerin geç çıkması bunları yazdım bi kenara.:110:..Sonra uzun süredir bu işi yapan tüp bebek merkezi var oraya da gittik.Asıl görevli dr u bulamadık yerinde.Başka bir dr vardı.Açıkçası hiiiiiiç oralı olmadı.elimde 3 yılın tahlil sonuçları göz ucu ile bi baktı ve sonra adetin 2. günü gelin başlayalım dedi.:KK17:BİTTİİİ.acıklama? :KK57:yok.napcaz netcez nasıl süreç?yok....Ağlayarak eve döndük.:KK42:Eşim de ben de hayal kırıklığına uğradık.1. tercihimizdi açıkçası gitmeden GÖRMEDEN önce.
Bir arkadaş aracılığı ile yeni bi merkezin açıldığını duydum.:işsiz:YENİ TÜP BEBEK MERKEZİ :işsiz:kulağıma önce korkutucu geldi.o_O
Tecrübe yok:KK43:,GEÇMİŞ YOK,başarı oranı nedir,lab.ortamı başarılı mı,drları kendini kanıtlamış mı?:63:
kafamda deli sorular..:KK17:.AVANTAJLARI ne olabilir dedim? yeni cihazlar son teknolojik ürünler olmalıydı kendilerini ispatlamak için gerçekten özen göstermelilerdi diye düşündüm.İnternette aradım taradım yok hiç bir şey.Eşim bu nasıl yer bilgi bile yok hakkında dedi.adresi bile yok :skandal: arkadaştan numarasını aldım.aradım adresi aldım ama diğer merkezlerden de randevu aldım her ihtimale karşı içime sinmezse diğerlerinden birini ağlaya ağlaya seçip başlayacaktım.:kızgın:Artık gerçekten çocuk sahibi olmak istiyordum.Çok yıpratıcı bir süreç karar vermek sorumluluk almak...Sonra adetin 2. günü Umay TÜP bebek Merkezine gittim.Hemşireleri ve Danışmadaki personeli çok sıcak ve samimi karşıladılar.Telefonda defalarca konuşup bilgi almıştım zaten kafama da yatmıştı açıkçası ama yine aynı soruları sordum durdum.:) DOÇ.DR İSMAİL TEMUR ile görüşmeye başladık.Gitmeden zaten aldığı belgeleri okuduğu okulları başarılarını okumuştuk.ARAŞTIRINCA GÖRECEKSİNİZ.eşimi ve beni dinledi.ayrıntılı bilgi verdi çok sabırlı bir insan :) aynı şeyi 10 kere sordum 10unada sabırla cevap verdi :ıslık: kontroller yapıldı ikna olmuş gibiydim.:sus:Embriyolog HATİCE BAYRAM ile tanıştık.
neşeli,pozitif,bilgili,anlayışlı,güler yüzlü ve sıcacık bir insan.SESİ TÜM KLİNİĞİ SARIYOR.Çok mutlu oldum öyle güzel gidiyordu ki her şey.Eşim de aynı fikirdeydi.:KK200:Gittiğimiz gün başladık arkadaşlar.:KK200:
İlk izlenimlerim olumlu oldu diyelim.Şimdi bana sana neden inanalım diye soranlar olacak baştan söyleyeyim,Arkadaşlar 3 yıldır okumadığım konu başlığı kalmadı yazmadığım konu da.Doktorlar her şey yolunda beklerseniz olur acele etmeyin diyordu her seferinde.1 yılın sonunda aylarca yumurta takibi yapıldı.Yumurta gelişiyor çatlıyor sorun yok yok yok dediler.Doktorum 3 defa KLOMEN KULLANDI.(aylarca klomen kullananlar ile yazıştım).her defasında kist oluştu.HSG çekildi.sperm tahlilleri tsh fsh lh prolaktin sürekli testler yenilendi.en az 10 tane oldu elimde :) 2 aşılama oldum aşılama evresinde sürekli aşılama başlıklarında yorumlar okuyup yazdım.öncesinde SARAÇOĞLU nun testeredişli aslan pençesi keçiboynuzu kürü soğan kürü bal tarçın çörek otu denemediğim kalmadı.hepsinin faydasını gördüm değerlerimizi daha da iyi yaptı çok şükür.:KK60:RABBİM NASİB ETMEYECEKSE ne yaparsam yapayım biliyorum boş.Biliyorum çok daldan dala atladım ama arkadaşlar sorularınız olursa yazın cevap vereyim.sonuç nasıl olacak bilmiyorum ama en azından süreci yazıp bilgi almak istiyenlere yardımcı olmak istiyorum.
AAAA unutmadan:anneadayı::anneadayı::anneadayı: biz oradayken 3 ailenin beta-hcgsine bakıldı. 3üde pozitifti.her öğrenen aile ağlayarak sarıldı gözümüzün önünde.:KK74:Resmen gözlerimiz doldu nasıl güzel bi tabloydu.Merkez yeni olmasına rağmen çok sayıda hastası vardı gözümle gördüm
HEPİMİZİN HAKKINDA HAYIRLISI OLSUN inşallah arkadaşlar.
Not: Arkadaşlar bu sadece benim görüp hissettiklerim.Daha yeni başlayan bir süreç ve sonuç ne olacak belli değil.Kimseyi doğru yada yanlış bi şekilde yönlendirmek istemem.
Merhaba Deffnem inş. 20 aralıkda güzel haberlerini bekliyoruz,bende bir defa aşılama geçirdim ve tüp bebek için araştırma yapıyoruz,kısmetse bizde Umaya gitmeyi düşünüyoruz,herşeyi açıkca yazmışşın okudum yazılarını ancak ne kadar ücret gitti yazar mısın?

4 bin tl + ilaçlar.ilaçlar da 2 bin tutmadı aslında ama 1800 civarı kişiden kişiye kullanılan miktara göre değişiyor ilaçlar ve ücreti.Umay ın anlaşmalı eczanesi de var yardımcı oluyorlar.Aldığın ilacı değiştiebiliyor dr bazen mesela eczaneler çok esnek davranmıyor galiba hatta kad.kulubünde forum var anniş adayları oradan birbirleriyle değiştiriyor yada satış yapıyor.

4 bin tl + ilaçlar.ilaçlar da 2 bin tutmadı aslında ama 1800 civarı kişiden kişiye kullanılan miktara göre değişiyor ilaçlar ve ücreti.Umay ın anlaşmalı eczanesi de var yardımcı oluyorlar.Aldığın ilacı değiştiebiliyor dr bazen mesela eczaneler çok esnek davranmıyor galiba hatta kad.kulubünde forum var anniş adayları oradan birbirleriyle değiştiriyor yada satış yapıyor.
Canım hafta sonu gittik ilk izlenimde güzeldi ancak bize 5000+ilaçlar dendi.Yani sana direk 4000+ilaçlar mı dendi?

haberlerini bekleyecegim şu aralar bende kurum bakıyorum çünkü defneem takip ediyorum ama 1 2 ay sonradüşündügümüz için daha karar veremedik biz..
Pembe Dünyam,ilk izlenimimiz güzeldi,temiz sıcak davranıyorlar,herşey son teknoloji olarak bahsediliyor,5000+ilaçlar diyorlar.ancak bi özelliğini daha sevdim 5000 alacaklar ve tüm işlemler ücrete dahil(Muayene,kontrol,sperm örneği gibi...)yani ekstradan bi ücret istemiyorlar.İlaçları sende temin edebilirsin.Hakkımıza hayırlısı olsun...

Merhabalar...
Sevinmek için erken biliyorum ama hep bhcg de 0.030 yada 0.42 görmekten bi hal olmuştum.Dayanamadım 11.gün giitik kan verdim ama nasıl bir korkuyla.Adet olacak gibi karnım ağrıyor kramplar giriyor eşimi olmama ihtimaline alıştırmaya çalışıyorum.Üzülmek yok üzülsek bile belli etmiycez birbirimize flan diyorum yol boyu.45 dk oldu kaN vereli 1 saat sonra arayınız demişlerdi duramadım tabi aradım.Eşim de mutfakta bu arada dakika sayıyor resmen.Her zaman arayıp sekreterlikteki kız sonuç ..... gevelik yok deyip kapatıyordu.Bu sefer aradım bekleyiniz laboratuvara aktarılacaksınız dedi.Güp güp güp güp kalbim duracaktı resmen niye aktardı niye kendi söylemedi
Derkeeeeeen bir ses ismimi onaylattı ve değeri söylediiii Ayyy Maşallah
:nazar::KK200:379.5.:nazar:.....:KK200:
:dua:Allah ım Dünyalar benim oldu....:dua:
Koştum eşimin yanına Babacık Hazır mısın dedim?Ayyyyyyyy gözleri dolduu Gerçekten mi Gerçekten mi Deyip kucağında bi dönderdi beni.:halay::halay::halay::halay::halay::halay::halay::halay::halay::halay: Sonra hemen doktorumuza ve embriyologumuza ulaştım.Ayyy Çok iyi insanlar bee gerçekten.Doktorumuz değerin güzel olduğunu İkiz bile olabileceğini söyledi.Alllaaaaaaaaah bizim evde bayram havası:halay::halay::halay:
:KK68::KK68::KK68::KK71::KK71::KK71:
Hatice Hanımın sesinden en az benim kadat sevindiğini anladım inanın. ikiz de olabileceğini hazırlıklı olmamızı söyledi Allaahhhh....Doktorumuz ve Embriyologumuz ile sevincimizi paylaşıp mutluluğu yaşadıktan sonra yarın yine bhcg yaptırmamı ve progesteron testini de istedi doktorumuz.bu sefer farklı bi hastaneye gittim yol üzerinde yakın diye son bi çıktı :KK57::KK42::KK57:378.:110::110::110:Artması gerekiyordu Azalmış hobaaaaaaaaa bizi aldı bi üzüntü acaba birşeyler ters mi gidiyor diye.Tabi hemen sonucu doktorumuza söyledik.Hastaneler farklı ise normoldir .korkulacak birşey yok dedi.içiniz rahat olsun.Bu arada Doktorumuzu saat akşam 8de bazen 9 da öğle arasında saat 15.00 de sürekli arıyorum watsapptan yazıyorum.Anında dönüş yapıyor bilgilendiriyor Aynı şekilde Embriyolog Hatice Hanım da öyle.Bilgiler verip süreci anlatıyor.İçin Rahatlıyor gerçekten ama Sabahı zor ettim.Acaba acaba acaba niye düştü değer diye diye...:nazar:Sonra yine ilk hastaneye gittim.
pazartesi :nazar:379.5 :nazar:çıkmıştı çarşambaaaaaa
:nazar:866 :nazar:çıktııııııııı:nazar: Maşallah
Hala eşim ve benden başka kimseler bilmiyor bi deeee siz:KK200::halay::halay::halay::halay::halay::KK71::KK71::KK71:korkuyorum kalp atışları duyulana kadar sabredip inşallah sonra aileme müjdeyi vermek istiyorum.
ALLAHım Nasıl güzel bir mutluluk.Hayata bakışım değişti.Resmen eski mutlu ben çıktı içimden tekrar...
Rabbim hepimize eeennn hayırlısını nasip etsin inşallah.
Şimdi heyecanla 2 hafta sonra kalp atışları ve kese yada Keseleeeéer için gideceğiz.
O kadar korkuyorum ki bi aksilik olacak mutluluğum yarım kalacak diye...:KK51:Çok şükür Bu Günümüze.dua edin olur mu.Gelişmeleri yazarım yine...
:KK51::KK46::KK46::KK51:
:anneadayı::dua::halay::super:

Son düzenleme:
Back