• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gayrımeşru çocuk

Neyin yarısi diye de bı sorsana sana zahmet ....Bı de kullanım hakkı, aile konutu, aile aracı hukumlerini soruver?
Kanunda düzenleme olmalı haksızlık oluyor eşe. Hele ki uzun yıllar evli kaldıysa. Ama kanun böyle. Yarısını alabiliyor kadın. Ha ölene kadar ev tek se oturabiliyor mu bilmiyorum. Ama tapunun yarısı gidiyor kesinlikle.

Kanunda düzenleme olmalı haksızlık oluyor eşe. Hele ki uzun yıllar evli kaldıysa. Ama kanun böyle. Yarısını alabiliyor kadın. Ha ölene kadar ev tek se oturabiliyor mu bilmiyorum. Ama tapunun yarısı gidiyor kesinlikle.
Benim danistigim hukukçu da , bu "yarısı" olayı yanlış anlaşılıyor o yüzden ölenin çocugu yoksa anası danası kardeşleri üşüşüyor hemen , ama eşe tanınan haklar kalan mallarin yarısı+saklı pay+kullanım hakkı olduğu için elleri boş dönüyorlar dedi

Konu sahibi bir türlü yazmamış adamın gerçekten pankreas kanseri olup olmadığını. Çoğu üye pankreas kanseri için çok olumsuz şeyler yazmışlar da eğer kanser yalnızca pankreasta sınırlıysa (hatta bir miktar çevre doku, damar yayılımı olsa bile) yapılacak ameliyatla hayatı kurtulabilir. Evre önemli yani. Metastaz yapmamışsa bir yıla ölmesini beklemek gerçekçi değil. Ameliyat dışı da çok yöntem var. Kanser tedavi edilebilir, kontrol edilebilir bir hastalık haline gelmiştir. Ön yargılı olmayın lütfen. En kötü ve öldürücü hali olan metastaz durumunda bile yapılabilecek çok şey var.

Yani, adamın zaten öleceği üzerine yorum yapmak, ne bileyim...

Benim danistigim hukukçu da , bu "yarısı" olayı yanlış anlaşılıyor o yüzden ölenin çocugu yoksa anası danası kardeşleri üşüşüyor hemen , ama eşe tanınan haklar kalan mallarin yarısı+saklı pay+kullanım hakkı olduğu için elleri boş dönüyorlar dedi
Ben hep yarısını aldıklarını gördüm ama.

Aslında eş 5 yıldan uzun süre evliyse tamamını almalı bana göre. 5 yıldan azsa emeği hakkı daha az oluyor ya da para içim evlenmiş olabilir. O zaman yarısı verilmeli.

Aslında eş 5 yıldan uzun süre evliyse tamamını almalı bana göre. 5 yıldan azsa emeği hakkı daha az oluyor ya da para içim evlenmiş olabilir. O zaman yarısı verilmeli.
Olur mu canım , nikahtan önce alınmış malsa veya ölenin ana babası üzerindeyse niye hepsi eşe kalsın? Zaten yasa evlilik birliği içinde edinilmiş mallarda eşi koruyor.

Konu sahibi bir türlü yazmamış adamın gerçekten pankreas kanseri olup olmadığını. Çoğu üye pankreas kanseri için çok olumsuz şeyler yazmışlar da eğer kanser yalnızca pankreasta sınırlıysa (hatta bir miktar çevre doku, damar yayılımı olsa bile) yapılacak ameliyatla hayatı kurtulabilir. Evre önemli yani. Metastaz yapmamışsa bir yıla ölmesini beklemek gerçekçi değil. Ameliyat dışı da çok yöntem var. Kanser tedavi edilebilir, kontrol edilebilir bir hastalık haline gelmiştir. Ön yargılı olmayın lütfen. En kötü ve öldürücü hali olan metastaz durumunda bile yapılabilecek çok şey var.

Yani aldatmamis olsa daha duygusal ve umutlu yaklasabilirdik haklısınız da... :-) kadın dayanişmasi işte

Olur mu canım , nikahtan önce alınmış malsa veya ölenin ana babası üzerindeyse niye hepsi eşe kalsın? Zaten yasa evlilik birliği içinde edinilmiş mallarda eşi koruyor.
Bu doğru. Önce malla ilgili yasa devreye girer. Ondan sonra da kalan 2 ye bölünür. Ben evlilik öncesi ya da miras kalan malı söylemiştim aslında. Bir eş onun sadece yarısını alabilir.

Yok yav öyle bişey...tapunun yarısı nereye gidiyor:-)

Bu doğru. Önce malla ilgili yasa devreye girer. Ondan sonra da kalan 2 ye bölünür. Ben evlilik öncesi ya da miras kalan malı söylemiştim aslında. Bir eş onun sadece yarısını alabilir.
O da ikiye bolunmuyor , yarısından kalanin 1/4 ünu anne baba alıyor. Eşin kullanım hakkı yoksa tabii

Ben yarısı diye biliyorum mal mirassa ya da eş evlilik öncesi aldıysa. Önce anne babaya onlar da öldüyse kardeşlere kardeş de yoksa yeğene kalıyor.
Eş çocuk ana baba hiçbiri yoksa kardeşler yegenler alır...bunlardan herhangi biri varsa kardeşler hicbirsey alamiyor.

Eş çocuk ana baba hiçbiri yoksa kardeşler yegenler alır...bunlardan herhangi biri varsa kardeşler hicbirsey alamiyor
E ben de onu dedim önce üst soy alır çocuk yoksa. Ana baba bunlaryoksa dede nine onlar da yoksa kardeşler 😃

Pankreas kanserinin ölümcül olma nedeni erken teşhis edilememesi. Genelde 3. veya 4. evrede tespit edilebiliyor. Bunu babamı tedavi eden onkolog söylemişti. Biz hastayı rahat ettirmek acısını hafifletmek için tedavi uyguluyoruz demişti. Çok agresif tutulum ve yayılım gösterirmiş. Pankreas kanseri teşhisi konup tedavi edilen kimseyi görmedim duymadım. Eğer pankreas kanseri olduğu doğruysa 6 ay içinde vefat edecektir.

Back