Yumurta toplanana kadar 2 günde 1 gidip kan ve ultrason takibi yapıldı.doz ayarlandı.Çok şükür yumurtalar istenilen boyuta gelince çatlatma iğnesi yapıldı.iğnenin kaçta yapılacağı ve nasıl yapılacağı hakkında bilgi verildi.Oradaki tatlı hemşiremiz tek tek anlatıyor zaten.
Çatlatma iğnesini gece evde kendimiz yaptık veeeeeee yumurta toplama günü geldi çattı
Evden çıktık bi korku havası bi panik havası..En büyük korkum babamın ameliyatında anestezi aldıktan sonra yaşadıklarını yaşamaktı.üşüyerek ve buz gibi bi odada uyanıp yarım saat sesimi duyurmaya çalışmıştım dedi babam.Eşime talvardım yol boyu ne olursun ne yap et yanımda ol diye...
Sonra o strelil odaya gittiiiik.Doktorumuz ve embriyologumuz da oradaydı.Güven verdiler açıkcası.Damaryolundan bi anesteziyi aldııım ohhhh miiis
Gözüm kapalı korkudan açamıyorum anestezi uzmanı baş dönmesi var mı dedi gözümü bi açtım kii heryer uçuyor sonra ben pert..
Sonra bi ses geliyor derinlerden uyanın falan ama nasıl tatlı bi uyku hiiiç uyanasım yokGözümü bi açtım yihuuuuuuu
canım kocam yanımda hemşire ile birlikte miss gibi bi oda sıcacık zerre kadar üşümem yok.Ama anestezi altında bozuk psikolojimdendir galiba baya ağlamışım içim şişmişti resmen.Bu kadar kolay beklemiyordum açıkcası.Odada eşim ile birlikte dua ederek baya bi dinlendik.Sonra ilaçlar ve nadıl kullanılacağını kaç gün kullanılacağımızı açık açık tek tek yazdı doktorumuz sağ olsun.
ilaçları aldık kullandık 1 gün sonra işte o neşeli seees embriyolog
döllenme gerçekleşmiş ve sayısı hakkında bilgi verildi.yarın yine arıycaklarını söylediler.Sonra yine arayıp bilgi verildi sonra yine veeee kaliteni iyi olduğunu 3.gün transfer yapılabileceğini 5. güne de gidebileceğini tekrar doc.dr İsmail Bey ile görüşüp bilgi verileceğini söyledi.
Ben bunu duydum başladım eşimin başının etini yemeye
hadi gidip alalım aklımda durana kadar karnımda dursun 3.günde oluyormuş diye diyeeee sonra tekrar aradık merkezi yarın gelsek transfer olsa olur mu ????Biraz aradan sonra olabileceğini söylediler.
Sabah zor oldu benim için.sabah 2 transfer varmış bn öğleden sonra gittim 3. transferdi.2 kere korkunç aşılama geçirdiğim için artık vajinal ultrasonda bile kasar olmuştum kendimi...yine stres başladı az sıkışık ol denildi.yol boyu içtim suyu patlıycamKliniğe geldim sıkışık mısın dediler çok dedim
hemen alcaklardı azcık rahatla birazını boşalt dediler.ohoooooo ben bi gittim bi rahatladıııım
hiç bişi kalmadı mesanede.Dr tekrar ultrason ile baktı azcık sıkış dedi tmm dedim utana sıkıla
başladım suyu içmeye oradaki merdivenden inip çıkmaya 1buçuk litre suyu içtim bekliyorum gelmiyor dakikada gelen şey
Kahve söylediler ohhh miss herkes beni bekliyor bu arada
kahvemide içtim.tekrar alındım ultrasona yeterli dedi doktorumuz ve steril odaya gidiş yolculuğu başladı.
Sonunda alcam diyorum bebişimi.yatırdılar düzenek hazır herşey ayarlandı güzel doktorumuz ve embriyologumuz içeride bebişlere bakarken ben yine bi sıkıştı bi sıkıştım bacaklarım bağlı üzerime bişi yapıştırdılar elimi bile oynatmamam gerkiyor ama stresten ayyyy çok utanç verici ölcem patlıycam kramp giriyor resmen mesaneme
Hemşiremiz ve yardımcı abla sağ olsun konuştular hobaa benim bacaklar açıldı üzerimdeki kaldırıldı ben tuvaleteSonra yeniden uğraştılar ettiler ayarladılar.Doktorumuz sorular sordu sonra espri yaptı baya rahatladım o kasmam gittti.bu arada işleme hazırlanıyorlar dr hazırız dedi embriyolog büyük bi neşe içerisinde gülerek eğlenerek getirdi verdi dra.
Tum duyguları yaşadım resmen.korku heyecan mutluluk endişe.sonra işlem yapılırken embriyologumuz elimi tuttu dua et dedi.Yaa çok mutlu oldum o an.Sonra Işıklar ayarlandı embriyo geldi pat işlem bitti bak dediler burada
Ayyyy beyaz nokta resmen oradaydı.Rabbim Inşallah en hayırlısını nasib eder.Sağlıkla tutunduğunu ve doğduğunu da görürüm çok amin..Sonra işlem bitti ve ben orada yarım saat daha yatmalıydım.Hemşiremiz ve yardımcısı ayaklarmı sıkı sıkı örttüler üşümeyeyim diye . Kaç kere sordular çoraplarını giydirelim mi diye.Çok ilgililerdi15 dk oldu bnm mesane yine başladı ayy tutuyorum dualar ediyorum sıkıyorum yok çıldırcam.Korkuyorum da çok sıkınca bişi olcak diye.Off ölcem resmen yine kalkmadan 1 saate kadar yatmam gerekiyormuş.Sordum daha 15 dk olmuş.Bu arada hiç yalnız da bırakmıyorlar.Yanında mutlaka bi görevli oturuyor.son ben saati sordum yine yardımcı ablaya tabii anladı sıkıştın mı sen dediutana sıkıla yine evet dedim ki artık terlemeye başlamıştım sıkışmaktan.
Ayyy hiç sorun dedğil kalkmadan halletcez onu sabahkilerede yaptım böyle dedi utanma sıkılma bi ayarlar yaptı sedyeye ortası açıldı falan falan hazırladı hadi yap dedi
Ben temizliycem sorun yol daha 45 dk durcan deyinceeee bennnn hoooooooooop
Ayyy dünyalar benim oldu bi rahatladım bi rahatladım.Yardımcı olmasalar patlardım galiba.SİZ SAKIN O KADAR FAZLA SU İÇMEYİNo da bitti çok şükür sonra hiç kalkmadan odama aldılar eşimle birlikte tabi.Ayy o an çok güzeldi.Birlikte dua ettik.2 saat yada 3 saat kadar da odada dinlendik.Bu arada oda çarşaflar eşyalar tertemiz yeni açılan bi yer zaten. klima havalandırma tv on numara...Huzurla son saatimizi de geçirdik ve tekrar ilaçlar ve dinlenme hakkında konuştuktan sonra vedalaştık.Her şey çok şükür yolunda gitti.Bakalım 12 gün sonra inşallah güzel haberi alırız.Süreç çok güzeldi korktuklarım başıma gelmedi sonununda güzel olması ümidi ile...