• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gayrımeşru çocuk

Bu nasıl oluyor? Yeni mi geldi bu kanun? Annesi kimse onun ismi yazar, baba da kabul ediyorsa nüfusuna yazılır etmiyorsa kadının babasının nüfusuna yazılır. Mesela ünlülerden, karısını aldatıp metresinden çocuk yapan adamlar var. Bir tanesi çok meşhur hatta tv kanal sahibi. Ülkede zırt pırt kanun değişiyor, bu da mı değişti?
yok değişmedi

evet eskiden resmi nikahlı eş kimse onun üzerine yazılıyordu ,ama o eskidendi. (hatta o zamanlarda bile ünlülerin ben sanmıyorum ki metreslerinin çocukları karılarının üzerine olsun)

ama zaten dediğiniz gibi kanun değişti epey de zaman oldu; nikah ile nesep ayrıldı, adam kabul ettikten sonra yazılıyor.

Yok öyle bişey bildiğim kadarıyla...nikah altında vefat yaşanırsa miras eş ve varsa çocuklara paylastirilir...eş varsa ana baba kardes mardese miras kalan hiç duymadim...yanlış da biliyor olabilirim, hukukçu arkadaşlar aydinlatsin
Anne baba birinci derece akraba olduğu için ölen kişinin çocuğu yoksa ve anne babası yaşıyorsa anne baba üst soy olarak mirastan pay alır. Oranını tam bilmiyorum ama %25 gibi kalmış aklımda emin olmamakla birlikte. Kardeşler alamaz, onlar ikinci derece akraba.

Yok öyle bişey bildiğim kadarıyla...nikah altında vefat yaşanırsa miras eş ve varsa çocuklara paylastirilir...eş varsa ana baba kardes mardese miras kalan hiç duymadim...yanlış da biliyor olabilirim, hukukçu arkadaşlar aydinlatsin

Eklentiler

• 6194B62C-3C8A-450F-9231-02E33E4F1CE7.png
    6194B62C-3C8A-450F-9231-02E33E4F1CE7.png
    194,9 KB · Görüntüleme: 76
Vefat durumunda eşin evlilik birliğinden kalan hakkı ayrıldıktan sonra 1. zümre sayılan altsoy yoksa, saklı payı ve ortak mal-mulkte kullanım önceliği şerh düşülerek kalanı 2. zümre sayılan ana babaya 1/4 pay verilir....Yani teoride verilir ama pratikte soyadınız koç değilse anaya babaya kardeşe mal mülk verilmez..

DNA testi yapabilirsiniz. Pankreas kanseri bir eşiniz var ve alkol kullanıyor bu durumda zaten ölme riski yüksek ne sebeple çocuk yapmış hem de gayrimeşru anlaşılabilir değil. Normalde bu kadar hastayken ayrılmanız iyi olmaz derdim ama yaptıklarıyla bu durumu haketmiş

Pankreas kanseri birisi tedavisiz çocuk sahibi olamaz.Teshis doğruysa da maximum 6 ay yaşar.Onu da tıbbi bakım altinda.Öyle gece alemlerin içki vs içemez Direkt komaya girer ve ölür.Eger teşhis yeniyse boşanmayin.Hatta mahkemede "Ben kocamı seviyorum" deyip uzatın.Nasilsa 6 aya ölür herseyi size kalır.Haketmis şerefsiz.
Çocuk bence onun.Ama kanser hikayesinden önce olmuştur ve sizden saklamıştır.Kanserim deyip sizi kandırması muhtemel boşanmayin diye.Bence raporlari isteyin

Vefat durumunda eşin evlilik birliğinden kalan hakkı ayrıldıktan sonra 1. zümre sayılan altsoy yoksa, saklı payı ve ortak mal-mulkte kullanım önceliği şerh düşülerek kalanı 2. zümre sayılan ana babaya 1/4 pay verilir....Yani teoride verilir ama pratikte soyadınız koç değilse anaya babaya kardeşe mal mülk verilmez..

Kanun , soyadı ve aile tanınırlığına göre işlemiyor. Ölen kişinin miras payı ; miras hukukuna göre tüm yasal mirasçılara pay ediliyor ve e-devlet kayıtlarına da işleniyor.

Hayır çocuk yoksa yarısı miras kalır diğer yarısı eşinin kardeşlerine kalır
Kız olur mu öyle şey? Kadının evlilik birliğinden kalan hakkı (yani yarısı) önce ayrılır, kalandan da eşin saklı payı ve kullanım hakkı ayrıldıktan sonra kalan bişey varsa onun çeyreği ana baba sağ ise verilir...Yani ölen çoook zengin değilse anaya babaya da kalmaz. Kardeşler ise 2. zumreden bile sayilmiyor....

Kardeşlere kalmaz evlilik birliği varsa. Evlilik yoksa ve anne baba hayatta değilse kardeşlere kalır.
Dayım avukat . Eşi olsa da çocuğu yoksa eş ölünce yarısı eşe kalan yarısı ölen eşin anne babasına kalır. Anne baba da ölmüşse yarısı kardeşlerine kalır . Kesin bilgidir

Kanun , soyadı ve aile tanınırlığına göre işlemiyor. Ölen kişinin miras payı ; miras hukukuna göre tüm yasal mirasçılara pay ediliyor ve e-devlet kayıtlarına da işleniyor.
Soyadınin tanınmışligini kastetmedim, mirasın boyutundan bahsettim

Kız olur mu öyle şey? Kadının evlilik birliğinden kalan hakkı (yani yarısı) önce ayrılır, kalandan da eşin saklı payı ve kullanım hakkı ayrıldıktan sonra kalan bişey varsa onun çeyreği ana baba sağ ise verilir...Yani ölen çoook zengin değilse anaya babaya da kalmaz. Kardeşler ise 2. zumreden bile sayilmiyor....
Zenginliğiyle ilgisi yok. 3 kuruş olsa da kanın böyle.

Dayım avukat . Eşi olsa da çocuğu yoksa eş ölünce yarısı eşe kalan yarısı ölen eşin anne babasına kalır. Anne baba da ölmüşse yarısı kardeşlerine kalır . Kesin bilgidir
Neyin yarısi diye de bı sorsana sana zahmet ....Bı de kullanım hakkı, aile konutu, aile aracı hukumlerini soruver?

Dayına tekrar sor istersen yanlış çünkü. 2 dönem miras hukuku dersi aldım hiç bir kanun maddesinde yarısı diye bir şey okumadım. Ben biliyorsam dayınız beyefendi daha iyi biliyordur eminim.

Back